עוגת יומולדת למדינה
"אמא, ביום העצמאות חוגגים יומולדת למדינה, אז אולי נכין גם לה עוגה?" ביקש הגוזל הקטן לאחר שלמד בגן על יום העצמאות. וכשהגוזל מבקש כל כך יפה, לא נכין? בטח שכן.
אז אפיתי עוגה, והכנתי קרם בשני צבעים, כחול ולבן, וקישטתי אותה בכוכבים קטנים משוקולד לבן, שיזכירו את מגן הדוד שבדגל, ובסוכריות קטנות ותכלכלות, שיהיה שמח. ובסוף קישטנו את העוגה בדגלונים קטנים.
הגוזל היה מאושר ויחד שרנו שירים ליום העצמאות (שזה אומר ששרנו את אותו שיר פעם אחר פעם לפחות 10 פעמים… אז יש לנו ארץ ובית ועץ וכביש וגשר ושיר על ארץ ישראל…).
כמובן שאת העוגה החגיגית הזו אפשר להכין לכל חגיגה שרק תרצו, ובכל שילוב צבעים שתרצו. מה שבטוח זה שהיא תעשה שמח בלב של כל מי שיחגוג איתה, קטנים כגדולים.
החומרים:
לעוגת הטורט:
5 ביצים
3/4 כוס (150 גר') סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כוס (140 גר') קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכריות צבעוניות
לסירופ סוכר:
רבע כוס (50 גר') סוכר
חצי כוס (100 מ"ל) מים
2 כפות רום או כל ליקר אחר שאוהבים (לא חובה)
לקרם:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חב' אינסטנט פודינג וניל
צבע מאכל כחול [מומלץ צבע בג'ל של מג'יק קולור או ווילטון]
[לעוגה פרווה נשתמש ב2 מיכלי שמנת צמחית וחצי חבילת אינסטנט פודינג]
ההכנה:
לטורט:
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות בטורבו.
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר, המלח ותמצית הוניל עד שמתקבל קצף בהיר, תפוח ומעט סמיך.
מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפיה לתערובת הביצים ומערבבים בתנועת קיפול. חשוב לערבב בעדינות כדי שנפח הביצים לא ירד ומצד שני, חשוב שלא יהיו גושי קמח. הטריק שלי הוא להכניס את הלקקן לתחתית הקערה וכשמרימים אותו מנערים מעט ואז גושי הקמח מתפזרים.
מוסיפים את הסוכריות הצבעוניות ומערבבים בעדינות.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת. רצוי גם לרפד את התחתית בנייר אפיה, זה מקל מאוד על הפרדת העוגה מהתחתית.
אופים את העוגה במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות. העוגה מוכנס כשקיסם שננעץ בה יוצא נקי.
עד כאן אפשר להכין את העוגה מראש, ואפילו רצוי לתת לה לנוח יממה לפני שאנחנו פורסים אותה במרכז.
שלב 2 – הקישוט
ביום שבו נרצה להרכיב את העוגה ולקשט נכין סירופ סוכר
בסיר קטן נחמם מים וסוכר עד שהסוכר נמס והתערובת נהיית סמיכה יותר. ניתן להוסיף רום או ליקר אחר שאוהבים לשיפור הטעם. אל דאגה, התערובת חמה והאלכוהול מתנדף.
בנוסף נכין את הקרמים שלנו.
אני בחרתי לקשט את העוגה בצבעי הדגל, כיאה לעוגת יום הולדת למדינה. כמובן שניתן לצבוע בכל צבע שתבחרו.
מקציפים את השמנת, החלב והאינסטנט פודינג עד שמתקבל קרם סמיך.
מעבירים מחצית מהקרם לקערה וצובעים אותו עם טיפה של צבע מאכל. שימו לב לא לשים הרבה צבע, כי צבעי המאכל בג'ל שנמכרים כיום איכותיים ומרוכזים ומספיקה כמות קטנה מהם כדי לצבוע את הקרם.
בשלב זה אני בחרתי לעבוד על צלחת ההגשה שבה אני רוצה להגיש את העוגה, כי כשהעוגה מצופה קשה לשנע אותה לכלי הגשה אחר.
בעזרת סכין משוננת ללחם פורסים את העוגה לשתי שכבות (ניתן גם לשלוש)
שימו לב שאם החלק העליון של העוגה אינו ישר צריך יהיה ליישר אותו בעזרת הסכין (פשוט חותכים ממש קרוב לחלק העליון בקו של השקע/תחילת הגבעה)
את החלק העליון (שהוא בעצם החלק התחתון של העוגה כי הפכנו אותה) מעבירים לצלחת נפרדת.
עכשיו רואים את כל הסוכריות הצבעוניות ששמנו בבלילת העוגה. נכון שזה עושה שמח בלב?
את החלק התחתון מברישים בסירופ הסוכר.
ועכשיו לחלק הכיפי – הקרם.
מעבירים חלק מהקרם הצבוע אל מעל העוגה ועם פלטה (או לקקן, אם אין פלטה) מורחים את הקרם כך שיכסה את העוגה וגם יגלוש קצת לדפנות.
כשמסיימים עם הדפנות עוברים להיקף של העוגה. אני נוהגת לשים יותר קרם בחלק העליון ולמרוח את החלק שגלש על השוליים של העוגה ולאחר מכן ליישר. הציפוי מסביב לעוגה צריך להיות בשלב זה בשכבה דקה. אנחנו עוד נקרר את העוגה ואז נכסה אותה בשכבה שניה עבה יותר. זה הטריק של המקצוענים לציפוי אחיד ויפה, בלי פרורים של עוגה מעליו.
