עוגת תפוחים בחושה קלה ומהירה

עוגת התפוחים הזו הולכת להפוך לקבועה בספר המתכונים שלכם!! למה? כי היא פשוט מושלמת!! עוגת תפוחים לחה ועסיסית כמו שעוגה ביתית צריכה להיות עם מעטה מעט קריספי מלמעלה. קלה בטירוף להכנה והיא אפילו פרווה כך שהיא מושלמת גם לסיום של ארוחות חג, כמו חג הסוכות שבפתח, וגם לקפה ועוגה מתי שרק רוצים.

עוגת תפוחים בחושה

את עוגת התפוחים הזו הכנתי במסגרת פרוייקט שלי לתבניות החדשות החד פעמיות של קוקי ותוכלו להציץ על ההכנה שלה גם בסטורי שלי באינסטגרם. החלטתי להעלות את המתכון שלה פה לבלוג פשוט כי ידעתי שתרצו שהיא זמינה לכם באופן קבוע , כי כאמור, אתם הולכים להתמכר אליה 🙂  היא באמת נפלאה ומושלמת לכל הזדמנות!

עוגת תפוחים קלה ומהירה

החומרים ל 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית 24 עגולה:

4 תפוחים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות או לפרוסות
1 כוס (200 גרם) סוכר
כפית קינמון
3 ביצים
1 כוס (140 גרם) קמח
כפית אבקת אפיה (אפשר במקום זה להשתמש בכוס קמח תופח)
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן (חמניות, קנולה, סויה וכו')
חצי כוס (כ- 50 גרם) שקדים פרוסים – לא חובה.

עוגת תפוחים מבט על

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומכינים 2 תבניות אינגליש חד פעמיות או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות או לפרוסות ומניחים בקערה יחד עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון ומערבבים. למה קמח? הקמח עוזר לתפוחים להטמע בתערובת בלי שישקעו לתחתית.

בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת אחידה. אני מערבבת עם מטרפה אבל אין בעיה לערבב גם עם כף או מזלג.

מוסיפים את השמן ומערבבים ולאחר מכן את הקמח עם אבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. שימו לב שלא צריך לערבב יותר מדי.

מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים כולם מצופים בתערובת העוגה. לאחר מכן יוצקים את התערובת לשתי התבניות – אני ממליצה שהן מראש יהיו מונחות על התבנית שבה תאפו אותן בתנור כי יותר קל להניח מראש מאשר להתחיל להעביר תבנית עם בלילה.

לסיום מפזרים מעל שקדים פרוסים. זה לא חובה, והעוגה תצא נפלא גם בלעדיהם, זה פשוט מוסיף עוד משהו יפה וחגיגי לעוגה.

אופים את העוגות במשך 25-35 דקות עד שהחלק העליון שלהן שחום ויפה וקיסם שננעץ בהן יוצא יבש.

טריק שלי – אם אחרי מקסימום 35 דקות העוגות עדיין לא מרגישות מוכנות מבפנים אבל הן שחומות מלמעלה פשוט תשארו עוד חצי שעה בתנור כבוי. התנור יתקרר והעוגות ימשיכו להיאפות עוד קצת מבפנים בלי להשחים.

וזהו. זה כל מה שהיה צריך לעשות כדי לקבל עוגת תפוחים בחושה מהסוג הכי ביתי ומושלם שיש. היא נהדרת לסיום של ארוחות חג כי היא פרווה או סתם לקפה ועוגה בכל הזדמנות שיש.

סוכות שמח 🙂

עוגת תפוחים בחושה בתבנית קוקי

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

בואו לבקר  בקטגוריית העוגות הקלות והמהירות שלי, בטח תמצאו שם עוד רעיונות נפלאים לעוגות מעולות.

עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים מדהימה, קלה ומהירה שתהפוך לקבועה אצלכם במטבח
Servings 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות

מצרכים:

  • 4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות או לרצועות
  • 200 גרם סוכר כוס
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 120 מ"ל שמן צמחי (קנולה, חמניות, סויה וכו') חצי כוס
  • 140 גרם קמח כוס
  • 1 כפית אבקת אפיה אפשר להשתמש במקום בכוס קמח תופח
  • 50 גרם שקדים פרוסים חצי כוס

הוראות הכנה:

  • מערבבים את קוביות התפוחים עם 2 כפות מהסוכר, כף מהקמח וכפית קינמון
  • בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם שארית הסוכר. עדיף עם מטרפה אבל אפשר גם עם מזלג או כף.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  • מוסיפים את התפוחים ומערבבים עד שהתפוחים מצופים בתערובת העוגה.
  • יוצקים את התערובת לתבניות ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
  • אופים בחום 160 מעלות במשך 25-35 דקות עד שהעוגות שחומות מלמעלה וקיסם שננעץ בהן יוצא עם פירורים לחים ולא עם בלילה.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

‏27 תגובות

  1. דלי עובד ב- 23 בספטמבר 2021 בשעה 10:20

    שלום רב
    תודה על המתכון . מה גודל התבניות החד פעמיות?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:50

      הי דלי. העוגה שבתבנית בגודל 9 על 13, אבל כל תבנית חד פעמית תתאים פה.

      • שושי ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 18:35

        משנה איזה סוג תפוחים? אדומים/ ירוקים? תודה וחג שמח!

        • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 20:00

          לא משנה. מה שיש בבית או מה שאת אוהבת

        • שושי ב- 13 באוקטובר 2021 בשעה 19:05

          מנסה מחר לאפות את העוגה ממש ניראית טוב וכמובן טעימה

  2. שם *ענת עזרא ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 17:01

    נשארו לי כמה אגסים, אפשר לנצל אותם לעוגה זו.
    אני יודעת שהם מלאים נוזלים, אבל אני יכולה לסנן ולנקז מעט.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:45

      אפשר להכין גם עם אגסים, ואכן מומלץ טיפה לנקז כי הם באמת קצת יותר נוזליים.

  3. שם *ענת עזרא ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 17:07

    אי אפשר לשמור את המתכון של עוגת הקוקוס בווטסאפ, , אין לי אינסטגרם, וגם אין לי כוונה להתחבר. חבל לי היא ממש מעניינת.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:45

      את פשוט יכולה להכנס לאתר ולראות שם את המתכון מתי שרק תצטרכי. הוא לא הולך לשום מקום 🙂 ואם את חלילה לא רואה בעמוד הראשי אפשר לכתוב בחלון החיפוש "עוגת תפוחים" ולהגיע אליו או לכתוב בגוגל מראש "עוגת תפוחים שמח במטבח וישר להגיע למתכון.
      מקווה שעזרתי

      • יעל ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:29

        תודה רבה על המתכונים.
        ברוח התקופה, מה דעתך לקחת חלק בהפסקת השימוש בתבניות חד"פ וכלים חד"פ בכלל?
        יש לך ציבור קוראות/ים משמעותי וזו ממש הזדמנות להיות חלק מהשפעה על דרך חיים הלוקחת בחשבון את הכדור עליו אנו חיים.
        ומכולם/ן, בבקשה, בלי תגובות כסח. זה בא ממקום של דאגה אמיתית וכנה לעתיד של כולנו.

        • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:47

          יעל היקרה, אני מבינה שנושא איכות הסביבה (שהוא נושא מבורך כשלעצמו) קרוב לליבך, אולם רצוי לבדוק את העובדות לפני שישר קופצים להטפות בתגובות. כיוון שכאחת שאכפת לה מהסביבה דאגתי להשתמש בתבניות קרטון שעשויות מחומרים טבעיים.

          • ‫טטיאנה ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 13:42

            תשובה מכובדת. תודה.
            כל אחת/ד מוזמנים להשתמש בתבניות רב-פעמיות, אף אחד לא מכאיח את אף אחד להשתמש במשהו שמנוגד לעקרונות שלו. גם תבניות מאלומיניום לא חובה לזרוק אחרי פעם אחת של שימוש. אפשר לשטוף אותן ולשמור לפעם הבאה.



          • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 20:01

            תודה



  4. יוסי א ב- 24 בספטמבר 2021 בשעה 18:34

    כתבת
    "….אם העוגה מרגישה לכם….."
    אבל עוגות לא יכולות להרגיש, או לפחות אין לנו דרך לדעת אם הן (או כל עצם אחר) מרגישים.
    ואפילו אם דווקא עוגות כן היו מסוגלות להרגיש, סביר שהיו מאבדות את היכולת הזו ב- 150 מעלות.
    ולכן צריך לכתוב בעברית פשוטה וכ"כ יפה (ולא מתורגמת מאנגלית, בשביל הרושם הפרובנציאלי)

    …אם אתם מרגישים…

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 8:44

      לפעמים אפשר להגיב יפה ולא להתחכם. כי אני בהחלט יודעת איך העוגה מרגישה לי והכוונה היא – שמסתכלים עליה או נוגעים בקצה שלה ומרגישים אם היא מוכנה או לא.
      ותתפלא, אבל זה ממש לא מתורגם מאנגלית, זו הצורה שבה אני מדברת על אפיה.

    • ‫טטיאנה ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 13:50

      יוסי שלום
      אם כבר מתקנים, אז חייבים לדייק במילים,
      כותבים "פרובינציאלי" , ולא "פרובנציאלי".
      ובעברית פשוטה וכ"כ יפה, ניתן לכתוב "כפרי".
      חג שמח ושנה טובה 🙂

    • רונית ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:32

      שלום יעל
      תודה רבה על המתכון
      אשמח לקבל מתכון פרווה.
      תודה

      • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:34

        הי רונית
        שמי רות ולא יעל, והמתכון הוא מראש פרווה (ראי רשימת הרכיבים) 🙂

        • יעל ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 19:29

          אולי במקרה כי זה מה שיש לי בבית… אפשר קמח כוסמין מלא?

          • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 21:24

            הכל תלוי בשאלה אם את אוהבת קמח מלא בעוגות. אם את רגילה לטעם אז אין בעיה, שימי לב שקמח מלא סופח יותר נוזלים ואז אולי יהיה צורך להוסיף קצת לחות לעוגה על ידי הוספת מעט חלב/נוזל אחר



  5. מרים ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:20

    שבת שלום וחג שמח, ניראת טוב וארצה להכינה, מבקשת לברר, אם אני מעוניינת להוסיף אגוזים
    גרוסים, כמה את מציעה להוסיף ? כדי שהכמות לא תציף את התבנית ?? תודה על המתכון, יישר כח
    לעוד, בתודה מרים.

    • שמח במטבח ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 12:53

      תודה רבה מרים יקרה,
      אין בעיה להוסיף אגוזים טחונים גס או שקדים טחונים גס. עד 100 גרם נשמע לי מעולה בלי צורך בשינוי במתכון.

  6. מיכל ב- 25 בספטמבר 2021 בשעה 21:44

    אפשרי קמח כוסמין ושמן שומשום

    • שמח במטבח ב- 26 בספטמבר 2021 בשעה 8:35

      קמח כוסמין אפשר. שמן שומשום ממש לא. זה שמן מאוד חזק ומשתמשים בו בכמות של טיפות והוא לא מתאים פה במתכון

  7. נורית ב- 28 בספטמבר 2021 בשעה 13:49

    הי ,
    העוגה קלה ביותר להכנה והתוצאה טעימה מאד .
    תודה רבה
    נורית

  8. מיטל גוטמן ב- 28 בספטמבר 2021 בשעה 21:14

    ערב טוב וחג שמח .
    רצינו לאמר לך תודה-מכל -הלב .
    ביתנו הקט לבש חג בזכות המתכון הקל והמוצלח שלך ..
    העוגה נהדרת . ואת מקסימה .
    כן ירבו מתכונים קלים …

    • שמח במטבח ב- 1 באוקטובר 2021 בשעה 8:36

      תודה רבה מיכל יקרה. ממש משמח לשמוע 🙂
      שיהיה לכם רק שמח בבית ובלב <3

השאר תגובה