פינוקי שוקו ומרשמלו

מי לא אוהב שוקו חם בימי חורף קרים? לא מכירה הרבה שיסרבו לשוקו שווה, וכשמוסיפים לחגיגי מיני מרשמלו זה בכלל פינוק מהנה במיוחד, נכון?
הפעם החלטתי לקחת את הרעיון של שוקו חם ולהפוך אותו למתנה או לערכה לאירוח שלא תשאיר איש אדיש.
מקלות בשני צבעים של שוקולד כשביניהם מתחבאות פיסות קטנות של מרשמלו שכשטובלים אותם בחלב חם מתקבל שוקו סופר שווה !

גם כאן מדובר מבחינתי באחד ממתכוני הרושם בקלי קלות שאני כל כך אוהבת. ההכנה פשוטה מאוד, והמראה שמתקבל- הכי וואו !!
אז תכינו את השוקולדים והמרשמלו, בחרו לכם קשים יפים מנייר וקדימה, להכין 🙂

 

החומרים לכ- 6 מקלות טבילה:

150 גר' שוקולד מריר
150 גר' שוקולד לבן
מיני מרשמלו
קשים מנייר קשיח או מקלות לסוכריה
כוסיות קטנות (אפשר מנייר ואפשר מפלסטיק – מה שתמצאו)

ההכנה:

ממיסים את השוקולד המריר במיקרו – פשוט מחממים לדקה, מערבבים, מחזירים לחימום לחצי דקה נוספת, מערבבים ואז כבר רואים שהשוקולד מתחיל להתמוסס מהחום של עצמו. אם יש צורך ממשיכים לחמם בפולסים של חצי דקה וחשוב לזכור שבין כל חימום חשוב לערבב כי התערובת כבר חמימה והשוקולד יינמס במהלך הערבוב.

כשהשוקולד נמס כולו יוצקים אותו לכוסות עד לגובה מחצית

מכניסים את הכוסות למקפיא למשך כ- 10-20 דקות עד שהשוקולד מתייצב מעט, ואז עוברים לשלב הבא.

ממיסים את השוקולד הלבן באותה הדרך שבה המסנו את השוקולד המריר.

שמים מעט מהשוקולד הלבן על השוקולד המריר (רק כדי להדביק את המרשמלו) ומסדרים מעליו שכבת מרשמלו.

מכסים הכל בשוקולד לבן וטופחים מעט את הכוס על השיש כדי לוודא שהשוקולד מכסה היטב את המרשמלו.

עכשיו נותר רק להוסיף את המקלות  – או במקרה שלנו קשים מנייר קשיח.
אני העדפתי לשים את המקלות בשלב הזה כדי שלא יגיעו לתחתית הכוס, אבל מי שמעדיף שהמקלות יהיו טבולים יותר עמוק יכול להניח אותם בשוקולד המריר לאחר שקצת התמצק ולפני ששמים את המרשמלו והשוקולד הלבן. כל שיטה עובדת, לכו על מה שנוח לכם יותר.

מכניסים את הכוסיות להקפאה נוספת של רבע שעה לפחות וזהו. זה מוכן 🙂 מכאן כבר אפשר לשמור את הכוסיות עם מקלות השוקו במקרר ואפילו אין חובה לשמור במקפיא.

כשרוצים להשתמש מחממים בעדינות עם היד את שולי הכוס ושולפים את המקלות.

להכנת השוקו מחממים חלב בספל וטובלים בתוכו את המקל. אם רוצים אקסטרא פינוק אפשר להוסיף עוד מרשמלו.

נכון שזה אחד המתכונים הכי קלים שיש??

כמובן שאפשר לתת את המקלות האלה במתנה, פשוט שמים את החלק השוקולדי בשקיות צלופן קטנות שמוכרים בחנויות חד פעמי או בחנויות המתמחות (אצלי זה נעלם לפני שהספקתי לעטוף 🙂 )

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי מה הפינוק המתוק שלכם,  וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

‏8 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 26 בינואר 2017 בשעה 15:40

    מושחתת שכמותך 🙂
    איזה רעיון חמוד ומפתה, בטוחה שהבנות שלי יעופו על זה!

    • שמח במטבח ב- 26 בינואר 2017 בשעה 18:04

      הכי כיף בשחיתות.
      מוכנה לבארטר: אני אספק מקלות שוקו לכל המשפחה שלך תמורת פרוסה מהפבלובה ההורסת שלך. איזה שילוב מדהים זה ערמונים ומרנג 🙂

  2. נופר ב- 26 בינואר 2017 בשעה 16:05

    וואי נראה סופר מגרה.. מה עם אבקת שוקו בתוך החלב?

    • שמח במטבח ב- 26 בינואר 2017 בשעה 18:03

      תודה רבה נופר 🙂
      אין צורך באבקת שוקו, השוקולד כבר דואג שתהיה לך שוקולטה סופר שווה

  3. מעריצה שלך!!! ב- 28 בינואר 2017 בשעה 23:26

    וווווואאאאאוווווו
    היה שווה ההמתנה!!!!!!
    זה יוצא בטעם של שוקולד אמיתי ?
    ואפשר שוקולד מריר, נכון????

    • שמח במטבח ב- 29 בינואר 2017 בשעה 13:22

      תודה מקסימה
      שמחה שההמתנה השתלמה 🙂
      לגבי השוקו – בוודאי שיוצא בטעם של שוקולטה אמיתית ואין בעיה להשתמש בשוקולד מריר (זה השוקולד שבו השתמשתי)

  4. מיכלי ב- 4 במרץ 2021 בשעה 17:18

    היי,
    נראה טעים ברמותת,
    רוצה להכין אבל לא אוהבים פה מרשמלו…
    יש תחליף?

    • שמח במטבח ב- 5 במרץ 2021 בשעה 8:37

      אפשר בלי מרשמלו, עם מה שאתם אוהבים לשים בשוקו

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *