קאפקייקס שוקולד בלי טיפת קמח

בכל שנה בסביבות פסח כולם מתחילים לחפש מתכונים שווים ללא קמח, וכמובן שגם אני ביניהם. ולא רק לקינוח לארוחת החג אלא גם למתוקים שאפשר להגיש במהלך חול המועד ובארוחת החג השני. המתכון הבא הוא מתכון שאני אוהבת במיוחד, ולא רק בפסח – קאפקייקס שוקולד בלי טיפת קמח –  קאפקייקס שוקולדיים, נימוחים וטעימים להפליא שאומצו אצלנו לכל השנה.

את המתכון פיתחתי עבור האתר "רגע מתוק" והוא היה כל כך מוצלח שביקשתי את רשות החברה להעלות אותו גם פה בבלוג, כדי שמי שעדיין לא התוודע אליו יכיר אותו ואני בטוחה שיתמכר אף הוא.

ההכנה עצמה של הקאפקייקס די קלה וכל מה שתצטרכו זה קערה וכף או לקקן, שזה גם בונוס נהדר ותודו שאין כמו להכין קינוח שווה במינימום בלאגן במטבח 🙂
ולמי שרוצה לפנפן את המראה שלהם – הוספתי גם קרם מסקרפונה שקל מאוד להכין שהולך ממש טוב עם הקאפקייקס (אם כי הם מעולים גם בלי שום תוספת).

החומרים לכ- 10 קאפקייקס:

120 גר' שוקולד מריר (רצוי לפחות 55% מוצקי קקאו ומעלה – אני השתמשתי כאן בשוקולד פרה 60%)
120 גר' חמאה
קורט מלח
160 גר' (2/3 כוס) סוכר חום מהסוג הכהה והדביק
כפית תמצית וניל
3 ביצים
70 גר' (1/2 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי איכותי – זה באמת עושה את ההבדל)
50 גר' (1/2 כוס) שקדים טחונים

לקרם מסקרפונה:

240 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה
125 גר' (חצי חבילה) גבינת מסקרפונה – בטמפרטורת החדר (חשוב)
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר

ההכנה:
קאפקייקס:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים מראש מנג'טים קשיחים מנייר (אפשר גם לאפות בתבנית שקעים אבל אז חשוב לשמן אותה היטב).
אני ממליצה בחום להשתמש במנג'טים כמו בתמונה שמתחת – הם יציבים, לא גדולים מדי (יש גם יותר קטנים) נוחים מאוד לפתיחה וגם מגיעים בשלל דוגמאות יפות.

ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהכל נמס לגמרי (פשוט מחממים בפולסים של חצי דקה ומערבבים בין חימום לחימום).
מוסיפים לפי הסדר: סוכר חום, מלח, ביצים, וניל, אבקת קקאו ושקדים – אחרי כל הוספה של רכיב מערבבים עד שהתערובת אחידה ורק אז מוסיפים את הרכיב הבא.
יוצקים את הבלילה למנג'טים או לתבנית עד לגובה 2/3 בלבד.

אופים את הקאפקייקס במשך כ- 10-12 דקות עד שהם יציבים ומניחים בצד שיצטננו.

קרם מסקרפונה:

אציין מראש שלא חייבים להכין את הקרם והקאפקייקס נפלאים גם בלעדיו. הקרם פשוט הופך אותם לחגיגיים ומפנקים יותר.

מניחים בקערת המיקסר את המסקרפנה שהוצאנו מראש מהמקרר (זה חשוב כי אם נשתמש במסקרפונה קרה מהמקרר היא לא תקציף טוב ויהיו לנו גושים בקרם), השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
קחו בחשבון שהקרם עוד יסמיך בקירור אז אין צורך בהקצפת יתר אבל כן חשוב שיהיה קרם שאפשר להרים עם האצבע בלי שינזול חזרה לקערה.

מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת ומזלפים על כל קאפקייק.
כמובן שאפשר גם להניח על כל קאפקייק קרם עם כף או כפית ב – free style אני פשוט אוהבת את המראה המזולף.

לסיום בחרתי לקשט בתלתלי שוקולד. אלה שבתמונה קנויים אבל תמיד אפשר להכין על ידי גרוד של חבילת שוקולד בטמפרטורת החדר עם קולפן.

חג שמח לכולכם 🙂

מחפשים עוד מתכונים מרשימים לחג? כנסו לקטגוריית מתכוני פסח ותמצאו שלל קינוחים לחג.

והנה כמה רעיונות שאהבתם במיוחד:

פאי שוקולד טבעוני – הלהיט שהצליח להפיל את האתר מרוב כניסות

קונקרד

עוגת מוס פירות יער

אצבעות שוקולד

מלבי חלב קוקוס

פודינג טפיוקה עם שוקולד

ויש גם גירסת תותים 🙂

הפוסט נכתב בשיתוף עם עלית – רגע מתוק

‏12 תגובות

  1. נורית ב- 26 במרץ 2018 בשעה 20:20

    היי,
    במה אפשר להחליף את השקדים טחונים?

    תדוה וחג שמח 🙂

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 7:56

      הי נורית. אפשר להחליף בכל אגוז אחר טחון. אי אפשר להחליף בתחליפי קמח כי אז יחס ההמרה משתנה וכל המתכון ישתנה

  2. אמונה ב- 26 במרץ 2018 בשעה 20:52

    נראה מדהים!! ממש רוצה לנסות בפסח, רק- יש אפשרות להמיר חמאה בשמן?
    התנור שלי של פסח בשרי..

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 7:57

      תודה אמונה
      אפשר להמיר בשמן קוקוס באופן שיהיה 80% מכמות החמאה. אני פחות ממליצה להמיר בשמן רגיל.

  3. רותם שוורצמן ב- 30 במרץ 2018 בשעה 11:48

    האם את הקרם מסקרפונה יש לזלף על הקאפקייקס כאשר הן חמות או שיש להמתין עד לצינון מוחלט?

    • שמח במטבח ב- 31 במרץ 2018 בשעה 8:12

      חשוב להמתין לצינון מוחלט. אחרת הקרם יימס

  4. מינה זריבץ ב- 3 באפריל 2018 בשעה 21:39

    האם באמתחתך מתכון ללחמניות לפסח?
    חג שמח

  5. עדי ב- 4 ביולי 2018 בשעה 8:53

    נראה מעולה,
    אפשר במקום שקדים טחונים להשתמש בקמח שקדים? (אולי זה בעצם אותו דבר..)

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:19

      זה די אותו דבר. לפעמים קמח שקדים טיפה יותר דק אבל ברוב המקרים זה אותו מוצר

  6. אסי ב- 25 ביולי 2018 בשעה 16:51

    חייב סוכר חום דביק או שאפשר סוכר חום רגיל

    • שמח במטבח ב- 25 ביולי 2018 בשעה 19:39

      עדיף דביק ואם אין, אני אישית מעדיפה להחליף בלבן.
      הדמררה לא נמס טוב באפיה ונשאר גרגרי

השאר תגובה