לביבות זוקיני ולביבות בטטה שאי אפשר להפסיק לאכול מהן
חנוכה הוא לגמרי החג הכי מושחת שיש 😆 עם כל הסופגניות והלביבות שיש החג הזה הוא בעיקר חג הטיגונים. ואני אומרת שאם כבר שחיתות וטיגונים – נלך על ה best – לביבות מהסוג שעושה חשק לקחת עוד אחת ועוד אחת.
אז היום אני רוצה להציע לכם מתכון משודרג, שהתחיל למעשה מלביבות שהכנתי לגוזל כשהתחיל לאכול דברים שאפשר להחזיק בידים וכל כך מצא חן בעיני שאימצתי אותו כמתכון הקבוע שלנו (ולא רק בחנוכה).
אז מה מיוחד בלביבות? שני דברים – גם השילוב של הירקות שנוספו לתפוחי האדמה, בין אם זה זוקיני ובין אם זה בטטות (אפשר כמובן גם וגם) וגם תוספת של מוצרלה מגורדת לתערובת – היא גם מחברת את כל התערובת ונותנת לה טעם נפלא וגם כיף מאוד לתת ביס ללביבה חמה ופתאום לראות את הגינה נמתחת ממנה. בקיצור – טריק שאתם חייבים לנסות 🙂
לביבות בטטה ותפוחי אדמה
1 בטטה בינונית
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 בצל
2 ביצים
4 כפות קמח
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
כפית מלח
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
לביבות זוקיני
2 זוקיני גדולים
2 תפוחי אדמה בינוניים
בצל
ביצה אחת
3 כפות קמח
כוס גבינת מוצרלה מגוררת
כפית מלח
מעט אגוז מוסקט (לא חובה)
למטבל: גביע שמנת חמוצה וכף עירית קצוצה
ההכנה:
הכנת הלביבות זהה גם במתכון של לביבות הבטטה וגם במתכון של לביבות הזוקיני (רק היחס בין החומרים מעט שונה, כפי שכתוב ברשימת הרכיבים).
מגררים את הבצל הכי דק שאפשר (בפומפיה או במעבד מזון על החלק עם הנקודות הבולטות)
מגררים את תפוחי האדמה ואת הבטטות/זוקיני (אני אוהבת לגרר דק אבל אפשר עבה). את הגרור אפשר בפומפיה אבל לדעתי הכי נוח במעבד מזון.
שימו לב שאת תפוחי האדמה רצוי לסחוט היטב אחרי שמגררים ורק אחרי כן להוסיף לקערה – יש להם המון נוזלים שסתם יהפכו את הלביבות לפחות פריכות.
מערבבים בקערה עם יתר החומרים – קמח, ביצים, מוצרלה, מלח ואגוז מוסקט.
אני השתמשתי במוצרלה המגוררת של גד, שזו גבינה שנמצא אצלי קבוע במקרר ואני משתמשת בה המון לפיצות לגוזלים, ללזניות ולפעמים גם בטוסטים (היא מאוד נוחה לשימוש ונשמרת יפה במקרר).
בשלב הזה אפשר כבר להתחיל לחמם את השמן במחבת (שכבה יפה אבל לא כזו שתביא לטיגון עמוק).
בסופו של דבר התערובת תראה לכם טיפה יבשה אבל זה בסדר – תערובת רטובה מדי מביאה ללביבות פחות קראנצ'יות ואני מבטיחה לכם שהלביבות יוצאות מושלמות – לא יבשות ולא לחות.
אז אל תתפתו להוסיף עוד ביצה – תנו לירקות את הבמה 🙂
ככה תראה תערובת הזוקיני:
וככה תראה תערובת הבטטה:
כשהשמן חם דיו מתחילים לטגן לביבות – בעזרת כף יוצקים מהתערובת למחבת (בעדינות), מחכים עד שהלביבות ישחימו ואז הופכים לצד שני. את הלביבות המוכנות מצננים על צלחת עם נייר סופג.
הלביבות טעימות בטירוף כפי שהן – גם כשהן חמות (ואז המוצרלה ממש תימתח מהלביבות עם כל ביס) וגם כשהן קרות יותר. אבל אם בא לכם לשדרג את ההגשה אפשר להכין מטבל מושלם ללביבות שמורכב משמנת חמוצה מעורבבת עם עירית קצוצה, הוא ממש מושלם עם הלביבות.
