עוגת תפוחים בחושה קלה ומהירה
עוגת התפוחים הזו הולכת להפוך לקבועה בספר המתכונים שלכם!! למה? כי היא פשוט מושלמת!! עוגת תפוחים לחה ועסיסית כמו שעוגה ביתית צריכה להיות עם מעטה מעט קריספי מלמעלה. קלה בטירוף להכנה והיא אפילו פרווה כך שהיא מושלמת גם לסיום של ארוחות חג, כמו חג הסוכות שבפתח, וגם לקפה ועוגה מתי שרק רוצים.
את עוגת התפוחים הזו הכנתי במסגרת פרוייקט שלי לתבניות החדשות החד פעמיות של קוקי ותוכלו להציץ על ההכנה שלה גם בסטורי שלי באינסטגרם. החלטתי להעלות את המתכון שלה פה לבלוג פשוט כי ידעתי שתרצו שהיא זמינה לכם באופן קבוע , כי כאמור, אתם הולכים להתמכר אליה 🙂 היא באמת נפלאה ומושלמת לכל הזדמנות!
החומרים ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית 24 עגולה:
4 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
1 כוס (200 גרם) סוכר
כפית קינמון
3 ביצים
1 כוס (140 גרם) קמח
כפית אבקת אפיה (אפשר במקום זה להשתמש בכוס קמח תופח)
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (חמניות, קנולה, סויה וכו')
חצי כוס (כ- 50 גרם) שקדים פרוסים – לא חובה.
עוגת תפוחים בחושה – ההכנה:
מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש חד פעמיות או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות או לפרוסות ומניחים בקערה יחד עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון ומערבבים. למה קמח? הקמח עוזר לתפוחים להטמע בתערובת בלי שישקעו לתחתית.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת אחידה. אני מערבבת עם מטרפה אבל אין בעיה לערבב גם עם כף או מזלג.
מוסיפים את השמן ומערבבים ולאחר מכן את הקמח עם אבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. שימו לב שלא צריך לערבב יותר מדי.
מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים כולם מצופים בתערובת העוגה. לאחר מכן יוצקים את התערובת לשתי התבניות – אני ממליצה שהן מראש יהיו מונחות על התבנית שבה תאפו אותן בתנור כי יותר קל להניח מראש מאשר להתחיל להעביר תבנית עם בלילה.
לסיום מפזרים מעל שקדים פרוסים. זה לא חובה, והעוגה תצא נפלא גם בלעדיהם, זה פשוט מוסיף עוד משהו יפה וחגיגי לעוגה.
אופים את העוגות במשך 25-35 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ויפה וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש.
טריק שלי – אם אחרי מקסימום 35 דקות העוגות עדיין לא מרגישות מוכנות מבפנים אבל הן שחומות מלמעלה פשוט תשארו עוד חצי שעה בתנור כבוי. התנור יתקרר והעוגות ימשיכו להיאפות עוד קצת מבפנים בלי להשחים.
וזהו. זה כל מה שהיה צריך לעשות כדי לקבל עוגת תפוחים בחושה מהסוג הכי ביתי ומושלם שיש. היא נהדרת לסיום של ארוחות חג כי היא פרווה או סתם לקפה ועוגה בכל הזדמנות שיש.
סוכות שמח 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
בואו לבקר בקטגוריית העוגות הקלות והמהירות שלי, בטח תמצאו שם עוד רעיונות נפלאים לעוגות מעולות.
עוגת תפוחים בחושה
מצרכים:
- 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות או לרצועות
- 200 גרם סוכר כוס
- 1 כפית קינמון
- 3 ביצים
- 120 מ"ל שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה וכו') חצי כוס
- 140 גרם קמח כוס
- 1 כפית אבקת אפיה אפשר להשתמש במקום בכוס קמח תופח
- 50 גרם שקדים פרוסים חצי כוס
הוראות הכנה:
- מערבבים את קוביות התפוחים עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון
- בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שארית הסוכר. עדיף עם מטרפה אבל אפשר גם עם מזלג או כף.
- מוסיפים את השמן ומערבבים.
- מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים מצופים בתערובת העוגה.
- יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
- אופים בחום 160 מעלות במשך 25-35 דקות עד שהעוגות שחומות מלמעלה וקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים ולא עם בלילה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
שלום רב
תודה על המתכון . מה גודל התבניות החד פעמיות?
תודה
הי דלי. העוגה שבתבנית בגודל 9 על 13, אבל כל תבנית חד פעמית תתאים פה.
משנה איזה סוג תפוחים? אדומים/ ירוקים? תודה וחג שמח!
לא משנה. מה שיש בבית או מה שאת אוהבת
היי, הכנתי את המתכון כמו שהוא ויצא מעולה. אני רוצה להכין למשפחה אבל יש לי טבעונית ורגישה לגלוטן במשפחה. במה ניתן להמיר את הביצים בשביל עוגה טבעונית? והאם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כרגיל ללא גלוטן?
הי כריסטינה, אני פותחת ואומרת שלא הכנתי את העוגה בגירסה הטבעונית אז אני לא יודעת איך היא תעבוד, אבל בעקרון ביצים ממירים ברסק תפוחים (מציעה לך לבדוק באתר של מתכונים טבעוניים את יחס ההמרה, כי כאמור, לא הכנתי). לגבי הקמח – אין בעיה
תודה על מתכון קל ומוצלח, הכנתי אותו מעל 10 פעמים נראה לי… וכל פעם יוצא מצויין וטעים,
תודה❤❤
תודה רבה נעמי. מאוד שמחה שאהבת
מנסה מחר לאפות את העוגה ממש ניראית טוב וכמובן טעימה
עוגה נהדרת. לא היו לי שקדים פרוסים, הוספתי אגוזים קצוצים וחופן צימוקים.
בטוחה שיצא מושלים גם עם אגוזים וצימוקים. זה הולך מעולה עם העוגה הזו
היי רות, האם אפשר (והאם מומלץ) להמיר את השמן בחמאה?
במתכון הזה לא ממליצה להמיר. רוב מתכוני העוגות שלי הם על בסיס חמאה אבל פה השמן נותן לעוגה את המרקם המיוחד שלו.
עוגת התפוחים מדהימה חברי נהנו מאד
תודה על המתכון
תודה רבה שרה. שמחה לשמוע שאהבתם
שמתי מלמעלה שיבולת שועל דקה ושקדים פרוסים
נשמע מאוד מוצלח 🙂
עוגה טעימה ומומלצת תודה על המתכון ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡😘❤
תודה רבה נילי
ניתן להכין מקמח כוסמין ? זה אותו יחס בשאר המצרכים?
אפשר גם מקמח כוסמין. ממליצה לשלב עם כוסמין לבן או קמח לבן שהעוגה תהיה קלילה יותר במרקם
נשארו לי כמה אגסים, אפשר לנצל אותם לעוגה זו.
אני יודעת שהם מלאים נוזלים, אבל אני יכולה לסנן ולנקז מעט.
אפשר להכין גם עם אגסים, ואכן מומלץ טיפה לנקז כי הם באמת קצת יותר נוזליים.
הכנתי את העוגה לפני מס. שבועות ובאמת יצאה טעימה . תודה על מתכון מצוין!
תודה עדנה. שמחה לשמוע שאהבת
אי אפשר לשמור את המתכון של עוגת הקוקוס בווטסאפ, , אין לי אינסטגרם, וגם אין לי כוונה להתחבר. חבל לי היא ממש מעניינת.
את פשוט יכולה להכנס לאתר ולראות שם את המתכון מתי שרק תצטרכי. הוא לא הולך לשום מקום 🙂 ואם את חלילה לא רואה בעמוד הראשי אפשר לכתוב בחלון החיפוש "עוגת תפוחים" ולהגיע אליו או לכתוב בגוגל מראש "עוגת תפוחים שמח במטבח וישר להגיע למתכון.
מקווה שעזרתי
תודה רבה על המתכונים.
ברוח התקופה, מה דעתך לקחת חלק בהפסקת השימוש בתבניות חד"פ וכלים חד"פ בכלל?
יש לך ציבור קוראות/ים משמעותי וזו ממש הזדמנות להיות חלק מהשפעה על דרך חיים הלוקחת בחשבון את הכדור עליו אנו חיים.
ומכולם/ן, בבקשה, בלי תגובות כסח. זה בא ממקום של דאגה אמיתית וכנה לעתיד של כולנו.
יעל היקרה, אני מבינה שנושא איכות הסביבה (שהוא נושא מבורך כשלעצמו) קרוב לליבך, אולם רצוי לבדוק את העובדות לפני שישר קופצים להטפות בתגובות. כיוון שכאחת שאכפת לה מהסביבה דאגתי להשתמש בתבניות קרטון שעשויות מחומרים טבעיים.
תשובה מכובדת. תודה.
כל אחת/ד מוזמנים להשתמש בתבניות רב-פעמיות, אף אחד לא מכאיח את אף אחד להשתמש במשהו שמנוגד לעקרונות שלו. גם תבניות מאלומיניום לא חובה לזרוק אחרי פעם אחת של שימוש. אפשר לשטוף אותן ולשמור לפעם הבאה.
תודה
אני מאוד אוהבת עוגת תפוחים, אבל ללא סוכר, אשמח אם תוכלי להציע לי מה אפשר במקום 200 גרם סוכר
צר לי רחל אבל הסוכר פה אחראי לא רק על המתיקות אלא על המרקם. את יכולה לנסות עם תחליפי סוכר או לנסות לאתר מתכון אחר לעוגת תפוחים שלא יהיה בו סוכר אולם שימי לב שבמתכונים מתוקים שאין בהם סוכר לרוב יהיה רכיב מתוק אחר שהמתיקות שלו אף היא מגיעה מסוכר כלשהו.
כתבת
"….אם העוגה מרגישה לכם….."
אבל עוגות לא יכולות להרגיש, או לפחות אין לנו דרך לדעת אם הן (או כל עצם אחר) מרגישים.
ואפילו אם דווקא עוגות כן היו מסוגלות להרגיש, סביר שהיו מאבדות את היכולת הזו ב- 150 מעלות.
ולכן צריך לכתוב בעברית פשוטה וכ"כ יפה (ולא מתורגמת מאנגלית, בשביל הרושם הפרובנציאלי)
…אם אתם מרגישים…
לפעמים אפשר להגיב יפה ולא להתחכם. כי אני בהחלט יודעת איך העוגה מרגישה לי והכוונה היא – שמסתכלים עליה או נוגעים בקצה שלה ומרגישים אם היא מוכנה או לא.
ותתפלא, אבל זה ממש לא מתורגם מאנגלית, זו הצורה שבה אני מדברת על אפיה.
יוסי שלום
אם כבר מתקנים, אז חייבים לדייק במילים,
כותבים "פרובינציאלי" , ולא "פרובנציאלי".
ובעברית פשוטה וכ"כ יפה, ניתן לכתוב "כפרי".
חג שמח ושנה טובה 🙂
שלום יעל
תודה רבה על המתכון
אשמח לקבל מתכון פרווה.
תודה
הי רונית
שמי רות ולא יעל, והמתכון הוא מראש פרווה (ראי רשימת הרכיבים) 🙂
אולי במקרה כי זה מה שיש לי בבית… אפשר קמח כוסמין מלא?
הכל תלוי בשאלה אם את אוהבת קמח מלא בעוגות. אם את רגילה לטעם אז אין בעיה, שימי לב שקמח מלא סופח יותר נוזלים ואז אולי יהיה צורך להוסיף קצת לחות לעוגה על ידי הוספת מעט חלב/נוזל אחר
שבת שלום וחג שמח, ניראת טוב וארצה להכינה, מבקשת לברר, אם אני מעוניינת להוסיף אגוזים
גרוסים, כמה את מציעה להוסיף ? כדי שהכמות לא תציף את התבנית ?? תודה על המתכון, יישר כח
לעוד, בתודה מרים.
תודה רבה מרים יקרה,
אין בעיה להוסיף אגוזים טחונים גס או שקדים טחונים גס. עד 100 גרם נשמע לי מעולה בלי צורך בשינוי במתכון.
אפשרי קמח כוסמין ושמן שומשום
קמח כוסמין אפשר. שמן שומשום ממש לא. זה שמן מאוד חזק ומשתמשים בו בכמות של טיפות והוא לא מתאים פה במתכון
הי ,
העוגה קלה ביותר להכנה והתוצאה טעימה מאד .
תודה רבה
נורית
ערב טוב וחג שמח .
רצינו לאמר לך תודה-מכל -הלב .
ביתנו הקט לבש חג בזכות המתכון הקל והמוצלח שלך ..
העוגה נהדרת . ואת מקסימה .
כן ירבו מתכונים קלים …
תודה רבה מיכל יקרה. ממש משמח לשמוע 🙂
שיהיה לכם רק שמח בבית ובלב <3
האם אפשר להחליף את הביצים כדי "לטבן" את העוגה? (אולי רסק תפוחים, או צ'יה עם מים?)
הבת של טבעונית ואני מנסה למצוא פתרונות…
לא ניסיתי להכין בגירסה הטבעונית אבל ידוע לי שבמתכונים טבעוניים לרוב מחליפים את הביצים ברסק תפוחים שפה דווקא יכול מאוד להשתלב.
הכנתי בדיוק לפי המתכון ולא השחים לי מלמעלה.. אפיתי אפילו יותר מהזמן הכתוב
מוזר. ובמאפים אחרים משחים לך?
האפיה היא על טורבו? כי העוגה אחרי 35 דקות לא נראית לגמרי מוכנה.
אולי יותר מתאים באמת לתבניות הנייר ולא לתבנית 24
אני אופה הכל על טורבו.
בכל מקרה כל תנור מתנהג אחרת ולכן זמני האפיה משתנים מתנור לתנור.
בנוסף, אם את אופה בתבנית 24 ס"מ ברור שזמן האפיה יתארך מאשר אפיה בשתי תבניות ארוכות כי יש יותר בלילה בתבנית
גם לי קרה מה יכולה להיות הסיבה?
בדרכ כן משחים לי..
כשהעליתי את המעלות לקח גם איזה 10 דק עד שהשחיים מלמעלה אבל כשאכלנו ראינו שהלמטה היה ממש כמעט שרוף
הי מרים. כל תנור מתנהג אחרת ולכן אם את יודעת שהתנור שלך מחמם יותר למטה אני מציעה לשים את התבנית במיקום יותר גבוה וגם לשים לב לטמפרטורה של האפיה. כמובן אני ממליצה לאפות בטורבו ולא בחימום עליון תחתון במצב כזה.
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן (קמח כרגיל…)?
תודה מראש😄
אין בעיה להשתמש בקמח ללא גלוטן בעוגה
וואי העוגה יצאה פגז וכל המשפחה נהנתה ממנה!!!❤️
שמחה מאוד לשמוע שאהבתם
הי, העוגה פשוט מושלמת כל שבוע מכינה 4 תבניות (לפעמים גם 6) אבל בפעמיים. אם אני רוצה ל4 תבניות אינגליש קייק ולעשות בלילה אחת האם להכפיל את כל המצרכים?
תודה רבה
אין בעיה להכפיל מצרכים ולהכין 4 תבניות.
עוגה מצויינת, את התפוחים טיגנתי מעט בחמאה וסוכר ואז הוספתי לשאר הרכיבים.
זה בכלל יוצא מדהים 🙂 אני הלכתי על הגירסה המהירה
טעם מושששששלם
פינוק מיוחד לחגיגת טו בשבט קליל הכנה וטעים במיוחד
באמת מושלמת לט"ו בשבט
שמחה שאהבת 🙂
שמחה שאהבת. באמת נהדרת לט"ו בשבט
הי רות תודה על המתכון הכיפי!
יש לך אולי טיפ לתנור בסיסי שלא מצליח שהעוגה תהיה אפייה מבפנים?
א. אם העוגה לא נאפתה מספיק מבפנים בפעם הבאה תאפה 5-10 דקות יותר
ב. להשאיר את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט עם החום של התנור.
מקווה שזה עוזר 🙂
תודה על המתכון, עוגה פצצה, כולם נהנו מאד
תודה מירי. שמחה לשמוע
היי רות, תודה על מתכון מנצח!!!
אני הוספתי שטרוויזל למעלה עם סוכר חום, חמאה ,קמח האגוזים
יצא נהדר!!!
שטרויזל זה נפלא! רעיון הדר.
ושמחה שאהבת 🙂
היי. איך מאכסנים אותה? במקרר או יכולה להחזיק מעמד בחוץ? ואם בחוץ, האם מכוסה בניילון?
אפשר לאחסן בטמפ החדר ליום גג יומיים וכמובן לכסות בניילון נצמד או נייר אלומיניום. במקרר היא תחזיק להערתי בין 4 ימים לשבוע (היא לרוב מתחסלת ממש מהר)