קיש אנטיפסטי
שבועות מבחינתי הוא ה- חג לכל הקישים ובכל שנה אני מנסה לחשוב על רעיון חדש ומקורי שירענן את הארסנל שלי. השנה החלטתי שבמקום לבחור בירק שיככב בקיש פשוט אבחר שלא לבחור ואכין קיש אנטיפסטי שכולל כל ירק שאוהבים
אז הכנתי קיש אנטיפסטי שכולו צבעים וטעמים עם שלל של ירקות ועם מלית פטנט. אבל אם אתם רוצים אתם יכולים בכיף לגוון בירקות, לבחור באילו שאתם אוהבים או להשתמש בבסיס לקיש של ירק אחד לבחירתכם (נניח רק בטטות, או ברוקולי, או פטריות וכו') הכל הולך לפי ההעדפה שלכם.
החומרים לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ:
לקלתית:
175 (כוס ורבע) קמח לבן
120 גר' חמאה (השתמשתי בזו של תנובה)
קורט מלח
קורט סוכר
4-5 כפות מים
למלית:
ירקות לאנטיפסטי: בטטה, פטריות, זוקיני, בצל וכל ירק שאתם אוהבים
מעט שמן זית
עלי תימין
אריזת מלית למאפים של השף הלבן **
רבע כוס שמנת מתוקה של השף הלבן
ביצה אחת
100 גר' (חצי שקית) גבינת מוצרלה של השף הלבן
עלי טימין
**אם אתם לא מוצאים את המלית למאפים אפשר להכין מלית מ: 200 מ"ל שמנת מתוקה ו- 2 ביצים
הכנת הקלתית:
בקערת מעבד המזון שמים את הקמח והחמאה. מעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פרורית. מוסיפים מעט מים ומעבדים ובמידה והבצק יבש מוסיפים עוד קצת מים עד שהבצק מקבל מרקם של פירורים גסים., מעבירים למשטח מרופד בניילון נצמד, מאחדים את הבצק עם הידיים, משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
מעבירים את הבצק למקרר לשעה לפחות להתמצקות. לאחר מכן מרדדים את הבצק ומעבירים לקלתית (אני השתמשתי ברינג שהנחתי על תבנית מרופדת בנייר אפיה). מקפיאים את הקלתית למשך כשעה (ואפשר גם ללילה).
את הקלתית אופים אפיה ראשונית קצרה של 10 דקות בחום 180 מעלות ולאחר מכן מניחים לה להצטנן עד שהמלית מוכנה.
האנטיפסטי
כיוון שאפיית המלית אורכת פחות זמן מהדרוש לירקות, מכינים אנטיפסטי מהירקות. הכי קל והכי פשוט – מסדרים את הירקות בתבנית מרופדת בנייר אפיה. מפזרים מעליהם מעט שמן זית, מלח גס (או מלח רגיל אם אין לכם) וטימין ואופים במשך כחצי שעה עד שהירקות מתרככים.
כיוון שהכנתי כמות קצת יותר גדולה של ירקות, חילקתי את האנטיפסטי ל 2 תבניות. אחת של ירקות שייאפו יותר מהר (פטריות, פלפלים וכו') ושניה לאלה שיצטרכו קצת יותר זמן.
המלית:
בקערה מערבבים את המלית למאפים עם שמנת מתוקה וביצה אחת עד שהתערובת אחידה (המלית די סמיכה ולכן מדללים אותה עם השמנת, שגם מוסיפה טעם טוב למלית). לאחר מכן מוסיפים מוצרלה מגורדת וטימין ומערבבים הכל עד שהתערובת אחידה.
את המלית מסדרים יפה על הקלתית החצי אפויה (זוכרים שאפינו אותה 10 דקות והנחנו לה להצטנן?)
ולסיום מסדרים את הירקות מעל הקלתית בכל עיצוב שנראה לכם ומפזרים מעל עוד כמה עלי טימין.
את הקיש אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות ולאחר מכן נותנים לו להצטנן.
והנה, יש לכם קיש אנטיפסטי לתפארת שיככב בכל ארוח 🙂
חג שבועות שמח!!
מחפשים מתכונים נוספים לשבועות? אל תפספסו את קטגוריית שבועות בבלוג – יש שם את כל מה שרק תרצו לחפש לכבוד החג.
ואל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, הכי כיף לראות את הביצועים שלכם!!
המתכון פותח בשיתוף השף הלבן – תנובה
האם אפשר להקפיא את הקיש לפני האפייה ולאפות במועד מאוחר יוצר?
אפשר להקפיא את הקלתית לפני המילוי ואז לאפות, או להכין הכל ואז להקפיא. בעייתי להקפיא לפני האפיה כי המלית נוזלית ובהפשרה עלולים להיות בה כל מיני רטיבויות, הפרשות נוזלים וכו'.