ביצת הפתעה – קינוח בזק עם קרם וניל ותאנים

ראש השנה מתקרב וכמוכם גם אני שוברת את הראש איזה קינוח אכין לערב החג ולארוחות השונות שילוו את חגי תשרי. החיסרון בלהיות בלוגר הוא שעד שמגיע החג כבר הכנתי כל כך הרבה מנות לחג שאני מגיעה אליו ברוויה מסויימת ומרוב מנות לא יודעת מה להכין בעצמי 🙂 . אז הרשו לי להציג לכם מתכון מהמם ומהיר – ביצת הפתעה !

ולמה ביצת הפתעה? כמובן בגלל שהוא מוגש באריזה בדוגמת ביצה – שהופכת כל קינוח, ולו הסטנדרטי ביותר, לקינוח "וואו!!". אתם בטח מזהים אותה מהמתכון ל מוס השוקולד שהתפרסם בבלוג בעבר. והשנה החלטתי להשתמש באריזה היפייפה הזו לקינוח נוסף ומרשים.
סיבה נוספת להפתעה היא שאף אחד לא ינחש שמדובר בקינוח בזק. מסוג הקינוחים שאין הרבה זמן (או כוח, אחרי כל הבישולים) להכין אבל בכל זאת רוצים שייראה יפה ומרשים.
יש בו עוגיות קנויות, קרם גבינה שכולם מתלקקים עליו ותאנים שעכשיו נמצאות בשיאן וכל כך מתאימות לחגים.

החומרים

הכמות מספיקה ל 20 מנות אישיות ב"ביצת הפתעה" או ל 10 מנות בכלי הגשה בנפח של כחצי כוס (משתנה לפי נפח כלי ההגשה)

500 מ"ל (מיכל גדול או 2 קטנים) שמנת מתוקה (אני משתמשת ב 38% של השף הלבן)
1 מיכל (250 גר') גבינה לבנה (אני משתמשת ב 9% של תנובה)
1 חב' (80 גר') אינסטנט פודינג וניל
כ- 10-15 עוגיות בטעם קרמל (או כל עוגיה פריכה שאוהבים, רצוי בצבע כהה שיהיה ניגוד צבעים)
תאנים (אם אין אז כל פרי אחר שאוהבים)

**לגירסת פרווה או גירסה טבעונית אפשר להשתמש בגבינה הטבעונית של תנובה מסידרת הסויה ובשמנת צמחית – הכנתי ובני המשפחה מאוד נהנו בלי לנחש ממה הורכב הקרם

**את אריזת הביצה אפשר למצוא בחנויות חד פעמי ולפעמים בחנויות המתמחות

ההכנה

טוחנים את העוגיות לפירורים דקים – אפשר במעבד מזון ואפשר פשוט לשים בשקית זיפ לוק ולרסק עם מערוך או כל "פטיש" אחר עד שיהיו פירורים.

מכינים קרם וניל – מערבלים במיקסר את השמנת עם האינסטנט פודינג וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה ומקפלים לתוכה את הגבינה הלבנה בעדינות עד שמתקבל קרם אחיד. מעבירים את הקרם לשקית זילוף (לא חובה אבל זה מקל על הרכבת המנה).

חותכים את התאנים לרבעים או לשישיות.

וזה הכל – הבטחתי קינוח מהיר, נכון?

ולהרכבה

מפזרים בערך כפית של עוגיות על תחתית כל "ביצה" (או על תחתית הכלי בו אתם מגישים את הקינוח)

ממלאים מעל בקרם

מקשטים בתאנים ומפזרים מפירורי העוגיות מעל

נשאר רק לסגור את מכסה הביצה ולהעביר למקרר להתמצקות.

נכון מהיר?

כאלה מתכונים אני אוהבת – מרשימים מאוד, טעימים וסופר מהירים.

הגוזלים שלי חזרו הביתה, ראו את ביצי ההפתעה ומייד ביקשו לזלול (בלי התאנים.. קרציות קטנות שלי) והקטן אפילו ביקש תוספת.

לא היתה מאושרת ממני שגרמתי לגוזל לאכול גבינה לבנה במסווה של קינוח 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של הקינוחים שלכם לחג.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

**הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם תנובה

‏6 תגובות

  1. פלוס ברוריה ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 7:16

    ראשית, נהנית מאודדד מהמתכונים שלך ובדרך שבם הינך מגישה.
    קינוח ביצת ההפתעה מדהיםםםם. הייתי שמחה לדעת מהיכן רוכשים את הביצה.
    תודה ושנה טובה ומתוקה

    ממני

    פלוס ברוריה

    • שמח במטבח ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 13:28

      תודה רבה ברוריה 🙂
      את אריזת הביצה אפשר למצוא בחנויות חד פעמי ולפעמים בחנויות המתמחות
      שנה נהדרת גם לך
      רות

  2. אסתר אלביליה ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 11:35

    נראה קל. הלוואי ואצליח אותו

    • שמח במטבח ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 13:27

      אין סיבה שלא 🙂 זה מתכון מאוד קל

  3. Libi ב- 4 בספטמבר 2018 בשעה 21:42

    נראה מעולה.
    אם אני רוצה להחליף את התאנים בפרי אחר, על מה היית ממליצה כדי לשמור על החיבור הטוב עם הקרם?

    • שמח במטבח ב- 5 בספטמבר 2018 בשעה 20:12

      אין בעיה . כל פרי שאת אוהבת יתאים. פירות יער יהיו מאוד אלגנטים פה. גם אננס או קיווי ואפשר גם בלי הפירות בכלל ובמקום זה להוסיף קישוט שוקולדי

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *