אזני המן בשלל צבעים

כמה כיף שפורים בפתח 🙂 חג כל כך כייפי, ססגוני ושמח. גם האפיה שלי מתאימה את עצמה לחג וזה המקום להשתולל עם שלל רעיונות שביום יום פחות יוצא לי להכין.
כזה הוא המתכון שאציג בפניכם בפוסט הזה – אזני המן בשלל צבעים שפשוט עושות שמח בלב ובעיניים.

את המתכון הזה פיתחתי בשנה שעברה לפרוייקט מיוחד לפורים עבור חברת מיימונס וכל כך התלהבתי מהן ומאיך שיצאו כל כך צבעוניות ושמחות שביקשתי את רשות החברה לשתף את המתכון גם פה בבלוג, כדי שגם אתם, הקוראים הנאמנים שלי, תוכלו ליהנות ממנו.

אז בלי הקדמות נוספות – קבלו את אזני ההמן הצבעניות והמשגעות שהכנתי:

החומרים:

לבצק:
200 גר' חמאה רכה
100 גר' אבקת סוכר
385 גר' (2 ו- 3/4 כוסות) קמח לבן
ביצה אחת
צבעי מאכל  (השתמשתי כאן באלה של מיימונס)

למלית:
מלית שוקולד או ממרח שוקולד (השתמשתי במלית שוקולד של מיימונס)
סוכריות עדשים

הכנת הבצק:

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומעט אוורירית.
בעזרת לקקן מנקים את שולי הקערה מתערובת החמאה אל מרכז הקערה, מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה, בהירה ומעט תפוחה.
מוסיפים את הקמח ומערבלים בעדינות עד שהבצק מתגבש.

מחלקים את הבצק ל 5 חלקים שווים (כל חלק כ- 130 גר') וצובעים כל חלק בצבע אחר (במידת הצורך אם הבצק נהיה מעט דביק  מוסיפים מעט קמח).
בשלב זה אפשר לצנן את הבצק במקרר עד 24 שעות.

מחלקים כל אחד מחלקי הבצק שצבענו ל- 4 חלקים, ומגלגלים כל חלק ל"נחש". מסדרים את ה"נחשים" אחד לייד השני ומרדדים אותם מעל ניילון נצמד או נייר אפיה לקבלת מראה מפוספס.

בעזרת כוס או קורצן קורצים עיגולים, על כל עיגול מניחים כחצי כפית מלית שוקולד ומעליה מניחים מיני עדשים.

מקפלים כל עיגול לצורת אוזן המן משולשת ומהדקים בקצוות. והפלא ופלא יש לכם אזני המן צבעוניות וכל כך שמחות 🙂

כשמסיימים מכניסים את אזני ההמן למקרר או למקפיא לרבע שעה על מנת שיתמצקו (אל תוותרו על הקרור כי זה מה שמונע מאזני ההמן להפתח באפיה).

מעבירים את אזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפיה  ואופים בחום של 160 מעלות במשך כ- 12 דקות.
באפיה הצבע קצת ידהה אבל לא להבהל. עדיין יצאו לכם אזני המן משגעות ומיוחדות.

פורים שמח!!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעםשמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמת בצד הימני של האתר (רק מכניסים מייל).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגיות והמאפים ששמתם במשלוח המנות.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

מחפשים רעיונות נוספים למשלוח המנות? הנה כמה מהחביבים עלי (לחצו על התמונה ותגיעו למתכון)

אזני המן שמחות במיוחד

מתנה בצנצנת – עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות מושלגות

צילום: נופר נוג'אטי

עוגיות חמאה בשלל צורות

מעמול

ריבועיות שוקולד ומרנג

עוגיות כפתורים

הפוסט נכתב השיתוף עם מימונס

השאר תגובה