מאפה גבינות ופטריות על בצק עלים
מכירים את הסיטואציה הזו שבה חברים מתקילים אתכם שהם בדרך אליכם ואין לכם שום דבר לכבד אותם? אז לא עוד! יש לי בשבילכם מתכון אליפות למאפה גבינות עם פטריות שמכינים עם בצק עלים שמגיע מרודד מהמקרר (כך שלא צריך לחכות שיפשיר מהמקפיא). בכמה דקות זה נכנס לתנור והופ המטבח מלא בריחות מדהימים של אפייה. נכון שווה?
אתם הרי מכירים אותי ויודעים שביום יום אני הכי אוהבת מתכונים מהסוג הזה. אני קוראת להם: מתכונים לאמהות עסוקות. הכוונה היא למתכונים שמצד אחד לוקח ממש מעט זמן להכין אותם ומצד שני הם נראים ממש מרשימים והטעם כמובן מוצלח.
יש לי כמה אסים מנצחים כאלה בארסנל (עוגת שוקולד מהירה ומדהימה, בראוניז, פיצה בלי שמרים, קרפים, עוגת תותים וקצפת), ועכשיו נוסף לי האס החדש הזה בדמות מאפה גבינות ופטריות שהכנתי עם בצק העלים הטרי של שמרית. מה שאהבתי בבצק הזה (ובכלל בסדרת הבצקים החדשה שלהם) הוא שלא מדובר בבצק קפוא מהפריזר שצריך לחכות שיפשיר אלא בבצק טרי שנשמר במקרר וכשצריך הוא פשוט מוכן לשימוש.
אז הנה המתכון שלי ואני מקווה שתהנו ממנו ותאהבו אותו לא פחות ממני.
החומרים:
1 חבילת בצק עלים (אני השתמשתי בשל שימרית שמגיע מהמקרר)
1/2 קופסה (100 גר') גבינת שמנת
1/2 קוביה (כ- 150 גר') גבינה בולגרית
200 גר' גבינת קשקוול מגוררת
סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות עבות יחסית (הפטריות מתכווצות באפיה)
ביצה להברשה
ההכנה:
ההכנה של המאפה די קלה ומהירה. בגדול מפזרים את הגבינות על הבצק , מסדרים פטריות מורחים ביצה ואופים 🙂
ולהסבר המצולם:
פורסים את בצק העלים על תבנית עם נייר אפיה (הבצק מגיע מגולגל בנייר אפיה אז אפשר להשתמש בו לאפיה).
חורצים בבצק חריצים לסימון דפנות המאפה – באופן הזה הוא יתפח יפה מסביב ומפזרים מעליו את הגבינות. מתחילים במריחה דקה של גבינת השמנת, ומפזרים מעל בולגרית וקשקוול.
מסדרים מעל הגבינות את הפטריות שלנו. טיפ להגשה יפה – אני ויתרתי על הקצוות של הפטריות והשתמשתי רק בחתיכות היפות שרואים מהן את הרגל של הפטריה.
נשאר רק להבריש את קצוות הבצק בביצה בלולה ו.. יאללה לתנור.
האפיה היא כ 25 דקות בחום של 180 מעלות.
ותראו כמה שהוא יוצא חתיכי אחרי האפיה
תנו למאפה טיפה להתקרר ואפשר להגיש אותו. מזהירה מראש שהוא נוטה להיעלם מהשולחן מהר מאוד כי הוא כל כך טעיםםםםם
בתיאבון 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון נכתב בשיתוף עם שימרית
בוקר אור- איני משתמשת בבצק עלים. האם ניתן להחליף ולהכין בצק פריך במקום?
אין בעיה להחליף אבל במקרה כזה הייתי מציעה לך להכין דווקא בצק שמרים לפוקאצ'ה (ראי המתכון שפירסמתי לא מזמן לפוקאצ'ה 4 גבינות. הוא ילך נפלא עם תערובת הגבינות והפטריות. למרות שגם עם בצק פריך מלוח זה יעבוד.
האם אפשר להחליף פטריות בברוקולי?
בוודאי
הי המתכונים שלך מדהימים וטעימים ואני משתמשת הרבה בבצקים של שמרית כי כיף וטעים וקל להשתמש ושמחה שגם את אז לשאלתי לא הבנתי איפה אני חורצת חריצים בבצק אשמח להסבר נוסף
הי טלי
החריצה נעשית במסגרת כדי שהשוליים שמעבר לחריצה יתפחו מכל הכיוונים והמרכז שתחמת בחריצה יהיה שטוח
האם ניתן להשתמש בבצק פילו של שמרית למתכון? קניתי אותו בטעות במקום…
פחות מתאים לצערי. צריך פה בצק שיחזיק את כל הגבינות כמאפה פתוח ואם תשימי פילו זה לא יחזיק לדעתי
אם את מחפשת מתכון טוב עם פילו פרסמתי בבלוג מתכון לתפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים. הוא זכה להצלחה מסחררת בקרב הקוראים והוא מאוד טעים.
טעים ברמות!!! תודה ❤️
תודה <3
מה ניתן למרוח מעל תערובת הגבינות במקום ביצה? יש לך תחליף יצירתי? יש לנו אלרגיה במשפחה..
תודה
הי לך
שימי לב שהביצה היא רק להברשת הקצוות שבצד ולא הגבינה כך שאפשר לוותר עליה
אפשר להכין יום קודם להגשה?
פחות מומלץ כי אז הבצק יספח את הנוזלים ויהיה מאוד "סמרטוטי"
אין להשיג בצק עלים מצונן. האם נקבל אותה תצואה עפ בצק קפוא (שהופשר כמובן)?
אין בעיה גם עם בצק קפוא שהופשר. היתרון של המצונן הוא שאני לוקחת אותו ישר מהמקרר ולא צריכה להוציא לילה קודם מהמקרר. לשמחתי אני רואה אותו בכל הסופרים אבל כמובן שאם חסר אפשר להשתמש בקפוא ולהיערך לכך יום מראש :-.)