עוגיות השוקולד צ'יפס הכי טובות שיש

את העוגיות האלה אל תכינו אם אתם בדיאטה או חושבים לעשות דיאטה. פשוט אל!! כי הן כל כך מדהימות שאי אפשר לפסיק לנשנש מהן. עוד אחת, ועוד אחת והופ מגלים פתאום שנגמרו העוגיות… אלה פשוט עוגיות השוקולד צ'יפס הכי טובות שאני מכירה – שוקולדיות, פריכות מסביב, רכות (צ'ואיות) מבפנים וכל כך כל כך טעימות!!!
והשוס – ההכנה שלהן הכי קלה שיש – בלי מיקסר, בלי מיליון כלים ללכלך, בלי לקרר את התערובת לפני שמכניסים לתנור – פשוט לערבב עם כף וקערה ולשלוח לתנור והן לא פחות שוות מכל העוגיות שכן מצריכות את כל הפרוצדורה הזו. הן פשוט מושלמות! כאלה מתכונים אני הכי אוהבת.

את העוגיות האלה הכנתי במקור בשבוע שעבר כדי לכבד את חברי לתכנית הטלויזיה החדשה שבה אני משתתפת בשם "מתכון מנצח" בערוץ פודי שהוא ערוץ אוכל חדש שעלה בסלקום TV – תכנית שאני מאוד מתרגשת מעלייתה לאוויר ומחכה לשמוע מכם פידבקים לגביה.


אז הכנתי הפעם הראשונה – ותוך כמה שעות הן נעלמו (לא יודעת מי אכל יותר הגוזלים והחברים שלהם שהתארחו אצלנו או אני 🙄 )
ואז הכנתי שוב, ואפילו בכמות כפולה כדי לכבד את כולם. ושיתפתי תמונות באינסטגרם ובפייסבוק. התוצאה – עשרות פניות אלי בפרטי עם בקשות לקבל את המתכון.
אז שינסתי מתניים והכנתי שוב את העוגיות, הפעם כדי לצלם לכם את שלבי ההכנה ואת העוגיות המוכנות בתמונות מושקעות ויפות כמו שאני אוהבת. וכל הזמן הזה הפניות בפרטי לקבל את המתכון לא הפסיקו להגיע – עד שאפילו פרסמתי בסטורי שלי באינסטגרם תמונה עם הודעה שהמתכון בהליכי כתיבה  😆 😆 😆
וככה, בין הטיפול בגוזלית, לעבודה המשפטית ולמטלות היום הצלחתי איכשהו להכין את הפוסט כהה במהירות הבזק ואני מקווה שתהנו ממנו כמוני.

נ.ב. שכחתי לציין שאלה עוגיות מושלמות להכנה עם הילדים בגלל נוחות ההכנה אז שווה לגייס אותם לפעילות משותפת ולזמן איכות הכי כייפי שיש.

החומרים לכ- 20 עוגיות:

100 גר' חמאה מומסת
100 גר'  (1/2 כוס) סוכר לבן
80 גר' (1/3 כוס) סוכר חום כהה  (זה הדביק יותר)
ביצה אחת
כפית תמצית וניל
35 גר' (1/4 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
140 גר' (כוס) קמח
כפית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד לבן קצוץ גס (או פצפוצי שוקולד לבן, אבל לא מאלה שהם פרווה)

***אפשר לקשט בכל קישוט אחר שרוצים – שוקולד חלב/מריר/בלונדי או שילוב של כל השוקולדים, עדשים, אגוזים, שקדים, אפילו חמוציות או פירות יבשים קצוצים. הכל הולך.

ההכנה:

כפי שכתבתי ההכנה מאו מאוד פשוטה – בלי מיקסר ובלי יותר מדי כלים. בעקרון בשיטת ה- לערבב הכל יחד, אבל אפשר גם לפי הסדר הבא:

ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר לבן, סוכר חום ביצה ווניל ומערבבים.
ואני מראש אומרת (ועונה על השאלה שחלקכם בטח ישאל אותי בתגובות) – אל תוותרו על הסוכר החום  הכהה ןהדביק (הסוכר הכהה שבתמונה) – הוא אחראי למרקם ה"צ'ואי" של העוגיה. ואל תחליפו אותו בסוכר החום הדמררה כי הוא ישאר גרגרי ויבש. רק אם ממש אין ברירה תכינו עם סוכר לבן בלבד אבל קחו בחשבון שהעוגיות יהיו פחות רכות ויותר פריכות.

כפי שרואים בתמונה, אני אוהבת לשקול את החומרים יותר מאשר להשתמש בכוסות מידה – גם כי ככה זה הכי מדוייק ואחיד ובעיקר כי ככה מלכלכים רק כלי אחר – פשוט מאפסים את המשקל בכל פעם שמוסיפים חומר גלם אחר ומוסיפים הכל לאותה קערה :-).

מוסיפים את ה"יבשים" – מתחילים בקקאו ומערבבים קצת כדי שלא יהיו גושים.

מוסיפים את  הקמח ואבקת אפיה ומערבבים עד שהבצק אחיד. **אם רוצים עוגיות קצת יותר שמנמנות אפשר להוסיף עוד כף או שתיים של קמח – העוגיות בתמונה הוכנו עם 170 גר' קמח כדי שיצאו קצת יותר עבות ורכות במרכז.

שימו לב שבהתחלה התערובת תראה כאילו יש יותר מדי קמח (ראו בתמונה) אבל פשוט צריך לערבב עוד טיפה עם כף והכל יסתדר. המרקם של העוגיות יוצא מושלם ככה.

לבסוף מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים. משאירים מעט מהשוקולד לקישוט מלמעלה

את העוגיות אפשר לגלגל לכדורים ואפשר להכין בעזרת כף קפיצית קטנה שיתרון שלה הוא שכל העוגיות יהיו באותו גודל וגם שהסידור של העוגיות בתבנית ילך יותר מהר ובלי ללכלך את הידיים (למרות שגם זה כיף).

מחממים תנור ל 160 מעלות ומכינים את העוגיות לאפיה.
מסדרים עוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל כל עוגיה עוד טיפה שוקולד לבן ומהדקים מעט (השוקולד הלבן קצת משחים באפיה אז רצוי שלא יבלוט כולו החוצה) ובמידה והשתמשנו ביותר מכוס קמח אחת רצוי גם למעוך מעט את העוגיה עם כף היד (או עם כלי אחר) כדי שהן יצאו בגובה אחיד ולא עם גבעה גדולה מדי (זה בעיקר נראה יותר טוב, מבחינת מרקם וטעם כל השיטות מעולות והעוגיות טעימות בכל מצב).

.

אופים כ-  8 דקות בחום 160 מעלות עד שהעוגיות מתנפחות מעט ומקבלות סדקים. הן ייראו רכות מדי וזה בסדר – הן מתמצקות בקרור.
מי שאוהב את העוגיות שלו יותר פריכות יכול לאפות עוד קצת (נניח עד 12 דקות).

לאחר האפיה מעבירים את נייר האפיה עם העוגגיות לשיש להתקרר ורק אחרי שהעוגיות התקררו לגמרי מורידים אותן מהנייר.

ואם אתם כמוני ואין לכם סבלנות לחכות שהעוגיות יתקררו, אפשר להעביר את נייר האפיה עם העוגיות לתבנית עוגיות שטוחה ולהכניס למקפיא לכמה דקות. כל חובבי העוגיות ה"צ'ואיות" יקבלו ככה מרקם רך יותר של העוגיות.

עכשיו רק נותר להחביר כמה עוגיות ברחבי הבית כי הן נעלמות מאוד מאוד מהר 🙂

ואל תאשימו אותי אם בטעות מצאתם עצמכם מחסלים חצי מגש לבד – אני הזהרתי מראש שהן ממכרות בטירוף 🙂 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולשתף אותי בתמונות של העוגיות שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

‏34 תגובות

  1. עדנה חליבה טולדנו ב- 11 ביוני 2018 בשעה 12:13

    הי, האם אפשר במקום שוקולד לבן- לשים שוקולד צ’יפס רגיל?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2018 בשעה 12:44

      אין בעיה
      זה כתוב גם במתכון 🙂

  2. קרן נורית ב- 11 ביוני 2018 בשעה 12:35

    תודה רבה על המתכון
    רק מהתמונות וההסבר שלך אני מזילה ריר .

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2018 בשעה 12:44

      תודה רבה 🙂 שמחה מאוד שהעבודה על הפוסטים מביאה את התוצאות הרצויות

  3. ריקי ברוך ב- 11 ביוני 2018 בשעה 13:51

    א. הורס.
    ב. הורס
    ג. הורס פלוס

  4. רעות ב- 11 ביוני 2018 בשעה 14:01

    אפשר להשתמש בשמן במקום חמאה?

    • שמח במטבח ב- 11 ביוני 2018 בשעה 14:17

      במקרה זה לא ניתן. החמאה חשובה למרקם

  5. עדי ב- 11 ביוני 2018 בשעה 23:19

    היי איך אפשר שהעוגיה תיהיה וניל והשוקוחד ציפס יהיה חום?

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 10:21

      בעקרון זה כבר עוגיה אחרת. אבל… את יכולה להמיר את הקקאו בקמח (במקום 140 גר' קמח ו 35 גר' קקאו תשתמשי ב 175 גר' קמח שזה כוס ורבע) ואז העוגיות יהיו לבנות. ואין בעיה להחליף את השוקולד הלבן בכל תוספת שרוצים

  6. דניאלה ב- 12 ביוני 2018 בשעה 7:20

    נשמע מוצלח. אנסה…:)

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 10:20

      תודה דניאלה
      מחכה לשמוע איך יצא

  7. אבישג ב- 12 ביוני 2018 בשעה 8:32

    נראה מושלם!!חייבת לנסות היום.
    יש אפשרות להמיר את החמאה בשמן קוקוס?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 10:19

      אין בעיה להמיר בשמן קוקוס כיוון שהוא מתמצק בקירור – אבל.. א. מוצא לשמור את העוגיות במקרר לאחר מכן. ב. להשתמש ב 80 גר' שמן קוקוס ולא 100 גר' כי זה יחס ההמרה

  8. עדנה חליבה טולדנו ב- 12 ביוני 2018 בשעה 14:51

    הכנתי היום, ויצאו מושלמות!!
    הכנתי עם שוקולד צ’יפס חום .
    הכנתי כמות כפולה ויצא כ65 עוגיות.
    מתכון ממש קל עם הרבה הצלחה !
    תודה:)

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 18:33

      כמות כפולה זה רעיון טוב 🙂 יכול להיות שהכנת עוגיות יותר קטנות משלי? כי אצלי כמות כפולה הניבה כ 50 עוגיות.
      העיקר שהיה לך טעים והמון תודה על התגובה 🙂

  9. רחל ב- 12 ביוני 2018 בשעה 18:23

    הכנתי, ויצא טעיםםם! כן, וכבר גמרתי חצי תבנית לבד.
    עשיתי אותם רק עם סוכר לבן, בלי חום ועדיין יצא קצת צ'ואי.
    והמתכון ממש קל.

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2018 בשעה 18:33

      חחח… מבינה אותך לגמרי עם חיסול התבנית… קרה לי גם
      הבן שלי לא מפסיק לבקש שאכין מהן שוב ושוב.
      ממליצה לך לנסות פעם הבאה להכין עם הסוכר החום כי הוא ממש משדרג.

  10. אבישג ב- 12 ביוני 2018 בשעה 21:24

    תודה רבה על התגובה וסליחה על החפירה…80 גרם שמן קוקוס זה שווה ל80 מ"ל שמן קוקוס?..פשוט בימים החמים האלו הוא הפך לנוזל.תודה.

    • שמח במטבח ב- 13 ביוני 2018 בשעה 13:56

      אין לדעתי שוויון בין המשקל לנפח ולכן אני ממליצה לשקול

  11. יובל ברוכמן ב- 13 ביוני 2018 בשעה 4:48

    yuvalb59@gmail.com אשמח לקבל עוד מתכונים

  12. יסכה ב- 13 ביוני 2018 בשעה 7:52

    עוגיות קלות להכנה וטעימות מאד.
    הכנתי בשתי דרכים גם כמו שבמתכון – עוגיה שחורה ושוקולד לבן. וגם הכנתי כמו עוגיית שוקולד צ'יפס רגילה – לבן עם שוקולד מריר. מה שעשיתי במקום קקאו שמתי רבע כוס קמח פחות שתי כפות והוספתי 2 כפות קורנפלור, וכמובן 100 ג' שוקולד מריר – יצא מושלם ובקופסת עוגיות קיבלתי שני סוגי עוגיות.

    • שמח במטבח ב- 13 ביוני 2018 בשעה 13:55

      את אלופה יסכה 🙂 איזה כיף זה שיש עוגיות משני הסוגים

  13. שני ב- 13 ביוני 2018 בשעה 20:46

    היי רות, נראה מממעולה!
    רק שאלה כתבת לשים חמאה מומסת, אני שואלת לידע הכלחי, אני יודעת שבד" כ כותבים לשים חמאה רכה בטמ' החדר, האם התוצאה תהיה שונה אם אשים חמאה מומסת או בטמ' החדר?
    תודה לך!

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2018 בשעה 8:07

      אם החמאה ממש רכה כך שתתערבב בקלות עם שאר החומרים אפשר גם להשתמש בחמאה בטמפרטורת החדר

  14. אבישג ב- 13 ביוני 2018 בשעה 22:29

    היי רות יקרה.הייתי חייבת לחזור ולעדכן שהכנתי היום את העוגיות עם שמן קוקוס,אלו ללא ספק עוגיות השוקולד צ'יפס הטובות ביותר שיש אפילו בעלי הבררן היה שותף מלא בחיסולן…מחר אכין שוב…תודה אלופה!😘

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2018 בשעה 7:57

      אבישג, אני יכולה לעבור לגור אצלך? את אלופת עוגיות 🙂 עכשיו עשית לי חשק לנסות להכין את העוגיות עם שמן קוקוס. מה יהיה? אני מכינה אותן כבר שבוע בלי הפסקה – הלכה הדיאטה 🙂

  15. איריס ב- 14 ביוני 2018 בשעה 6:30

    היי, איזה סוג של סוכר חום צריך לקנות ? כי ציינת שעדיף לא של דמררה וזה מה שמכירה בעצם, בנוסף, האם אפשר להשתמש בקמח תופח למתכון במקום לשים אבקת אפייה?, תודה! איריס

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2018 בשעה 7:55

      הכוונה היא לסוכר החום הכהה – זה שיושב על המדף לייד הדמררה ולדעתי הוא יותר מוכר מהדמררה.
      ואין בעיה לשים קמח תופח

  16. עינת מרכוס ב- 14 ביוני 2018 בשעה 18:42

    אז הכנתי. ואכלתי 6 😲
    הכנתי כמות כפולה כי הבן שלי אבא של שבת ובא לנו לפנק את הילדים בגן…
    טעים בטירוף וככ קל להכנה!

    • שמח במטבח ב- 15 ביוני 2018 בשעה 8:18

      לגמרי מבינה אותך

      מתכננת להכין אותן למסיבת הסיום של הגוזל בגן חובה. נקווה שלא אחסל שוב חצי מהכמות בלי לשים לב 🙂

  17. אתי ב- 15 ביוני 2018 בשעה 20:16

    היי.הכנתי את העוגיות האלה היום.הן מעולות וטעימות מאוד מאוד.הן ממש מסוכנות.הלכה הדיאטה.טעימות מאוד וקלות להכנה.כמובן שאכין אותן שוב.תודה על מתכון מנצח שבת שלום

  18. אתי ב- 16 ביוני 2018 בשעה 7:48

    שכחתי לציין שהכנתי אותן עם שוקותד צ'יפס בטעם של חמאת בוטנים.יצאו מעולות וטעימות מאוד

  19. אתי ב- 16 ביוני 2018 בשעה 7:49

    שכחתי לציין שהכנתי אותן עם שוקולד צ'יפס בטעם של חמאת בוטנים.יצאו מעולות וטעימות מאוד

השאר תגובה