מוס שוקולד טבעוני ב 5 דקות

בכל שנה לקראת פסח עולות הבקשות לקינוח לחג שיהיה מרשים, קל להכנה, רצוי פרווה ואם אפשר גם טבעוני. וכן, זה בהחלט מאתגר למצוא מתכון שיענה על כל הדרישות הללו. אבל בדיוק בשביל זה אני כאן לסגור לכם את הפינה. יש לי בשבילכם מתכון שוס!!! מהיר הכנה, יפייפה וטבעוני (מה שאומר שהוא גם פרווה) – מוס שוקולד!

והכי כיף שיש פה טריק קטן שממש ממש עושה חיים קלים, מקצר את זמן ההכנה ומשאיר לכולנו זמן ליתר הבישולים וההתארגנויות לחג. וכמה שאני אוהבת מתכונים מהסוג הזה 🙂

לפני שצילמתי את המתכון עשיתי ניסוי קטן והכנתי את המוס כקינוח לארוחת שבת. כולם התלהבו ממנו (כולל הגוזלים הבררנים שלי) וגם ביקשו תוספת. ואף אחד לא ידע ממה הוא עשוי וכמה זמן לקח לי להכין אותו (ואתם יודעים שהטיפול בגוזלית קטנה פלוס שני האחים שלה לא משאיר לי הרבה זמן לפרוייקטים מורכבים במטבח..).

אז מה פה הטריק, אתם שואלים?? פשוט מאוד – השתמשתי במעדן במעדן סויה בטעם שוקולד שקיפלתי לתוך קצפת משמנת צמחית. קלי קלות! בדיוק כמו שאני אוהבת.

אז תפנו לעצמכם 5 דקות, ותחשבו על כלי נחמד להגיש בו את המוסים ויאללה לעבודה 🙂

החומרים לכ- 10 מנות אישיות:

1 מיכל שמנת צמחית (השתמשתי בקצפת צמחית במתיקות מעודנת של השף הלבן)
1/2 חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל
כפית תמצית וניל
2 כפות רום/ליקר שוקולד/כל ליקר שאוהבים [לא חובה אבל זה מוסיף לטעם]
2 גביעים (250 גר' בסך הכל) מעדן סויה שוקולד (השתמשתי בשל תנובה)

ההכנה:

לקערת המיקסר יוצקים את השמנת הצמחית, אינסטנט פודינג, תמצית הוניל והרום ומערבלים עד שמתקבלת קצפת יציבה וסמיכה.

מוספים לקצפת את מעדני הסויה ומערבבים בעדינות בתנועת קיפול עד שמתקבל מוס אחיד.

יוצקים את המוס לגביעים אישיים. אני העדפתי לעשות זאת עם שק זילוף כדי שהכל יצא חלק ובלי סימנים על שולי הכלי, אבל תכלס אפשר לעשות את זה גם עם כף.
וכדי לחסוך לכם בשאלות – את הגביעים הללו קניתי בחנות של חד פעמי וראיתי אותם גם בסופר במדף הכלים החד פעמים. יש כל מיני סוגים וכל מיני נפחים. בכלים האלה יצאו לי 10 מנות. בכלים אחרים הצלחתי להכין גם 12. הכל תלוי בנפח.

בעקרון המוס שלכם מוכן להגשה כמו שהוא. יש משהו נחמד ונקי בהגשה שלו ככה.

אבל.. בכל זאת ארוחת חג וכו' אז הנה עוד 2 רעיונות לקישוט.
רעיון ראשון הוא להוסיף למוס תלתלי שוקולד – הכי קל להכין פשוט לוקחים חבילת שוקולד בטמפרטורת החדר וקולפן ועוברים עם הקולפן על השוליים בתנועת משיכה. יתקבלו תלתלים ופצפוצים ממש פוטוגנים

וכל מה נשאר זה לפזר אותם מעל למוס

ואם רוצים עוד קצת לפנפן אפשר לקשט בקצפת צמחית שמזלפים מעל עם צנטר משונן (אגב, אם יספיקו לכם פחות מנות, אפשר גם להפריש כמה כפות מהקרם הלבן לפני שמוסיפים אליו את מעדני השוקולד ולהשתמש בהן לזילוף)

וכמובן שאפשר לקשט גם וגם ואז בכלל מתקבל מראה חגיגי 🙂

המוס בעקרון מוכן להגשה אבל אם תאחסנו אותו במקרר לכמה שעות הוא יסמיך עוד קצת.

ועוד יתרון של המוס הזה הוא שבגלל שמדובר במתכון פרווה וטבעוני הוא יכול בכיף לחכות מחוץ למקרר במהלך ארוחת החג, או לעבור נסיעה של שעה והוא לא יתקלקל.

בתיאבון!

מחפשים עוד מתכונים מרשימים לחג? כנסו לקטגוריית מתכוני פסח ותמצאו שלל קינוחים לחג.

והנה כמה רעיונות טבעוניים ופרווה (לחיצה על השם או התמונה תביא אתכם למתכון):

פאי שוקולד טבעוני – הלהיט שהצליח להפיל את האתר מרוב כניסות

אצבעות שוקולד

מלבי חלב קוקוס

פודינג טפיוקה עם שוקולד

ויש גם גירסת תותים 🙂

פסח שמח לכולכם 🙂

**הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת תנובה

 

‏22 תגובות

  1. תמר שריג ב- 23 במרץ 2018 בשעה 14:05

    שאלה אפשר לעשות עם שמנת רגילנ ? לא טבעוני ?

    • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2018 בשעה 11:26

      בוודאי. אין בעיה להכין עם שמנת מתוקה וגם עם מעדן חלבי דוגמת יולו או ספלנדיד

  2. יסכה פלדמן ב- 24 במרץ 2018 בשעה 21:51

    יצא נפלא!
    אני חילקתי לשמונה עשר כוסות
    בחלק מהמוסדות מזגתי מעט ליקר שוקולד לפני שהזלפתי את המוס ונוצרו שתי שכבות יפייפיות וגם טוויסט נחמד בכל ביס.

    • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2018 בשעה 10:58

      כמה משמח לשמוע שאהבתם.
      ליקר שוקולד זה טוויסט יפה ומעניין וממש אהבתי את הרעיון. אם יש לך תמונה אשמח מאוד אם תשתפי בדף של שמח במטבח או אלי למייל.
      אני רק תוהה איך הצלחת לחלק ל 18 מנות, זה לא יצא ממש מעט בכל מנה?

      • יסכה ב- 25 במרץ 2018 בשעה 11:13

        לצערי לא צילמתי,
        יצאה כמות מספיקה בכל כוסית כך שלא היה מעט או יותר מדי, וגם זו לא הייתה מנה אחרונה יחידה
        כך שעדיף לא להעמיס.
        good things come in small packages =)

        • שמח במטבח ב- 25 במרץ 2018 בשעה 11:22

          לגמרי נכון
          ומשאיר טעם של עוד ומקום לטעום עוד קינוחים.
          שיחקת אותה

  3. חן מ ב- 25 במרץ 2018 בשעה 16:44

    היי רות,
    נכנס לרשימת הקינוחים לחג!
    רשמת בתגובות שמי שלא אוהב קוקוס לא יתחבר אבל במתכון אין שום דבר עם קוקוס..או שפיספסתי משהו?

    • שמח במטבח ב- 26 במרץ 2018 בשעה 3:27

      תודה חן
      הכוונה היתה למתכון של פאי השוקולד הטבעוני (נשאלתי לגבי האפשרות להכין עם שמנת מתוקה ויכול להיות שבלבלתי בין 2 המתכונים בשל הדימיון בשם) – בכל מקרה, התגובה תוקנה.

  4. חן ב- 26 במרץ 2018 בשעה 6:32

    נראה מעוללללה, ואיזה רעיון פשוט ויעיל לאמהות/הורים עסוקים. חג שמח ❤️

  5. טל ב- 26 במרץ 2018 בשעה 9:23

    היי רות, המתכון נראה מעולה! שאלה- אני פחות מתחברת לטעם של קצפת צמחית. ניתן להכין אולי עם קרם קוקוס מוקצף?

    • שמח במטבח ב- 26 במרץ 2018 בשעה 11:25

      הי טל
      בעקרון אפשרי. רק שתצטרכי להכין לדעתי מ 2 פחיות של קרם קוקוס כדי להגיע לכמות הקצפת המקבילה לזו ששמנת צמחית כי משתמשים רק בחלק הנוקשה. במצב כזה נראה לי שלא תצטרכי אינסטנט או שתצטרכי ממש כף ממנו, כי קצפת קוקוס יא די סמיכה

  6. רוחמה ב- 26 במרץ 2018 בשעה 15:37

    במה אפשר להחליף את מעדן הסויה במוס שישאר פרווה

  7. רוית ב- 29 במרץ 2018 בשעה 7:28

    מתכון מושלם! בול בזמן… האם מיכל שמנת הכוונה ל 250 מ"ל?

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:11

      תודה רוית, שמחה לשמוע
      במיכל שמנת אכן הכוונה ל 250 מ"ל

  8. סיגל ב- 30 במרץ 2018 בשעה 8:44

    אפשר בלי אינסטנט פודינג אין לי ,או משהוא אחר

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2018 בשעה 8:13

      כיוון שהקינוח יהיה בכוסות אפשר בלי האינסטנט. קחי בחשבון שיהיה מוס קצת יותר רך

  9. הילה חיימוביץ ב- 30 במרץ 2018 בשעה 11:57

    שמנת צמחית הכוונה מיכל של 250 או של 500?

  10. מעיין גלס ב- 31 במרץ 2018 בשעה 14:21

    הכנתי כקינוח הטבעוני לליל הסדר. אני לא אוהבת כל כך רום ולכן שמתי פקק רום 2 כפות ויצא מצויין. כולם ליקלקו את הכלים. תודה רבה!

    • שמח במטבח ב- 1 באפריל 2018 בשעה 8:05

      הי מעין
      שמחה לשמוע שהיה מוצלח
      לגבי הרום – לא חייבים להשתמש דווקא ברום ואפשר בכל ליקר אחר שאוהבים (ואם אין אפשר גם בלי)
      חג שמח 🙂

השאר תגובה