עוגת תפוחים בחושה קלה ומהירה

עוגת התפוחים הזו הולכת להפוך לקבועה בספר המתכונים שלכם!! למה? כי היא פשוט מושלמת!! עוגת תפוחים לחה ועסיסית כמו שעוגה ביתית צריכה להיות עם מעטה מעט קריספי מלמעלה. קלה בטירוף להכנה והיא אפילו פרווה כך שהיא מושלמת גם לסיום של ארוחות חג, כמו חג הסוכות שבפתח, וגם לקפה ועוגה מתי שרק רוצים.

עוגת תפוחים בחושה

את עוגת התפוחים הזו הכנתי במסגרת פרוייקט שלי לתבניות החדשות החד פעמיות של קוקי ותוכלו להציץ על ההכנה שלה גם בסטורי שלי באינסטגרם. החלטתי להעלות את המתכון שלה פה לבלוג פשוט כי ידעתי שתרצו שהיא זמינה לכם באופן קבוע , כי כאמור, אתם הולכים להתמכר אליה 🙂  היא באמת נפלאה ומושלמת לכל הזדמנות!

עוגת תפוחים קלה ומהירה

החומרים ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית 24 עגולה:

4 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
1 כוס (200 גרם) סוכר
כפית קינמון
3 ביצים
1 כוס (140 גרם) קמח
כפית אבקת אפיה (אפשר במקום זה להשתמש בכוס קמח תופח)
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (חמניות, קנולה, סויה וכו')
חצי כוס (כ- 50 גרם) שקדים פרוסים – לא חובה.

עוגת תפוחים מבט על

עוגת תפוחים בחושה – ההכנה:

מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש חד פעמיות או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות או לפרוסות ומניחים בקערה יחד עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון ומערבבים. למה קמח? הקמח עוזר לתפוחים להטמע בתערובת בלי שישקעו לתחתית.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת אחידה. אני מערבבת עם מטרפה אבל אין בעיה לערבב גם עם כף או מזלג.

מוסיפים את השמן ומערבבים ולאחר מכן את הקמח עם אבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. שימו לב שלא צריך לערבב יותר מדי.

מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים כולם מצופים בתערובת העוגה. לאחר מכן יוצקים את התערובת לשתי התבניות – אני ממליצה שהן מראש יהיו מונחות על התבנית שבה תאפו אותן בתנור כי יותר קל להניח מראש מאשר להתחיל להעביר תבנית עם בלילה.

לסיום מפזרים מעל שקדים פרוסים. זה לא חובה, והעוגה תצא נפלא גם בלעדיהם, זה פשוט מוסיף עוד משהו יפה וחגיגי לעוגה.

אופים את העוגות במשך 25-35 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ויפה וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש.

טריק שלי – אם אחרי מקסימום 35 דקות העוגות עדיין לא מרגישות מוכנות מבפנים אבל הן שחומות מלמעלה פשוט תשארו עוד חצי שעה בתנור כבוי. התנור יתקרר והעוגות ימשיכו להיאפות עוד קצת מבפנים בלי להשחים.

וזהו. זה כל מה שהיה צריך לעשות כדי לקבל עוגת תפוחים בחושה מהסוג הכי ביתי ומושלם שיש. היא נהדרת לסיום של ארוחות חג כי היא פרווה או סתם לקפה ועוגה בכל הזדמנות שיש.

סוכות שמח 🙂

עוגת תפוחים בחושה בתבנית קוקי

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

בואו לבקר  בקטגוריית העוגות הקלות והמהירות שלי, בטח תמצאו שם עוד רעיונות נפלאים לעוגות מעולות.

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים מדהימה, קלה ומהירה שתהפוך לקבועה אצלכם במטבח
Servings 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

מצרכים:

  • 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות או לרצועות
  • 200 גרם סוכר כוס
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 120 מ"ל שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה וכו') חצי כוס
  • 140 גרם קמח כוס
  • 1 כפית אבקת אפיה אפשר להשתמש במקום בכוס קמח תופח
  • 50 גרם שקדים פרוסים חצי כוס

הוראות הכנה:

  • מערבבים את קוביות התפוחים עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון
  • בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שארית הסוכר. עדיף עם מטרפה אבל אפשר גם עם מזלג או כף.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים מצופים בתערובת העוגה.
  • יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
  • אופים בחום 160 מעלות במשך 25-35 דקות עד שהעוגות שחומות מלמעלה וקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים ולא עם בלילה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏72 תגובות

  1. דלי עובד ב- 23 בספטמבר 2021 בשעה 10:20

    שלום רב
    תודה על המתכון . מה גודל התבניות החד פעמיות?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:50

      הי דלי. העוגה שבתבנית בגודל 9 על 13, אבל כל תבנית חד פעמית תתאים פה.

      • שושי ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 18:35

        משנה איזה סוג תפוחים? אדומים/ ירוקים? תודה וחג שמח!

        • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 20:00

          לא משנה. מה שיש בבית או מה שאת אוהבת

          • כריסטינה ב- 5 במרץ 2022 בשעה 15:28

            היי, הכנתי את המתכון כמו שהוא ויצא מעולה. אני רוצה להכין למשפחה אבל יש לי טבעונית ורגישה לגלוטן במשפחה. במה ניתן להמיר את הביצים בשביל עוגה טבעונית? והאם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח כרגיל ללא גלוטן?



          • שמח במטבח ב- 7 במרץ 2022 בשעה 19:32

            הי כריסטינה, אני פותחת ואומרת שלא הכנתי את העוגה בגירסה הטבעונית אז אני לא יודעת איך היא תעבוד, אבל בעקרון ביצים ממירים ברסק תפוחים (מציעה לך לבדוק באתר של מתכונים טבעוניים את יחס ההמרה, כי כאמור, לא הכנתי). לגבי הקמח – אין בעיה



        • שושי ב- 13 באוקטובר 2021 בשעה 19:05

          מנסה מחר לאפות את העוגה ממש ניראית טוב וכמובן טעימה

          • נעמי ב- 18 בנובמבר 2021 בשעה 21:27

            עוגה נהדרת. לא היו לי שקדים פרוסים, הוספתי אגוזים קצוצים וחופן צימוקים.



          • שמח במטבח ב- 21 בנובמבר 2021 בשעה 18:51

            בטוחה שיצא מושלים גם עם אגוזים וצימוקים. זה הולך מעולה עם העוגה הזו



      • אלינה ב- 22 באוקטובר 2021 בשעה 20:25

        היי רות, האם אפשר (והאם מומלץ) להמיר את השמן בחמאה?

        • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2021 בשעה 12:38

          במתכון הזה לא ממליצה להמיר. רוב מתכוני העוגות שלי הם על בסיס חמאה אבל פה השמן נותן לעוגה את המרקם המיוחד שלו.

    • Sara ב- 21 בנובמבר 2021 בשעה 18:20

      עוגת התפוחים מדהימה חברי נהנו מאד
      תודה על המתכון

      • שמח במטבח ב- 21 בנובמבר 2021 בשעה 18:42

        תודה רבה שרה. שמחה לשמוע שאהבתם

      • מיכל ב- 4 בינואר 2022 בשעה 17:30

        שמתי מלמעלה שיבולת שועל דקה ושקדים פרוסים

    • nili ב- 26 בנובמבר 2021 בשעה 22:04

      עוגה טעימה ומומלצת תודה על המתכון ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡😘❤

      • שמח במטבח ב- 27 בנובמבר 2021 בשעה 11:16

        תודה רבה נילי

        • אסתר ב- 25 בפברואר 2022 בשעה 11:41

          ניתן להכין מקמח כוסמין ? זה אותו יחס בשאר המצרכים?

          • שמח במטבח ב- 25 בפברואר 2022 בשעה 17:27

            אפשר גם מקמח כוסמין. ממליצה לשלב עם כוסמין לבן או קמח לבן שהעוגה תהיה קלילה יותר במרקם



  2. שם *ענת עזרא ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 17:01

    נשארו לי כמה אגסים, אפשר לנצל אותם לעוגה זו.
    אני יודעת שהם מלאים נוזלים, אבל אני יכולה לסנן ולנקז מעט.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:45

      אפשר להכין גם עם אגסים, ואכן מומלץ טיפה לנקז כי הם באמת קצת יותר נוזליים.

    • עדנה ב- 22 באוקטובר 2021 בשעה 14:24

      הכנתי את העוגה לפני מס. שבועות ובאמת יצאה טעימה . תודה על מתכון מצוין!

      • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2021 בשעה 12:40

        תודה עדנה. שמחה לשמוע שאהבת

  3. שם *ענת עזרא ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 17:07

    אי אפשר לשמור את המתכון של עוגת הקוקוס בווטסאפ, , אין לי אינסטגרם, וגם אין לי כוונה להתחבר. חבל לי היא ממש מעניינת.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:45

      את פשוט יכולה להכנס לאתר ולראות שם את המתכון מתי שרק תצטרכי. הוא לא הולך לשום מקום 🙂 ואם את חלילה לא רואה בעמוד הראשי אפשר לכתוב בחלון החיפוש "עוגת תפוחים" ולהגיע אליו או לכתוב בגוגל מראש "עוגת תפוחים שמח במטבח וישר להגיע למתכון.
      מקווה שעזרתי

      • יעל ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:29

        תודה רבה על המתכונים.
        ברוח התקופה, מה דעתך לקחת חלק בהפסקת השימוש בתבניות חד"פ וכלים חד"פ בכלל?
        יש לך ציבור קוראות/ים משמעותי וזו ממש הזדמנות להיות חלק מהשפעה על דרך חיים הלוקחת בחשבון את הכדור עליו אנו חיים.
        ומכולם/ן, בבקשה, בלי תגובות כסח. זה בא ממקום של דאגה אמיתית וכנה לעתיד של כולנו.

        • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:47

          יעל היקרה, אני מבינה שנושא איכות הסביבה (שהוא נושא מבורך כשלעצמו) קרוב לליבך, אולם רצוי לבדוק את העובדות לפני שישר קופצים להטפות בתגובות. כיוון שכאחת שאכפת לה מהסביבה דאגתי להשתמש בתבניות קרטון שעשויות מחומרים טבעיים.

          • ‫טטיאנה ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 13:42

            תשובה מכובדת. תודה.
            כל אחת/ד מוזמנים להשתמש בתבניות רב-פעמיות, אף אחד לא מכאיח את אף אחד להשתמש במשהו שמנוגד לעקרונות שלו. גם תבניות מאלומיניום לא חובה לזרוק אחרי פעם אחת של שימוש. אפשר לשטוף אותן ולשמור לפעם הבאה.



          • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 20:01

            תודה



    • זגורי רחל ב- 22 באוקטובר 2021 בשעה 16:46

      אני מאוד אוהבת עוגת תפוחים, אבל ללא סוכר, אשמח אם תוכלי להציע לי מה אפשר במקום 200 גרם סוכר

      • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2021 בשעה 12:40

        צר לי רחל אבל הסוכר פה אחראי לא רק על המתיקות אלא על המרקם. את יכולה לנסות עם תחליפי סוכר או לנסות לאתר מתכון אחר לעוגת תפוחים שלא יהיה בו סוכר אולם שימי לב שבמתכונים מתוקים שאין בהם סוכר לרוב יהיה רכיב מתוק אחר שהמתיקות שלו אף היא מגיעה מסוכר כלשהו.

  4. יוסי א ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 18:34

    כתבת
    "….אם העוגה מרגישה לכם….."
    אבל עוגות לא יכולות להרגיש, או לפחות אין לנו דרך לדעת אם הן (או כל עצם אחר) מרגישים.
    ואפילו אם דווקא עוגות כן היו מסוגלות להרגיש, סביר שהיו מאבדות את היכולת הזו ב- 150 מעלות.
    ולכן צריך לכתוב בעברית פשוטה וכ"כ יפה (ולא מתורגמת מאנגלית, בשביל הרושם הפרובנציאלי)

    …אם אתם מרגישים…

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:44

      לפעמים אפשר להגיב יפה ולא להתחכם. כי אני בהחלט יודעת איך העוגה מרגישה לי והכוונה היא – שמסתכלים עליה או נוגעים בקצה שלה ומרגישים אם היא מוכנה או לא.
      ותתפלא, אבל זה ממש לא מתורגם מאנגלית, זו הצורה שבה אני מדברת על אפיה.

    • ‫טטיאנה ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 13:50

      יוסי שלום
      אם כבר מתקנים, אז חייבים לדייק במילים,
      כותבים "פרובינציאלי" , ולא "פרובנציאלי".
      ובעברית פשוטה וכ"כ יפה, ניתן לכתוב "כפרי".
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    • רונית ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:32

      שלום יעל
      תודה רבה על המתכון
      אשמח לקבל מתכון פרווה.
      תודה

      • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:34

        הי רונית
        שמי רות ולא יעל, והמתכון הוא מראש פרווה (ראי רשימת הרכיבים) 🙂

        • יעל ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 19:29

          אולי במקרה כי זה מה שיש לי בבית… אפשר קמח כוסמין מלא?

          • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 21:24

            הכל תלוי בשאלה אם את אוהבת קמח מלא בעוגות. אם את רגילה לטעם אז אין בעיה, שימי לב שקמח מלא סופח יותר נוזלים ואז אולי יהיה צורך להוסיף קצת לחות לעוגה על ידי הוספת מעט חלב/נוזל אחר



  5. מרים ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:20

    שבת שלום וחג שמח, ניראת טוב וארצה להכינה, מבקשת לברר, אם אני מעוניינת להוסיף אגוזים
    גרוסים, כמה את מציעה להוסיף ? כדי שהכמות לא תציף את התבנית ?? תודה על המתכון, יישר כח
    לעוד, בתודה מרים.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:53

      תודה רבה מרים יקרה,
      אין בעיה להוסיף אגוזים טחונים גס או שקדים טחונים גס. עד 100 גרם נשמע לי מעולה בלי צורך בשינוי במתכון.

  6. מיכל ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 21:44

    אפשרי קמח כוסמין ושמן שומשום

    • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:35

      קמח כוסמין אפשר. שמן שומשום ממש לא. זה שמן מאוד חזק ומשתמשים בו בכמות של טיפות והוא לא מתאים פה במתכון

  7. נורית ב- 28 בספטמבר 2021 בשעה 13:49

    הי ,
    העוגה קלה ביותר להכנה והתוצאה טעימה מאד .
    תודה רבה
    נורית

  8. מיטל גוטמן ב- 28 בספטמבר 2021 בשעה 21:14

    ערב טוב וחג שמח .
    רצינו לאמר לך תודה-מכל -הלב .
    ביתנו הקט לבש חג בזכות המתכון הקל והמוצלח שלך ..
    העוגה נהדרת . ואת מקסימה .
    כן ירבו מתכונים קלים …

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 8:36

      תודה רבה מיכל יקרה. ממש משמח לשמוע 🙂
      שיהיה לכם רק שמח בבית ובלב <3

  9. מור אבן טוב ב- 22 באוקטובר 2021 בשעה 17:35

    האם אפשר להחליף את הביצים כדי "לטבן" את העוגה? (אולי רסק תפוחים, או צ'יה עם מים?)
    הבת של טבעונית ואני מנסה למצוא פתרונות…

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2021 בשעה 12:39

      לא ניסיתי להכין בגירסה הטבעונית אבל ידוע לי שבמתכונים טבעוניים לרוב מחליפים את הביצים ברסק תפוחים שפה דווקא יכול מאוד להשתלב.

  10. הודיה שקסתא ב- 28 באוקטובר 2021 בשעה 23:17

    הכנתי בדיוק לפי המתכון ולא השחים לי מלמעלה.. אפיתי אפילו יותר מהזמן הכתוב

    • שמח במטבח ב- 29 באוקטובר 2021 בשעה 11:52

      מוזר. ובמאפים אחרים משחים לך?

    • אורלי ב- 12 בנובמבר 2021 בשעה 15:02

      האפיה היא על טורבו? כי העוגה אחרי 35 דקות לא נראית לגמרי מוכנה.
      אולי יותר מתאים באמת לתבניות הנייר ולא לתבנית 24

      • שמח במטבח ב- 14 בנובמבר 2021 בשעה 14:21

        אני אופה הכל על טורבו.
        בכל מקרה כל תנור מתנהג אחרת ולכן זמני האפיה משתנים מתנור לתנור.
        בנוסף, אם את אופה בתבנית 24 ס"מ ברור שזמן האפיה יתארך מאשר אפיה בשתי תבניות ארוכות כי יש יותר בלילה בתבנית

    • מרים ב- 17 בפברואר 2022 בשעה 21:53

      גם לי קרה מה יכולה להיות הסיבה?

      בדרכ כן משחים לי..
      כשהעליתי את המעלות לקח גם איזה 10 דק עד שהשחיים מלמעלה אבל כשאכלנו ראינו שהלמטה היה ממש כמעט שרוף

      • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2022 בשעה 7:58

        הי מרים. כל תנור מתנהג אחרת ולכן אם את יודעת שהתנור שלך מחמם יותר למטה אני מציעה לשים את התבנית במיקום יותר גבוה וגם לשים לב לטמפרטורה של האפיה. כמובן אני ממליצה לאפות בטורבו ולא בחימום עליון תחתון במצב כזה.

  11. מיריאל ב- 10 בדצמבר 2021 בשעה 12:40

    האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן (קמח כרגיל…)?
    תודה מראש😄

    • שמח במטבח ב- 10 בדצמבר 2021 בשעה 17:32

      אין בעיה להשתמש בקמח ללא גלוטן בעוגה

  12. חסויה ב- 5 בינואר 2022 בשעה 19:37

    וואי העוגה יצאה פגז וכל המשפחה נהנתה ממנה!!!❤️

  13. סילבי ב- 14 בינואר 2022 בשעה 12:15

    הי, העוגה פשוט מושלמת כל שבוע מכינה 4 תבניות (לפעמים גם 6) אבל בפעמיים. אם אני רוצה ל4 תבניות אינגליש קייק ולעשות בלילה אחת האם להכפיל את כל המצרכים?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 15 בינואר 2022 בשעה 19:25

      אין בעיה להכפיל מצרכים ולהכין 4 תבניות.

  14. ניר ב- 15 בינואר 2022 בשעה 19:20

    עוגה מצויינת, את התפוחים טיגנתי מעט בחמאה וסוכר ואז הוספתי לשאר הרכיבים.

    • שמח במטבח ב- 15 בינואר 2022 בשעה 19:23

      זה בכלל יוצא מדהים 🙂 אני הלכתי על הגירסה המהירה

  15. יערה ב- 16 בינואר 2022 בשעה 18:10

    טעם מושששששלם
    פינוק מיוחד לחגיגת טו בשבט קליל הכנה וטעים במיוחד

    • שמח במטבח ב- 16 בינואר 2022 בשעה 19:09

      באמת מושלמת לט"ו בשבט
      שמחה שאהבת 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 בינואר 2022 בשעה 19:09

      שמחה שאהבת. באמת נהדרת לט"ו בשבט

  16. Shachar ב- 10 בפברואר 2022 בשעה 18:46

    הי רות תודה על המתכון הכיפי!
    יש לך אולי טיפ לתנור בסיסי שלא מצליח שהעוגה תהיה אפייה מבפנים?

    • שמח במטבח ב- 11 בפברואר 2022 בשעה 10:41

      א. אם העוגה לא נאפתה מספיק מבפנים בפעם הבאה תאפה 5-10 דקות יותר
      ב. להשאיר את העוגה בתנור הכבוי שתתקרר לאט לאט עם החום של התנור.
      מקווה שזה עוזר 🙂

  17. מירי ב- 12 בפברואר 2022 בשעה 23:21

    תודה על המתכון, עוגה פצצה, כולם נהנו מאד

  18. נורית שגטר ב- 9 במרץ 2022 בשעה 3:21

    היי רות, תודה על מתכון מנצח!!!
    אני הוספתי שטרוויזל למעלה עם סוכר חום, חמאה ,קמח האגוזים
    יצא נהדר!!!

    • שמח במטבח ב- 9 במרץ 2022 בשעה 9:33

      שטרויזל זה נפלא! רעיון הדר.
      ושמחה שאהבת 🙂

  19. שי דוידס ב- 24 במרץ 2022 בשעה 21:26

    היי. איך מאכסנים אותה? במקרר או יכולה להחזיק מעמד בחוץ? ואם בחוץ, האם מכוסה בניילון?

    • שמח במטבח ב- 26 במרץ 2022 בשעה 19:18

      אפשר לאחסן בטמפ החדר ליום גג יומיים וכמובן לכסות בניילון נצמד או נייר אלומיניום. במקרר היא תחזיק להערתי בין 4 ימים לשבוע (היא לרוב מתחסלת ממש מהר)

השאר תגובה