מאפינס גבינות וטימין

כמה כיף שאפשר לחזור לחגוג ולארח משפחה וחברים לשבועות. אני כבר נערכת לארוחת החג והפעם אני רוצה לשתף אתכם במתכון מושלם לאירוח, וגם ליום יום של מאפינס גבינות וטימין.

בארוחה כמו ארוחת שבועות, כשיש כל כך הרבה מנות לטעום נוח מאוד להכין מראש מנות אישיות שכל אחד יכול לקחת לעצמו. ותודו שהן גם נראות ממש חמודים.

אבל כמובן שמתכון שכזה אני לא שומרת רק לימי חג כי המאפינס האלה מושלמים גם ליום יום לארוחת הערב עם הילדים  בתור מאפינס גבינות שאפשר להכין מכל מיני שילובים של גבינות וגם לשחק עם אחוזי השומן שבהם ועם התוספות. הם יקבלו באהבה זיתים (להיט בקרב ילדים שהם לא הילדים שלי..), עגבניות מיובשות כפי שהן או בממרח (ואז הם יהיו מאפינס פיצה..) פסטו, או כל טעם אחר שהילדים שלכם אוהבים.

החומרים לכ- 12 מאפינס גבינות:

גביע קוטג'
1/2 חבילה (100 גרם) גבינת פטה דודני 12% של פיראוס
100 גרם גבינת איברקו מסידרת collection של תנובה
1 ביצה
1/3 כוס שמן
כוס ורבע (175 גרם) קמח לבן
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
כף עלי טימין טרי או כפית טימין מיובש (או כל עשב תיבול שאוהבים, אפשר גם בלי ולהכין רק עם גבינות).

**במקרה שלא מצאתם את הגבינות בסופר ניתן להכין עם כל גבינת פטה וגבינה צהובה שאוהבים, בכל אחוז שומן שאוהבים.

ההכנה:

מחממים את התנור ל 170 מעלות ומכינים תבנית שקעים עם מנג'טים או משתמשים במנג'טים קשיחים (ראו בתמונות בהמשך). חשוב לשים מנג'טים כי בגלל הגבינות התערובת עלולה להידבק לכם לתבנית גם אם תשמנו אותה.

מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים בקערה עם הקוטג' ומערבבים.

מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת, את השמן ואת הביצה ומערבבים.

וקבלו טיפ שלי לגרור קל של הגבינה – במקום להתחיל לגרר בפומפיה פשוט שמים את פלח הגבינה במיכל הקטן של מעבד המזון או של הבלנדר מוט יחד עם כף מהקמח שהכנו למתכון ומעבדים. הגבינה תיגרר לפירורים והקמח ידאג שהגבינה לא תהפוך לגוש דביק.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הטימין והמלח ומערבבים עד שהבצק אחיד. שימו לב לא לערבב יותר מדי, שלא יהיה "חנק".

בעזרת כף קפיצית (או כף רגילה אם אין) מעבירים את התערובת למנג'טים. שימו לב לא למלא עד הסוף אלא רק לחצי גובה כי המאפינס תופחים באפיה.

אני השתמשתי במנג'טים קשיחים מנייר – היתרון שלהם הוא שהם משומנים ושום דבר לא נדבק אליהם וגם שלא צריך לשים אותם בתוך תבנית שקעים, הם מחזיקים יופי על תבנית שטוחה.

עכשיו המאפינס מוכנים לאפיה.

אופים במשך כ- 15-20 דקות בטמפרטורה של 170מעלות עד שהמאפינס שחומים ותפוחים.

ותראו איזה מאפינס גבינות וטימין חתיכיים קיבלתם 🙂 נכון מושלמים? ולא רק לשבועות 🙂

מאפינס גבינות וטימין אורך

אפשר להגיש אותם עם המג'טים – ילדים אוהבים כשיש עליהם כל מיני ציורים – או להוציא מהמנג'טים ולהגיש אותם כמו שהם. מה שבטוח – הם טעימים בטירוף וגם ילדים יאהבו אותם מאוד.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

מאפינס גבינות וטימין

Servings 12 מאפינס

מצרכים:

  • גביע גבינת קוטג'
  • 1/2 חבילה גבינת פטה - השתמשתי בפטה דודני 21% של פיראוס 100 גרם
  • 100 גרם גבינה צהובה שאוהבים - השתמשתי בגבינת איברקו מיסדרתcollection של תנובה
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ו 1/4 כוס קמח 175 גרם
  • כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • כף עלי טימין טריים (לא חייבים) אפשר מיובשים ואז לשים כפית.

הוראות הכנה:

  • מפוררים את הפטה ומערבבים בקערה עם הקוטג'.
  • מוסיפים גבינה צהובה ביצה ושמן ומערבבים.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפיה מלח וטימין ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת למנג'טים עד לחצי הגובה.
  • אופים בחום 170 מעלות במשך 1-20 דקות
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

המתכון פותח בשיתוף תנובה

‏2 תגובות

  1. לאה לוי ב- 5 במאי 2021 בשעה 16:08

    אשמח חקבל חוברת מתכונים לשבועות

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2021 בשעה 11:03

      תודה אבל אין לי חוברת לשבועות, הבלוג הוא החוברת. ישנה בעמוד הראשי הפניה לכל מתכוני שבועות שלי ושם תוכלי לראות את המבחר

השאר תגובה