עוגת הקליקים המעופפים

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי כבר יודע שעוגות יומולדת הן העוגות האהובות עלי, כי אז יש לי הזדמנות להשתולל עם כל מיני רעיונות. אז הפעם החלטתי ללכת על עוגת קליק לכבוד יום ההולדת של האחיין שלי.

קרה המקרה ובכל ראש השנה אנו חוגגים גם את יום הולדתו של האחיין שלי, והשנה האחיין יחגוג יומולדת מיוחד – עשור. לכבוד המאורע עשיתי לרגע הפסקה מההכנות לחג והכנתי לו עוגת יומולדת חגיגית במיוחד – עוגת קליק. כזו שברור לי שכשיראה אותה הוא יהיה המאושר בילדים וירגיש מיוחד וחגיגי.

עוגת הקליקים המעופפים

את העוגה הזו הכנתי עם המון קליקים שהפעם מקפצים מהעוגה בגבהים שונים, דבר שיוצר אפקט מאוד מרשים ומיוחד של עוגת קליק מיוחדת.

ההכנה של העוגה עצמה היא די קלילה וכל עוגה תתאים בבסיס.
לבקשת הילדון, ומאחר ובכל זאת אנו בתקופת החגים והזמן קצת דחק, החלטתי להכין כבסיס את עוגת השוקולד הקבועה והאהובה שלי (שמככבת בבלוג בגירסה קצת אחרת תחת השם עוגת שוקולד מהירה ומדהימה) ועליה להוסיף את קישוטי הקליק והגליליות שיהפכו אותה מעוגה ביתית לעוגה סופר חגיגית.

עוגת קליק

החומרים:

לעוגת השוקולד:

(מומלץ להכין בתבנית קוטר 18 או 20 ס"מ)

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים גודל L
1 מיכל (200 גר') שמנת חמוצה [לא חובה אם מכינים גירסת פרווה]
1/4 1 כוסות קמח תופח (או קמח וכפית גדושה אבקת אפיה)
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לגנאש שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמנת מתוקה

לקישוט:

3 חבילות קליק
3-4 חבילות גליליות (תלוי בגודל שבחבילה)

עוגת קליקים

ההכנה:

עוגת השוקולד:

רצוי להכין את העוגה יום קודם על מנת שתהיה קרה ויציבה בזמן הציפוי.
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו (אם אין טורבו אפשר כמובן בחימום הרגיל של התנור).

ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה – מתחילים בחימום של דקה, מערבבים וממשיכים לחמם במקטעים של 30 שניות עד שכמעט הכל נמס, תוך ערבוב לאחר כל חימום.
כשהשוקולד נמס מוסיפים לפי הסדר את שאר החומרים הסוכר, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ומלח ולבסוף את הקמח. חשוב לערבב בין כל הוספה, כאשר לאחר הוספת הקמח רצוי לערבב כמה שפחות ורק עד שהקמח נטמע בתערובת והיא חלקה.

יוצקים לתבנית משומנת ומיישרים.
אופים במשך כחצי שעה. בסיום האפיה מעבירים סכין סביב לדפנות העוגה ומניחים לה להצטנן. לאחר הצינון מעבירים למקרר לקרור.

dsc_0227

הקישוט

מכינים גנאש שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חלקה (באותו אופן שהמסנו את החמאה והשוקולד – בהדרגה).
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה הפוכה על רשת שמעל צלחת או מגש (לא חובה, זה רק מקל על העבודה). אם רוצים אפשר להניח מתחת לעוגה תחתית חד פעמית – זה מקל על השינוע של העוגה לאחר מכן לצלחת ההגשה (אבל גם זה לא חובה).

יוצקים את הגנאש על העוגה ומצפים אותה מכל צדדיה. בהתחלה הגנאש ינזל לפי רצונו על העוגה, כמו בתמונה (נכון שזה מהפנט?)

ציפוי גנאש לעוגת שוקולד

לאחר מכן מיישרים עם לקקן או פלטה את הגנאש מסביב לעוגה. בסופו של דבר על העוגה צריכה להיות מצופה בשוקולד ולא נורא אם יש בליטות או אי דיוקים – הגנאש לא ממש ייראה וכל תפקידו הוא להדביק את הקליקים ואת הגליליות לעוגה.

עוגת שוקולד מצופה שוקולד

בשלב הבא מצפים את חלקה העליון של העוגה בקליקים (בכל זאת.. עוגת קליק) – מניסיון שלי הכי נוח להתחיל מהקוטר החיצוני שלה ולהתקדם פנימה.

ציפו העוגה בקליק

ועכשיו לשוס של עוגת קליק – הכדורים התלויים. לשם כך השתמשתי בחוטי מתכת מצופים שנמכרים בחנויות חד פעמי/בחנויות לממתקים/בחנויות לחומרי מסיבה תחת השם חוטים לשזירת פרחים, וקיצרתי אותם באורך.
מכיוון שגם החוטים הללו לא לגמרי יציבים, חוררתי כל קליק בעזרת מחט ורק לאחר מכן תקעתי את החוט בתוך החור שנוצר מהמחט.

הכנת הקליקים המעופפים

וכך המשכתי עד שהיה לי זר שלם של קליקים

קישוט קליק לעוגה

ואז פשוט התחלתי לסדר את הקליקים המשופדים על העוגה – בהתחלה השתמשתי בשיפודים הארוכים, ולאחר מכן קיצרתי את החוטים עוד קצת כדי לשחק עם הגבהים.

בסופו של דבר קיבלתי את הדבר המהמם הבא:

עוגת שוקולד עם קליק

ונכון, שגם ככה העוגה נראתה מהממת בטירוף, אבל.. למה להסתפק במועט, כשאפשר להגזים? אז הוספתי לעוגה ציפוי של גליליות. את הגליליות הללו נאלצתי לקצר ידנית עם סכין חדה לאחר שבטעות קניתי גליליות ארוכות מאוד, אבל נראה לי שהגליליות ה"רגילות" מתאימות פה בול לעוגה.

עוגת שוקולד בציפוי גליליות וקליק

כמובן שהגוזלים שמחו וצהלו למראה העוגה ומחכים בכיליון עיניים לחגיגת היומולדת לאחיין. וגם אני התלהבתי כל כך שהתחלתי לצלם אותה מכל זווית אפשרית 🙂

עוגת קליק מבט על

והערה אחרונה: כאמור – כמובן שהרעיון פה הוא בקישוט (זו הרי עוגת קליק ) ולכן אפשר להכין את עוגת הבסיס בכל אופן שתרצו – עוגת דבש (חג, לא?) עוגת וניל, עוגה בשכבות. הכל עובד, רק לא עוגות עם מרנג כי אז יהיה קשה לתקוע את חוטי המתכת בעוגה בלי שיתעקמו.

למי שתוהה לגבי עוגת קליק בגירסת פרווה – את עוגת הבסיס והגנאש אין בעיה להכין בפרווה עם שמן קוקוס/מרגרינה במקום החמאה ועם שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה (ואז גם מוותרים על השמנת החמוצה – העוגה עדיין תהיה טעימה גם בלעדיה). מה שכן, תצטרכו למצוא קליק מריר כי הקליקים שבהם השתמשתי הם עם שוקולד חלב ואודה שאינני יודעת אם יש בנמצא כיום בגירסת מריר.

בכל מקרה, מה שלא תבחרו, אני רוצה לאחל לכם שנה טובה ומתוקה, עתירה בעוגות ומאפים שתכינו במו ידיכם בשמחה ובהנאה. שנת בריאות, אהבה, אושר והצלחה 🙂

עדיין מתלבטים לגבי עוגה לחג? קיבצתי לכם באלבום את כל הרעיונות שלי לקינוחים – פה בקישור.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

‏58 תגובות

  1. רנת ב- 5 באוקטובר 2016 בשעה 12:08

    האם תבנית 24 תתאים? או שצריך להכפיל כמויות?

    • שמח במטבח ב- 5 באוקטובר 2016 בשעה 17:48

      יתאים גם לתבנית 24 אבל יצא קצת יותר נמוך. אפשר להכפיל פי אחד וחצי לעוגה גבוהה, אבל שימי לב שגם זמן האפיה יתארך

      • מישל ב- 21 בנובמבר 2020 בשעה 0:08

        תודה על השיתוף. האם חשבת להשתמש בספגוי לא מבודל, לאחר ניקב הקליקים?

        • שמח במטבח ב- 22 בנובמבר 2020 בשעה 18:49

          מה זה ספגוי לא מבודל?

          • גילה ב- 23 במרץ 2022 בשעה 15:32

            נשמע כמו ספגטי לא מבושל…



          • שמח במטבח ב- 24 במרץ 2022 בשעה 17:01

            גם רעיון.



    • בתיה ב- 26 בספטמבר 2020 בשעה 19:53

      האם אפשר להכין את העוגה באותו יום?

    • שוש ב- 29 באוגוסט 2021 בשעה 19:33

      שלום לך איפה אפשר לקנות את החוטים או שיפודים הדקים בצבע אדום לקליק המנוף.
      תודה שוש

      • שמח במטבח ב- 30 באוגוסט 2021 בשעה 12:30

        הי שוש. ניתן לקנות בחנויות יצירה. אני ראיתי לאחרונה באגף היצירה בכפר השעשועים. מניחה שיש גם במקסטוק ודומיו.

  2. אולה גרין ב- 8 באוקטובר 2016 בשעה 15:51

    רות בזכות המתכון המעולה של העוגה וההשראה הכנתי לגיסתי ויצא מדהים!! חבל שאי אפשר להעלות תמונה…

    • שמח במטבח ב- 8 באוקטובר 2016 בשעה 16:57

      תודה רבה אולה
      את מוזמנת לשתף אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח

    • שמח במטבח ב- 9 באוקטובר 2016 בשעה 19:51

      אולה, תודה ששיתפת בדף. יצאה לך עוגה משגעת 🙂 שיתפתי בדף שכולם יוכלו ליהנות ממנה

  3. מעריצה שלך!!!! ב- 9 באוקטובר 2016 בשעה 23:49

    ואווווווווו
    איזה רעיון!!!!!!!!!
    זאת כאילו בעצם עוגה רגילה ופשוטה (בלי לפגוע כמובן……) אבל בגלל הקישוטים זה הופך ללהיט!!!!
    אין גבול לרעיונות שלך!!!!!
    ניראה לי אני אכין את זה, אבל לחכות עד היומולדת שלי זה יקח קצת זמן………מאי……..
    אבל אולי נכין לסתם יום שבא לנו להשמין………
    תמשיכי לשתף בדברים יפים כי את אלופה בזה!!!

    • שמח במטבח ב- 10 באוקטובר 2016 בשעה 7:30

      תודה לך
      זה בדיוק הקטע – עוגה פשוטה כביכול (אבל טעימה בטירוף) שמקבלת קישוט מיוחד שהופך אותה למאוד מיוחדת.
      שנה טובה לך 🙂

  4. יהודית ב- 13 באוקטובר 2016 בשעה 21:52

    הי רות נראה מדהים!! שאלה- האם להדביק את הגליליות ואת הקליק כשהציפוי "רטוב"? מה קורה אם תוך עדי ההרכבה (שמן הסתם לוקחת לא מעט זמן) הציפוי מתקשה?
    תודה רבה מאמא שמתכננת את העוגה ליומולדת שנה של האפרוח!

    • שמח במטבח ב- 14 באוקטובר 2016 בשעה 8:48

      הי יהודית
      אין בעיה להדביק הכל כשהציפוי רטוב. יתכן שהקליקים קצת ישקעו. אבל עדיף לחכות טיפה עם הגדר – שלא תאבד מהפריכות.
      הציפוי הזה הוא לא מהציפויים שהופכים לקשיחים וישאר מעט רך גם אחרי ההכנה.

      • יהודית ב- 16 באוקטובר 2016 בשעה 8:04

        תודה רבה רבה! אעדכן איך יצא!

  5. סיון ליבנה חכים ב- 14 באוקטובר 2016 בשעה 21:15

    מזזזזזזזזזזזזזזזזזל טוב
    שמחה מאוד להכיר את הבלוג שלך
    מדהים פה
    הרעיון עם כדורי vקליק העומדים גאוני
    שמחת אותי מאוד:)

    • שמח במטבח ב- 15 באוקטובר 2016 בשעה 11:39

      תודה רבה סיון ❤️ חג שמח

  6. רויטל ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 8:45

    היי, בדקתי במספר חנויות לכלים חד פעמיים ולממתקים ולא מצאתי את החוט לשזירת פרחים, תוכלי בבקשה לרשום לי בדיוק אם יש שמות נוספים לחוט הזה, איפה יש באיזור נתניה, אם מישהי יודעת והאם יש למישהי רעיון נוסף לשים את הקליק במקום החוט הזה… תודה.

    • שמח במטבח ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 11:39

      צר לי רויטל אבל אינני יודעת את השם. מדובר בחוטים לשזירת פרחים שקניתי בחנות טסה ממתקים בא.ת. רעננה.
      אני מניחה שכל חוט ברזל קשיח יהיה טוב למשימה.

  7. יעל ב- 29 במאי 2017 בשעה 5:55

    וואו רותי, העוגה נראית כל כך קופצנית ומדליקה!!
    איך אפשר להמיר את המתכון לגריסת פרווה?
    תודה מראש.

    • שמח במטבח ב- 29 במאי 2017 בשעה 8:46

      תודה רבה יעל
      בעקרון אפשר להמיר את המתכון לגירסת פרווה על ידי שימוש במרגרינה/שמן קוקוס ותחליפי חלב ושמנת צמחית, אבל הקליק לדעתי הוא חלבי

  8. רונית ב- 7 ביולי 2017 בשעה 17:02

    הי רות, הרעיון נהדר, הרגע הוצאתי את העוגה מהתנור.
    שתי שאלות: הכנתי בתבנית קוטר 24 כי זה הכי קטן שהיה לי אז יצאה נמוכה.
    האם כדאי בפעם הבאה להכפיל כמויות לקוטר כזה?
    מה עושים כדי שעוגה לא תצא עם "בטן"?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 9 ביולי 2017 בשעה 7:31

      הי רונית. בתבנית 24 העוגה באמת יוצאת קצת נמוכה. אפשר "להגביה" אותה על ידי הוספת 2 ביצים לבלילה.
      לגבי "בטן" – לרוב העוגה יוצאת לי ישרה. אבל אם את רואה שיש לה בטן, בסוף האפיה תוציאי את התבנית מהתנור, תעבירי סכין דקה בדפנות שלה ותחזירי לתנור הכבוי לעוד כ 10 דקות. העוגה תרד לאט לאט ותתיישר. זה הטריק שלי

  9. ורד ב- 17 ביולי 2017 בשעה 20:47

    וואו עוגה ממש מדליקה אבל לא מבולגנת מידי???
    תשכנעי אותי שלא אני רוצה להכין

    • שמח במטבח ב- 18 ביולי 2017 בשעה 18:59

      ממש לא מבולגנת מדי. נכון שצריך לסדר את הקליקים אבל זה הולך מהר יחסית והתוצאה בהחלט מצדיקה את ההשקעה בסידור. העוגה הזו, אגב, מאוד פופולארית בקרב ילדים ואין ילד שראה אותה ולא התהב 🙂

  10. עדי ניצן ב- 15 בינואר 2018 בשעה 0:34

    היי רות, באם אני רוצה להגדיל כמויות לתבנית 24 להגדיל את הכל פי 1.5 (כמו שראיתי שהגבת פה) או רק להוסיף 2 ביצים? (בתגובה אחרת..:))
    תודה רבה (האחיינית שלי תשמח:))

    • שמח במטבח ב- 21 בינואר 2018 בשעה 9:18

      הי עדי
      לתבנית 24 מספיק להוסיף 2 ביצים
      אם את רוצה עוגה גבוהה יותר אפשר להגדיל פי 1.5

  11. מעין ב- 2 בפברואר 2018 בשעה 20:57

    היי רות, מה לגבי תבנית 26? להכפיל כמויות או פשוט עוד 2 ביצים וכמות פי 1.5?

  12. שאג ב- 28 בפברואר 2018 בשעה 11:23

    רות יקרה
    שאלה קטנה; אם קישטתי הבוקר את העוגה
    ואני מתכננת להגיש אותה בערב
    אפשר לשמור אותה מכוסה מחוץ למקרר?
    חוששת שבמקרר הגדר תספוח לחות .

    • שמח במטבח ב- 4 במרץ 2018 בשעה 11:35

      הי שאג. כיוון שהציפוי פה אינו קצפתי או מוסי אין בעיה בכלל לשמור את העוגה במהלך היום מחוץ למקרר, רק דאגי לכסות אותה.

  13. ליזו ב- 17 באפריל 2018 בשעה 9:49

    היי האם אפשר להחליף את השמנת חמוצה בשמנת מתוקה?

    • שמח במטבח ב- 25 באפריל 2018 בשעה 20:05

      פחות מומלץ כי השמנת המתוקה נוזלית יותר ואז העוגה מאוד רטובה והמרקם שלה משתנה.

  14. מורן ב- 4 במאי 2018 בשעה 13:22

    אני רוצה להכין עוגה כזאת לפיקניק. האם עדיף במקום להכין גנאש רק להמיס שוקולד מריר כדי שיתקשה והגדר לא תיפול בדרך?

    • שמח במטבח ב- 7 במאי 2018 בשעה 14:03

      אפשר לנסות. אבל בימים חמים שכאלה גם השוקולד יימס.

  15. טל ב- 17 ביוני 2018 בשעה 19:36

    יש קליק טבעוני של חברת jaxx ולכן ניתן להכין אותה גם טבעונית, להיט!

  16. טל ב- 8 באוגוסט 2018 בשעה 8:49

    רות יקרה,
    אני מעוניינת להכין את העוגה לשישי בצהריים עם ציפוי קצפת צבעונית למעלה ו"גדר" גליליות. מתי לקשט אותה ככה שהגליליות לא יהפכו לסמרטוטיות? (מעדיפה להכין כמה שיותר מוקדם)
    תודה

    • שמח במטבח ב- 8 באוגוסט 2018 בשעה 19:39

      הי טל
      אם העוגה לשישי בצהרים עדיף להכין בשישי בבוקר, אבל אם אין לך זמן תכיני בחמישי בערב.
      בהצלחה 🙂

  17. מירי ב- 15 בפברואר 2019 בשעה 13:01

    איזה עוגה משגעת!!!
    הכנתי עם טורט חלבי וקצפת חלבית
    והרעיון המגניב של הגלילות והקליקים לקחתי מכאן.

    יש לך מתכונים מאלפים!! עם המון השראה!!!

    • שמח במטבח ב- 19 בפברואר 2019 בשעה 9:51

      תודה רבה מירי. נשמע שהכנת עוגה סופר שווה

  18. בת שבע קליין ב- 29 במאי 2019 בשעה 14:59

    היי,
    תודה רבה על המתכון!
    אני רוצה להכין אותה בכמה אינגליש קייק – כמה תבניות זה לפי המתכון הזה?

  19. דגנית ב- 24 ביולי 2019 בשעה 12:22

    היי, האם העוגה מתאימה לעוגת יומולדת לגיל שנה? רוצה להכין עוגה שמסביב יש קיטקט, האם מתאימה בגובה? או שצריך להכין 2 שכבות? תודה מראש

    • שמח במטבח ב- 30 ביולי 2019 בשעה 8:31

      הי דגנית – העוגה עצמה בהחלט מתאימה כעוגת ימולדת. לגבי גיל שנה – לא הייתי נותנת לגוזל בן שנה לאכול קליל כי הכדורים יכולים להתקע להם בגרון. את יכולה בהחלט להכין עם קיטקט – אם תכיני בתבנית 22 הגובה יתאים.

      • דגנית ב- 14 באוגוסט 2019 בשעה 20:34

        תודה רות, אני מודה לך על המענה. אכין מחר את העוגה. אל חשש, לא אתן לו לאכול קליק 🙂

  20. לירון לוי ב- 22 בספטמבר 2019 בשעה 9:13

    הי
    אני מכינה את העוגה ותוהה לגבי 180 מעלות וטורבו. בדרכ עוגות שוקולד אופים במעלות נמוכות ואף פעם לא אפיתי בטורבו.
    היא לא עלולה להשרף למעלה?

    • שמח במטבח ב- 24 בספטמבר 2019 בשעה 19:30

      הי לירון
      כל תנור מתנהג אחרת ולכן אם בתנור שלך 180 מעלות זה חום חזק (גם אצלי זה ככה בתנור שלי של בוש) תאפי ב 160.
      בכל מקרה, שימי לב שהעוגה עצמה היא עוגה שיוצאת נימוחה יחסית ולא עוגה אוורירית כמו בחושה רגילה או טורט, כך שהיא לא נשרפת מהר ולא מתייבשת

  21. טוני ב- 28 בנובמבר 2019 בשעה 13:09

    היי, העוגה נראית סופר שווה. הגליליות לא נופלות כאשר שמים אחרי שהעוגה מתקררת? איזה קישוט אחר אפשר לשים על העוגה במקום הקליקים? לבן שנה.. תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 4 בדצמבר 2019 בשעה 20:07

      הגליליות נופלות אם לא קושרים אותן בסרט
      ואפשר לקשט אחרת, ראי את יתר עוגות היומולדת שלי ושם תוכלי ללמוד רעיונות לקישוט (יש קטגוריה לזה בבלוג)

  22. רותי ב.א. ב- 6 בדצמבר 2020 בשעה 15:45

    אין עלייך!!!! אלופה- מתכונים ברורים, קלים להכנה עם תוצאה מטורפת ששואבת מכולם מחמאות

    • שמח במטבח ב- 12 בדצמבר 2020 בשעה 17:04

      איזה מהממת שאת. תודה על הפירגון

  23. אפרת ב- 9 במרץ 2021 בשעה 22:41

    יצא וואו!
    לי הגליליות לא נפלו, עשיתי אותם נמוכות יותר ויצא מהממם

  24. חנה ב- 21 ביולי 2021 בשעה 9:46

    יצא מושלם….
    הכנתי לאירוסין של גיסתי ולא האמנתי כמה זה פשוט ויפה…..
    השתמשתי בחוט תיל שקניתי בטמבור
    תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 21 ביולי 2021 בשעה 11:26

      איזה גיסה משקיענית את! וטוב לדעת שיש בטמבוריות חוט שמתאים להכנת העוגה.

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *