עוגת ממתקים ליומולדת הכי שמח

מי שעוקב אחרי הבלוג שלי יודע שיש לי חולשה אדירה לעוגות יומולדת, ורצוי שיהיו כמה שיותר מפתות, מושחתות ויחד עם זאת קלות יחסית להכנה (כי למי יש זמן לעבוד שעות על גבי שעות על עוגה??).
אז כמובן שכשהגיעה השעה לחגוג לגוזל הבכור יומולדת עם חבריו מהכיתה התחלתי לחשוב איזו עוגה אכין לו הפעם והחלטתי ללכת על הכי מושחת שאני מכירה ועוד לא הכנתי – עוגת ממתקים!! מלאה בשוקולדים ועוגיות וקצת סוכריות ובקיצור עוגה מהחלומות.

עוגת ממתקים

אז ישבתי וחשבתי איך לבנות עוגת ממתקים מהחלומות. בהתחלה עוד שקלתי להכין אותה כעוגת שכבות עם קרמים בפנים ואז הבנתי שאין מצב שאספיק גם להכין עוגת שכבות וגם לקשט במיליון ממתקים ושממילא העיקר בעוגה הוא הקישוט.

אז הכנתי עוגת שוקולד שווה במיוחד – כזו שמצד אחד מכינים עם קערה וכף ומצד שני היא יוצאת נימוחה ושוקולדית ונהדרת ונחתכת יפה שאפשר להחזיק ביד. ואת התוצאה אני גאה להציג כאן.

למותר לציין שהגוזל, ושותפו החמוד ליומולדת ולעוגה ממש אהבו את העוגה, ושהחברים התקשו מאוד להתאפק ולא לשלוח אליה יד ולהגניב איזה ממתק ממנה 🙂

עוגת יומולדת מלאה ממתקים

החומרים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

עוגת שוקולד עשירה :

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
200 גר' (כוס) סוכר
מיכל (200 גר') שמנת חמוצה (לא חובה – מוסיף עסיסיות)
5 ביצים
כפית תמצית וניל
210 גר' (כוס וחצי) קמח לבן
שקית (2 כפיות) אבקת אפיה

ציפוי קרם וניל שילדים אוהבים:

מיכל גדול (500 מ"ל) שמנת מתוקה
שקית (80 גר') אינסטנט פודינג וניל

גנאש:

100 גר' שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

קישוט

שוקולדים, עוגיות וממתקים ככל העולה על רוחכם

עוגת יומולדת חגיגית

ההכנה:

עוגת שוקולד:

ההכנה ממש קלה – קערה וכף ויש לכם עוגת יומולדת מהממת, נימוחה ומושלמת שכולם – גדולים וקטנים יתלקקו עליה.
מחממים תנור ל 160 מעלות ומרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה .

ממיסים במיקרו שוקולד וחמאה בפולסים של חצי דקה עד שהתערובת חלקה. מוסיפים סוכר ומערבבים טוב שהסוכר יתמוסס מהחום של התערובת. מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים טוב טוב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים ביצים אחת אחת, מוסיפים תמצית וניל ובסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה. מערבבים רק עד שאין גושי קמח בקערה.

יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים ואופים במשך כ 35 דקות. מכבים את התנור ונותנים לעוגה לנוח בתנור הכבוי עוד כ 10 דקות. כשמוציאים את העוגה בודקים עם קיסם שיש פירורים לחים אבל שהיא לא רטובה במרכזה.

מעבירים את העוגה לצינון במקרר (או במקפיא אם ממהרים). העוגה יוצאת די ישרה וגם אם יש בה בקע קטן לא נורא בכלל כי אנחנו נצפה אותה ואחר כך גם נעמיס עליה ממתקים.

שימו לב שזו עוגה שרצוי להגיש מהמקרר כי המרכז שלה טיפה לח ובקרור הוא יוצא פאדג'י אבל לא מרגיש כמו בצק חי. אם אתם יודעים שהעוגה מתוכננת לעמוד קצת בחוץ תאפו אותה 5 דקות נוספות.

עוגת שוקולד

לאחר שהעוגה התקררה עוברים לשלב הציפוי.
מקציפים את השמנת והאינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם די סמיך. מתחילים לצפות את העוגה בשכבה הראשונה בציפוי דק יחסית. מטרת הציפוי היא לתת לעוגה ציפוי התחלתי שיתפוס את כל הפרורים הסוררים כדי שלא יצוצו לנו בציפוי הסופי של העוגה.

ציפוי עוגת שוקולד

מכניסים את העוגה למקפיא לכ 10 דקות (או למקרר לטיפה יותר זמן) כדי שהציפוי יתגבש לקראת השכבה השניה של הציפוי.

מצפים את העוגה פעם נוספת והפעם לא יהיו לכם פירורים שיצוצו בציפוי. חשוב לצפות פה בצורה יותר מושקעת – להשתדל ליישר בצדדים למראה חלק ויפה ולנסות להגיע לזוית ישרה בחלק העליון של העוגה כי אנחנו הולכים לצפות אותה אחר כך בטפטופי שוקולד מהצדדים למראה מושלם של עוגת יומולדת. לפיניש הסופי אפשר להרטיב טיפה את המרית שאיתה מיישרים את הקרם.
מכניסים את העוגה למקפיא לשעה ואפילו יותר – כשהציפוי קפוא יותר קל לייצר את דוגמת הטיפטופים.

ו.. לטפטופי השוקולד מסביב

טפטופי שוקולד

אגלה לכם סוד – לא תמיד ידעתי את הסודות לטפטופים. חשבתי שרק שמים גנאש מעל העוגה ומיישרים ובאורח פלא נוצרים הטפטופים האלה, עד שראיתי שכשאני עושה את זה זה לא יוצא יפה כמו בתמונות באינסטוש. אז הלכתי וחקרתי קצת וגיליתי שאת הטפטופים האלה פשוט מזלפים בנפרד. וזה מה שעשיתי.

מכינים גנאש – ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת יחד עד שמתקבלת תערובת חלקה. מניחים לתערובת להצטנן קצת כדי שהגנאש לא יהיה מאוד נוזלי אלא כזה שאפשר לזלף ושהטפטוף ייעצר באמצע העוגה.

מעבירים חצי מהתערובת לשקית זילוף עם צנטר צר מאוד (או שפשוט חותכים חתך קטן בשקית) ומתחילים לזלף בשולי העוגה הקפואה. המלצה שלי – תתחילו בצד שנראה לכם פחות יפה כדי שאם לא יצא לכם זה יהיה הצד שלא יראו. זלפו מעט בשוליים ותתקדמו עם העוגה.

אחרי שסיימתם עם כל העוגה תמלאו את החלק העליון עם מה שנשאר בשק הזילוף ותשלימו עם מה שנשאר בקערה. כמובן בזהירות בצדדים.

ולפינאלה –  ממתקים!! המון ממתקים

עוגת ממתקים מושלמת ליומולדת

נכון, זה נראה "פשוט" רק לזרוק שלל ממתקים או שוקולדים על העוגה אבל בפועל לקח לי כמעט שעה לקשט את העוגה הזו. אז קבלו כמה טיפים לקישוט:

תכינו מראש את הממתקים שאיתם תקשטו את העוגה ותחשבו מראש על הצבעוניות המתוכננת של העוגה – אם משתמשים רק בשוקולדים תקפידו שיהיו לכם גם כמה עם שוקולד לבן בשביל הצבעוניות.

מתחילים בבחירת החזית של העוגה (כמובן איפה שהטפטופים הכי יפים) ואז מתחילים לשבץ לאט לאט את הממתקים. משתדלים שלא לשים את אותו ממתק אחד לייד השני, חלק יהיו צמודים לעוגה, חלק יהיו ניצבים בזוית (נותן גובה ומרקם) ותשמרו גם חלק שישמש כ"פילרים" למקומות שבהם יש איזשהו רווח בין הממתקים. הכי נוח לצורך כך להשתמש בשוקולדים מהסוג הכדורי (קליק על סוגיו וגדליו השונים ממש טוב לצורך הזה או עדשים אם העוגה צבעונית).

אם משתמשים בעוגיות אוראו ודומיהן אפשר לשלב שלמות ואפשר גם לחתוך לרבעים כי גם החיתוך שלהם יפה (רק שימו לב שיהיה לכם מלא "בלאי" כי העוגיות לא נחתכות כזה ישר). ביצי הפתעה לכו רק על סוג שאתם יודעים שנפרד ל 2 בקלות (כי הסוג שאני מצאתי בחנות – ולא קינדר – פשוט לא נפרד יפה לשני חצאים ולכן לא נכנס לעוגה).

עוגת יומולדת ממתקים אורך

וטיפ אחרון – לחיתוך

די קשה לפרוס עוגת יומולדת שמלאה בממתקים. אז אני ממליצה בחום על הטריק שיישמתי על היומולדת של הגוזל: אחרי שכיבינו את הנרות הודעתי לכל הילדים שהם מוזמנים לקחת עם היד מהקישוטים של העוגה ולבחור איזה ממתק שבא להם. הילדים עפו על זה!!!  הם היו מאושרים מכך שיכלו לבחור מה לקחת מהעוגה. וככה העוגה התרוקנה מממתקים ואפשר היה לחתוך אותה בלי בעיות 🙂 נכון רעיון אליפות??

עוגת יומולדת

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

 

 

 

‏25 תגובות

  1. אביבה דביר ב- 14 בינואר 2019 בשעה 7:43

    מקסים

  2. Lea db ב- 14 בינואר 2019 בשעה 8:22

    אחלה עוגת יומולדת

  3. פפר יהודית ב- 14 בינואר 2019 בשעה 11:18

    אהבתי את הרעיון

  4. דבורה פישר ב- 14 בינואר 2019 בשעה 16:48

    עוגה יפהפיה…מיוחדת וחגיגית.

  5. אפרת ב- 14 בינואר 2019 בשעה 17:05

    אלופההה!

  6. אופה חובבת ב- 12 בפברואר 2019 בשעה 23:11

    נראה מדהים!
    האם ניתן לשמור את העוגה במקרר?
    והאם ניתן לקשט בטרם ההגשה?

    • שמח במטבח ב- 13 בפברואר 2019 בשעה 12:46

      אין בעיה לשמור בקרור ולקשט בממתקים לפני ההגשה. נוח ופרקטי מאוד

  7. בת שבע ב- 29 במאי 2019 בשעה 15:12

    היי,
    תודה רבה על המתכון!
    יש לי כמה שאלות:
    1. אני רוצה להכין אותה בכמה תבניות אינגליש קייק – כמה תבניות צריך למתכון הזה? או שצריך לשנות כמויות?
    2. אפשר לצפות רק בגנאש ומעל זה ממתקים? השאלה שלי אם זה יהיה מספיק בשביל "להדביק" אותם
    3. אם אני מכינה יום לפני – אפשר כולל הציפוי? ולפני הגשה רק לשים את הממתקים? הם יצליחו להידבק? או שצריך לשים את הממתקים בסמוך לזמן ששמים את הציפוי?
    תודה רבה רבה מראש

    • שמח במטבח ב- 30 במאי 2019 בשעה 10:44

      הי
      המתכון יתן לך 2 עוגות אינגליש שיצאו נמוכות יחסית אבל אם את שמה אחת מעל השניה זה יצא יפה
      לגבי הציפוי – אין בעיה לצפות רק בגנאש וממתקים
      ולגבי הכנה מראש – אין בעיה בכלל. רק את הממתקים תשבצי בסמוך להגשה. אם הציפוי התקשה בגלל הקרור את יכולה להוציא מהמקרר ואחרי שעה הוא יהיה מספיק נוח והכל "יידבק" אליו

  8. חיה כהן ב- 11 ביוני 2019 בשעה 18:44

    איך מוציאים את העוגה מהתבנית? באיזה תבנית?

