עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת
איך אומר השיר? אין חגיגה בלי עוגה, וכמובן שכשמדובר בגן או בכיתה עוגת שוקולד היא ה-עוגה, ורצוי שתהיה מקושטת בציפוי שוקולד ובסוכריות. מה אומר לכם, עד היום יש לי חולשה לעוגות האלה.
אז לכבוד סוף שנת הלימודים (לא שלמדו בה יותר מדי…) אני שמחה לשתף אתכם במתכון המנצח שלי לעוגת שוקולד שמכינים בתבנית ענקית שתספיק לכל הילדים בגן או בכיתה. העוגה שבתמונה, למשל, הוכנה למסיבת הסיום של כיתה ג' של גוזלי שלי ונזללה בהנאה רבה על ידי חבריו והיא מככבת אצלי גם מסיבה כי היא עוגת יומולדת מושלמת.
ועוד דבר חשוב בעיני לגבי העוגה – המתכון הזה מתאים גם כחלבי וגם כפרווה (למקרה שיש ילד שאלרגי לחלב), ואם צריך שיהיה ללא גלוטן אין בעיה להחליף את הקמח לאחד מהקמחים לא גלוטן שמתאימים לאפיית עוגות.
זכרו שכשיש ילד אלרגי בכיתה, אין סיבה שהוא לא יוכל ליהנות כמו כולם מהעוגה ובקלות אפשר להמיר אותה לגירסה שתותאם גם אליו בלי שנפגע בטעם, במרקם או בנראות של העוגה. זה גם מסר חשוב לילדים שלנו שידעו להתחשב ולכבד את האחר.
עוגת שוקולד: החומרים לתבנית בגודל 34X24 ס"מ (או גודל דומה)
(הכמות מתאימה גם ל- 2 תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ)
עוגת שוקולד גדולה:
200 גרם (כוס) סוכר לבן
100 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום דביק (אם אין – שימו סוכר לבן)
3 ביצים
כפית תמצית וניל
60 מ"ל (רבע כוס) שמן
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית **
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו – רצוי קקאו הולנדי – לא להחליף בשוקולית!!
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
100 מ"ל מים רותחים
ציפוי גנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר (אפשר גם חלב או שילוב)
120 מ"ל (חצי כוס) שמנת מתוקה או שמנת צמחית
**לא להבהל מכמויות הסוכר – זכרו שמדובר בתבנית גדולה או 2 תבניות עגולות
*** אם יש ילד שאלרגי לחלב חשוב להשתמש בשמנת צמחית שהוא לא אלרגי אליה, מציעה לוודא עם ההורים איזה סוג אפשר. אצלנו עודכנתי שהשמנת הצמחית של השף הלבן היא זו שמתאימה לילד האלרגי.
וכשיש אלרגיה לחלב מומלץ להשתמש לגנאש בשוקולד צ'יפס קנויים (אופנהיימר, מיימונס, מיה וכד' – שמותאמים לאלרגים)
עוגת שוקולד – ההכנה:
אומרת לכם מראש שאת העוגה הזאת אפשר להכין בקערה עם כף או מטרפה ואפשר להכין במיקסר. היא יוצאת טוב בכל מקרה.
מחממים תנור ל 160 מעלות בטורבו. אם אין טורבו – משתמשים בחימום עליון ותחתון.
מערבבים את שני סוגי הסוכר עם הביצים ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן ולאחר מכן את השמנת המתוקה – אם מכינים במיקסר הכי נוח להוסיף בהדרגה בזמן שהמיקסר מערבל במהירות איטית.
מוסיפים את אבקת הקקאו ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה בהדרגה. כלומר מוסיפים שליש, מערבבים קצת שהקמח ייטמע, מוסיפים עוד שליש ומערבבים ולאחר מכן את השליש האחרון. ככה נימנע מיצירת גושי קמח בעוגה.
לבסוף מוסיפים את המים הרותחים, בעדינות ותוך כדי ערבוב של התערובת. מערבבים עוד קצת עד שהתערובת אחידה וזהו. התערובת מוכנה לעבור לתבנית.
יוצקים את התערובת לתבנית. אם אתם משתמשים בתבנית מתכתית מומלץ לשמן אותה מעט. אם משתמשים בתבנית חד פעמית מקרטון לא צריך לשמן. אבל במקרה כזה אני ממליצה לשים 2 תבניות (אחת בתוך השניה). כך התערובת לא תרחיב מדי את התבנית בזמן שהיא תופחת באפיה.
לא להבהל אם נראה לכם שיצאה שכבה דקה יחסית של העוגה. היא תופחת הרבה בזמן האפיה ומגיעה לגבהים יפים.
אופים את העוגה במשך כחצי שעה עד שהיא שחומה וקיסם שנועצים במרכז שלה יוצא יבש. לא בטוחים אם מספיק יבשה? כבו את התנור ותנו לה לנוח בתנור הכבוי לעוד 10 דקות.
אם בא לכם שהעוגה תהיה אקסטרא עסיסית, כשמוציאים אותה מהתנור תדקרו אותה בכמה מקומות בעזרת קיסם. ככה ציפוי השוקולד יחלחל לעוגה והיא תהיה אפילו יותר עסיסית ממה שהיא.
בזמן שהעוגה מצטננת מכינים את הציפוי
מחממים יחד את השוקולד והשמנת תוך ערבוב כל חצי דקה, עד שמתקבל גנאש שוקולד קטיפתי. הכי נוח לעשות את זה במיקרו בפולסים של חצי דקה.
יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים אותו בעדינות. שימו לב שלפעמים הדפנות של העוגה קצת יותר נמוכות מיתר העוגה ואז יצטבר שם יותר גנאש. במקרה כזה אחרי שהעוגה קצת מתקררת אני מיישרת שוב את הגנאש ומפנה אותו מהדפנות.
ולסיום כמובן שמקשטים את העוגה. אצלנו בבית הקישוט האהוב הוא סוכריות צבעוניות וכמה שיותר הרי זה משובח. פה בתמונה ניתן לראות שערבבתי יחד כמה סוגים של סוכריות, שיהיה אקסטרא שמח.
אבלללל
כמובן שהעוגה מתאימה לכל סוגי הקישוטים: דף אכיל (מניחים מעל הקרם ביום שבו מגישים את העוגה. לא לשים על קרם חם כי אז הציור יינמס, זילופי קרם, קישוטים קנויים, מגרש כדורגל ועוד.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עוגת שוקולד חגיגית ליום הולדת
מצרכים:
לעוגת שוקולד ענקית
- 200 גרם סוכר לבן כוס
- 100 גרם סוכר חום דביק חצי כוס, אפשר להחליף בסוכר לבן
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- 60 מ"ל שמן רבע כוס
- 120 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית חצי כוס
- 30 גרם אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי). לא להחליף בשוקולית!!!
- 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
- 2 כפיות אבקת אפיה אפשר להשתמש בקמח תופח
- 1 כפית סודה לשתיה לא חובה אבל מוסיף למרקם
- 100 מ"ל מים רותחים קצת יותר משליש כוס
גנאש שוקולד
- 150 גרם שוקולד מריר או חלב או שילוב
- 120 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת צמחית
לקישוט - סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
עוגת שוקולד - אפשר עם או בלי מיקסר
- מערבבים את שני סוגי הסוכר, תמצית וניל והביצים, מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב שמן ושמנת מתוקה/צמחית עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים. מוסיפים קמח + אבקת אפיה + סודה לשתיה ב- 3 סבבים ומערבבים בין כל סבב.
- מוסיפים בעדינות ותוך כדי ערבוב את המים הרותחים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית ואופים בחום של 160 מעלות במשך כחצי שעה עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- בעזרת קיסם מחוררים בעוגה חורים לספיגת גנאש השוקולד.
גנאש שוקולד
- מחממים את השוקולד והשמנת יחד, תוך ערבוב כל חצי דקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- יוצקים את הגנאש על העוגה ומיישרים כך שיכסה את כולה. מניחים לגנאש להצטנן לפני הקישוט (אחרי הקישוטים יימסו עליו).
- מקשטים בסוכריות צבעוניות או בכל קישוט אחר שאוהבים.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
פשוט גאוני! בדיוק המתכון שכל מי שיש לו ילד/ה בגן או ביסודי חייב שיהיה לו.
והעוגה שלך נראית טעימה ואוורירית במיוחד.
שיהיה קיץ מעולה ❤️
הכנתי את העוגה,בדיוק לפי המתכון,עוגה טעימה מאוד.
רק שהיא לא תופחת להיות גבוהה כפי שנראה בתמונות שלך.לדעתי גודל התבנית גדולה מידי לכמות הבלילה שיוצאת ולכן לא תופסת גובה.
מאכזב,כי הוכן כעוגת יומהולדת…והיא לא יותר גבוהה מ1.5 ס"מ.
העוגה הזו תופחת המון. בערך פי 3 מהגובה ההתחלתי לפני האפיה. צר לי, אבל אם היא לא תפחה לך סימן שמשהו היה חסר במתכון או שהשתמשת בתבנית גדולה יותר מזו שבה אני השתמשתי.
סוף סוף מצאתי מתכון מנצח לעוגת שוקולד, תודה!!
והאתר שלך פצצה!!
חווית משתמש מעולה, בניגוד להמון אתרי בישול. אהבתי שיש אפשרות לדלג למתכון המקוצר, האתר רץ נפלא והפרסומות לא מציקות👌🏻
בקיצור, אני הולכת לבלות פה הרבה 😃
תודה רבה איילת. מעריכה מאוד את המילים הטובות שכתבת ואת זה שטרחת לכתוב ליפה תגובה. מקווה שתהני מהמתכונים שלי.
המתכון נראה מעולה! כתבת תבנית גדולה, לאיזה גודל הכוונה? צריכה עוגת יומולדת בערך ל30 ילדים.
אפשרי להכפיל כמויות?
הי ליטל
המתכון אכן נכתב לכמות של כ 30 ילדים כדי שיספיק לכל הגן/כיתה. מבחינת גודל תבנית וכפי שכתוב במתכון, מדובר בתבנית מלבנית גדולה יחסית בגודל של 24 על 34 ס"מ (תסתכלי על הכותרת הגדולה מעל רשימת הרכיבים במתכון)
היי!
את ממליצה לשים את הסוכר החום? זה משדרג?
ולדחוס את הסוכר חום לכוס?
היי! עם איזה קמח להשתמש אם רוצים להכין ללא גלוטן?
יש מגוון סוגים של קמח ללא גלוטן שמיועדים לאפיית עוגות. אני יודעת על קמח כרגיל וקמח תמי אבל יש עוד חברות.
מה תפקיד הבודה לשתייה ?
אני לא אוהבת את טעם הלוואי שנוצר, האם אפשר להשמיט ?
תפקיד הסודה לשתיה הוא להוסיף אווריריות לעוגה. אם את לא אוהבת אפשר להשמיט ולהסתפק באבקת אפיה
נראית עוגה מעולה! תנוסה בקרוב
ותודה רבה על העלאת המודעות לגבי ילדים אלרגים❤
בשמחה. זה חשוב מאוד בעיני
במה ניתן להחליף את הביצים לילדים אלרגים?
צר לי אבל פה אין לי חלופה לביצים שניסיתי והייתי מרוצה ממנה. למתכון ללא ביצים ממליצה לחפש מראש מתכון טבעוני.
נשמע מתכון מעולה! אם אני רוצה להכין את המתכון הזה בתבנית לב גדולה נשמע שזה קצת יותר קטן מהתבנית שלך מה יהיו הכמויות? במה היית מורידה?
לדעתי הכמות תתאים לך לתבנית הלב הגדולה.
אם את רוצה להכין פחות פשוט תורידי 25% מכל רכיב.
אני הכנתי הרגע בתבנית לב ויצא מדהים
ולא הפחתתי מהכמויות
להפך יצאה גבוהה ❤️
תודה רבה מאמצת את המתכון!
שמחה מאוד לשמוע שהצליח בתבנית לב. בטוחה שמי שקיבל או קיבלה את העוגה שמחו מאוד 🙂
ביצים איזה גודל ,L או M?
אני משתמשת ב L. אם אין ויש רק M אז אם הן קטנות יחסית תוסיפי עוד ביצה
יש לי מתכון לעוגה ללא ביצים ממש ממש טובההה
מוזמנת בשמחה לכתוב בתגובה את המתכון
איזה באסה עשיתי בדיוק מה שצריך
ויצא לי כל כך נמוך אפילו באינגליש קייק אחת!!!
למה??
אני לא יודעת לומר לך למה כיוון שלי אף פעם לא יצא נמוך. אולי לא שמת אבקת אפיה??
מה לעשות אם גיליתי תוך כדי שהקקאו נגמר ויש לי רק שוקולית?…
ללכת לסופר ולקנות קקאו. או לשאול בווצאפ של הבניין או השכונה למי יש אבקת קקאו.
אם תכיני רק עם שוקולית זה יפגע במרקם והעוגה תהיה גם מתוקה מדי.
אהלן, רציתי לשאול האם ניתן את השמנת הצמחית בעוגה עצמה להחליף בשמן? תודה רבה!
לא ניתן להחליף בשמן פה. השמנת הצמחית והשמן הם רכיבים שונים ובמתכון כבר יש שמן. סורי
שווה לי לנסות?
למה לא?
מן הסתם המתכונים שאני מפרסמת הם כאלה שאני חושבת שהם שווים וטובים וששווה לאחרים להכין, אחרת למה לי להשקיע בהכנה צילום וכתיבה שלהם בבלוג?
יש מצב להחליף את השמנת במשה שלא יפגע בעוגה?
לא יודעת אם אפשר להחליף שמנת במשה 🙂 ולגבי החלפה בחומר גלם אחר, אפשר ביוגורט.
שלום,
האם צריך להשאיר את העוגה במקרר או אפשר בחוץ?
תודה
בקיץ עדיף להכניס למקרר. בחורף אין בעיה לשמור בחוץ למשך יום, מעבר לזה הייתי מכניסה למקרר.
חחח משה לא יבוא טוב בעוגה😁
עוגה מצויינתתת. רכה ועסיסית. אני קישטתי עם סוכריות עדשים (זה מה שהיה בבית) תודה רבה
🙂
יצא פשוט מעולה – העוגה עלתה לשחקים, והטעמים מעולים! (הורדתי 25 גרם מהסוכר 🙂
תודה ליאת. שמחה לשמוע שאהבת
האם אפשר להחליף סוכר חום בלבן?
כן
אבל אני ממליצה להשתמש בסוכר החום כי הוא מעניק לחות נוספת לעוגה
הולכת להכין אותה עכשיו… רק שאלה
3 כפות קקאו זה לא קצת? כי אם אין גם שוקולית ויש טיפה קקאו חוששת שלא תורגש שזו עוגת שוקולד..
נועה יקרה, כפי שכתוב במתכון הוא מלווה אותי כבר שנים, אם היא לא היתה שוקולדית וטעימה היא לא היתה בבלוג, אז סמכי עלי שהכמות מדוייקת והעוגה פשוט נפלאה.
תודה על המתכון, באיזה שלב כדאי לקשט עם סוכריות? סמוך ככל האפשר להגשה או שאין בעיה גם ערב לפני ההגשה?
רצוי בסמוך להכנה אבל אם אין ברירה אפשר גם ערב לפני. רצוי עם סוכריות שנקנות מאחת החנויות שמוכרות ציוד לימי הולדת או חנויות למוצרי אפיה, ופחות עם אלה שנמכרות בסופר כי יש להן נטיה להתמוסס ואז הצבע שלהן נעלם מהר יותר.
עוגה מדהימה .אשמח לקבל למייל מתכונים .אין לי אינסטגרם ןפייסבוק
רשמתי אותך. תקבלי מייל להשלמת הרישום
הי, הרגע הכנתי והכנסתי לתנור. יצאה מעט מאוד בלילה. בטוח שמתאים לתבנית של גן?
כפי שבטח ראית כשהעוגה יצאה מהתנור, העוגה תופחת. ולגבי תבנית של הגן – אני כתבתי במתכון את גודל התבנית, אני לא יודעת למה כוונתך לתבנית של הגן. אבל אצלי בהחלט הספיקה לכל הילדים בגן של הבת שלי (רק 35..)
אפשר קרם קוקוס במקום שמנת צמחית?
שלום. לתבנית בקוטר 18 מה הכמויות שאני צריך לשים? יודעת להגיד?
להערכתי בערך שליש מהכמות.
העוגה יצאה מושלמת!
אפילו בעלי שלא אוהב בדרך כלל עוגות שוקולד התלהב.
יצאה רכה ועסיסית מאוד!
תודה רבה
שמחה מאוד לשמוע 🙂
מה גובה התבנית שאת משתמשת בה?
בעקרון זה מתאים לתבניות החד פעמיות ולא גולש מהגובה שלהן. פה במתכון השתמשתי בתבנית של פוקס הום שהשוליים שלה מעט יותר גבוהות.
הי! נשמע אחלה מתכון 🙂
ואני רוצה להגיד תודה באופן אישי על העלאת המודעות לאלרגיה למזון (שלי אלרגי לאגוזים) – כמעט לא נתקלת בבלוגים שמתייחסים לזה…
לגבי הכפלת כמויות – אני צריכה שיצאו לי 35 קאפקייקס, חשבתי לעשות כמות וחצי מהמתכון.
האם מותר להכפיל? כי מישהי פעם אמרה לי שלא מכפילים סודה לשתיה במתכוני עוגה…
תודה!
הי נירית
תודה רבה על המילים החמות. עניין האלרגיות מאוד חשוב בעיני. כבר יצא לילדים שלי להיות בכיתה או בגן עם חברים אלרגים וכיום יש בגן של גוזלית ילד מתוק שאלרגי לחלב ולשומשום והכנתי את העוגה הזו עם ההתאמות הנדרשות כדי שירגיש הכי בכיף בחגיגה ולא ירגיש שיש עליו מגבלות.
לגבי קאפקייקס, כבר הכנתי את העוגה הזו בקאפקייקס. אכן צריך כמות וחצי.
יצא אש תודה רבה!
עלתה ממש יפה
אשמח לדעת מה הכמויות לתבנית גדולה (המרובעת)
ליומולדת לכ30 ילדים
תודה רבה.
זו הכמות לתבנית גדולה ל 30 ילדים.
את יכולה להגדיל פי אחת וחצי ולהכין בתבנית תנור ענקית אבל אין צורך, לדעתי זה מספיק.
היי אני רוצה רק לוודא את מתכוונת לתבנית בגודל של 33*40 ס"מ להגדיל פי אחד וחצי כמויות הבנתי נכון?
תודה רבה
היי
אשמח לתשובה מהירה,
האם יש צורך להוריד כמויות בשביל לעשות בתבנית עגולה בקוטר 26?
תודה רבה!!!!!
אין צורך להוריד כמויות 🙂
היי הכנתי את העוגה תפחה יפה ואחיד אבל יצאה יבשה ממש כאילו כבר בת שבוע
מה יכולה להיות הסיבה?
יכול להיות ששכחת את אחד החומרים? או שאפית יותר מדי?
העוגה יוצאת מאוד לחה ולא אמורה להיות יבשה.
הי. יש לי תבנית בגודל 30×40 להוסיף במצרכים עוד 25%?
הייתי מוסיפה עוד 50%
היי!
איזה גודל ביצים?
חימום התנור בטורבו להבנתי, וגם במשך כל האפייה?
תודה מראש
אני משתמשת בביצים בגודל L ואם אין – בגודל M.
לגבי הטורבו – אני אופה הכל רק בטורבו. הטורבו נותן פיזור חום אחיד במהלך האפיה ומקצר את זמן האפיה
תודה לך
היי, האם הכמות מתאימה ל2 תבניות אינגליש קייק?
מתאימה ל 2 או 3 תבניות, תלוי בגודל התבנית. שימי לב לא למלא יותר מ 2/3 גובה התבנית, כי העוגה תופחת
הי
תודה על המתכון!
אני רוצה להכין בתבניות קאפקייקס- עד איזה גובה צריך למלא את התבנית?
הי אלונה, גם בקאפקייקס צריך למלא עד לגובה של 2/3 מגובה המנג'טים כי התערובת תופחת באפיה
הי אלונה
ממלאים עד 2/3 מגובה המנג'ט כי התערובת תופחת באפיה
היי האם ניתן להקפיא את העוגה?
לא ממליצה להקפיא. זו עוגה שמכינים ומגישים ובהפשרה המרקם שלה ייפגע
ראיתי המון מתכונים והמתכון הזה היה נראה הכי מתאים למה שחיפשתי.
העוגה יצאה אוורירית, יפה וטעימה!!!
כן הוספתי מעט מים רותחים מעבר למה שהיה במתכון אבל כל השאר עשיתי אחד לאחד. והכל בחוש! תענוג.
הכל ברור וכתוב בצורה נגישה ומובנת, מאד עוזר כשכתוב 3/4 כוס או כמות כפיות (ולא רק 60 מ"ל לדוגמא). והגישה המהירה למתכון המקוצר.
אבוא יותר! 🙂 תודה רבה לך
תודה על התגובה החמה אביה. מעריכה מאוד את זה שטרחת לכתוב ופירגנת <3 ושמחה לשמוע שאהבת את המתכון
היי, אפשר להכין בתבנית אחת בקוטר של 26 ס"מ? אם כן, להפחית בכמויות או שלא צריך?
אפשר להכין בתבנית 26, הכמות תישאר זהה
הכפלתי את הכמות והכנתי 2 עוגות עגולות אבל משום מה הן לא תפחו מספיק. אחרי שציפיתי את שתיהן בגנאש החלטתי בלהט הרגע לשים אותן אחת על השנייה כדי שהעוגה תיראה יותר גבוהה (סוג של עוגת שכבות).
עד כמה זה נורא אם באמצע יש שכבת גנאש ולא קרם?
בעין זה נראה טוב השאלה איך יהיה הטעם חחח..
מיועד לחגיגת יומולדת 5 של הבת שלי.
אין בעיה בכלל, יש הרבה עוגות שמכינים ככה עם גנאש בין השכבות. הטעם יהיה מצויין בכל מקרה.
הכנתי ליום הולדת בתבנית לב ויצא מדהים
תודה על המתכון
תודה רבה פנינה על השיתוף <3
שלום
העוגה נראית מעולה
אם יש לי תבנית בקוטר 22
האם פשוט לעשות הכל – חצי כמות?
או שיש משהו שאני צריכה לשים לב אליו?
תודה
לתבנית 22 ממליצה להכין 2/3 כמות ואז תקבלי עוגה גבוהה. אפשר גם חצי כמות. ההוראות נשארות זהות, רק שימי לב שזמן האפיה יתקצר כי הכמות קטנה יותר
תודה רבה על המתכון! שאלה- כשאת רושמת סודה לשתיה, האם הכוונה לאבקה או למשקה?
הכוונה לאבקת סודה לשתיה. נמכרת גם בסופרים וגם בחנויות המתמחות
תודה על המתכון .
כמה זמן להערכתך יש להקציף את הביצים והסוכר ?
מדוע המים מגיעים בסוף? אני מבינה שבעוגות בחושות ת בשלב הקמח מערבבים כמה שפחות ,האם תוספת המים בסוף לא "מייצרת" ערבוב נוסף מיותר ?
שוב תודה על המענה.
הי נטלי
זמן ההקצפה תלוי בחוזק של המיקסר. כאן מקציפים לזמן קצר של ברך דקה ואז מוסיפים את החומרים לפי הסדר שבמתכון.
לגבי המים – הם מתווספים בסוף כיוון שמדובר במים חמים שבמגע איתם חומרי ההתפחה מתחילים לעבוד ולכן הם מתווספים הכי קרוב להעברת העוגה לתבנית לאפיה. מדובר בערבול קצר שלא אמור לגרום לבעיה עם המרקם של הקמח ולא אמור להתחיל ייצור של רשת הגלוטן.
תודה על המתכון! עוגה מדהימה!!
אשמח לדעת אם קישטתי עם סוכריות שמוכרים בחנות אפייה וגאנש היכן לשים את העוגה? במקרר או בחוץ? אני צריכה אותה למחר בבוקר
תודה רבה!
הי ירדן, זה תלוי בסוג הקישוט. יש כאלה שמחזיקים יפה גם לילה במקרר ויש כאלה שמאבדים את הצבע ואז ההמלצה שלי היא להוציא את העוגה מהמקרר שעה לפני ולקשט עם הסוכריות כשהקרם מגיע לטמפ החדר.
הי, אפשר להשתמש בקמח תופח במקום התוספות של האבקת אפייה וסודה?
הי לימור. קמח תופח הוא קמח עם אבקת אפיה. אפשר להשתמש בו אבל אני ממליצה להוסיף גם סודה לשתיה. זה יוסיף עוד גובה ואווריריות לעוגה. אם אין, אפשר להסתדר גם בלי
היי!
אין לי סוכר חום כהה אבל יש לי דמררה… מה עדיף לשים דמררה או לבן?
תודה רבה על מתכונים מעולים!
נראה מעולה!
אני רוצה להכין בתבנית חד"פ, יש תבנית חד"פ בגודל שכתבת?
התבנית חד"פ הענקית מתאימה למתכון הזה?
המתכון מתאים לתבנית חד פעמית מנייר. לתבנית גדולה יותר צריך להגדיל כמויות לפי הבדלי היחס בין התבניות