עוגיות שוקולד צ'יפס הכי טובות שיש
עוגיות שוקולד צ'יפס טובות זה אחד הדברים הכי ממכרים שיש. אל, אבל אל, תכינו אם אתם בדיאטה או חושבים לעשות דיאטה. כי הן כל כך מדהימות שאי אפשר לפסיק לנשנש מהן.
עוד אחת, ועוד אחת והופ מגלים פתאום שנגמרו העוגיות… אלה פשוט עוגיות השוקולד צ'יפס הכי טובות שאני מכירה – שוקולדיות, פריכות מסביב, רכות (צ'ואיות) מבפנים וכל כך כל כך טעימות!!!
והשוס – ההכנה שלהן הכי קלה שיש. בלי מיקסר. בלי מיליון כלים ללכלך. בלי לקרר את התערובת לפני שמכניסים לתנור. פשוט לערבב עם כף וקערה ולשלוח לתנור. והן לא פחות שוות מכל העוגיות שכן מצריכות את כל הפרוצדורה הזו. הן פשוט מושלמות! כאלה מתכונים אני הכי אוהבת.
את העוגיות האלה הכנתי במקור בשבוע שעבר כדי לכבד את חברי לתכנית הטלויזיה החדשה שבה אני משתתפת. לתכנית קוראים "מתכון מנצח" ואני מאוד מתרגשת מעלייתה לאוויר.
אז הכנתי הפעם הראשונה – ותוך כמה שעות הן נעלמו (לא יודעת מי אכל יותר הגוזלים והחברים שלהם שהתארחו אצלנו או אני 🙄 )
ואז הכנתי שוב, ואפילו בכמות כפולה כדי לכבד את כולם. ושיתפתי תמונות באינסטגרם ובפייסבוק. התוצאה – עשרות פניות אלי בפרטי עם בקשות לקבל את המתכון. אז שינסתי מתניים והכנתי שוב את העוגיות, הפעם כדי לצלם לכם את שלבי ההכנה ואת העוגיות המוכנות בתמונות מושקעות ויפות כמו שאני אוהבת.
נ.ב. שכחתי לציין שאלה עוגיות מושלמות להכנה עם הילדים בגלל נוחות ההכנה אז שווה לגייס אותם לפעילות משותפת ולזמן איכות הכי כייפי שיש.
החומרים לכ- 20 עוגיות:
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום כהה (זה הדביק יותר)
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי) -אל תחליפו בשוקולית!!!
140 גר' (כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד לבן קצוץ גס (או פצפוצי שוקולד לבן, אבל לא מאלה שהם פרווה)
***אפשר לקשט בכל קישוט אחר שרוצים – שוקולד חלב/מריר/בלונדי או שילוב של כל השוקולדים, עדשים, אגוזים, שקדים, אפילו חמוציות או פירות יבשים קצוצים. הכל הולך.
ההכנה:
כפי שכתבתי ההכנה מאו מאוד פשוטה – בלי מיקסר ובלי יותר מדי כלים. בעקרון בשיטת ה- לערבב הכל יחד, אבל אפשר גם לפי הסדר הבא:
ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ביצה ווניל ומערבבים.
ואני מראש אומרת (ועונה על השאלה שחלקכם בטח ישאל אותי בתגובות) – אל תוותרו על הסוכר החום הכהה והדביק. הוא אחראי למרקם ה"צ'ואי" של העוגיה. ואל תחליפו אותו בסוכר החום הדמררה כי הוא ישאר גרגרי ויבש.
רק אם ממש אין ברירה תכינו עם סוכר לבן בלבד אבל קחו בחשבון שהעוגיות יהיו פחות רכות ויותר פריכות.
כפי שרואים בתמונה, אני אוהבת לשקול את החומרים יותר מאשר להשתמש בכוסות מידה. גם כי ככה זה הכי מדוייק ואחיד ובעיקר כי ככה מלכלכים רק כלי אחר. פשוט מאפסים את המשקל בכל פעם שמוסיפים חומר גלם אחר ומוסיפים הכל לאותה קערה :-).
מוסיפים את ה"יבשים" – מתחילים בקקאו ומערבבים קצת כדי שלא יהיו גושים.
מוסיפים את הקמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהבצק אחיד.
**אם רוצים עוגיות קצת יותר שמנמנות אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של קמח – העוגיות בתמונה הוכנו עם 170 גר' קמח כדי שיצאו קצת יותר עבות ורכות במרכז.
שימו לב שבהתחלה התערובת תראה כאילו יש יותר מדי קמח (ראו בתמונה). אבל פשוט צריך לערבב עוד טיפה עם כף והכל יסתדר. המרקם של העוגיות יוצא מושלם ככה.
לבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים. משאירים מעט מהשוקולד לקישוט מלמעלה
את העוגיות אפשר לגלגל לכדורים ואפשר להכין בעזרת כף קפיצית קטנה. היתרון שלה הוא שכל העוגיות יהיו באותו גודל וגם הסידור של העוגיות בתבנית ילך יותר מהר ובלי ללכלך את הידיים (למרות שגם זה כיף).
מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים את העוגיות לאפיה.
מסדרים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעל כל עוגיה עוד טיפה שוקולד לבן ומהדקים מעט (השוקולד הלבן קצת משחים באפיה אז רצוי שלא יבלוט כולו החוצה). במידה והשתמשנו ביותר מכוס קמח אחת רצוי גם למעוך מעט את העוגיה עם כף היד (או עם כלי אחר) כדי שהן יצאו בגובה אחיד ולא עם גבעה גדולה מדי. זה בעיקר נראה יותר טוב, מבחינת מרקם וטעם כל השיטות מעולות והעוגיות טעימות בכל מצב.
אופים כ- 8 דקות בחום 160 מעלות עד שהעוגיות מתנפחות מעט ומקבלות סדקים. הן ייראו רכות מדי וזה בסדר – הן מתמצקות בקרור.
מי שאוהב את העוגיות שלו יותר פריכות יכול לאפות עוד קצת (נניח עד 12 דקות).
לאחר האפיה מעבירים את נייר האפיה עם העוגיות לשיש להתקרר ורק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי מורידים אותן מהנייר.
ואם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות שהעוגיות יתקררו, אפשר להעביר את נייר האפיה עם העוגיות לתבנית עוגיות שטוחה ולהכניס למקפיא לכמה דקות. כל חובבי העוגיות ה"צ'ואיות" יקבלו ככה מרקם רך יותר של העוגיות.
עכשיו רק נותר להחביא כמה עוגיות ברחבי הבית כי הן נעלמות מאוד מאוד מהר 🙂
ואל תאשימו אותי אם בטעות מצאתם עצמכם מחסלים חצי מגש לבד – אני הזהרתי מראש שהן ממכרות בטירוף 🙂 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עוגיות השוקולד צ'יפס הכי טובות בעולם
מצרכים:
- 100 גרם חמאה מומסת
- 100 גרם סוכר לבן חצי כוס
- 80 גרם סוכר חום כהה שליש כוס
- 1 ביצה
- כפית תמצית וניל
- 35 גרם אבקת קקאו הולנדי רבע כוס
- 140 גרם קמח לבן כוס
- כפית אבקת אפיה
- 100 גרם שוקולד לבן קצוץ אפשר גם שוקולד חלב או שילוב
הוראות הכנה:
- ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ביצה ווניל ומערבבים.
- מוסיפים קקאו ומערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים.
- מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהקמח נטמע בתערובת.
- מוסיפים את השוקולד ומערבבים מעט.
- בעזרת כף קפיצית (או עם כף רגילה) יוצרים כדורים ומניחים בתבנית במרווחים אחד מהשני.
- אם רוצים מפזרים מעט פתיתי שוקולד מעל העוגיות כדי שיראו אותם על העוגיות לאחר האפיה.
- אופים בתנור שחומם ל 160 מעלות למשך 8-10 דקות עד שהעוגיות שטוחות ומעט סדוקות. מצננים מעט לפני ההגשה.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
הי, האם אפשר במקום שוקולד לבן- לשים שוקולד צ’יפס רגיל?
אין בעיה
זה כתוב גם במתכון 🙂
ואייי בהחלט עוגיות ממש ממש מוצלחות.. ובלי מלא חמאה!
טעיםםםםם
שמחה שאהבת 🙂 וכן.. נחמד למצוא מתכונים שלא עתירים בחמאה
נראה מעולה. האם אפשר להחליף קמח עם קמח שקדים?
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן, לא ממליצה להחליף רק בקמח שקדים
יצא מדהים , הוספתי גם שוקולד הרשיז
תודה רומי שמחה לשמוע. אגב, אני פחות אוהבת את הרשיז כי הם מתוקים מדי. הכי אוהבת לשים פצפוצי שוקולד של השוקולדים שאני קונה במשקל (קליבו ודומיו) הם הכי טעימים בעיני.
מה עם סןכר חום בהיר? אין לי כהה
צר לי לאכזה אבל אני מש ממש לא ממליצה להשתמש בו. עדיף כבר רק עם סוכר לבן. הבהיר הוא מאוד יבש ולא נמס טוב ואז תרגישי פרורי סוכר בעוגיה
אני אהיתי מפחיתה בכמות הסוכר יצא ממש מתוק.
זה סוד הטעם והמרקם של העוגיות ואני מבינה שלא הכנת פשוט החלטת שיש יותר מדי סוכר במתכון. מציעה שתכיני פעם אחת לפי המתכון ואחרי שתטעמי אני בטוחה שתסכימי איתי שבמקרה הזה הן שוות כל קלוריה :-).
אפשר להמיר לקמח תופח ?במקום הקמח הרגיל+אבקת אפייה?
אין בעיה
הטיפים הקטנים שלך לאורך המתכון, עושים את כל הקסם. שידרגת לי את העוגיות שהייתי מכינה בהרבה, המון המון תודה. יצא לי מושלם!!!!!
תודה רבה אביבית על התגובה המפרגנת ❤️❤️❤️ שמחה שיצאו לך מושלם.
היא אמרה שיצא מתוק מדי.
היא כנראה הכינה אל תשפטי
על טעם ועל ריח 🙂
מתכון משובח, עוגיות חלומיות, תודה רבה . יש לי שאלה בבקשה, אם ברצוני להכין את העוגיות ללא הקקאו, כדי שיצאו בהירות, מה היית ממליצה להוסיף במקום הקקאו? או שעלי למצוא מתכון שונה לגמרי? תודה מראש
לעוגיות בהירות כנסי למתכון של עוגיית השוקולד הענקית – מהמתכון הזה תוכלי להכין עוגיות בהירות מושלמות (במקום עוגיה ענקית) – צ'ואיות מבפנים וקריספיות מבחות וטעימות בטירוף. יותר טוב מלנסות להמיר ממתכון שוקולדי.
אפשר לשים את העיסה במקרר לכמה דק או שצריך מיד לעשות כדורים ולהכניס לתנור?
אין בעיה גם להשאיר אותה בצד ולחזור אליה. אם שמים במקרר שימי לב שהיא קצת מתקשה. לכמה דקות זה מחזיק טוב
אפשר מחמאה במקום חמאה??
בוודאי
היי
הן ממש השתטחו לי בצינון!! אוף
מבעס. פעם הבאה לעשות כדורים יותר גדולים ולא לשטח או פשוט להוסיף עוד טיפה קמח לתערובת.
אפשר לשים נטיפי חמאת בוטנים במקום?
בודאי
חייבת לציין כי העיסה של העוגיות מאוד רכה ובלתי אפשרי לעבוד איתה בידיים. רק עם שתי כפיות.
בנוסף, הייתי ממליצה על 15-20 דקות בתנור ולא 8 דקות, כי הן פשוט לא מתייצבות.
הי דפנה
מאחר ומדובר במתכון שהפך לקבוע אצלי ושהכנתי אותו עשרות פעמים אני יכולה לומר לך בודאות שאם התערובת שלך רכה מאוד זה סימן שמשהו בדרך ההכנה אינו נכון. אנא בדקי אם השתמשת בחומרים שכתובים במתכון ולא המרת בחומרים אחרים, וכן במידות ובמשקל שנכתבו במתכון (אם כי פה גם אם יש תנודות לכאן או לכאן העוגיות מצליחות)
גם מבחינת זמני אפיה, 15-20 דקות יניבו עוגיות יבשות מאוד.
תודה רבה על המתכון
רק מהתמונות וההסבר שלך אני מזילה ריר .
תודה רבה 🙂 שמחה מאוד שהעבודה על הפוסטים מביאה את התוצאות הרצויות
תודה רבה על מתכון משגעעעע. מככב אצלינו!!!
תודה מוריה 🙂 גם אצלנו המתכון מככב. אלה העוגיות הקבועות שלי
הבת שלי אלרגית לחלב ואגוזים, כך שאני חייבת להכין מתכון פרווה.
יש לך המלצה?
הי סמדר
לגבי המתכון הספציפי הזה את יכולה להכין עם מרגרינה/נטורינה/מחמאה/שמן קוקוס
לגבי מתכוני פרווה – יש קטגוריית פרווה בבלוג ותוכלי למצוא שם שלל אפשרויות
אפשר להחליף חמאה בשמן?
לדעתי לא. אלה עוגיות שמבוססות על חמאה ושמן יתן פה מרקם רך מדי שלא יתמצק לאחר האפיה (סורי..)
א. הורס.
ב. הורס
ג. הורס פלוס
הורסת שאת <3
עוגיות ממש טעימות❤️
הכי הכי בעיני. האהובות עלי מכולן
אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?
במקרה זה לא ניתן. החמאה חשובה למרקם
היי איך אפשר שהעוגיה תיהיה וניל והשוקוחד ציפס יהיה חום?
בעקרון זה כבר עוגיה אחרת. אבל… את יכולה להמיר את הקקאו בקמח (במקום 140 גר' קמח ו 35 גר' קקאו תשתמשי ב 175 גר' קמח שזה כוס ורבע) ואז העוגיות יהיו לבנות. ואין בעיה להחליף את השוקולד הלבן בכל תוספת שרוצים
נשמע מוצלח. אנסה…:)
תודה דניאלה
מחכה לשמוע איך יצא
נראה מושלם!!חייבת לנסות היום.
יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
תודה.
אין בעיה להמיר בשמן קוקוס כיוון שהוא מתמצק בקירור – אבל.. א. מוצא לשמור את העוגיות במקרר לאחר מכן. ב. להשתמש ב 80 גר' שמן קוקוס ולא 100 גר' כי זה יחס ההמרה
הכנתי היום, ויצאו מושלמות!!
הכנתי עם שוקולד צ’יפס חום .
הכנתי כמות כפולה ויצא כ65 עוגיות.
מתכון ממש קל עם הרבה הצלחה !
תודה:)
כמות כפולה זה רעיון טוב 🙂 יכול להיות שהכנת עוגיות יותר קטנות משלי? כי אצלי כמות כפולה הניבה כ 50 עוגיות.
העיקר שהיה לך טעים והמון תודה על התגובה 🙂
זה לא המתכון הראשון שאני מכינה "משמח במטבח" אבל בכל פעם מחדש אני מתמוגגת מהמתכונים האיכותיים והמדויקים ולעולם לא מתאכזבת. הסברים מפורטים ותמונות שכל כך עוזרות..
פשוט תענוג! באמת שמח במטבח?
שאפו לכותבת?
(הכנתי מרנג לאורחים שלי מחר, הוא בתנור מתייבש עכשיו והוא נראה מהממם?
איזה מקסימה את 🙂 חיממת את ליבי. תודה רבה על המשוב המקסים
הי אפשר לשים שמן במקום חמאה ואם כן באיזה כמות?
במתכון הזה לחמאה יש תפקיד חשוב גם בטעם ובמיוחד במרקם ולכן אי אפשר לבצע החלפה. ההחלפה היחידה שאפשר היא למרגרינה נטורינה ודומותיה.
אפשר להמיר את זה לפרווה? במקום חלבי? ואם כן איך הטעם??
אין בעיה להכין עם מרגרינה ודומיה במקום החמאה. לגבי הטעם – הכי טעים עם חמאה אבל גם עם מרגרינה זה יהיה טעים (לטעמי נטורינה נותנת את הטעם הכי מוצלח)
הכנתי, ויצא טעיםםם! כן, וכבר גמרתי חצי תבנית לבד.
עשיתי אותם רק עם סוכר לבן, בלי חום ועדיין יצא קצת צ'ואי.
והמתכון ממש קל.
חחח… מבינה אותך לגמרי עם חיסול התבנית… קרה לי גם
הבן שלי לא מפסיק לבקש שאכין מהן שוב ושוב.
ממליצה לך לנסות פעם הבאה להכין עם הסוכר החום כי הוא ממש משדרג.
תודה רבה על התגובה וסליחה על החפירה…80 גרם שמן קוקוס זה שווה ל80 מ"ל שמן קוקוס?..פשוט בימים החמים האלו הוא הפך לנוזל.תודה.
אין לדעתי שוויון בין המשקל לנפח ולכן אני ממליצה לשקול
yuvalb59@gmail.com אשמח לקבל עוד מתכונים
עוגיות קלות להכנה וטעימות מאד.
הכנתי בשתי דרכים גם כמו שבמתכון – עוגיה שחורה ושוקולד לבן. וגם הכנתי כמו עוגיית שוקולד צ'יפס רגילה – לבן עם שוקולד מריר. מה שעשיתי במקום קקאו שמתי רבע כוס קמח פחות שתי כפות והוספתי 2 כפות קורנפלור, וכמובן 100 ג' שוקולד מריר – יצא מושלם ובקופסת עוגיות קיבלתי שני סוגי עוגיות.
את אלופה יסכה 🙂 איזה כיף זה שיש עוגיות משני הסוגים
היי רות, נראה מממעולה!
רק שאלה כתבת לשים חמאה מומסת, אני שואלת לידע הכלחי, אני יודעת שבד" כ כותבים לשים חמאה רכה בטמ' החדר, האם התוצאה תהיה שונה אם אשים חמאה מומסת או בטמ' החדר?
תודה לך!
אם החמאה ממש רכה כך שתתערבב בקלות עם שאר החומרים אפשר גם להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר
נראות טעימות בטירוף!!!!
יש לי שאלה לגבי הכף הקפיצית – התערובת לא נדבקת אליה? העוגיה משתחררת ממנה בקלות או שצריך לשמן אותה לפני? ואם אין לי כף קפיצית ואני בכל זאת רוצה עוגיות אחידות בגודלן?
הכף הקפיצית ממש ממש נוחה לעבודה. לפכמים קורה שהבצק נדבק קצת אבל יש לכף מין חתיכת מתכת כזו שמשחררת את הבצק ממנה בקלות ולכן גם אם נדבק זה לא מפריע.
אם אין כף קפיצית מכינים עם כף או כפית רגילה ומשתדלים שיהיה באותו גודל. כמובן שתמיד אפשר לשקול את הבצק כדי שכל עוגיה תשקול כמו אחוצתה (אני פחות עושה את זה בבית)
היי רות יקרה.הייתי חייבת לחזור ולעדכן שהכנתי היום את העוגיות עם שמן קוקוס,אלו ללא ספק עוגיות השוקולד צ'יפס הטובות ביותר שיש אפילו בעלי הבררן היה שותף מלא בחיסולן…מחר אכין שוב…תודה אלופה!?
אבישג, אני יכולה לעבור לגור אצלך? את אלופת עוגיות 🙂 עכשיו עשית לי חשק לנסות להכין את העוגיות עם שמן קוקוס. מה יהיה? אני מכינה אותן כבר שבוע בלי הפסקה – הלכה הדיאטה 🙂
היי, איזה סוג של סוכר חום צריך לקנות ? כי ציינת שעדיף לא של דמררה וזה מה שמכירה בעצם, בנוסף, האם אפשר להשתמש בקמח תופח למתכון במקום לשים אבקת אפייה?, תודה! איריס
הכוונה היא לסוכר החום הכהה – זה שיושב על המדף לייד הדמררה ולדעתי הוא יותר מוכר מהדמררה.
ואין בעיה לשים קמח תופח
אז הכנתי. ואכלתי 6 ?
הכנתי כמות כפולה כי הבן שלי אבא של שבת ובא לנו לפנק את הילדים בגן…
טעים בטירוף וככ קל להכנה!
לגמרי מבינה אותך
מתכננת להכין אותן למסיבת הסיום של הגוזל בגן חובה. נקווה שלא אחסל שוב חצי מהכמות בלי לשים לב 🙂
היי.הכנתי את העוגיות האלה היום.הן מעולות וטעימות מאוד מאוד.הן ממש מסוכנות.הלכה הדיאטה.טעימות מאוד וקלות להכנה.כמובן שאכין אותן שוב.תודה על מתכון מנצח שבת שלום
שמחה מאוד שאהבת 🙂
שכחתי לציין שהכנתי אותן עם שוקולד צ'יפס בטעם של חמאת בוטנים.יצאו מעולות וטעימות מאוד
הכנתי היום. השתמשתי ב150 גרם קמח. ושוקולד חום במקום לבן. יצא מושלם . מרקם מעולהה כמו העוגיות שקונים בסופר של פילסברי השחורות. תודה רבה על מתכון קל קל קל וטעים טעים טעים!!!!
ממש ממש שמחה לשמוע!! והן בהחלט מזכירות את העוגיות שקונים בסופר רק פי אלף יותר טעימות
אשמח מאוד לדעת איך להפוך אותן לגרסה ונילית…. מבחינת קקאו אם להחליף אותו בקמח או קנח תפוחי אדמה ומה הכמויות…מה את אומרת??
בקלות אפשר להמיר לגירסה לבנה על ידי המרת אבקת הקקאו בקמח באותו משקל. רק שימי לב שבכמות הקמח המקורית משתמשים ב 140 גר' ורק לאחר ערבוב הבצק בודקים אם צריך להוסיף קמח או לא.
אנסה! ואעדכן! תודה רבההה על התשובה המהירה ?
לדעתי ואני מודה שאינני מהמומחיות הגדולות שוקולד צ'פס טעים זקוק לשוקולד לא רק קקאו
גם אני חשבתי פעם ככה עד שטעמתי את העוגיות הללו. תני להן צ'אנס ואז תחליטי. אני הכנתי המוווון מתכונים של עוגיות שוקולד צ'יפס – אלה טעימות ברמות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן ובהתחשב בכך שצריך בשבילן קערה וכף, בלי מיקסר ובלי התעסקויות זה מתכון גאוני בעיני
היי! אפשר להחליף אתהקמח בקמח ללא גלוטן?
אפשר להחליף
טוב העוגיות האלו פשוט מושלמות! הילדים הבררנים פשוט התעלפו מהן ואי אפשר להפסיק לאכול. גאונה
תודה רבה 🙂 מבחינתי זה אחד המתכונים הכי מנצחים שלי. ואיזה קטע – גם הגוזלים שלי כאלה בררנים שלא כל עוגה/עוגיה הם מוכנים לאכול אבל מאלה תמיד מבקשים עוד ועוד
יש אפשרות להחליף את המתכון לפרווה? החמאה למרגרינה ?
אין בעיה להשתמש במרגרינה (ממליצה על נטורינה) או בשמן קוקוס שאז שמים 80 גר' במקום 100 גר' חמאה
עוגיות שחיתות! מזמן לא יצאו לי עוגיות כ״כ טעימות. עשיתי כפול ונחטף הכל 🙂
שמחה מאוד לשמוע 🙂
היי! האם העוגיות מתאימות לקוקילידה? (זאת אומרת לשים בין 2 עוגיות גלידה)
בהחלט מתאימה. רק תדאגי לקרר לפני שאת בונה את הסנדוויץ
תודה רבה על מתכון מנצח!!! נכנס ישר לפנתיאון המתוקים שלי.
הכנתי רק עם 100 גרם סוכר לבן, עם שוקולית במקום קקאו ו170 גרם קמח. יצא מעולה!!!!!
אני הוספתי נטיפי "ריזס" שהם נטיפי חמאת בוטנים, משתלבים היטב בעוגיות, עוגיות וקינוחים.
תודה!!!
תודה רבה לירון.
הפתעת אותי כשסיפרת שהצליח עם שוקולית. הטעם שלה די חלש. טוב שהורדת מהסוכר בזכות השימוש בשוקולית כי היא הרבה יותר מתוקה מאבקת קקאו.
לגבי ריסז – מי שאוהב חמאת בוטנים בהחלט עף עליהם 🙂
לא צריך מים??
ממתי שמים מים בעוגיות????????
יצאה תערובת מאוד חולית וגרגרית
אז כנראה שמת יותר מדי קמח (ראי ההערות במתכון לגבי כמות הקמח) יכול להיות גם שהפחתת מהחמאה?
היי
העוגיות יצאו הורסות!!!!
רק דבר אחד קטן-יצא להן מרקם חופי קצת של הסוכר (החום אני מניחה) שלא נמס.
זה אמור לצאת ככה?
תודנ:)
השתמשת בסוכר דמררה או סוכר חום כהה דביק? כי אני מכינה אותן המון (אבל ממש המון פעמים) ואין להן מרקם חולי מהסוכר החום
סוכר חום כהה דביק.. מוזר
הן עדיין טעימות בטירוף אבל בלי זה זה היה מושלם. ננסה עוד פעם:)
באמת מוזר
בפעם הבאה תוסיפי את הסוכר החום לחמאה המומסת שהיא קצת חמה והוא יתמוסס לתוכה. תני להם לנוח כמה דקות ואחר כך תוסיפי את השאר ואז לא תהיה תחושה גרגרית. מקווה שיעזור
המתכונים שלך מעולים וברורים להכנה!!! כיף ככה! תודה רבה לך ❤️??
תודה רבה ליאור 🙂
הכנתי היום יצאו אליפות,
צ'ואיות מבפנים , קריספיות בחוץ…. טעם מהמם, לדעתי קצת מידי מתוק, אולי אפשר לאזן עם חצי כפית מלח,
אנסה בפעם הבאה
הכנתי כמות כפולה עם 3 סוגי שוקולדים- יצא מעלף ברמות,
העוגיות הכי טובות שיש!!
איזה כיף לשמוע דנית 🙂
כל הכבוד על האומץ להכין כמות כפולה, אם הייתי מכינה כמות כפולה ומשאירה בבית הייתי עולה איזה 2 קילו רק בשל חוסר היכלת שלי להפסיק לאכול מהן 🙂
טוב, הכנתי הרגע כמות כפולה עם שוקולד מריר. מדהים!! רכות ושוקולדיות בדיוק כמו שתיארת.
תודה ?
תודה רבה אסתר
עכשיו עשית לי חשק לעוגיות שוקולד צ'יפס – ואני בכלל מנסה לעשות דיאטה 🙂
באיזה שוקולד לבן השתמשת
תלוי מה יש לי בבית באותו זמן. זה יכול להיות שוקולד פרה וזה יכול להיות מטבעות שוקולד של קליבו שאני קונה במשקל . הכל הולך והכל טעים
וואו העוגיות נראות מושלמות וטעימות, מיד רצה להכין ?
אני מחפשת הרבה זמן כף קפיצית כזו לגודל שעשית, איפה אפשר למצוא אותה ומה הגודל שלה?
תודה רבה אורנה 🙂 כף קפיצית כזו נמכרת בחנויות שבהן נמכרים מוצרים לאפיה (חנויות כלי בית וחנויות שמוכרות ציוד וחומרי גלם לאפיה כמו ספייסז, פורשף וכו')
שלום,
האם אפשר להכין עם קמח תופח?
אין בעיה
הי רות
הכנתי פעמיים
העוגיות יוצאות ענקיות
יכולה לרשום בבקשה קוטר כף קפיצית שלך?
הי סיגל
הקוטר הוא כ 2 ס"מ
תודה רות
תגלי לנו איפה קנית?
היי אפשר להכין את התערובת מראש, להקפיא ולאפות מההקפאה?
אולי לעצב את התערובת לגליל / כדורים וככה להקפיא?
אני רוצה להכין אותן למשלוח מנות ומעדיפה להכין כמה שיותר מראש ולא ברגע האחרון..
אפשר, אבל אני ממליצה לשטח אותן מעט וגם להפשיר לפני ההקפאה כי כשהעוגיות קפואות הן ייאפו אבל תהיה להן "בטן" גדולה יחסית.
אבל אני חושבת שאין צורך. העוגיות האלה נשמרות היטב לפחות שבוע ולהערכתי גם יותר (בכל זאת יש בהן כמות יפה של סוכרים)
מתכון מעולה אבל הייתי שמחה עם זה היה פרווה ולא חלבי!
אין כל בעיה להכין את המתכון בפרווה. מחליפים חמאה במחמאה/נטורינה/שמן קוקוס.
היי! משום מה אני לא מקבלת מרקם טוב.. הן יוצאות לי מאוד צואיות אבל אין סדקים ומאוד קשה לעשות עיגולים.. מה הבעיה לדעתך?
אם קשה לעשות עיגולים סימן שיש בהן יותר מדי קמח. תכיני בפעם הבאה עם טיפה פחות קמח ואז הן יתגלגלו בקלות
נראות מעולות אני רצה להכין
מזהירה אותך מראש שהן ממכרות 🙂
ספרי איך יצא
אפשר להשתמש רק בסוכר חום לכל הכמות?
אפשר
אני פשוט אוהבת את השילוב של השניים
היי, האם אפשר להשתמש רק בסוכר לבן? בלי חום? ובאיזה כמות?
אין בעיה להשתמש רק בסוכר לבן, למרות שהסוכר החום מאוד תורם למרקם. משתשים באותה כמות כמו הסוכר החום.
יצאו מעולות.
ההסברים המפורטים והתמונות… מרגישה כאילו אני לידך. תוך כדי אפיה אני מציצה בתמונות לראות אם יצא לי דומה…
יצאו טעימות, מתוקות ונחטפות.
תודה!
שבת שלום 🙂
היי, העוגיות נראות עסיסיות בטירוף!
יש לי שאלה קצת מוזרה:
אני רוצה להכין עוגיות שוקולד צ'יפס קלאסיות (עוגיה בהירה עם שוקולד חום) ועוגיות שוקולד צ'יפס 'הפוכות' (עוגייה כהה ושוקולד לבן כמו במתכון).
הייתי רוצה ששני הסוגים יצאו דומים בנראות ובטעם.
יכולה לעזור לי להמיר את המתכון שלך למתכון לעוגיות 'בהירות'?
ממש תודה!
הי לאה
את יכולה להכין את המתכון הזה ולהמיר את הקקאו בעוד קמח ואז יהיו לך עוגיות בהירות. אומרת מראש שהמתכון נבנה לעוגיות הקקאו אז יתכן ששווה לך לבדוק עוד כמה מתכוני עוגיות שוקולד צ'יפס. ממליצה בחום על הבלוג "מתוקים שלי" של חן שוקרון שבו יש עוגיות בהירות מדהימות.
מה עדיף להשתמש בסוקר חום דמררה או בסוכר לבן?
הי שי
המתכון כולל גם סוכר לבן וגם סוכר חום כהה ודביק (לא דמררה) אם אין סוכר חום אפשר להחליף בסוכר לבן ומעט סילאן או דבש אבל לא בדמררה כי הוא לא נמס טוב
האם אפשר לעשות רק סוכר לבן? ואם זה ישנה בטעם, עד כמה זה משמעותי?
עדיף לשלב סוכר לבן עם חום. אם אין – אפשר להכין עם סוכר לבן ולהמיר כף או שתיים ממנו בסילאן או דבש או מולסה (אם יש) שיתנו את הלחות שיש בסוכר החום
האם אפשר להחליף את אבקת הקקאו בשוקולית?
אבקת הקקאו היא רכיב מרכזי בעוגיות, השוקולית שונה מאבקת הקקאו וכוללת עוד חומרים, ולכן אי אפשר להחליף אותה ואני ממליצה להשתמש בקקאו הולנדי לתוצאות אפילו יותר טובות
רותי נחשפתי לבלוג שלך רק לאחרונה
ומיד נכנסתי באטרף למטבח ????♀️
העוגיות העלו ניחוחות מדהימים
וגרמו לילדים להזיל ריר
המתכון מושלם !!!! ????
הצילומים שלך המלווים אותו מקסימים ומגרים במיוחד ????
וגורמים לנזק בלתי הפיך מבחינת השמירה על הגיזרה
וה״דיאטה״ שנשכחה אי שם בעוגייה השנייה ????
המון תודה על השיתוף והמאמץ ????????
זה לא דבר מובן מאליו
תודה רבה דורית יקרה. איזו תגובה מחממת לב 🙂 מעריכה מאוד את זה שטרחת לכתוב אותה. תודה!
הי, חייבת לחזור אלייך ולספר לך שהעוגיות יצאו מהממות מתכון ממש קל ומוצלח במיוחד על ילדים:) העוגיות יצאו טעימות ובמרקם משגע, והמרתי את החמאה בשמן ויצא מצוין גם כך…
תודה רבה.
שמחה לשמוע שיצא מוצלח
לאיזו כמות שמן המרת? מסקרן… ואגב, האם זה מסיבות של כשרות או מסיבות אחרות?
יצא טעים , אך בכלל לא דומה לתמונה . לא נסדק והיה הרבה יותר כהה . מה יכולה להיות הסיבה?
לגבי הצבע – זה תלוי באבקת הקקאו.
לגבי הסדקים – שאלה טובה.. מעולם לא יצא לי לא סדוק אז קצת קשה לי לעלות על מקור הבעיה. האם שמת אבקת אפיה? העוגיות הרי תופחות מעט ואז משתטחות וכך נוצרים הסדקים
יצא מושלם! הכנתי כמה עם עדשים צבעוניים, שוקולד לבן וחמוציות. נשמר בתיקיית המתכונים שעובדים;)
תודה יסמין
גם אצלי זה מתכון שאני מכינה שוב ושוב
התחסל דיי מהר
תודה רבקה. אלה העוגיות שאני הכי מתקשה לעמוד בפניהן 🙂 אז מבינה למה התחסלו
היי,
אשמח לדעת אם אפשר לשים את התערובת במקרר כדי שהחלוקה לכדורים תהיה נוחה ולא בצק דביק?
אין לי כף גלידה קפיציתץ
אפשר, אבל מניסיוני אם תחכי עם התערובת שעה, גם מחוץ למקרר, ובמיוחד בחורף, היא תתייצב.
הבצק מאוד נעים לעבודה.
מעניין אותי למה כתבת במפורש לא להשתמש בנטיפי שוקולד לבן לאפייה שהם פרווה.
(אין לי בעיה, אני אעשה מה שתגידי! פשוט באמת מעניין אותי למה לא)
הם פשוט יוצאים ממש ממש ממש לא טעימים. הפרווה זה לא בדיוק שוקולד ואחרי האפיה הוא יותר מזכיר פלסטיק בעיני.
לעוגיות פרווה אפשר להשתמש בנטורינה ושוקולד ציפס לבן פרווה ?
אפשר. אבל בכנות, אני לא ממליצה על שוקולד צ/יפס פרווה לבן. יש להם טעם שמזכיר לי בעיקר… פלסטיק. תכיני רק עם שוקולד צ'יפס מריר פרווה.
וואו .עוגיות אליפות
הכפלתי כמויות מראש
תודה סיגל
הכנתי בדיוק לפי ההוראות.
יצאו פשוט מושלם!
תודה רבה
שמחה מאוד לשמוע שאהבת 🙂
עוגיות מושלמות,
הכנתי עשרות פעמים.
תודה!
יכולה רק להסכים איתך 🙂 שמחה שאהבת
הכנתי פרווה על בסיס שמן (במשקל 80ג') וסוכר לבן (לא היה לי חום כהה)
יצא מצויין
שמחה לשמוע שיצא לך טוב 🙂 תודה ששיתפת
שלום.
אפשר להכין את העוגיות האלו כבסיס לקוקילידות וזה יצא מוצלח?
בהחלט 🙂 הן מושלמות לקוקילידה