עוגת ביסקוויטים שוקולד עם קרם וניל

עוגת ביסקוויטים היא העוגה הכי לאומית שיש בעיני, אני חושבת שאין ילד בישראל שלא גדל עליה. בין אם מבית אמא ובין אם בכל מסיבה שהלך אליה בתור ילד. עוגה פשוטה כביכול אבל סופר אהובה, ולא רק בגלל טעמי הילדות וזכרונות הילדות שהיא מביאה איתה.

אז לכבוד שבועות המתקרב החלטתי לשתף אתכם בגירסה חדשה יחסית עבורי לעוגת ביסקוויטים – במקום הגירסה הקלאסית של קרם וניל ומקסימום ציפוי שוקולד, החלטתי להפוך את הסדר ולהכין את העוגה מקרם שוקולד-גבינה עדין ומתקתק ולשדך לה ציפוי פשוט יחסית של קרם וניל, אבל במראה מפונפן שהופך את העוגה מ"עוגת בית" ל "וואו!!"

החומרים:

שרוול ביסקוויטים בסגנון פתי בר + חלב לטבילה
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה (5% או 9% אפשר גם גבינות שמנות יותר אם אוהבים)
1/2 (100 גר') מיכל שמנת חמוצה (ישנן אריזות של חצי בסופרים)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס (50 גר') סוכר
כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר
לקישוט העליון: 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפת קרם וניל של השף הלבן

**במידה ולא מוצאים שמנת להקצפת קרם וניל ניתן להשתמש ב 2 מיכלי שמנת מתוקה וחצי חבילת אינסטנט פודינג וניל.

ההכנה:

ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה (מחממים חצי דקה, מערבבים, מחממים שוב וחוזר חלילה. זה לוקח לרוב עד דקה וחצי) ומניחים בצד שיצטנן מעט.

מכינים את הקרם: הכי קל שבעולם. פשוט שמים בקערת המיקסר את כל יתר החומרים (גבינה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל) ומקציפים עד שרואים את סימני המקצף על התערובת. היא לא תהיה יציבה כמו קצפת אבל מספיק סמיכה כדי להפוך לקרם.

עושים השוואת טמפרטורה ומרקם בין התערובות (אחרת תהיה לכם תערובת עם נקודות כהות מהשוקולד). מתחילים בהעברת כמה כפות מתערובת הגבינה לקערת השוקולד ומערבבים. ואז שוב מוסיפים עוד כמה כפות ומערבבים.

לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד-גבינה לקערה עם תערובת הגבינה ומקציפים עוד מעט במיקסר (או מערבבים בתנועת קיפול, פשוט הכי קל במיקסר).

בסוף תתקבל תערובת קרמית שוקולדית ומפתה שכל מה שמתחשק זה לשלוח אצבע ולזלול ממנה טיפה ועוד טיפה 🙂

מסדרים את השכבות של העוגה:
טובלים פתי בר בחלב (אחד אחד) ומסדרים שכבה תחתונה על התבנית.
מכסים מעל במחצית מקרם השוקולד-גבינה ומיישרים.

מכינים שכבה נוספת של פתי בר על ידי טבילה בחלב וסידור (אגב, אם הביסקוויט לא נכנס בשלמותו אפשר גם לחתוך אותו שיהיה יותר קצר). מכסים את הביסקוויטים ביתרת קרם השוקולד-גבינה ומיישרים. את כל הטוב הזה אני מכניסה למקפיא להתייצבות.
אפשר להשאיר ככה את התבנית ולחזור להמשך העוגה כשנוח לכם או להכניס למקפיא ולעבור להכנת קרם הוניל לציפוי (מה שנוח לכם).

את קרם הוניל הכי קל להכין – פשוט מקציפים עד לקבלת קרם סמיך (אבל שלא יצא סמיך מדי, שייראה יפה בזילוף).
כאמור – אם חלילה אתם לא מוצאים בסופר את השמנת להקצפת קרם וניל פשוט תכינו קרם מ 500 מ"ל שמנת מתוקה וחצי שקית אינסטנט פודינג.
כשהקרם מוכן אפשר פשוט למרוח אותו מעל שכבת השוקולד, אבל אני הלכתי על מראה חגיגי יותר (בכל זאת שבועות…) ולכן מרחתי שכבה דקה של קרם ולאחר מכן זילפתי טיפות בעזרת שק זילוף וצנטר חלק.

למה שכבה דקה לבנה לפני הקישוט? כי כשמזלפים טיפות שכאלה יש מרווח בין אחת לשניה ולא רציתי שיראו את שכבת השוקולד אלא שתהיה הפתעה בחיתוך.

בתיאבון!! וחג שבועות שמח 🙂

מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג – יש שם את כל מה שרק תרצו לחפש לכבוד החג.

ואל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, הכי כיף לראות את הביצועים שלכם!!

והנה כמה מעוגות הגבינה החביבות עלי לשבועות

עוגת גבינה ושוקולד אומברה

בראוניז שוקולד וגבינה

עשרת הדיברות להכנת עוגת גבינה אפויה – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד

עוגת גבינה קרה ופטל

עוגת גבינה ברולה עם הפתעת שוקולד

המתכון פותח בשיתוף פעולה עם השף הלבן

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

‏7 תגובות

  1. שלי ב- 30 במאי 2019 בשעה 9:06

    רעיון מעולה לעוגה משמחת! תודה :)))))

  2. ריטה ב- 31 במאי 2019 בשעה 7:37

    יאמי יפה וטעימה

  3. ריטה ב- 31 במאי 2019 בשעה 7:38

    יאמי תודה

  4. איילה ב- 4 ביוני 2019 בשעה 19:50

    נראה מושלם, לאיזו תגבנית מתאים?

  5. מיטל ב- 7 ביוני 2019 בשעה 14:55

    תודה רבה על המתכון.
    נראה באמת מעולה.
    מצטרפת לשאלה מעליי גודל תבנית רצוי?:)
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:32

      תודה רבה מיטל. המתכון מתאים לתבנית פאירקס ממוצעת (בערך 30 על 20)

השאר תגובה