צמת דובאי
בתחילת השנה חגגתי גם יום הולדת עשר לבלוג וגם עשור לצמת השמרים הויראלית שלי. מי היה מאמין שעברו כבר 10 שנים מאז שהעליתי את הבלוג ומאז שצמת השמרים פרצה לעולם בסערה ושינתה את עולמי. לכבוד המאורע החגיגי החלטתי להכין גירסה חדשה וחגיגית לצמה, והפעם – צמת דובאי – צמת שמרים במילוי של קדאיף ופיסטוק שמעליו שוכבת טבלת השוקולד שנמסה על הכל. ואיזו גירסה נהדרת יצאה!!
שוקולד דובאי הוא הטרנד הכי חם עכשיו ומקורו בשוקולד מדובאי שממולא במלית של קדאיף ופיסטוקים. נראה שכל העולם מכין אותו האמת, בצדק מתלהבים ממנו כי השילוב הזה פשוט מושלם. קראנצ'י ושוקולדי, וטעמי הפיסטוק משתלבים מעולה עם הכל.
אז החלטתי שזה יהיה מושלם לשלב את שוקולד הדובאי עם צמת השמאים וליצור צמת דובאי. ואחרי שהכנתי אותה, התמכרתי!! המלית הזו פשוט מושלמת בתוך בצק שמרים! אז כמובן שאני לא שומרת מתכון מוצלח לעצמי ולכן גם הכנתי לכם סרטון וגם העליתי לכם פה את המתכון שתוכלו להכין וליהנות.
הצגת פוסט זה באינסטגרם
וכמה טיפים קטנים לפני שנתחיל (נקרא לזה בונוס למי שטורח לקרוא את הפוסט ולא רק את המתכון שבסוף 😆 ):
1. הבצק הזה הוא בצק עשיר יחסית וזה אומר שהוא לא תופח המון. אז לא להתרגש אם נראה שהוא לא עלה הרבה.
2. כדאי להכין את הבצק ערב מראש ולעבוד איתו כשהוא קר. יותר נוח לרדד ולחתוך אותו ככה.
3. טריק קטן שאימצתי לאחרונה – שברו את אחת הביצים במתכון לקערה וערבבו. העבירו את מרבית הביצה לקערת המיקסר אבל שמרו מעט ביצה בצד ותשתמשו בה להברשת הבצק לפני האפיה. ככה לא תצטרכו לפתוח ביצה שלמה בשביל ההברשה.
4. חימום חוזר – אם לא חיסלתם את הצמה מייד לאחר שיצאה מהתנור אני ממליצה לחמם את הפרוסות כ 10 שניות במיקרו. הבצק יישאר רך והשוקולד יימס יפה. לחלופין אפשר לחמם בתנור שמכוון לחום של כ 140 מעלות (שהבצק לא יתייבש).
בתיאבון 🙂
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.
הכנתם?? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק. אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
צמת דובאי
מצרכים:
בצק שמרים
- 500 גרם קמח 3.5 כוסות
- 1 כף שמרים יבשים
- 100 גרם סוכר 1/2 כוס
- 160 מ"ל חלב 2/3 כוס
- 100 גרם חמאה רכה
- 2 ביצים
- 1/2 כפית מלח
למילוי
- 200 גרם אטריות קדאיף
- 100 גרם חמאה
- 2 כפות סוכר
- 3 כפיות מחית פיסטוק
- 3 טבלאות שוקולד (ל- 2 עוגות) (חלב או מריר, עדיף חלב)
הוראות הכנה:
- בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם הסוכר והשמרים. מוסיפים מעל את הביצים, החמאה, המלח והחלב ומערבלים במהירות איטית כ 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מניחים לבצק לתפוח לפחות שעתיים שלוש עד שמכפיל את נפחו. הבצק לא יתפח המון כי זה בצק עשיר. מומלץ להעביר לאחר מכן לקרור ולתת לבצק לתפוח לילה במקרר.
- בינתים מכינים את מלית הדובאי - חותכים את הקדאיף לחתיכות קטנות ומטגנים אותן בחמאה המומסת בתוספת אבקת הסוכר. שימו לב שהאטריות יידבקו קצת, נפריד אותן אחר כך.
- לאחר שהאטריות שחומות והצטננו, מפרידים את האטריות שנדבקו (הכי קל לפורר בידיים) ומוסיפים את מחית הפיסטוקים. מערבבים היטב עד שהתערובת כולה אחידה.
- מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים מחצית מהבצק למלבן שיספיק להכין טבלה וחצי של שוקולד פלוס שוליים. מסמנים על הבצק את גבולות השוקולד.
- מניחים מחצית ממלית הקדאיף על השטח שהגדרנו בגודל טבלאות השוקולד ומעליהם מניחים טבלה וחצי של שוקולד.
- בעזרת סכין חותכים שוליים בשני קצוות הבצק בקצרים וחותכים פסים אלכסוניים בשני צידי הבצק שישמשו לרצועות לקליעת הצמה. ראו הדגמה בסרטון).
- חוזרים על הפעולה בעוגה השניה. ומעבירים את שתי העוגות לתבנית להתפחה של כחצי שעה.
- לאחר התפיחה מורחים את העוגות בביצה מעורבבת עם מעט מים.
- אופים את העוגות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות (רצוי בטורבו) למשך כ-25 דקות עד שהעוגות משחימות.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth