לביבות זוקיני ולביבות בטטה שאי אפשר להפסיק לאכול מהן

חנוכה הוא לגמרי החג הכי מושחת שיש  😆  עם כל הסופגניות והלביבות שיש החג הזה הוא בעיקר חג הטיגונים. ואני אומרת שאם כבר שחיתות וטיגונים – נלך על ה best – לביבות מהסוג שעושה חשק לקחת עוד אחת ועוד אחת.

אז היום אני רוצה להציע לכם מתכון משודרג ללביבות, שהתחיל למעשה מלביבות שהכנתי לגוזל כשהתחיל לאכול דברים שאפשר להחזיק בידים וכל כך מצא חן בעיני שאימצתי את המתכון כלביבות הקבועות שלנו (ולא רק בחנוכה).

אז מה מיוחד בלביבות? שני דברים – גם השילוב של הירקות שנוספו לתפוחי האדמה, בין אם זה זוקיני ובין אם זה בטטות (אפשר כמובן גם וגם) וגם תוספת של מוצרלה מגורדת לתערובת הלביבות – היא גם מחברת את כל התערובת ונותנת לה טעם נפלא וגם כיף מאוד לתת ביס ללביבה חמה ופתאום לראות את הגינה נמתחת ממנה. בקיצור – טריק שאתם חייבים לנסות 🙂

לביבות בטטה ותפוחי אדמה

1 בטטה בינונית
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
2 ביצים
4 כפות קמח
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
כפית מלח
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

לביבות זוקיני

2 זוקיני גדולים
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל
ביצה אחת
3 כפות קמח
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
כפית מלח
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)

למטבל: גביע שמנת חמוצה וכף עירית קצוצה

ההכנה:

הכנת הלביבות זהה גם במתכון של לביבות הבטטה וגם במתכון של לביבות הזוקיני (רק היחס בין החומרים מעט שונה, כפי שכתוב ברשימת הרכיבים).

מגררים את הבצל הכי דק שאפשר (בפומפיה או במעבד מזון על החלק עם הנקודות הבולטות)
מגררים את תפוחי האדמה ואת הבטטות/זוקיני (אני אוהבת לגרר דק אבל אפשר עבה). את הגרור אפשר בפומפיה אבל לדעתי הכי נוח במעבד מזון.
שימו לב שאת תפוחי האדמה רצוי לסחוט היטב אחרי שמגררים ורק אחרי כן להוסיף לקערה – יש להם המון נוזלים שסתם יהפכו את הלביבות לפחות פריכות.

מערבבים בקערה עם יתר החומרים – קמח, ביצים, מוצרלה, מלח ואגוז מוסקט.
אני השתמשתי במוצרלה המגוררת של גד, שזו גבינה שנמצא אצלי קבוע במקרר ואני משתמשת בה המון לפיצות לגוזלים, ללזניות ולפעמים גם בטוסטים (היא מאוד נוחה לשימוש ונשמרת יפה במקרר).

בשלב הזה אפשר כבר להתחיל לחמם את השמן במחבת (שכבה יפה אבל לא כזו שתביא לטיגון עמוק).

בסופו של דבר התערובת תראה לכם טיפה יבשה אבל זה בסדר – תערובת רטובה מדי מביאה ללביבות פחות קראנצ'יות ואני מבטיחה לכם שהלביבות יוצאות מושלמות – לא יבשות ולא לחות.
אז אל תתפתו להוסיף עוד ביצה – תנו לירקות את הבמה 🙂

ככה תראה תערובת הזוקיני:

וככה תראה תערובת הבטטה:


כשהשמן חם דיו מתחילים לטגן לביבות – בעזרת כף יוצקים מהתערובת למחבת (בעדינות), מחכים עד שהלביבות ישחימו ואז הופכים לצד שני. את הלביבות המוכנות מצננים על צלחת עם נייר סופג.

הלביבות טעימות בטירוף כפי שהן – גם כשהן חמות (ואז המוצרלה ממש תימתח מהלביבות עם כל ביס) וגם כשהן קרות יותר. אבל אם בא לכם לשדרג את ההגשה אפשר להכין מטבל מושלם ללביבות שמורכב משמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה, הוא ממש מושלם עם הלביבות.

חנוכה שמח לכולם 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם מחלבות גד

‏8 תגובות

  1. מיכל גלילי ב- 1 בדצמבר 2018 בשעה 8:15

    איך הן יצאו אם אכין אותן בתנור?

    • שמח במטבח ב- 1 בדצמבר 2018 בשעה 9:41

      טעימות מאוד, רק פחות עסיסיות.
      זכרי לשמן את נייר האפיה וגם להתיז קצת ספריי שמן מעל הלביבות

    • שמח במטבח ב- 1 בדצמבר 2018 בשעה 9:42

      וד"ש חמה ממני 🙂

  2. חני פולק ב- 2 בדצמבר 2018 בשעה 8:45

    אני רוצה להכין אותן יום קודם.
    איך ניתן לחמם אותן לפני הגשה ושישארו עסיסיות?
    תנור?

    • שמח במטבח ב- 2 בדצמבר 2018 בשעה 13:50

      אין בעיה לדעתי לחמם בתנור בחום נמוך. הן טעימות מאוד גם ביום שאחרי (ותכלס טעימות גם כשהן בטמפרטורת החדר ביום שאחרי)

  3. דנה קפלן ב- 2 בדצמבר 2018 בשעה 10:49

    היי כמה לביבות בערך יוצאות מהמתכון?

  4. אביטל ב- 3 בדצמבר 2018 בשעה 8:26

    אשמח להצטרף לתפוצה

השאר תגובה