פינוקי שוקולד וקפה

חג האהבה, ולא משנה אם הוא החג היהודי שנחגג בחודש אב או החג הלועזי שנחגג בפברואר, הוא הזדמנות נהדרת לרענן את רפרטואר המתכונים שאנחנו מכינים, להשקיע קצת ולהיות יצירתיים.
קרה המקרה והשנה אני חוגגת את חג האהבה בעודי אמא עמוסה בחופשת לידה עם גוזלית קטנה ומתוקה ואם לפני הלידה לא היה לי הרבה זמן אז עכשיו בכלל הזמן הפך להיות מצרך יקר. אבל שאני אוותר על אפיה לאהובי, ועוד בחג האהבה? מה פתאום!
אז הכנתי את אחד הדברים הכי טעימים ומפנקים שאני יודעת להכין, אבל גם הכי מהירי הכנה שיש – פינוקי שוקולד עסיסיים ושוקולדיים, שמוגשים בצורה של לבבות ועם תוספת מפתיעה שמשדרגת את הטעם שלהם בכמה רמות – קפה אספרסו בטעם אגוזי לוז!
וככה בעבודה של כ 5 דקות ייצרתי קינוח מרשים וטעים להפליא 🙂

ולמה הוספתי להם קפה אספרסו בטעם אגוזי לוז? פשוט מאוד – הקפה לא רק נותן להם עסיסיות נפלאה אלא גם מוסיף להם טעמים עמוקים שממש ממש מקפיצים אותם רמה אחת מעל. אם עדיין לא ניסיתם את הטריק הזה אני ממליצה לכם לנסות להוסיף קפה לכל תערובת שוקולדית, בין אם מדובר בעוגת שוקולד, בראוניז או פינוקי שוקולד, לא תמיד טעם הקפה יהיה מורגש (זה תלוי כמה תוסיפו) אבל זה ישדרג את העוגה שלכם באורח פלאי – רק אל תשימו את הקפה בעוגות לילדים 😉 )

פינוקי שוקולד וקפה בטעם אגוזי לוז

החומרים לתבנית ריבועית בגודל 25X25 :
250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
60 מ"ל (רבע כוס) קפה שהוכן מקפסולת אספרסו בטעם אגוזי לוז
150 גר' (3/4 כוס) סוכר לבן
60 גר' (רבע כוס דחוסה) סוכר חום
4 ביצים
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן

ההכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפיה

ממיסים יחד את השוקולד והחמאה בסיר אדים או במיקרוגל (מחממים דקה, מערבבים ולאחר מכן מחממים בהפסקות של חצי דקה עם ערבוב בין לבין) עד שמתקבלת תערובת אחידה.
בינתים מכינים קפה מקפסולת אספרסו בטעם אגוזי לוז של עלית ופתאום כל הבית יתמלא בריח טוב של קפה אגוזים מהסוג שכיף להתפנק איתו. אני ממש אהבתי את הקפה הזה ובעיני הוא הכי מוצלח מכל סידרת הטעמים המיוחדים שיצאו.

מוסיפים לתערובת את הקפה ומערבבים עד שהקפה נטמע בתערובת באופן אחיד.

מוסיפים את שני סוגי הסוכר ומערבבים היטב.
אני עונה לכם מראש על השאלה שבטוח תעלה בתגובות – לא חייבים סוכר חום ואפשר גם השתמש בכוס אחת של סוכר לבן, אבל לדעתי הסוכר החום הדביק מוסיף פאדג'יות נפלאה למתכון.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, ולבסוף מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהקמח נטמע ואין גושים של קמח בתערובת.

יוצקים את התערובת לתבנית שריפדנו בנייר אפיה – ושימו לב לטריק המעולה החדש שלי – אם עד עכשיו השתמשתי באטבי כביסה כדי לתפוס את הנייר (והם הרי לא נכנסים לתנור) עכשיו עברתי לקליפסים משרדיים שאיתם גם אפשר לאפות – הם תופסים את נייר האפיה מכל הצדדים ושומרים שלא יעוף לתוך התבנית בזמן האפיה בטורבו.

ואופים במשך כרבע שעה עד שהחלק העליון מקבל מעין קרום דק והתוכן עדיין מעט רך, אבל לא נוזלי.
מצננים את התבנית ולאחר מכן מעבירים למקרר להתמצקות למשך כשעתיים לפחות. ההתמצקות פה חשובה כי אחרת אי אפשר יהיה לקרוץ את הלבבות.

כמובן שאפשר לחתוך ריבועים קטנים של פינוקי שוקולד אבל אנחנו הרי בחג האהבה ולכן הכי כיף לדעתי זה לקרוץ לבבות בעזרת קורצן. הבונוס זה שהשאריות שנשארות בצדדים הולכות לשף 🙂

הלבבות נשמרים במקרר בקופסה סגורה במשך שבוע (אם לא יתחסלו קודם) וכמובן שאפשר גם לשמור במקפיא.

חג אהבה שמח לכולכם

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר בשורה הלבנה בצד ימין של האתר (רק מכניסים כתובת מייל שלכם) ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

 

‏4 תגובות

  1. ר.ת ב- 12 בפברואר 2018 בשעה 14:11

    תודה לך על כל המרשמים הנפלאים

  2. אסתי קפלאוי ב- 12 בפברואר 2018 בשעה 17:13

    רות שלום
    “נפלטתי״ מרשימת המעריצים שלך!
    נרשמתי מחדש אך לצערי איני מכותבת איתך.
    אשמח להיות שותפה למתכונים הנפלאים שלך.
    תמשיכי להיות יצירתית ולהצליח.
    אסתי

    • שמח במטבח ב- 14 בפברואר 2018 בשעה 12:47

      הי אסתי
      לאחרונה אכן היתה לי בעיה עם תוכנת הדיוור ובימים אלה אני עובדת על תיקונה והחזרת הניוזלטר לתפקוד תקין. המון תודה על המשוב ועל ההערה, היא בהחלט חשובה ומשמש לדעת שחשוב לך לקבל את העדכונים. ממש ממש תודה

השאר תגובה