קוקו סבזי -פשטידת ירק פרסית

למתכון שיככב בפוסט הזה יש את אחד השמות הכי משעשעים שיש. קוקו סבזי. קוקו מה? קוקי סבזי!! כן כן. שם שנשמע קצת מצחיק אבל כולל בתוכו בו כל כך הרבה מסורת ווגאווה עדתית.
אז מה זה בדיוק קוקו סבזי? זוהי פשטידת ירק פרסית, או חביתת ירק, או ברוח חנוכה – לביבת ירק. היא מתבשלת במחבת, כמו חביתה עבה, וזה פשוט טעים בטירוף. אני קוראת לזה "ביס של בריאות".

קוקו סבזי חתוכים למשולשים

את הקוקו סבזי אני זוללת מאז שאני פספוסה קטנה, כיאה לילדה שגדלה בבית פרסי.  סבזי זה ירק בפרסית, ובטח השם זכור לכם ממאכל הדגל של העדה הפרסית חורשט סבזי, שהמתכון שלו עלה לבלוג, יחד עם המתכון לגונדי ותוכלו למצוא אותם כאן בקישור. והפרסים אוהבים ירק. מאוד. אצל הפרסים אין ארוחה חגיגית בלי צלחת מלאה בעשבים מכל מין וסוג.

אז לכבוד חנוכה אני שמחה וגאה וגם קצת מתרגשת לשתף אתכם במתכון המשפחתי שלי לקוקו סבזי. תחקרתי את אמא שלי ואת כל הדודות שלי כדי לקבל את הטיפים שלהן וגיליתי שבסוף הפשטות מנצחת. פשוט נותנים לירק את הבמה המרכזית.

קוקו סבזי במחבת

החומרים ל 2 פשטידות בקוטר 24 ס"מ, או פשטידה אחת עבה:

חבילת פטרוזיליה
חבילת כוסברה
חבילת שמיר
צרור בצל ירוק
3 בצלים בינוניים
4-5 ביצים
מעט כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

**ניתן לשנות את הרכב עשבי התיבול לפי מה שאוהבים, להוסיף, להפחית, להחליף. הכל הולך רק שתהיה כמות של ירק כי זה הלב של הקוקו.

ההכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו עד שישחים.
לא חייבים לטגן קודם את את הבצל ויש בשלניות פרסיות שאמרו לי שהן משתמשות בבצל חי קצוץ, אבל אני מעדיפה עם בצל מטוגן.

וקבלו טיפ שלי לטיגון בלי המון שמן. מתחילים לטגן את הבצל עם מעט שמן ואז מוסיפים כל פעם מעט מים ומערבבים את הבצל במחבת כל כמה זמן. באופן הזה הבצל משחים יפה בלי שיהיה מפוצץ בשמן.

מערבבים את הביצים עם הכורכום, המלח והפלפל.

קוצצים את כל הירק במעבד מזון או עם סכין חדה ומוסיפים לביצים.
אני אוהבת לקצוץ דק יחסית ובלי הגבעולים כי אני לא אוהבת את המרקם שלהם בקוקו שלי. יש כאלה שאוהבים את הגבעולים ואין בעיה שיהיו בקוקו.

מוסיפים לתערובת את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.

מחממים במחבת נון סטיק שמן ויוצקים את התערובת למחבת.

שימו לב שהכמות מאפשרת להכין 2 פשטידות דקות יותר או אחת עבה. אני העדפתי להכין 2 פשטידות ולכן שלי קצת יותר דקות. אבל כאמור, זה מתכון שזורם עם ההעדפות שלכם אז לכו על האופציה שיותר מדברת אליכם.

כדי שהפשטידה תתבשל טוב סוגרים את המכסה ונותנים לה להיטגן טוב טוב עד שרואים שהתחתית שחומה יפה.

וכאן מגיע הטריק של להפוך את הקוקו בלי להסתבך – קודם כל מוודאים ששום דבר לא נדבק לכם למחבת (כי לי זה כבר קרה..) ואז מגליצ'ים את הפשטידה לצלחת שטוחה. סוגרים על הצלחת עם צלחת אחרת באותו גודל והופכים. ואז מגליצ'ים את הפשטידה חזרה למחבת שתשחים מהצד השני.

לא רוצים להתעסק עם להפוך את הפשטידה? אין בעיה – אפשר גם להכניס את המחבת (או התבנית) לתנור ולאפות אותה וככה היא תשחים מצד אחד בגלל התבנית ומהחלק העליון בגלל התנור. מה שאתם אוהבים 🙂

בכל מקרה זמן הבישול פה הוא כ 10 דקות, לפעמים אפילו יותר. צריך שהכל יתבשל טוב מכל הכיוונים.

קוקו סבזי מוגש לשולחן

כשהקוקו סבזי מוכן נותנים לו קצת להתקרר ופורסים למשולשים. הכי פשוט והכי טעים 🙂

קוקו סבזי חביתת ירק

ואז כל אחד לוקח לעצמו מהצלחת, ואז חוזר לקחת שוב ושוב  🙂 כי קוק סבזי זה כל כך טעים שאף אחד לא שם לב שזה גם בריא חחח

קוקו סבזי עם יד

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

קוקו סבזי - חביתת ירק

מצרכים:

  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • צרור שמיר
  • כמה גבעולי בצל ירוק
  • 3 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
  • 5 ביצים
  • מעט כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מטגנים את הבצל עד שישחים (לא חובה אפשר להשתמש גם בבצל חי)
  • קוצצים את עשבי התיבול דק. אני מורידה את החלקים העבים של הגבעול מי שאוהב יכול להשתמש בהם למתכון.
  • מערבבים ביצים עם כורכום מלח ופלפל
  • מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים
  • מוסיפים את הבצל המטוגן (או לא מטוגן) ומערבבים.
  • מטגנים את התערובת במחבת נון סטיק, עם מכסה. הופכים ומטגנים את הצד השני.
    הכמות מספיקה ל 2 חביתות ירק גדולות דקות או לאחת עבה מאוד.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

מחפשים מתכונים מנצחים לחנוכה? אל תפספסו את אלה:

תפופאי – אצבעות פילו במילוי תפוחים

תפופאי

לביבות זוקיני ולביבות בטטה מדהימות

סופגניות מיני אפויות

תגובה אחת

  1. חן ב- 29 בנובמבר 2021 בשעה 8:08

    חייבת להכין – קצת איזון לכל הסופגניות שזללנו אתמול 🙂
    אפשר להוסיף לתערובת קישוא מגורר סחוט מנוזלים?
    תודה וחנוכה שמייח!

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *