עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת (עוגה כושית)

איך אומר השיר? אין חגיגה בלי עוגה, וכמובן שכשמדובר בגן עוגת שוקולד היא ה-עוגה, ורצוי שתהיה מקושטת בציפוי שוקולד ובסוכריות. מה אומר לכם, עד היום יש לי חולשה לעוגות האלה.

אז לכבוד סוף שנת הלימודים (לא שלמדו בה יותר מדי…) אני שמחה לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לעוגת שוקולד שמכינים בתבנית ענקית שתספיק לכל הילדים בגן או בכיתה. העוגה שבתמונה, למשל, הוכנה למסיבת הסיום של כיתה ג' של גוזלי שלי ונזללה בהנאה רבה על ידי חבריו.

עוגת שוקולד ענקית

ועוד דבר חשוב בעיני לגבי העוגה – המתכון הזה מתאים גם כחלבי וגם כפרווה (למקרה שיש ילד שאלרגי לחלב), ואם צריך שיהיה ללא גלוטן אין בעיה להחליף את הקמח לאחד מהקמחים לא גלוטן שמתאימים לאפיית עוגות.

זכרו שכשיש ילד אלרגי בכיתה, אין סיבה שהוא לא יוכל ליהנות כמו כולם מהעוגה ובקלות אפשר להמיר אותה לגירסה שתותאם גם אליו בלי שנפגע בטעם, במרקם או בנראות של העוגה. זה גם מסר חשוב לילדים שלנו שידעו להתחשב ולכבד את האחר.

עוגת שוקולד

החומרים לתבנית בגודל 34X24 ס"מ (או גודל דומה):

(הכמות מתאימה גם ל- 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ)

עוגת שוקולד גדולה:

200 גרם (כוס) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום דביק (אם אין – שימו סוכר לבן)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
60 מ"ל (רבע כוס) שמן
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית **
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו – רצוי קקאו הולנדי – לא להחליף בשוקולית!!
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
100 מ"ל  מים רותחים

לציפוי גנאש שוקולד:

150 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב או שילוב)
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית

**לא להבהל מכמויות הסוכר – זכרו שמדובר בתבנית גדולה או 2 תבניות עגולות
*** אם יש ילד שאלרגי לחלב חשוב להשתמש בשמנת צמחית שהוא לא אלרגי אליה, מציעה לוודא עם ההורים איזה סוג אפשר. אצלנו עודכנתי שהשמנת הצמחית של השף הלבן היא זו שמתאימה לילד האלרגי.
וכשיש אלרגיה לחלב מומלץ להשתמש לגנאש בשוקולד צ'יפס קנויים (אופנהיימר, מיימונס, מיה וכד' – שמותאמים לאלרגים)

עוגת שוקולד לגן

ההכנה:

אומרת לכם מראש שאת העוגה הזאת אפשר להכין בקערה עם כף או מטרפה ואפשר להכין במיקסר. היא יוצאת טוב בכל מקרה.

מחממים תנור ל 160 מעלות בטורבו. אם אין טורבו – משתמשים בחימום עליון ותחתון.

מערבבים את שני סוגי הסוכר עם הביצים ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן ולאחר מכן את השמנת המתוקה – אם מכינים במיקסר הכי נוח להוסיף בהדרגה בזמן שהמיקסר מערבל במהירות איטית.

הוספת שמנת לתערובת בהדרגה

מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה. כלומר מוסיפים שליש, מערבבים קצת שהקמח ייטמע, מוסיפים עוד שליש ומערבבים ולאחר מכן את השליש האחרון. ככה נימנע מיצירת גושי קמח בעוגה.

הוספת הקמח בהדרגה לתערובת

לבסוף מוסיפים את המים הרותחים, בעדינות ותוך כדי ערבוב של התערובת. מערבבים עוד קצת עד שהתערובת אחידה וזהו. התערובת מוכנה לעבור לתבנית.

יוצקים את התערובת לתבנית. אם אתם משתמשים בתבנית מתכתית מומלץ לשמן אותה מעט. אם משתמשים בתבנית חד פעמית מקרטון לא צריך לשמן, אבל במקרה כזה אני ממליצה לשים 2 תבניות (אחת בתוך השניה) כדי שהתערובת לא תרחיב מדי את התבנית בזמן שהיא תופחת באפיה.

לא להבהל אם נראה לכם שיצאה שכבה דקה יחסית של העוגה. היא תופחת הרבה בזמן האפיה ומגיעה לגבהים יפים.

אופים את העוגה במשך כחצי שעה עד שהיא שחומה וקיסם שנועצים במרכז שלה יוצא יבש. לא בטוחים אם מספיק יבשה? כבו את התנור ותנו לה לנוח בתנור הכבוי לעוד 10 דקות.

אם בא לכם שהעוגה תהיה אקסטרא עסיסית, כשמוציאים אותה מהתנור תדקרו אותה בכמה מקומות בעזרת קיסם. ככה ציפוי השוקולד יחלחל לעוגה והיא תהיה אפילו יותר עסיסית ממה שהיא.

בזמן שהעוגה מצטננת מכינים את הציפוי

מחממים יחד את השוקולד והשמנת תוך ערבוב כל חצי דקה, עד שמתקבל גנאש שוקולד קטיפתי. הכי נוח לעשות את זה במיקרו בפולסים של חצי דקה.

יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים אותו בעדינות. שימו לב שלפעמים הדפנות של העוגה קצת יותר נמוכות מיתר העוגה ואז יצטבר שם יותר גנאש. במקרה כזה אחרי שהעוגה קצת מתקררת אני מיישרת שוב את הגנאש ומפנה אותו מהדפנות.

עוגת גן

ולסיום כמובן שמקשטים את העוגה. אצלנו בבית הקישוט האהוב הוא סוכריות צבעוניות וכמה שיותר הרי זה משובח. פה בתמונה ניתן לראות שערבבתי יחד כמה סוגים של סוכריות, שיהיה אקסטרא שמח.

עוגה כושית

אבלללל

כמובן שהעוגה מתאימה לכל סוגי הקישוטים: דף אכיל (מניחים מעל הקרם ביום שבו מגישים את העוגה. לא לשים על קרם חם כי אז הציור יינמס, זילופי קרם, קישוטים קנויים, מגרש כדורגל ועוד.

עוגת שוקולד גדולה

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת

(עוגה כושית)

מצרכים:

לעוגת שוקולד ענקית

  • 200 גרם סוכר לבן כוס
  • 100 גרם סוכר חום דביק חצי כוס, אפשר להחליף בסוכר לבן
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 60 מ"ל שמן רבע כוס
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית חצי כוס
  • 30 גרם אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי). לא להחליף בשוקולית!!!
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 2 כפיות אבקת אפיה אפשר להשתמש בקמח תופח
  • 1 כפית סודה לשתיה לא חובה אבל מוסיף למרקם
  • 100 מ"ל מים רותחים קצת יותר משליש כוס

גנאש שוקולד

  • 150 גרם שוקולד מריר או חלב או שילוב
  • 120 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית

לקישוט - סוכריות צבעוניות

    הוראות הכנה:

    עוגת שוקולד - אפשר עם או בלי מיקסר

    • מערבבים את שני סוגי הסוכר, תמצית וניל והביצים, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב שמן ושמנת מתוקה/צמחית עד שהתערובת אחידה.
    • מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים. מוסיפים קמח + אבקת אפיה + סודה לשתיה ב- 3 סבבים ומערבבים בין כל סבב.
    • מוסיפים בעדינות ותוך כדי ערבוב את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
    • יוצקים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות במשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    • בעזרת קיסם מחוררים בעוגה חורים לספיגת גנאש השוקולד.

    גנאש שוקולד

    • מחממים את השוקולד והשמנת יחד, תוך ערבוב כל חצי דקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
    • יוצקים את הגנאש על העוגה ומיישרים כך שיכסה את כולה. מניחים לגנאש להצטנן לפני הקישוט (אחרי הקישוטים יימסו עליו).
    • מקשטים בסוכריות צבעוניות או בכל קישוט אחר שאוהבים.
    הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

    תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

     

     

    ‏9 תגובות

    1. חן שוקרון ב- 21 ביוני 2021 בשעה 12:07

      פשוט גאוני! בדיוק המתכון שכל מי שיש לו ילד/ה בגן או ביסודי חייב שיהיה לו.
      והעוגה שלך נראית טעימה ואוורירית במיוחד.
      שיהיה קיץ מעולה ❤️

    2. טלי לוי ב- 21 ביוני 2021 בשעה 13:47

      היי! עם איזה קמח להשתמש אם רוצים להכין ללא גלוטן?

      • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2021 בשעה 10:03

        יש מגוון סוגים של קמח ללא גלוטן שמיועדים לאפיית עוגות. אני יודעת על קמח כרגיל וקמח תמי אבל יש עוד חברות.

    3. ב. ב- 21 ביוני 2021 בשעה 19:37

      נראית עוגה מעולה! תנוסה בקרוב
      ותודה רבה על העלאת המודעות לגבי ילדים אלרגים❤

    4. שלומית ב- 21 ביוני 2021 בשעה 20:45

      במה ניתן להחליף את הביצים לילדים אלרגים?

      • שמח במטבח ב- 22 ביוני 2021 בשעה 10:00

        צר לי אבל פה אין לי חלופה לביצים שניסיתי והייתי מרוצה ממנה. למתכון ללא ביצים ממליצה לחפש מראש מתכון טבעוני.

        • אוריה ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:34

          נשמע מתכון מעולה! אם אני רוצה להכין את המתכון הזה בתבנית לב גדולה נשמע שזה קצת יותר קטן מהתבנית שלך מה יהיו הכמויות? במה היית מורידה?

          • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:47

            לדעתי הכמות תתאים לך לתבנית הלב הגדולה.
            אם את רוצה להכין פחות פשוט תורידי 25% מכל רכיב.

    השאר תגובה