מניחים את המחצית השניה של העוגה על העוגה עם הקרם ומברישים את החלק העליון בסירופ סוכר.
מצפים את החלק העליון של העוגה בקרם הלבן. ושוב, מתחילים בחלק העליון ואז מצפים את ההיקף בשכבה דקה כאשר מתחילים מהחלק שגלש מלמעלה.
מעבירים את העוגה לקרור של כחצי שעה במקפיא (אם אין מקום במקפיא אפשר גם במקרר).
וזה גם השלב להגיד שאין מה לדאוג אם חלק מהקרם נמרח על הצלחת. בסוף ההליך ננקה את הכל.
לאחר חצי שעה הקרם התקשה מעט ועכשיו נוח לצפות אותו בכיסוי הסופי.
אני בחרתי בציפוי בסגנון של מריחות חופשיות (שזה אומר שזה רק נראה כאילו לא סידרתי את הקישוט ובפועל כל מריחה פה נעשתה במלאכת מחשבת). כמובן שאפשר לקשט בכל דרך שתרצו (ציפוי חלק, זילוף לפי הטעם האישי או ציפוי חלק ולאחר מכן מעבר עליו עם מזלג או מסרק מיוחד ליצירת דוגמת פסים).
לדוגמת המריחות: מתחילים הפעם מהחלק העליון, מורחים שכבה נוספת של קרם לבן ואחרי שכל החצי העליון מכוסה שוטפים את הפלטה/מרית/לקקן ומתחילים לעבוד על תנועות המריחה, כך שבכל פעם יראו מריחה לכיוון אחר.
לאחר שמסיימים עם השכבה העליונה עוברים לשכבה התחתונה. כאן דאגתי למרוח את הקרם התכלכל גם לכיוון למעלה ולא נורא אם הוא עולה קצת על הקרם הלבן. זה כל היופי.
לסיום קישטתי את העוגה בכוכבים קטנים לבנים ובפנינים כחולות. אפשר כיום למצוא אותם בחנויות המתמחות או בחנויות שמוכרות ממתקים במשקל.
וכמובן, איך אפשר בלי דגל ישראל לכלת השמחה.
חג עצמאות שמח לכולם 🙂
מקסים:)
הסוכריות הצבעוניות לא צובעות את כל הטורט?
ואפשר לקנות כוכבים מוכנים או שהכנת לבדת
הי מיכל ותודה
הסוכריות לא צבעו את כל הטורט אלא הוסיפו לו נקודות של צבע.
הכוכבים כמובן קנויים. זה מגיע בקופסית קטנה
עוגה מקסימה וחגיגית!רוצה להכין לילדים לגן:-)מה גודל התבנית שבה הכנת את העוגה?תודה!
הי ליאת,
תודה
הכנתי בתבנית 24.
אגב, גם אני מכינה מחר לגנים של הילדים עוגות ליום העצמאות . שהילדודס ישמחו.
אפשר בתבנית 26 אין לי 24 אני רוצה ליום הולדת של התינוק
אין בעיה
רק קחי בחשבון שהעוגה תהיה טיפה יותר נמוכה
העוגה נראית נהדר, אפשר להכין יום מראש? תודה!
וואוו עוגה מדהימה, עולמית!! ראיתי אותה ביום העצמאות באתר והכנתי השבוע לכבוד יום ההולדת של בני. ההסבר עם התמונות מעולה, העוגה פשוטה להכנה, קלה וטעימהההה .
תודה רבה! קצרתי המון מחמאות♥
וואו! תודה רבה 🙂
הכנתי את העוגה מספר פעמים, כל פעפ בצבעים שונים והיא מדהימה!!! התקבלו מחמאות בלי סוף. גם טעימה, פשוטה להכנה וגם יפה וצבעונית.
תמשיכי לפרסם עוד מתכונים נהדרים., אני נהנית מכל מתכון יפהיפה שאת מפרסמת
☺תודה!!!
כמה כיף לשמוע 🙂 שמחה שהעוגה שימחה אתכם ותודה על המחמאות
מקסים
במה אפשר להחליף את הסוכריות הצבעוניות כדי שיהיה קצת יותר למבוגרים?
תודה הדס
אפשר לוותר על הסוכריות הצבעוניות , או להחליף בפרורי מקופלת
אפשר להקפיא את הקרם שנשאר ולמרוח שכבה שניה אחכ?
פחות מומלץ להקפיא ולהפשיר קרם. המקסימום זה לשמור במקרר
איזה רעיון מקסים!!! עוגה יפיפייה
האם יש אפשרות לאפות לא במצב טורבו?
בוודאי. חימום עליון ותחתון
עוגה מעולה!!! הכנתי ולא נשאר פירור. תודה על המתכון
תודה יפעת <3
היי ,
המתכון נראה ממש טטעים ופשוט 🙂
רק שאלה איך משנעים את העוגה ?
הכי נוח זה בקופסה של עוגות (ואת הדגלים לשבץ אחר כך)
עוגה מוצלחת מאוד וכבר מסורת בימי עצמאות. תודה רבה!
פעם ראשונה רוצה להכין העוגה יום לפני ואת הציפוי למחרת, ביום ההגשה.
האם לשמור העוגה במקרר או בחוץ למשך הלילה?
אין בעיה להכין בהפוגות. את העוגה עצמה אפשר לשמור גם מחוץ למקרר ללילה כיוון שמדובר בטורט.
יכול להיות שאין שמן בעוגה ?