    • שמח במטבח ב- 18 ביוני 2019 בשעה 15:26

      לא הבנתי למה הכוונה. מוציאים כמו שמוציאים כל עוגה 🙂 לגבי תבנית – תבנית קפיצית בקוטר 22 או 24

  9. מיכל שלום ב- 30 ביוני 2019 בשעה 21:16

    היי
    דבר ראשון העוגה נראית יפה וטעימה מאוד.
    אם אני רוצה שהיא תצא יותר גבוה, אפשר להפריד ביצים ולהקציף את החלבון?

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 12:58

      הי מיכל
      אפשר להפריד ביצים ולהקציף אבל זה לא יהפוך את העוגה לגבוהה באופן משמעותי. כדי לקבל עוגה גבוהה יותר תצטרכי להכין אותה עם 6 ביצים ואז את יכולה להקציף את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ואליה לקפל את שאר הרכיבים. מניסיון, אין באמת צורך להפריד. הקצפה טובה של הביצים השלמות תיתן תערובת תפוחה דיה.
      מקווה שעזרתי 🙂 ובהצלחה

  10. נופר ב- 17 ביולי 2019 בשעה 10:22

    הי רות,
    אני רוצה לעשות לשבת עוגת שכבות רכה וחשבתי על המתכון הזה, האם היא תהיה טובה לפריסה לשתי שכבות מבחינת מרקם? אולי כדאי לי להכפיל כמויות? האם היא באמת יוצאת רכה?
    תודה רבה מראש!

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2019 בשעה 10:16

      הי נופר – נראה לי שאם את רוצה להכין עוגת שכבות כדאי להכין מתכון אחר. יש בבלוג שני מתכונים שאני מכינה המון כעוגת שכבות – אחד זה היער השחור https://wp.me/p6jnLR-1gz ואחד זה עוגת שוקולד עם קרם מסקרפונה ופטל – https://wp.me/p6jnLR-1yC בשני המקרים העוגה שבבסיסי מעולה כעוגת שכבות.

  11. הילה ב- 18 ביולי 2019 בשעה 12:37

    הי רות!
    העוגה נראית מקסים ואני רוצה להכין אותה ליום ההולדת של בעלי.
    העניין הוא שיש לי רק תבנית 26 קפיצית או תבנית 22 כמו סיר ג'חנון ואז אי אפשר לרפד בנייר אפיה.
    במה את מציעה להשתמש? והאם זמני האפיה משתנים?

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2019 בשעה 10:09

      הי הילה, המתכון מתאים יותר לתבנית 22 שלך – את יכולה לרפד רק את התחתית בעיגול נייר אפיה שתגזרי או פשוט לשמן את התבנית ולאחר הקרור לחלץ את העוגה.
      ללא קשר, אני ממליצה לך בחום לקנות גם תבנית אחת של 24 – היא הכי שימושית לדעתי. במיוחד בעולם שלנו שכשהולכים למסיבות תמיד יש כאלה שלא יאכלו עוגה מטעמי דיאטה, כשרות, טבעונות וכו' ואז חוזרים עם חצי עוגה הביתה – זו הסיבה העיקרית שהתחלתי להכין עוגות בתבניות קטנות יותר 🙂

  12. יעל אינדורסקי ב- 29 ביולי 2019 בשעה 8:34

    ואוו, יצא מושלם!!!!!!!!!!!!!!!

  13. חמוטל ב- 14 באוגוסט 2019 בשעה 21:10

    נראה ממש מעולה 🙃
    אני רוצה להכין את העוגה והקרן יומיים שלושה לפני. האם אפשר להקפיא את העוגה עם הקרם או שעדיף בלי ולעשות גם את הקרם ברגע האחרון?
    תודה

השאר תגובה