פאדג' עם סוכריות קופצות
סוף סוף הגיע הקיץ – העונה האהובה עלי. חםםםם (אפילו מאוד), השמש מחייכת אלינו ומאירה רוב שעות היום, ויחד עם זאת ולח ודביק, וזה בדיוק הזמן שבו כולנו מחפשים משהו מתוק וקריר להתפנק איתו.
הפאדג' בפוסט הזה נולד ביום חמים שכזה – כשפתחתי שאלת סקר בדף הפייסבוק של שמח במטבח – ביקשתי מאוהדי הדף לספר לי על איזה קינוח הם חולמים בימים שרביים והבטחתי שהתגובה הכי מעניינת תזכה לגירסה בבלוג.
קיבלתי הרבה תשובות אבל ברגע שעדן ביקש "ממתקי שוקולד קפואים עם תוספות מגניבות כמו סוכריות קופצות" היה ברור לי שזה הרעיון הזוכה.
ידעתי גם שאני רוצה להכין פאדג' שוקולד עם הפתעות, אבל לקח לי קצת זמן למצוא סוכריות קופצות שבהן אפשר להשתמש בקינוחים.
הסיבה היא שסוכריות קופצות רגילות רגישות לחום וללחות וברגע ששמים אותן בקינוח הן מתחילות לתסוס, ולכן הייתי צריכה למצוא את אלה המצופות בשוקולד שיבודד אותן וישמור עליהן כך שיתססו ויקפצו רק ברגע שיהיו בפה.
וברגע שמצאתי מייד התחלתי לשחק איתן ולהכין פאדג', פעם אחר פעם עד שהגעתי לגירסה המושלמת שאותה אני משתפת אתכם.
והפעם יש לי בשבילכם הפתעה מיוחדת, כי הכנתי לכם הדגמה בשידור חי, עם המון טיפים בדרך, של הכנת הפאדג' אצלי במטבח, כך שאתם יותר ממוזמנים לצפות בי מכינה לכם את הפאדג' (אל דאגה, זה ממש ממש קל)
ולמען הסדר הטוב, הנה המתכון:
החומרים:
לתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ
פחית חלב מרוכז (כ- 390 גר')
200 גר' (כוס) סוכר חום
100 גר' חמאה
כפית תמצית וניל
קורט מלח
200 גר' שוקולד (חלב, מריר או מעורב – מה שאוהבים)
לקישוט:
חופן סוכריות קופצות
30 גר' שוקולד לבן (כ- 2 שורות)
2 כפות שמנת מתוקה
ההכנה:
מניחים בסיר את החלב המרוכז, הסוכר והחמאה ומחממים על אש בינונית עד שרואים תערובת חומה חלקה ומעט בועות מסביב.
אני ממליצה להשתמש בסיר עם תחתית עבה ששומר טוב על החום וימנע מהתערובת להשרף בתחתית שלו (ולא בסיר אמייל כמו בתמונה, וכמובן שהשגחתי טוב טוב ששום דבר לא יישרף).
כשהתערובת נמסה כולה, קיבלה צבע חום זהוב ומתחילה לבעבע מכבים את האש, מוסיפים את תמצית הוניל, המלח (לא לדאוג, זה מעט וזה לא יצא מלוח) ואת השוקולד.
שימו לב שאתם יכולים להוסיף שוקולד חלב, שוקולד מריר או לשלב בין השניים.
כאן גם המקום לגוון בטעמים – אפשר להוסיף מעט קפה, תמציות טעם או קצת ליקר שאוהבים. רק שימו לב לא להוסיף יותר מ- 2 כפות (קפה או ליקר. תמצית תמיד מוסיפים מעט כי היא חזקה).
מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
יוצקים לתבנית שריפדנו בנייר אפיה – בסרטון תוכלו לראות הדגמה של השיטה שלי לסדר את נייר האפיה כך שיתאים לתבנית (בגדול – גזירת הקצוות כך שאפשר לקפל אותם בהתאם לגודל התבנית).
משאירים את התערובת על השיש שתצטנן קצת. לאחר כרבע שעה דקות אפשר להניח עליה את הסוכריות הקופצות (או כל טופינג אחר). פשוט מפזרים מעל ומצמידים בלחיצה עדינה לפאדג'.
שימו לב שלא מומלץ להניח את הקישוטים כשהתערובת חמה כיוון שהחום יגרום לסוכריות הקופצות לתסוס ואז נאבד את האפקט המגניב של התסיסה שלהן אחרי שנוגסים בפאדג'.
מכסים את התבנית ומכניסים למקפיא ליממה לפחות (כן, אני יודעת שקשה להתאפק).
חשוב כאן לתת לתערובת להתייצב ולהתמצק כי אחרת קשה לחתוך אותה לקוביות יפות (ראו בסרטון שניסיתי לחתוך את הפאדג' שהכנתי מראש והוא לא היה מספיק מוצק – אני יכולה לספר שבשעות הערב של אותו יום הוא כבר נחתך מאוד יפה).
לאחר מכן, אם רוצים, אפשר להוסיף את קישוט השוקולד הלבן – זה קל מאוד. ממיסים בעדינות את השוקולד עם השמנת (מדובר בחימום של כ 10-20 שניות במיקרו). מעבירים לשקית זילוף ומזלפים קווים אלכסונים דקים על הפאדג'.
למי שמתעניין מה זה הקצה הירוק של שקית הזילוף – מדובר בשקיות קטנות שמגיעות עם צנטר קטן ודק ועם מכסה לצנטר. עוד פטנט נחמד (לא חובה כמובן) ומה שאהבתי בו זה שאפשר לסגור את הצנטר עם מכסה ולהשתמש מאוחר יותר לדברים אחרים.
מצננים את הפאדג' עוד רבע שעה (שיתקרר היטב ושהקישוט יתקרר אף הוא) ולאחר מכן אפשר לחתוך אותו לקוביות בעזרת סכין חדה.
אם יש לכם אורחים שאתם רוצים לפנק, אפשר לסדר אותו יפה בצלחת, להקפיא הכל ולהגיש כשהצלחת קפואה. זה יבטיח שהפאדג' יהיה קריר ויציב לאורך יותר זמן.
אז זו היתה ההכנה של הפאדג'. מדובר במתכון קליל מאוד ובפינוק נהדר לימי הקיץ. אוכלים את הקוביות ישר מהמקפיא (ממליצה לכם להחביא כמה עמוק במקפיא כי בני הבית לא יפסיקו לנשנש ממנו).
ולמקרה שתהיתם מאיפה הכלים בתמונות, הם מרשת גולף אנד קו, שהשנה הפגיזה בכמה קולקציות כלים יפייפיות שכל פעם עושות לי חשק להתחדש בעוד ועוד כלים.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעםשמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.
חייבים להוסיף את הסוכריות הקופצות?
לי זה ממש הורס, כמה זה קריטי?
אל דאגה, הסוכריות הקופצות הן בונוס וכמובן שאין כל חובה להשתמש בהן במתכון. אפשר להמיר בקישוט אחר או להכין ללא הקישוט. הפאדג' יהיה טעים בכל מקרה 🙂
האם חובה פחית חלב מרוכז? מה אפשר במקום???
חייבים. כל אפשרות אחרת תשנה את מרקם הפאדג'
מאיפה רכשת סוכריות קופצות ?
בחנויות המתמחות (כמו בקוק סטוק ומר קייק) ישנן הסוכריות הללו. אלה ספציפית לדעתי של חברת סוסה ומיובאות על ידי ריסטרטו.
יופי, תודה.
המתכון מוסבר בטוב טעם ובליווי התמונות-ממש יש חשק להכין.
המשיכי להביא דברים טעימים.
בוקר טוב
היכן רכשת את השקיות זילוף המגניבות האלו ואיפה מוצאים סוכריות קופצות שלא נמסות ?…
הי אילה
את שני אלה רכשתי אצל מר קייק בנתניה. הסוכריות הקופצות האלה זה משהו ממכר ביותר 🙂
ביג לייק!! אהבתי גם את המתכון וגם את השידור. ראיתי אותו במשך 3 ימים. כל פעם קצת 🙂
את כזאת חמודה – גם בבלוג וגם במציאות (למרות שאת עולה לי הרבה כסף, כי עכשיו בא לי לחדש את כל מוצרי המטבח שלי…).
תודה! תודה!
אפרת, את כזאת מקסימה!!
אני עדיין מברכת אותך בכל פעם שאני מסתכלת על המיקסר שלי <3
תודה! תודה! תודה!
תודה רבה!!
המתכון ממש עושה חשק.
חיפשתי את הסוכריות הקופצות ב 3 חנויות, ולא מצאתי. יש לך רעיון איפה למצוא אותן?
????
בקוק סטוק יש בוודאות (לפחות היה כשהייתי שם לא מזמן), נראה לי שיש גם למר קייק ובחנויות שמוכרות מוצרים של ריסטרטו