מקלות פרמזן מ 4 רכיבים
מקלות פרמזן הם אחד הפינוקים האהובים על הגוזלים שלי. בכל פעם שאנחנו עוברים לייד מאפיה או מעדניה שבה הם נמכרים (ובמיוחד את אלה של מאפיית לחמים) הם תמיד מבקשים שאקנה להם ולפעמים מחסלים גם יותר מאחד.
כמובן שמאז שראיתי שהם אוהבים התחלתי להכין להם מדי פעם בבית, וגם להכין אותם לאירוח, כי הם כל כך טעימים וגם מרשימים שהם פשוט מושלמים למסיבות ולארוחות חלביות. והשוס – הם כל כך פשוטים להכנה בבית ומכינים אותם מ 4 מרכיבים בסך הכל. אז לא תכינו לחג??
אז לכבוד שבועות אני רוצה לשתף אתכם במתכון שלי. מקלות פרמזן שמנמנים ומלאים בגבינות. אני אוהבת לשלב בהם כמה סוגי גבינה ולא רק פרמזן והפעם החלטתי לשלב בהם גם גבינת קשקבל שמתנהגת נהדר באפיה ומוסיפה טעם נפלא למאפה.
החומרים (כ- 22 מקלות פרמזן ):
חבילת בצק עלים מופשר (עדיף על בסיס חמאה) המתכון מתייחס לחבילה עם 2 גלילים של בצק)
100 גר' גבינת פרמזן
100 גר' גבינת קשקבל
ביצה אחת
**בעקבות שאלות בתגובות. אפשר במקום הקשקבל גבינה צהובה אחרת שאוהבים. אבל לא להחליף את הפרמזן בגבינה אחרת.
ההכנה:
לפני הכל לא לשכוח להוציא את בצק העלים ולהפשיר במקרר לילה לפני.
כיוון שגבינת קשקבל נמכרת תמיד בגוש ולא מגוררת אני קודם כל דואגת לגרר אותה. וקבלו טריק מעולה שיקצר לכם תהליכים ויגרר אותה בצ'יק – שימו את הגבינה חתוכה לקוביות במעבד מזון עם כף של קמח ופשוט רסקו אותם יחד במעבד מזון. הגבינה תגורר לחתיכות קטנות בלי שהן יידבקו אחת לשניה. זה להיט! וזה עובד על כל הגבינות הצהובות.
לקשקבל מוסיפים גם את הפרמזן ומערבבים. אני פשוט הוספתי את פתיתי הפרמזן שהגיעו מגוררים מראש בשקית לקשקבל ועיבדתי עוד כמה שניות.
פורסים את בצק העלים (אחד מתוך 2 שבחבילה) על נייר אפיה ומורחים ביצה על מחצית ממנו.
מפזרים את הגבינות על החלק שמרחנו בביצה
מקפלים את החצי ה"נקי" על החצי עם הגבינות, ואז מורחים מעל החלק ה"נקי" ביצה ומפזרים גבינות.
בזכות הטריק הזה של השכבה הכפולה המקלות יוצאים אפילו יותר טעימים 🙂
בשלב הזה, אם יש לי זמן, אני מכניסה את הבצק למקרר לאיזה חצי שעה כדי שהבצק יתקרר ויתמצק קצת ויהיה יותר קל לעבוד איתו. אבל אם אתם ממהרים לא חייבים לעשות את זה.
ועוברים להכין עוד מקלות עם המחצית השניה של הבצק שבחבילה.
מחממים את התנור ל 180 מעלות
לאחר שהבצק קצת התקרר מוציאים אותו מהמקרר ובעזרת סכין או גלגלת חותכים אותו לרצועות של כ 2 סנטימטר
לוקחים כל רצועה ומפתלים אותה בעזרת 2 הידיים לספירלה. מניחים כל מקל כזה על תבנית שמרופדת בנייר אפיה.
כשכל המקלות מוכנים אופים אותם בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כרבע שעה עד שהם משחימים.
נותנים להם טיפה להתקרר ואז… טורפים!
הגוזלים שלי כל כך התלהבו לראות שהכנתי להם מקלות גבינה (ככה הם קוראים להם) בבית ולא הפסיקו לזלול מהם לשמחתי.
אז אני מקווה שגם אתם תאמצו את המתכון הנהדר הזה ותהנו ממנו. הם מושלמים לאירוח או סתם לפנק את המשפחה.
שבועות שמח!!
שאלה
האם אפשר להכין את המקלות עם בצק פילס טורקי?
תודה
מרים
עיפה קונים מקלות פרמזן קפואים?
אין לי מושג 🙂 אני מכינה בעצמי או שקונה לילדים מקלות פרמזן כשהם כבר אפויים במעדניות וחנויות לחם.
איזה גבינה אפשר במקום הקשרבל? צפתית גם יעבוד או צהובה?
הי מאיה. אפשר להשתמש בכל גבינה צהובה שאוהבים (צפתית לא תתאים פה)
יש אפשרות להכין בלי ביצה?
אפשר
הביצה פשוט מחזיקה את כל הגבינות ומדביקה יותר טוב לבצק
האם ניתן להקפיא?
פחות מומלץ
הי,
עשית לי חשק!
האם יש דרך לקצר את זמן ההפשרה של הבצק?
יש בצק שניתן לקנות מהמקרר ולא קפוא
אין לי לצערי קיצורי דרך להפשרה 🙁
בכמה גרם בצק השתמשת ?
פשוט לא מכירה בצק עלים עם שני גלילי בצק בחבילה…
הי קרן, מדובר בחבילות הסטנדרטיות שנמכרות בכל סופר במקפיא , בכל החברות. יש גם כאלה שנמכרות במקרר אבל אז זו חצי מהכמות ויהיה צריך 2 כאלה..
שאלת ציוד איזה תבנית תתאים לתנור בכלל לכל מתכון במקום התבנית המקורית שאבדה יצא לי לקנות תבנית שלא נכנסה לתנור והקטנות קטנות מדי ?
יש עכשיו ברשתות כמו פוקס ונעמן תבנית שטוחה שהגודל שלה ממש קרוב לגודל של תבנית תנור. ממליצה להצטייד באחת כזו