פינוקי שוקולד וקפה

חג האהבה, ולא משנה אם הוא החג היהודי שנחגג בחודש אב או החג הלועזי שנחגג בפברואר, הוא הזדמנות נהדרת לרענן את רפרטואר המתכונים שאנחנו מכינים, להשקיע קצת ולהיות יצירתיים.
קרה המקרה והשנה אני חוגגת את חג האהבה בעודי אמא עמוסה בחופשת לידה עם גוזלית קטנה ומתוקה ואם לפני הלידה לא היה לי הרבה זמן אז עכשיו בכלל הזמן הפך להיות מצרך יקר. אבל שאני אוותר על אפיה לאהובי, ועוד בחג האהבה? מה פתאום!
אז הכנתי את אחד הדברים הכי טעימים ומפנקים שאני יודעת להכין, אבל גם הכי מהירי הכנה שיש – פינוקי שוקולד עסיסיים ושוקולדיים, שמוגשים בצורה של לבבות ועם תוספת מפתיעה שמשדרגת את הטעם שלהם בכמה רמות –  אספרסו בטעם אגוזי לוז! אבל תכלס כל תוספת קפה תשדרג פה את הטעם
וככה בעבודה של כ 5 דקות ייצרתי קינוח מרשים וטעים להפליא 🙂

ולמה הוספתי להם אספרסו ? פשוט מאוד – הקפה לא רק נותן להם עסיסיות נפלאה אלא גם מוסיף להם טעמים עמוקים שממש ממש מקפיצים אותם רמה אחת מעל. אם עדיין לא ניסיתם את הטריק הזה אני ממליצה לכם לנסות להוסיף קפה לכל תערובת שוקולדית, בין אם מדובר בעוגת שוקולד, בראוניז או פינוקי שוקולד, לא תמיד טעם הקפה יהיה מורגש (זה תלוי כמה תוסיפו) אבל זה ישדרג את העוגה שלכם באורח פלאי – רק אל תשימו את הקפה בעוגות לילדים 😉 )

פינוקי שוקולד וקפה

החומרים לתבנית ריבועית בגודל 25X25 :

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
60 מ"ל (רבע כוס) קפה שהוכן מקפסולת אספרסו בטעם אגוזי לוז
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
60 גר' (רבע כוס דחוסה) סוכר חום
4 ביצים
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן

ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפיה

ממיסים יחד את השוקולד והחמאה בסיר אדים או במיקרוגל (מחממים דקה, מערבבים ולאחר מכן מחממים בהפסקות של חצי דקה עם ערבוב בין לבין) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בינתים מכינים קפה מקפסולת אספרסו בטעם אגוזי לוז של עלית ופתאום כל הבית יתמלא בריח טוב של קפה אגוזים מהסוג שכיף להתפנק איתו. אני ממש אהבתי את הקפה הזה ובעיני הוא הכי מוצלח מכל סידרת הטעמים המיוחדים שיצאו.

מוסיפים לתערובת את הקפה ומערבבים עד שהקפה נטמע בתערובת באופן אחיד.

מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב.
אני עונה לכם מראש על השאלה שבטוח תעלה בתגובות – לא חייבים סוכר חום ואפשר גם השתמש בכוס אחת של סוכר לבן, אבל לדעתי הסוכר החום הדביק מוסיף פאדג'יות נפלאה למתכון.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע ואין גושים של קמח בתערובת.

יוצקים את התערובת לתבנית שריפדנו בנייר אפיה – ושימו לב לטריק המעולה החדש שלי – אם עד עכשיו השתמשתי באטבי כביסה כדי לתפוס את הנייר (והם הרי לא נכנסים לתנור) עכשיו עברתי לקליפסים משרדיים שאיתם גם אפשר לאפות – הם תופסים את נייר האפיה מכל הצדדים ושומרים שלא יעוף לתוך התבנית בזמן האפיה בטורבו.

ואופים במשך כרבע שעה עד שהחלק העליון מקבל מעין קרום דק והתוכן עדיין מעט רך, אבל לא נוזלי.
מצננים את התבנית ולאחר מכן מעבירים למקרר להתמצקות למשך כשעתיים לפחות. ההתמצקות פה חשובה כי אחרת אי אפשר יהיה לקרוץ את הלבבות.

כמובן שאפשר לחתוך ריבועים קטנים של פינוקי שוקולד אבל אנחנו הרי בחג האהבה ולכן הכי כיף לדעתי זה לקרוץ לבבות בעזרת קורצן. הבונוס זה שהשאריות שנשארות בצדדים הולכות לשף 🙂

הלבבות נשמרים במקרר בקופסה סגורה במשך שבוע (אם לא יתחסלו קודם) וכמובן שאפשר גם לשמור במקפיא.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר בשורה הלבנה בצד ימין של האתר (רק מכניסים כתובת מייל שלכם) ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

הפוסט נכתב בשיתוף עם קפה עלית

 

‏17 תגובות

  1. ר.ת ב- 12 בפברואר 2018 בשעה 14:11

    תודה לך על כל המרשמים הנפלאים

  2. אסתי קפלאוי ב- 12 בפברואר 2018 בשעה 17:13

    רות שלום
    “נפלטתי״ מרשימת המעריצים שלך!
    נרשמתי מחדש אך לצערי איני מכותבת איתך.
    אשמח להיות שותפה למתכונים הנפלאים שלך.
    תמשיכי להיות יצירתית ולהצליח.
    אסתי

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2018 בשעה 12:47

      הי אסתי
      לאחרונה אכן היתה לי בעיה עם תוכנת הדיוור ובימים אלה אני עובדת על תיקונה והחזרת הניוזלטר לתפקוד תקין. המון תודה על המשוב ועל ההערה, היא בהחלט חשובה ומשמש לדעת שחשוב לך לקבל את העדכונים. ממש ממש תודה

  3. מלכי שנקר ב- 22 במאי 2018 בשעה 7:57

    תודה

  4. הילה סיטבון ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:41

    היי רות, האם אפשר להשתמש בתבנית סיליקון בצורת לבבות? אני יצליח לחלץ אותם בסוף האפיה?

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 19:20

      תצליחי. אבל תשמני אותן קודם

  5. אוזן רבקה ב- 24 באוקטובר 2018 בשעה 14:33

    אפשר קפה אספרסו טעם אחר .מהיכן אפשר לקנות תבנית בגודל שלך

    • שמח במטבח ב- 1 בנובמבר 2018 בשעה 11:55

      כל אספרסו שאת אוהבת ילך פה. אני אהבתי את השילוב של טעם האגוזים בקפה עם השוקולד הוא היה מאוד מוצלח.
      לגבי התבנית – לדעתי היא נמכרת בכל חנות לכלי בית (יצחק כהן בכפר סבא למשל) וראיתי גם ברשת סוהו. היא של חברה בשם שיקאגו מטאליק ואני מתה עליה – היא פשוט נהדרת בעיני כי היא ישרה ונוחה מאוד לעבודה

  6. דנה ב- 1 באוקטובר 2019 בשעה 15:41

    היי, כמה לבבות יצאו לך מתוך התבנית הקטנה?
    מה עושים עם השאריות של העוגה שנשארו אחרי הקריצה של הלבבות?

    • שמח במטבח ב- 4 באוקטובר 2019 בשעה 14:51

      זה תלוי בגודל החותכן שלך. למיטב זכרוני יצאו לי בין 15 ל 20 לבבות. עם השאריות אפשר להכין כדורי שוקולד (מפוררים ומערבבים עם מעט גנאש שוקולד) או פשוט לזלול כמו שהן, שזה מה שאני עשיתי 🙂

  7. לימור ב- 15 ביוני 2020 בשעה 7:35

    שלום רב
    האם אפשר להכין את הקינוח עם אספרסו רגיל ולהוסיף חתיכות אגוזי לוז או אגוזי לוז מגוררים דק כדי לקבל את הטעם האגוזי?
    והאם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?
    תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 16 ביוני 2020 בשעה 8:10

      אין בעיה להכין עם כל קפה שאוהבים. אפשר עם תוספת אגוזים לפינוקי השוקולד ואפשר גם בלי. זה טעים בכל מקרה 🙂
      לגבי הקמח – אפשר עם כוסמין מלא. אני ממליצה לשלב לבן ומלא

  8. רוני ב- 21 ביוני 2020 בשעה 17:27

    האם אפשר עם נס קפה פשוט של עלית? האם אפשר בלי קפה בכלל ועדיין יצא אותו מרקם?

    • שמח במטבח ב- 21 ביוני 2020 בשעה 18:41

      כל קפה יתאים, גם נס קפה. רק לא קפה שחור.

  9. אורנה ארדמן ב- 15 במרץ 2021 בשעה 12:51

    שלום רב, אין לי דרך להכין קפה אספרסו, אין לי מכונה. במה אפשר להחליף?

    • שמח במטבח ב- 17 במרץ 2021 בשעה 11:34

      אין בעיה להכין קפה חזר מ 30 מ"ל מים וכפית גדושה אבקת נס קפה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *