עוגת ביסקוויטים שוקולד עם קרם וניל
עוגת ביסקוויטים היא העוגה הכי לאומית שיש בעיני, אני חושבת שאין ילד בישראל שלא גדל עליה. בין אם מבית אמא ובין אם בכל מסיבה שהלך אליה בתור ילד. עוגה פשוטה כביכול אבל סופר אהובה, ולא רק בגלל טעמי הילדות וזכרונות הילדות שהיא מביאה איתה.
אז לכבוד שבועות המתקרב החלטתי לשתף אתכם בגירסה חדשה יחסית עבורי לעוגת ביסקוויטים – במקום הגירסה הקלאסית של קרם וניל ומקסימום ציפוי שוקולד, החלטתי להפוך את הסדר ולהכין את העוגה מקרם שוקולד-גבינה עדין ומתקתק ולשדך לה ציפוי פשוט יחסית של קרם וניל, אבל במראה מפונפן שהופך את העוגה מ"עוגת בית" ל "וואו!!"
החומרים לתבנית בגודל 15 על 25 ס"מ:
שרוול ביסקוויטים בסגנון פתי בר + חלב לטבילה
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה (5% או 9% אפשר גם גבינות שמנות יותר אם אוהבים)
1/2 (100 גר') מיכל שמנת חמוצה (ישנן אריזות של חצי בסופרים)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
רבע כוס (50 גר') סוכר
כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד מריר
לקישוט העליון:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפת
חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל.
ההכנה:
ממיסים את השוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה (מחממים חצי דקה, מערבבים, מחממים שוב וחוזר חלילה. זה לוקח לרוב עד דקה וחצי) ומניחים בצד שיצטנן מעט.
מכינים את הקרם: הכי קל שבעולם. פשוט שמים בקערת המיקסר את כל יתר החומרים (גבינה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל) ומקציפים עד שרואים את סימני המקצף על התערובת. היא לא תהיה יציבה כמו קצפת אבל מספיק סמיכה כדי להפוך לקרם.
עושים השוואת טמפרטורה ומרקם בין התערובות (אחרת תהיה לכם תערובת עם נקודות כהות מהשוקולד): מתחילים בהעברת כמה כפות מתערובת הגבינה לקערת השוקולד ומערבבים. ואז שוב מוסיפים עוד כמה כפות ומערבבים.
לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד-גבינה לקערה עם תערובת הגבינה ומקציפים עוד מעט במיקסר (או מערבבים בתנועת קיפול, פשוט הכי קל במיקסר).
בסוף תתקבל תערובת קרמית שוקולדית ומפתה שכל מה שמתחשק זה לשלוח אצבע ולזלול ממנה טיפה ועוד טיפה 🙂
מסדרים את השכבות של העוגה:
טובלים פתי בר בחלב (אחד אחד) ומסדרים שכבה תחתונה על התבנית.
מכסים מעל במחצית מקרם השוקולד-גבינה ומיישרים.
מכינים שכבה נוספת של פתי בר על ידי טבילה בחלב וסידור (אגב, אם הביסקוויט לא נכנס בשלמותו אפשר גם לחתוך אותו שיהיה יותר קצר). מכסים את הביסקוויטים ביתרת קרם השוקולד-גבינה ומיישרים. את כל הטוב הזה אני מכניסה למקפיא להתייצבות.
אפשר להשאיר ככה את התבנית ולחזור להמשך העוגה כשנוח לכם או להכניס למקפיא ולעבור להכנת קרם הוניל לציפוי (מה שנוח לכם).
את קרם הוניל הכי קל להכין – פשוט מקציפים את השמנת והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם סמיך (אבל שלא יצא סמיך מדי, שייראה יפה בזילוף).
כשהקרם מוכן אפשר פשוט למרוח אותו מעל שכבת השוקולד, אבל אני הלכתי על מראה חגיגי יותר (בכל זאת שבועות…) ולכן מרחתי שכבה דקה של קרם ולאחר מכן זילפתי טיפות בעזרת שק זילוף וצנטר חלק.
למה שכבה דקה לבנה לפני הקישוט? כי כשמזלפים טיפות שכאלה יש מרווח בין אחת לשניה ולא רציתי שיראו את שכבת השוקולד אלא שתהיה הפתעה בחיתוך.
בתיאבון!! וחג שבועות שמח 🙂
מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג – יש שם את כל מה שרק תרצו לחפש לכבוד החג.
ואל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, הכי כיף לראות את הביצועים שלכם!!
עוגת ביסקוויטים שוקולד עם קרם וניל
מצרכים:
- 1 שרוול ביסקוויטים פתי בר +חלב לטבילה
- 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% 250 גר'
- 1/2 מיכל שמנת חמוצה 100 גר'
- 250 מ"ל שמנת מתוקה מיכל קטן
- 50 גרם סוכר רבע כוס
- כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- 500 מ"ל שמנת מתוקה מיכל גדול
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל חצי חבילה
הוראות הכנה:
- ממיסים את השוקולד במיקרו (בפולסים של חצי דקה) ומניחים בצד שיקרר
- שמים בקערת המיקסר את כל יתר החומרים (גבינה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה סוכר ותמצית וניל) ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים מעט מתערובת הגבינה לשוקולד המומס ולאחר מכן מאחדים בין שתי התערובות.
- טובלים פתי בר בחלב (אחד אחד) ומסדרים על התבנית. מכסים מעל במחצית מקרם השוקולד-גבינה וחוזרים על הפעולה כך שיהיו 2 שכבות של ביסקוויטים ושתי שכבות של קרם שוקולד.
- מעבירים את התבנית למקפיא להתייצבות ועוברים להכנת קרם הוניל.
- מקציפים את השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- יוצקים את הקרם על שכבת קרם השוקולד. למראה חגיגי ניתן לזלף את הקרם מעל.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
והנה כמה מעוגות הגבינה החביבות עלי לשבועות
עשרת הדיברות להכנת עוגת גבינה אפויה – עוגת גבינה עם לבבות שוקולד
עוגת גבינה ברולה עם הפתעת שוקולד
רעיון מעולה לעוגה משמחת! תודה :)))))
תודה רבה לך 🙂
יאמי יפה וטעימה
יאמי תודה
נראה מושלם, לאיזו תגבנית מתאים?
תודה רבה על המתכון.
נראה באמת מעולה.
מצטרפת לשאלה מעליי גודל תבנית רצוי?:)
תודה!
תודה רבה מיטל. המתכון מתאים לתבנית פאירקס ממוצעת (בערך 30 על 20)
הי, האם אפשר להקפיא את העוגה למספר שעות? היא לא תגיר נוזלים בהפשרה במקרר?
בנוסף, האם אפשר להכין את הקרם הלבן מראש, לאחסן במקרר ולזלף לפני ההגשה?
תודה רבה מראש!
אין בעיה להקפיא ואפשר גם להגיש חצי קפואה (אני ממש אוהבת אותן ככה) לגבי הקרם – בגדול עדיף לזלף סמוך להכנה ולא לשמור במקרר, אבל אם אין ברירה גם זה אפשרי וגם לא חייבים לזלף, אפשר למרוח יפה על העוגה ולקשט נניח בשוקולד מגורר.
היי, יש אפשרות להחליף את השמנת חמוצה ביוגורט?
עדיף לא להחליף כי היוגורט הוא במרקם יותר נוזלי ופחות מתאים כאן
האם אפשרי להשתמש בשוקולד לבן במקום שוקולד מריר?
אפשר. יהיה טיפה יותר מתוק
העוגה נראית מקסימה ואני רוצה להכין אותה ליומולדת בביה"ס.
האם אפשר להכין את העוגה עם בישקוטים ועם מסקרפונה?
בוודאי.
הכל הולך 🙂
האם ניתן להוסיף שכבת בסקויטים בין הקרם החום ללבן???
אין בעיה להוסיף שכבה
היי רות,
תודה על מתכון טעים ובעיקר אחד כזה שיוצא מין הקופסה ובענק!
מילדות לא אהבתע שילוב של גבינה ושוקולד ואני חייב לציין שהשילוב פה (בשכבת השוקולד) ממש מוצלח ועדין בעיקר(:
רק שני דברים קטנים:
* כדאי לציין בתחילת המתכון, במקביל למצרכים, את גודל התבנית- זה דיי חשוב
* הכנתי את העוגה בתבנית פיירקס 30*20 ונוצר מצב בו: השכבה של השוקולד הספיקה לי לשתי שכבות יחסית דקות- בין שתי שכבות הביסקוויטים ושכבת הקצפת הספיקה לי לשכבה דקה מעל השוקולד ולזילוף רק של מחצית מהעוגה- על כן יש לשקול להכפיל כמויות כדי שהשכבות יהיו עבות ומפנקות יותר(:
תודהה
תודה טל על התגובה. אוסיף גודל תבנית.
תודה רבה על היחס ועל מתכונים מדהימים(;
תודה <3 תמיד שמחה לענות
האם אפשר להשתמש בפטי בר בטעם שוקולד ?
וודאי ובכל עוגיה אחרת שאוהבים