קאפקייקס שוקולד בלי טיפת קמח
בכל שנה בסביבות פסח כולם מתחילים לחפש מתכונים שווים ללא קמח, וכמובן שגם אני ביניהם. ולא רק לקינוח לארוחת החג אלא גם למתוקים שאפשר להגיש במהלך חול המועד ובארוחת החג השני. המתכון הבא הוא מתכון שאני אוהבת במיוחד, ולא רק בפסח – קאפקייקס שוקולד בלי טיפת קמח – קאפקייקס שוקולדיים, נימוחים וטעימים להפליא שאומצו אצלנו לכל השנה.
את המתכון פיתחתי עבור האתר "רגע מתוק" והוא היה כל כך מוצלח שביקשתי את רשות החברה להעלות אותו גם פה בבלוג, כדי שמי שעדיין לא התוודע אליו יכיר אותו ואני בטוחה שיתמכר אף הוא.
ההכנה עצמה של קאפקייקס שוקולד די קלה וכל מה שתצטרכו זה קערה וכף או לקקן, שזה גם בונוס נהדר ותודו שאין כמו להכין קינוח שווה במינימום בלאגן במטבח 🙂
ולמי שרוצה לפנפן את המראה שלהם – הוספתי גם קרם מסקרפונה שקל מאוד להכין שהולך ממש טוב עם הקאפקייקס (אם כי הם מעולים גם בלי שום תוספת).
החומרים לכ- 10 קאפקייקס שוקולד:
120 גר' שוקולד מריר (רצוי לפחות 55% מוצקי קקאו ומעלה – אני השתמשתי כאן בשוקולד פרה 60%)
120 גר' חמאה
קורט מלח
160 גר' (2/3 כוס) סוכר חום מהסוג הכהה והדביק
כפית תמצית וניל
3 ביצים
70 גר' (1/2 כוס) אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי איכותי – זה באמת עושה את ההבדל)
50 גר' (1/2 כוס) שקדים טחונים
לקרם מסקרפונה:
240 מ"ל (כוס) שמנת מתוקה
125 גר' (חצי חבילה) גבינת מסקרפונה – בטמפרטורת החדר (חשוב)
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת סוכר
ההכנה:
קאפקייקס:
מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים מראש מנג'טים קשיחים מנייר (אפשר גם לאפות בתבנית שקעים אבל אז חשוב לשמן אותה היטב).
אני ממליצה בחום להשתמש במנג'טים כמו בתמונה שמתחת – הם יציבים, לא גדולים מדי (יש גם יותר קטנים) נוחים מאוד לפתיחה וגם מגיעים בשלל דוגמאות יפות.
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה עד שהכל נמס לגמרי (פשוט מחממים בפולסים של חצי דקה ומערבבים בין חימום לחימום).
מוסיפים לפי הסדר: סוכר חום, מלח, ביצים, וניל, אבקת קקאו ושקדים – אחרי כל הוספה של רכיב מערבבים עד שהתערובת אחידה ורק אז מוסיפים את הרכיב הבא.
יוצקים את הבלילה למנג'טים או לתבנית עד לגובה 2/3 בלבד.
אופים את הקאפקייקס במשך כ- 10-12 דקות עד שהם יציבים ומניחים בצד שיצטננו.
קרם מסקרפונה:
אציין מראש שלא חייבים להכין את הקרם והקאפקייקס נפלאים גם בלעדיו. הקרם פשוט הופך אותם לחגיגיים ומפנקים יותר.
מניחים בקערת המיקסר את המסקרפנה שהוצאנו מראש מהמקרר (זה חשוב כי אם נשתמש במסקרפונה קרה מהמקרר היא לא תקציף טוב ויהיו לנו גושים בקרם), השמנת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
קחו בחשבון שהקרם עוד יסמיך בקירור אז אין צורך בהקצפת יתר אבל כן חשוב שיהיה קרם שאפשר להרים עם האצבע בלי שינזול חזרה לקערה.
מעבירים את הקרם לשק זילוף עם פיה משוננת ומזלפים על כל קאפקייק.
כמובן שאפשר גם להניח על כל קאפקייק קרם עם כף או כפית ב – free style אני פשוט אוהבת את המראה המזולף.
לסיום בחרתי לקשט בתלתלי שוקולד. אלה שבתמונה קנויים אבל תמיד אפשר להכין על ידי גרוד של חבילת שוקולד בטמפרטורת החדר עם קולפן.
חג שמח לכולכם 🙂
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר ?
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
ואם מתחשק לכם רעיון נוסף לקאפקייקס ללא גלוטן כנסו למתכון של דביר באתר המקסים שלו שכולו מוקדש למתכונים ללא גלוטן.
מחפשים עוד מתכונים מרשימים לחג? כנסו לקטגוריית מתכוני פסח ותמצאו שלל קינוחים לחג.
והנה כמה רעיונות שאהבתם במיוחד:
פאי שוקולד טבעוני – הלהיט שהצליח להפיל את האתר מרוב כניסות
הפוסט נכתב בשיתוף עם עלית – רגע מתוק
היי,
במה אפשר להחליף את השקדים טחונים?
תדוה וחג שמח 🙂
הי נורית. אפשר להחליף בכל אגוז אחר טחון. אי אפשר להחליף בתחליפי קמח כי אז יחס ההמרה משתנה וכל המתכון ישתנה
נראה מדהים!! ממש רוצה לנסות בפסח, רק- יש אפשרות להמיר חמאה בשמן?
התנור שלי של פסח בשרי..
תודה אמונה
אפשר להמיר בשמן קוקוס באופן שיהיה 80% מכמות החמאה. אני פחות ממליצה להמיר בשמן רגיל.
האם את הקרם מסקרפונה יש לזלף על הקאפקייקס כאשר הן חמות או שיש להמתין עד לצינון מוחלט?
חשוב להמתין לצינון מוחלט. אחרת הקרם יימס
האם באמתחתך מתכון ללחמניות לפסח?
חג שמח
מינה אהובה, שכחתי לגמרי מהלחמניות לפסח.
בוודאי שיש
כתבי בחיפוש לחמניות לפסח
נראה מעולה,
אפשר במקום שקדים טחונים להשתמש בקמח שקדים? (אולי זה בעצם אותו דבר..)
זה די אותו דבר. לפעמים קמח שקדים טיפה יותר דק אבל ברוב המקרים זה אותו מוצר
חייב סוכר חום דביק או שאפשר סוכר חום רגיל
עדיף דביק ואם אין, אני אישית מעדיפה להחליף בלבן.
הדמררה לא נמס טוב באפיה ונשאר גרגרי
שלום, הקאפקייק בתנור כבר 20 דקות ועדיין לא מוכנים. יתכן וישנה בעיה עם הזמנים? וכן, האם חסרה אבקת אפייה או סודה לשתייה?
תודה דפנה
הי דפנה
מוזר שהם עדיין לא מוכנים. יכול להיות שהתנור שלך מתנהג מעט אחרת.
המתכון נבדק על ידי כמה וכמה פעמים והוא מדוייק. לא חסר בו כלום וזמן האפיה שנכתב בו מתאים לכמויות. כמובן שכל תנור מתנהג אחרת ויכולות להיות חריגות של כמה דקות לפה או לשם אבל בגדול זה סדר גודל הזמנים.
היי
הצורה שלהם מאוד יפה. האם הכנת במנגטים האדומים כמו בתמונה ופשוט הוצאת אותם מהקרטון?
והאם ניתן להקפיא?
אכן הכנתי במנג'טים מנייר קשיח ואז הסרתי.
אפשר להקפיא. אני פחות ממליצה על כך
היי
לא זוכרת אם הקקאו ההולנדי מריר. אצלנו הילדים לא אוהבים שוקולד/ טעם מריר????
לא מריר. הוא נותן טעם מעולה לעוגיות ואין בהן מרירות
היי, יש אפשרות להכין את המתכון כקאפקייקס וניל ולא שוקולד? אם כן, מה יש להוסיף? תודה!
הי עפרה
צר לי אבל המתכון הזה בנוי כולו סביב השוקולד כך שאי אפשר להפוך אותו לונילי בלי לשנות את כל המתכון (שזה אומר בעצם לפתח מתכון חדש)
ממליצה לך לחפש ברשת קאפקייק וניל נטול גלוטן וכך תוכלי למצוא מתכון שיתאים לדרישותיך
היי רות,
רציתי להגיד קודם כל שאני מאוד אוהבת את הבלוג והמתכונים מעולים!
לעניין הקאפקייק, עשיתי ניסיון, יצא מאוד מוצלח אבל לצערי הילדים חשבו שזה מריר מידי.
רציתי לבדוק את את חושבת שיש אפשרות להחליף את הקקאו באבקת שוקולית או את השוקולד המריר בשוקולד חלב? משהו שיתאים יותר לילדים…
ורד
תודה רבה ורד 🙂 משמח לשמוע
לגבי הקאפקייקס – לא ניסיתי להכין עם שוקולית אז אני לא יודעת אם ילך. אפשר לנסות להכין עם שוקולית אבל אני מציעה שתשאירי את השוקולד המריר ואל תמירי בחלב.
לגבי התאמת המתכון לילדים, חייבת לציין שאפילו הבררנים שלי אכלו מהן וכך גם חבריו לכיתה של גוזלי (הכנתי כשהיה יומולדת והיה צריך במתוק ללא גלוטן) כך שאין לי ספק שהטעם מתאים לילדים, אבל כמובן שכל ילד וההעדפות שלו (ואת זה אני אומרת כאמא לילדים שמסרבים להרבה קינוחים).
בהצלחה 🙂
אפשר לצבוע את הקרם מסקרפונה לשוקולדי?
אולי להחליף את האבקת סוכר בשוקולית או פשוט להוסיף קקאו?
הי
אין בעיה להפוך את הקרם לשוקולדי על ידי הוספת כפית קקאו שמומסת במעט מים רותחים
או פשוט להכין גנאש שוקולד מוקצף (ממיסים 200 גר' שוקולד עם 200 גר' שמנת מתוקה, מצננים ואז מקציפים עם עוד 200 גר' שמנת מתוקה קרה)
היי. נראה מעותה. רמי י לשאות על הקרם מסקרפונה – חושבת שזה צעבוד גם עם גבינת שמנת 25 אחוז רגילה? כמובן זה לא ייצא אותו דבר השאלה אם בכלת ייצא לי קרם שווה או שהקצפת סתם תיהרס. תודה!
הי אופה, אני אישית לא הייתי שמחה לאכול קרם שעשוי מגבינת שמנת בגלל החמיצות שלה. גם מבחינת הקצפה המרקם יהיה שונה. אם את לא רוצה להכין עם מסקרפונה אני מציעה להכין קרם משמנת מתוקה עם מעט אינסטנט פודינג (נניח 2 כפות לכל מיכל של 250 מ"ל שמנת).
רות יקרה שבת שלום,
תודה רבה על המתכון. רציתי לשאול אם יש אפשרות לוותר על הסוכר לחלוטין עבור מישהי סוכרתית? האם זה יפגע במרקם או יצליח?
אי אפשר להכין את הקאפקייקס הללו בלי סוכר בכלל. ניתן להכין עם תחליף סוכרץ
נראה מעולה! האם אני יכולה להכין את קרם המסקרפונה יום לפני ולשמור במקרר ורק אז לזלף? או לזלף יום לפני ? מה הכי כדאי?
עדיף להכין את קרם המסקרפונה לפני הזילוף ולהגיש. זה יישמר במקרר עוד יום אבל מעבר לזה ומכיוון שאי אפשר לשמור את הכל מכוסה היטב והקרם עלול להתייבש לא הייתי שומרת במקרר. את הקאפקייקס אין בעיה להכין מראש.
הי,
תודה על המתכון. הכנתי עכשיו.
את ממליצה למלא עד 2/3 גובה שזו באמת המלצה מוכרת ממתכונים למאפינס וקאפקייקס, אבל לרוב יש אבקת אפיה או משהו שעוזר להם לתפוח פה אין. ובאמת הם עלו לי אבל רק קצת – למה בעצם המלצת על 2/3 גובה?
לחילופין, איך את חושבת שקצת אבקת אפיה תשפיע (כדי לתת צורה קצת יותר גבוהה)?
בנוסף, ראיתי בתגובות שאת ממליצה לא להקפיא. למה?
תודה,
נתן
הי נתן
התפיחה במתכונים מתרחשת בגלל כמה סיבות, ולא רק כאשר שמים אבקת אפיה. למשל ביצים תופחות בזמן האפיה (גם אם לא מקציפים אותן) ולכן המאפינס האלה עלו אצלי גם ללא אבקת אפיה.
אם אתה רוצה גובה נוסף אפשר להוסיף אבקת אפיה אבל לא חובה.
לגבי הקפאה – אני אישית בדעה שעוגות בחושות שמקפיאים יוצאות מההקפאה במרקם שונה ולכן ממליצה לא להקפיא.