עוגיות שוקולד פאדג'
אם יש עוגיות שיש לי חולשה עזה אליהן אלה עוגיות שוקולד פאדג'. אלה שמזכירות את העוגיות של "קוקי מן" המיתולוגיות, שוקולדיות, טיפה פריכות מבחוץ ורכות ונימוחות מבפנים. אני לא מסוגלת לעמוד בפניהן וכשאני מתחילה לזלול מהן אני אף פעם לא יכולה לעצור באחת.
לכן גם אין פלא שיש בבלוג שלי לא מעט מתכונים לעוגיות שוקולד, למשל עוגיות אמסטרדם שמככבות תמיד בחמשת המתכונים הנצפים ביותר בבלוג, עוגיות שוקולד צ'יפס עם סוכריות עדשים וגם הגירסה ה"בהירה" של העוגיות בגירסה ענקית שמכינים בתבנית אחת.
ובכל זאת, יש לי בשבילכם מתכון חדש נוסף של עוגיות שוקולד פאדג' כי הפעם הן קצת שונות מהעוגיות שעד כה פירסמתי. נקרא להן עוגיות לשוקוהולים – הם מלאות בשוקולד וכוללות גם שוקולד מריר, גם אבקת קקאו הולנדי וגם פצפוצי שוקולד.
תופתעו לגלות שלמרות זאת יש בהן כמות ממש קטנה יחסית של חמאה ושל סוכר (בניגוד למתכונים הקלאסיים) ולמרות זאת המרקם הפאדג'י שלהן והמתיקות שלהן לא נפגמת.
גם ברשת הן מככבות בגלל המראה המצודד שלהן וראו לדוגמה את העוגיות האלה או את אלה. הכי מגרות שיש.
בקיצור, אלה עוגיות שאתם חייבים, אבל ממש חייבים לנסות ואני בטוחה שתתמכרו אליהן כמוני.
החומרים ל 24 עוגיות שוקולד פאדג':
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה (לגירסת פרווה משתמשים במרגרינה ודומיה)
80 גרם (שליש כוס) סוכר חום מהסוג הדביק (לא דמררה! אם אין, משתמשים בסוכר לבן)
2 ביצים גדולות
כפית תמצית וניל
30 גרם (3 כפות) אבקת קקאו הולנדי (לא שוקולית!!! אם אין, אפשר קקאו מהסופר)
90 גרם (2/3 כוס) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
כוס שוקולד צ'יפס באיזה טעם שאוהבים (אפשר גם לשלב) – לא חובה
מכינים את תערובת הבסיס לעוגיות:
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו, בפולסים של חצי דקה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו (רצוי לנפות לקערה) ומערבבים עד שהתערובת אחידה ואין גושים ולבסוף מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפיה ומערבבים בעדינות.
מוסיפים לתערובת את פצפוצי השוקולד ומערבבים בעדינות. אפשר להוסיף רק שוקולד חלב או רק שוקולד לבן או לשלב בין השניים.
אפשר גם להוסיף שוקולד קצוץ ידנית אם אין לכם פצפוצי שוקולד. ואפשר גם להוסיף תוספות אחרות כמו אגוזים קצוצים, סוכריות עדשים או כל תוספת שאוהבים.
בשלב הזה התערובת רכה יחסית ואי אפשר לעצב אותה וכאן מגיע החלק החשוב – מכניסים את הקערה למקרר לחצי שעה- שעה שהתערובת תתמצק מעט.
כשהתערובת יותר מוצקה מעצבים עוגיות בעזרת כף קפיצית או אם אין, מגלגלים בעזרת כף. הכף שבתמונה היא בקוטר של 2 ס"מ ובעיני זה הקוטר המושלם.
את העוגיות אפשר להכניס כמו שהן לתנור אבל אני אוהבת לקרר אותן מעט לפני האפיה כי אז הן יוצאות אפילו יותר פאדג'יות במרכז. לכן אני מסדרת אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה בלי מרווחים גדולים ביניהם ומכניסה אותן למקרר או למקפיא (עדיף למקפיא). באפיה חייבים להניח אותן עם רווחים, כפי שתראו בהמשך ההסברים.
היתרון בהקפאת העוגיות הוא שככה לא חייבים להכין את כל הכמות ואפשר לאפות רק חלק מהעוגיות ואת השאר לאפסן. אני מקפיאה אותן בתבנית וכשהן קפואות היטב אני מעבירה אותן לשקית ואקום ושומרת אותן במקרר.
ובחזרה לאפיה. כשהעוגיות התקררו מסדרים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עם מרווח בין עוגיה לעוגיה כי הן מתפשטות מעט באפיה.
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ואופים במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות מפתחות מין "קליפה" חיצונית ומתחילות טיפה להתפוצץ.
וקבלו עוד טריק שלי – העוגיות מתנפחות מעט באפיה וטיפה משתטחות אל די שומרות על צורה גבוהה, אז אני אוהבת לשטח אותן מעט בעדינות לאחר האפיה, עם טרווד, כוס או אפילו עם היד אם הן לא חמות מדי, ואז הן "מתפוצצות" עוד טיפה.
שימו לב שאחרי האפיה העוגיות עדיין רכות ואי אפשר להעביר אותן לצלחת הגשה. תנו להן להצטנן במשך כמה דקות, ורק אז אפשר להתחיל לזלול מהן או להעביר לצלחת הגשה או לאיחסון.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
מחפשים רעיונות לעוגיות נוספות? כנסו לקטגוריית העוגיות בבלוג וקבלו שלל עוגיות נפלאות שאני אוהבת במיוחד.
עוגיות שוקולד פאדג'
מצרכים:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה (מרגרינה בגירסת פרווה)
- 80 גרם סוכר חום דביק שליש כוס דחוסה
- 2 ביצים גודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- 30 גרם אבקת קקאו הולנדי 3 כפות
- 90 גרם קמח לבן 2/3 כוס
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 1 כוס פצפוצי שוקולד חלב או כל טעם שאוהבים
הוראות הכנה:
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו, בפולסים של חצי דקה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.
- מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את אבקת הקקאו (רצוי לנפות לקערה) ומערבבים עד שהתערובת אחידה ואין גושים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים לתערובת את פצפוצי השוקולד ומערבבים בעדינות.
- מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות כדי שתתמצק.
- בעזרת כף קפיצית או כף רגילה יוצרים מהתערובת 24 כדורים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- מקררים את כדורי העוגיות במשך לפחות חצי שעה במקרר או במקפיא. ניתן להכין גם יום מראש. הקרור אינו חובה אבל גורם לעוגיות להיות אפילו יותר פאדג'יות במרכז לאחר האפיה.
- מחממים תנור ל 170 מעלות ומסדרים את העוגיות הקרות על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק בין עוגיה לעוגיה
- אופים את העוגיות במשך כ- 10 דקות עד שהעוגיות תפוחות מעט, ועם "קליפה" בהירה ומתחילות להסדק.
- לאחר האפיה רצוי לשטח מעט כל עוגיה בעזרת מרית או כוס או כף היד. העוגיות ייסדקו עוד קצת וייראו אפילו יותר מגרות ומפתות.
- מצננים מעט את העוגיות לפני העברתן לצלחת הגשה או לקופסת אחסון. העוגיות רכות מאוד כשהן חמות.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
היי,
אשמח לדעת איזה תחליף אפשר לשים לקמח בשביל חולה צליאק?
ניתן להשתמש בקמחים הייעודיים ללא גלוטן. לפי העדפתך האישית
היי, האם העוגיות שומרות על המרקם הפאדג'י גם לאחר שהן מתקררות? תודה.
מאוד. אלה עוגיות מאוד פאדג'יות
האם להכניס אותן לאפיה כדורים או לשטח מעט?
אפשר לשטח אבל לא חייבים. את גם יכולה לראות אחרי האפיה אם העוגיות בגובה שרצית ואם הן גבוהות יותר אפשר לשטח בעדינות עם כף או תחתית של כוס
היי
העוגיות נראות נהדר!! אפשר אולי להחליף את הקמח הלבן בקמח שקדים? אם כן- את יודעת באיזה יחס?
צריך קמח שיחזיק את התערובת. לא ניסיתי עם קמח שקדים אבל ייתכן שזה יצליח. רק חשוב שיהיה טחון דק
לאחרונה את מפנקת במתכונים שווים וזה פשוט כיףףףף
אז תודה!
שאלה – אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור? אם כן, בכמות שווה?
שיהיה אחלה שבוע ❤
וואו יצא מושלם!!!! וכל כך קל להכנה!
תודה רבה 🙂
היי
נראה מושלם
לאפות על טורבו?
אני אופה תמיד על טורבו. רק אם אין טורבו אפשר לאפות בתכניות של חימום עליון ותחתון
איך שראיתי את המתכון ישר ידעתי שאני רוצה להכין ויצא פשוט מעולה ❤
אחת התגובות שקבלתי הייתה – וואו, מהטעימות אי פעם!
מהממת שאת הילה <3 תודה רבה על הפירגון ושמחה שאהבו אצלכם.
היי, האם העוגיות מתאימות להריוניות? נראה מצויו
לפי דעתי בהחלט. הביצים יספיקו להתבשל בחום של התנור.
אם את חוששת את יכולה לאפות טיפה יותר.
האמור אינו מחליף יעוץ של רופא, כותבת לך שאני מבינה ש 10 דקות של אפיה ב 170 בהחלט הורגות את הסלמונלה, אם ישנה, בביצים.
אפשר לעלות תמונה של הקקאו ההולנדי איתו השתמשת?
תווודההנ!!!
הי, אני קונה את הקקאו ההולנדי בחנויות המוכרות ציוד לאפיה. זה מגיע בד"כ בקופסת פלסטיק לפי משקל.
הי.
המתכון נראה נהדר ואני מתכנן להכין אותו.
רק שאלה קצרה – אחרי שהקפאת את העוגיות למספר ימים, את מכניסה אותם ישירות לתנור מהקפאה או מפשירה לפני?
תודה!!
מכניסה ישר מהמקפיא. יתכן שזמן האפיה יתארך בדקה או שתיים אבל אצלי הן היו מוכנות תוך 10 דקות
לאחרונה את מפנקת במתכונים שווים וזה פשוט כיףףףף
אז תודה!
שאלה – אפשר להמיר את הקמח בקורנפלור? אם כן, בכמות שווה?
תודה חן 🙂
לשאלתך – קמח וקורנפלור זה לא הייינו הך באפיה ואי אפשר להחליף פה את הקמח בקורנפלור. אם את רוצה להפוך את המתכון לנטול גלוטן אני ממליצה להמיר את הקמח בקמח ייעודי כמו קמח כרגיל או קמח תמי.
🙏👍
ערב טוב!
מניחה שאפשר לשים חתיכות שוקולד מריר במקום הפצפוצים?
המסתי על אש נמוכה, זה בסדר?
אפשר להקפיא את העוגיות האפויות?
תודה לך!
הי דבי,
רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך (מוזר..) אין בעיה לשים חתיכות שוקולד מריר במקום הפצפוצים
לגבי ההמסה – מה שמתאים לך עובד
לגבי הקפאה – אני אישית לא אוהבת להקפיא עוגיות מוכנות אבל זה אפשרי. במתכון הזה היתרון הוא שאפשר להקפיא את כדורי הבצק ולהכין כמה שרוצים מתי שרוצים אז במקרה הזה הייתי מכינה כשרוצים ולא מכינה ומקפיאה
למה אני לא מקבלת תשובה?
נראה מדהים!
במתכון את כותבת שאת מקפיאה את העוגיות לפני אפיה, אפשר להקפיא אחרי?
אשמח לתשובה מהירה!
ההקפאה לפני האפיה היא חלק מתהליך המיצוק שלהן כדי שיקבלו מרקם מושלם באפיה. הקפאה אחרי זה כבר משהו אחר.אפשר להקפיא אבל אני אישית לא מתה על עוגיות מופשרות איכשהו תמיד יש להם טעם של מקרר… במקרה הזה ממש נוח להקפיא כדורים של עוגיות וכשרוצים פשוט מכיסים לתנור ותוך 10 דקות גג יש לך עוגיות מושלמות
אחד המתכונים השווים שמצאתי, ממכר ממש!
הכנתי את המתכון המון פעמים ותמיד יצא מעולה!
חשבתי לגוון ובמקום חמאה רגילה לשים חמאת אגוזים כלשהי (פיסטוק/בוטנים/שקדים). לדעתך יכול להחליף את החמאה הרגילה?
תודה!
זה רעיון נפלא לגוון אבל חמאת אגוזים לא יכולה להחליף חמאה. אלה לא אותם אחוזי שומן והחמאה אחראית גם על המרקם.
האם אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים?
אפשר להוסיף אבל מציעה לקצוץ גס ולא להגזים בכמויות שלא ישתלטו על המרקם של העוגיות
קודם כל תודה רבה-האם העוגיות שומרות על מרקמן גם לאחר מספר ימים?(כמובן שבצנצנת ואקום) אם כן כמה זמן-האם הן יכולות לשרוד שבוע?
בהחלט. הן מחזיקות מעמד גם שבוע בקופסה אטומה. אם לא תטרפו אותן קודם 🙂
היי, לאחר הוספת קקאו, עוד לפני קמח, העיסה קשה מאוד ברמה שאי אפשר לערבב. מה עושים? למה זה קרה?
מוזר מאוד, התערובת לא אמורה להיות כל כך קשה. יכול להיות שהשוקולד המומס התקשתה קצת בקרור ואז אפשר להכניס את התערובת למיקרו ל 10 שניות, לערבב ולראות אם התרככה.
שלום, נראה מתכון מעולה.
האם ניתן להמיר את החמאה בשמן?
אם כן, מה הכמות?
הי הדר, בעוגיות האלה לחמאה יש תפקיד חשוב ואי אפשר להחליף אותה בשמן
הי
פעם ראשונה שאני באתר שלך….. אמאלה יש פה מתכונים מושלמיםםםםםםםם
עשיתי את העוגיות יצא מטורףףףףףףף ברמות…… שמתי סוכר לבן כי לא היה לי את הסוכר חום הדחוס
וגם קקאו רגיל לא הולנדי ויצא מושלם ברמות! באמת!!!!!!!!!!!!1
תודההההההההההההההההההההה
כמה כיף לשמוע 🙂 תודה רבה רחלי. שמחה לשמוע שיצא מושלם