כוכבים ולבבות עם הפתעת ריבה
מי שלא אוהב להתפנק בעוגיה טובה עם הקפה או התה שלו שיקום! 🙂
לפעמים העוגיה יכולה לעשות את כל ההבדל בין קפה ששותים על הדרך, לבין הפסקונת קטנה באמצע החיים/העבודה/הילדים/מה שלא עושים באותו רגע, שנותנת לך אנרגיות לשאר היום.
ובכן, כפי שניחשתם אני לגמרי מאנשי העוגיות. זה לא חייב להיות משהו משוכלל ובשבועות עמוסים שבהם לא הספקתי לאפות משהו זה יכול גם להיות ביסקוויטים קנויים, אבל כשיש לי את האפשרות, תמיד אשמח לקפה עם עוגיה ביתית.
העוגיות שאציג בפניכם הפעם הן בעיני פינוק מושלם – עוגיית סנדוויץ מבצק חמאה פריך ומעודן שמסתירות בתוכן מלית אדמדמה ומתוקה. לא כזו שתנזל לכם על הבגד ותלכלך אותו, חלילה, אלא כזו שתגרום לחיוך שלכם להיות קצת יותר רחב 🙂
את העוגיות האלה הכנתי במקור עבור פרוייקט פורים של מיימונס ומאחר וכל כך אהבתי את איך שהן יצאו, החלטתי שאני פשוט חייבת לשתף גם אתכם פה בבלוג במתכון ובפטנט למילוי וביקשתי את רשותם לפרסם את המתכון גם כאן.
אתם כבר יודעים שאני אוהבת כל קיצור דרך שיחסוך לי זמן ואנרגיות במטבח, וכשאני מוצאת משהו טוב אני משתפת בשמחה. והפעם הטריק שלי הוא המלית – השתמשתי כאן במלית האוכמניות המוכנה של מיימונס, שבחיי שהייתי יכולה לאכול ממנה בכפית. היא טעימה, מרגישים בה את הפרי והיא מספיק סמיכה כדי שאפשר יהיה להשתמש בה בנוחות לאפיה, ופה היא מילאה יפה את תפקיד המילוי בעוגיות.
המתכון עצמו די קליל להכנה, וההתעסקות העיקרית איתו היא בעיקר קרור הבצק אחרי כל שלב, אבל אני מבטיחה לכם שזה שווה את ההפסקות בין כל שלב בהכנה, כי התוצאה היא עוגיות פריכות ועדינות שממש כיף לנשנש.
החומרים:
200 גר' חמאה רכה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
350 גר' קמח לבן (לא תופח)(אפשר להשתמש בקמח עוגות ועוגיות)
כפית תמצית וניל
מלית אוכמנות (אני השתמשתי בשל מיימונס וממליצה עליה בחום)
לקישוט ולהגשה – אבקת סוכר
ההכנה:
הכנת הבצק:
בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומשחתית. בעזרת לקקן מגרדים את הבצק למרכז הקערה, מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד לקבלת פירורי בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים עם הידיים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט או בין 2 דפי אפיה – או – טריק חדש שלי: לרדד בין שני גיליונות של ניילון נצמד – וקורצים ממנו לבבות וכוכבים.
מסירים את עודפי הבצק מסביב לעוגיות שקרצו.
תוכלו לראות בתמונה שאת העוגיות קרצתי על ניילון נצמד. זה מאוד הקל על הפרדת העודפים.
יוצקים על מחצית מהעוגיות שקרצנו כחצי כפית של מלית אוכמניות, מכסים בעוגיה נוספת ומהדקים בעדינות עם קצות האצבעות את קצוות העוגיות יחד. ייתכן שהמלית תברח מעט לצדדים אבל זה רק יוסיף חן לעוגיות וירמז על המלית.
מכניסים את העוגיות למקרר לכחצי שעה כדי לתת לבצק להתמצק קצת.
אחרי שהעוגיות קצת התקררו מקשטים מסביב בעזרת הטבעת מזלג.
מעבירים שוב את העוגיות למקרר או למקפיא לרבע שעה על מנת שיתמצקו – זה יבטיח שהן ישמרו על הצורה שלהן במהלך האפיה.
אופים את העוגיות בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד שהן מתחילות להזהיב בקצוות ומעבירים אותן לצינון. אני נוהגת להעביר את נייר האפיה עם העוגיות לשיש ואז הן מתקררות יותר מהר.
להגשה מפדרים את העוגיות באבקת סוכר.
בתיאבון 🙂
ותודה מיוחדת לאוריה כהן מיימון המקסימה על הסיוע בסטיילינג של התמונות הסופיות <3
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ?
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף
הפוסט נכתב בשיתוף עם מימונס
התמונות מדהימות. ממש עושה חשק לנגוס!
תודה רבה עלמה יקרה <3
בצק נוראי. עשיתי 2 נסיונות. אחד הלך לפח. ועם השני היה קשה ממש לעבוד
הי ענת
הבצק הזה אמנם יותר עדין, ולכן גם כתוב במתכון שבכל שלב צריך לקרר אותו. אבל הוא ממש לא בצק נוראי. אני מכינה עוגיות מהבצק הזה כבר שנים והתוצאה שלו נפלאה- בצק עדין ופריך. פשוט חשוב מאוד לקרר אותו בכל שלב ובמיוחד בימי שרב כמו היום .
היי , אם אני רוצה לשנות את סוג הקמח , חדוגמה קמח קוסמין , האם זה כדאי ואפשרי ? אם כן אז מה הכמויות ? את חושבת שיתאים אולי במקום ריבה לשים קוביה של שוקולד ?
תודה ?
בעקרון אפשר להשתמש במח כוסמין, אבל.. כיוון שאת העוגיות האלה אני מעדיפה להכין עם קמח לבן אינני יודעת לומר לך איך הוא יצא (מאמינה שיצא בסדר אם תשתמשי בקמח כוסמין לבן). לגבי קוביית שוקולד – בהחלט אפשרי, רק שימי לב לפרופורציות, כי כשהשוקולד נמס, אם הקוביה גדולה מדי הוא ינזול מהצדדים.
שאלה, איך את מזלפת את העוגיות, תבנית משומנת, ללא שימון או על נייר אפיה? תודה
רק על נייר אפיה. אין צורך לשמן.
ואלה לא עוגיות מזולפות? ראי במתכון איך קרצתי אותן
נראה מקסים! אני רוצה להכין לכבוד יום ההולדת של פיצקוש בגן, ריבה פחות תתפוס, אפשר עם נוטלה או שהוא יטפטף החוצה?
אין בעיה עם נוטלה, או כל ממרח שאת אוהבת. אני הכנתי בעבר עם נוטלה והצליח מאוד