חנוכה שמח לכולם 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם מחלבות גד
איך הן יצאו אם אכין אותן בתנור?
טעימות מאוד, רק פחות עסיסיות.
זכרי לשמן את נייר האפיה וגם להתיז קצת ספריי שמן מעל הלביבות
לכמה לביבות מספיקים המתכונים?
חג שמח!
הי הילה
זה תלוי בגודל שתכיני אבל המתכון מספיק לכ 25 לביבות
וד"ש חמה ממני 🙂
אני רוצה להכין אותן יום קודם.
איך ניתן לחמם אותן לפני הגשה ושישארו עסיסיות?
תנור?
אין בעיה לדעתי לחמם בתנור בחום נמוך. הן טעימות מאוד גם ביום שאחרי (ותכלס טעימות גם כשהן בטמפרטורת החדר ביום שאחרי)
היי כמה לביבות בערך יוצאות מהמתכון?
מהבטטה 30 ומהזוקיני 25
אשמח להצטרף לתפוצה
היי,
רוצה להכין ליומולדת של הנסיכה… מעדיפה להכין מראש.
עד כמה ימים מראש אפשר להכין?
(קראתי שרשמת שאפשר לחמם אחכ בתנור)
תודה! אתר מקסים!!
הי רננה. התכוונתי שאפשר להכין באותו יום מראש ואז לחמם. אפשר גם להכין יום לפני אבל לא הייתי מכינה יותר רחוק מזה. הלביבות גם פחות מתאימות להקפאה.
איך הופכים את המתכון לפרווה?
אפשר לוותר על המוצרלה?
אפשר להכין את המתכון בלי המוצרלה. במקרה כזה תוסיפים עוד כף או שתיים של קמח שיתפסו את התערובת
מעולה, נזללות כמו גרעינים , 2 המתכונים של הלביבות מניסיון אישי. מתכוננים לחנוכה, תודה לך רותה האלופה
תודה רבה נאוה. איזה אלופה את שככה הכנה 🙂
אפשר גם עם פטה? אם כן, מה הכמות?
הי יוכי
לא ניסיתי אבל מהכרותי עם גבינת הפטה אפשר בהחלט להכין עם. מניחה שחצי קוביה על כל הכמות של הבצק תתאים
אפשר עם גבינה צהובה מגורדת במקום המוצרלה?
היי, קיבלתי קישור והמון מחמאות על המתכון. אני מאוד רוצה להכין, אבל בדיוק נגמרו לי תפוחי האדמה.
תהיתי האם אפשר להחליף אותם בבטטה (במתכון של הזוקיני למשל)? או אם יש לך רעיון אחר…
חג שמח והמון בריאות!
הי
את יכולה להכין גם רק מזוקיני. אני אוהבת לשלב בין השניים אבל זה טעים גם רק עם ירק אחד. את גם יכולה לשלב זוקיני ובטטות או עם ירק אחר שאת אוהבת שעובר טיגון טוב
תודה רבה! שילבתי בטטה וזוקיני. כבר התחלנו לאכול תוך כדי הטיגון וחיסלנו כמעט הכל 🙂 ממש טעים!!
האם אני יכולה להכין את הבלילה בלילה ולטגן בבוקר? אני רוצה להכין לכיתה שלמה ויקח לי מלא זמן לגרד
את יכולה לגרד את הירקות, לסנן ולשמור עטוף בנייר מגבת (רב מגבת) שלא יתחמצנו ואז יותר קל להכין את הבלילה כי נשאר רק להוסיף קמח וביצים.
ראיתי שאת משתמשת בנינג'ה,
באיזה דיסק חיתוך את משתמש, לא מצליחה להגיע ןמצב של חוטים מגורדים, זה רק מרסק
מתה על הנינג׳ה 🙂 השתמשתי בדיסקית הגרוד העבה יותר. אבל מודה שלרוב אני מגררת ישנית עם פומפיה כי תמיד הגוזלים רוצים להכין איתי ורוצים לרסק תפוחי אדמה כמו בסיפור על גברת קרש 🙂
הי
את תפוח האדמה/בטטה לא מבשלים לפני שמגרדים?
תודה מראש
שירלי
לא מבשלים. ברגע שמגררים אותם הם מתבשלים במהלך הטיגון.