מקרוני אנד צ'יז

מקרוני אנד צ'יז הוא מאכל אמריקאי טיפוסי וטעים בטירוף. יש בו שילוב נהדר של פסטה שנאפית רוטב של גבינות עם בשמל. את המאפה אופים עד שהפסטה סופגת את הרוטב והחלק העליון שלה מקבל קראסט פריך ושחום, מהסוג שלא מפסיקים לנשנש 🙂

לכבוד החופש הגדול התחלתי לחפש עוד רעיונות למאכלים טעימים לגוזלים ולי. הרי כמה פעמים אפשר להכין קציצות, בולונז, לזניה, שניצלים ופתיתים או פסטה בלי כלום :-).

מקרוני אנד צ'יז

אז החופש הזה החלטתי שמדי פעם מותר גם להתפנק והכנתי לגוזלים מקרוני אנד צ'יז בקלי קלות?

ואיך בקלי קלות? בזכות קיצור דרך שאני מאוד התחברתי אליו. רוטב בשמל שמגיע מוכן מראש! כל כך פשוט וכל כך נוח שמצאתי עצמי משתמשת בו בכל פעם שאני רוצה להכין משהו ומהר.

כמובן שאם אתם לא מוצאים את רוטב הבשמל המוכן בסופר או שמתחשק לכם להכין רוטב בשמל כהלכתו יש לי בשבילכם מתכון מסודר ומצולם (זה לא כזה קשה, רק לוקח עוד קצת זמן) הכמות שלו מתאימה לכמות שבמתכון ולא צריך להכין כמות כפולה.

מקרוני אנד צ'יז מבט על

החומרים (לתבנית פאירקס קטנה):

1/2 חבילת פסטה (רצוי קצרה, כל סוג שאתם אוהבים יתפוס)
2 מיכלים (400 מ"ל) רוטב בשמל של השף הלבן *
150 גר' גבינת צ'דר מגוררת **
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
1/2 כוס חלב
מעט גבינת פרמז'ן לפיזור מעל

*אם אין בסביבתכם מיכלים של רוטב בשמל (למי שגר בחו"ל וכו') כאן יש מתכון מעולה לרוטב בשמל שיתאים למתכון – הכמות מתאימה לכל המתכון ולא צריך להכין כפול.

** אפשר להחליף את הגבינות בכל שילוב של גבינות שאוהבים רק שיהיה באותו משקל – אמנטל, גרוייר, קשקוול. למרות זאת אני ממליצה לא לוותר על הצ'דר.

מקרוני אנד צ'יז עם כף

ההכנה:

אתם לא תאמינו כמה מהירה ההכנה של מקרוני אנד צ'יז וכמה קל להכין את המנה הנהדרת הזו.

שלב ראשון – מכינים פסטה – שמים פסטה בסיר עם מים רותחים ומלח ומבשלים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל כ 10-12 דקות). לאחר הבישול מסננים ושומרים בצד.

בישול פסטה למקרוני אנד צ'יז

בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים את תערובת הגבינות והבשמל.

וכמה שזה קל כשיש לנו רוטב בשמל מוכן. אני מודה שמאז שהתוודעתי למוצר הזה בשבועות התחלתי לקצר תהליכים ולהכין איתו (לא שזה כזה סיפור להכין לבד בשמל, אבל לפעמים ממהרים ונוח שיש קיצורי דרך שכאלה).

בקיצור – שופכים לסיר 2 מיכלים של רוטב בשמל ומביאים אותם לסף רתיחה.

חימום רוטב בשמל של השף הלבן

כשהבשמל חם מספיק מוסיפים לסיר את הגבינות המגורדות. זוכרים? 150 גר' צ'דר ו 150 גר' מוצרלה. אפשר גם אמנטל, קשקוול, גרוייר או כל גבינה אחרת שאוהבים. שימו לב לא להוסיף את הפרמזן – אותה מפזרים מעל.

הוספת גבינות לבשמל

מערבבים הכל טוב טוב ומוסיפים עוד חצי כוס חלב כדי שהתערובת תהיה קצת פחות סמיכה.
אם התערובת עדיין נראית לכם סמיכה אפשר להוסיף עוד קצת חלב.
בסוף התהליך תערובת הגבינות תראה כמו פונדו שממש בא לטבול בו חתיכת לחם 🙂

רוטב גבינות למקרוני אנד צ'יז

מסדרים את הפסטה יפה יפה בכלי שלנו ומעליה יוצקים את תערובת הבשמל והגבינות.

בגדול אני ממליצה לאפות בפאירקס או בתבנית מלבנית קטנה. אבל הפעם רציתי להשתמש בסיר האדום שלי והלכתי על גירסה קצת יותר גבוהה.

הוספת בשמל גבינות למקרוני

שלב אחרון – מפזרים מעל מלא פרמזן מגוררת – זה ממש תורם לקראנצ'יות של השכבה העליונה וכמובן שגם מוסיף טעם.

אגב, יש כאלה שמפזרים מלמעלה חתיכות לחם או פרורי לחם שטוגנו במעט חמאה מומסת – ראו מקרוני אנד צ'יז של מרתה או במתכון הזה ממאקו 

מקרוני אנד צ'יז נכנס לתנור

את כל הסיר הטעים הטעים הזה מכניסים לתנור שחיממנו ל 180 מעלות ואופים במשך כחצי שעה.

המאפה מוכן כשהשכבה העליונה שחומה ומבעבעת וכל הבית מתמלא בריח מדהים.

מק אנד צ'יז

וכן.. זה מאוד מפתה להתחיל ישר לטרוף. אבל תנו למקרוני אנד צ'יז שלכם קצת זמן להתקרר. פשוט כי כל עוד הגבינות מבעבעות זה אומר שהוא ממש ממש חם. עם הזמן המק אנד צ'יז שלכם יתקרר טיפה וגם יספוג את הרוטב.

ואז כל שנשאר זה… לטרוף!!

מק אנד צ'יז נשלף מהתבנית

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.

הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

ואם בא לכם לקבל ממני מייל בכל פעם שיוצא מתכון חדש בבלוג, אל תשכחו להרשם לניוזלטר. חלון ההרשמה נמצא מצד שמאל של המסך.

מחפשים רעיונות נוספים לפינוקים מהירים לילדים? קבלו עוד כמה רעיונות:

קרואסון פיצה

חטיפי פולנטה 

פיצה מבצק פטנט ללא שמרים

ואולי בכלל קרפ נוטלה מתוק?

מקרוני אנד צ'יז עם רוטב בשמל של השף הלבן

המתכון פותח בשיתוף עם השף הלבן.

‏7 תגובות

  1. סיון לה ב- 30 ביולי 2019 בשעה 8:03

    הי רות,
    הילדים שלי מתים על המק אנד צ'יז מהיר ההכנה, ואשמח להכין להם גרסה לא תעשייתית.
    את חושבת שאפשר גם בלי לאפות את הכל? פשוט לאכול אחרי הבישול של הגבינות?

    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 30 ביולי 2019 בשעה 8:11

      הי סיון, אין ספק שהגירסה הביתית יוצאת מדהימה (לדעתי יותר מהתעשייתית)
      בגדול אפשר גם בלי האפיה (תוסיפי רוטב לפסטה מבושלת ובשלי עוד קצת), אבל הקראסט הזה שמתקבל מהאפיה הוא מדהים אז שווה לנסות.

  2. טלי עין דור ב- 12 במאי 2020 בשעה 20:32

    לא מוצאת הרוטב בשמל בסופר. אז מכינה מהמתכון שלך. זה שווה לכמות שיש בקרטון של השף הלבן. או שצריך לשנות כמויות במתכון שלך של הרוט בשמל

    • שמח במטבח ב- 18 במאי 2020 בשעה 8:12

      הי טלי
      עניתי לך כבר בפייס אבל כותבת פה לטובת מי שלא מוצא – המתכון שלי מקביל לכמות של 2 מיכלים – כלומר למה שצריך במתכון שבבלוג.

  3. סמדר ב- 16 במאי 2020 בשעה 13:01

    שלום,
    למה הכוונה תבנית פיירקס קטנה, איזה מידות בערך?

    • שמח במטבח ב- 16 במאי 2020 בשעה 16:57

      בערך 20 על 15 אבל כל תבנית בגודל קטן/בינוני תתאים

  4. אלינור אורן ב- 8 במאי 2021 בשעה 17:00

    היי רות, כמה גרם פסטה יש להוסיף? בסביבות 250? והאם פסטה פנה תתאים כאן?

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *