פאי קרם קוקוס
מי שעוקב אחרי הבלוג כבר יודע שאני מחובבי הקוקוס. ומבחינתי אין מנה שלא אשמח להכין עם חומר הגלם הזה. אז הפעם אני שמחה לשתף אתכם במתכון שלי לפאי מיוחד וסופר שווה – פאי קרם קוקוס (!!) קלאסיקה אמריקאית במיטבה שנותנת הרבה כבוד לקוקוס ובגדול 🙂
ולמה דווקא פאי קרם קוקוס? האמת שזה התחיל כמחווה לאחד המתכונים שהכי אהבתם השנה בבלוג – חטיף באונטי ביתי -שפורסם לקראת פסח כמתכון כשל"פ שיש לו גירסת פרווה טבעונית.
ככה זה כשסוף השנה מתקרב… מתחילים לסכם שנה, ובין היתר גם את המתכונים שהכי אהבתם השנה. ומה אומר לכם, לפי כמות הצפיות בבלוג הבאונטי בהחלט כיכב אצלכם.
ואז עלה לי הרעיון של להכין מתכון קוקוסי נוסף, כמחווה לבאונטי, וכשחשבתי איזה מתכון הכי בא לי להכין ישר חשבתי על פאי קרם קוקוס. הכי קוקוס שיש וכל כך טעים!! לא לדאוג, ההכנה לא מסובכת מדי ויש לי אפילו קיצור דרך בשבילכם.
החומרים:
לקלתית:
חבילת בצק פריך מתוק (אני השתמשתי בשל מעדנות) – לא לשכוח להעביר למקרר שיפשיר
למלית קוקוס:
כוס וחצי קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס)
כוס וחצי חלב
4 חלמונים
2/3 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
כוס – חבילה של 100 גר' – קוקוס טחון (הקוקוס שמוכרים בסופר מרקט)
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
לקישוט:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
שבבי שוקולד (לא חובה – אני אהבתי את הגיוון בצבע)
**למי שמעוניין להכין בצק פריך בעצמו כנסו כאן למתכון לבצק פריך לפאי
ההכנה:
קלתית בצק פריך:
הפעם ההכנה הכי קלה שיש כי הבצק כבר מוכן ומרודד עבורנו. כל שנותר זה לפתוח את האריזה, לפרוס את הבצק ולהעביר לקלתית. את העודפים של הבצק חותכים בעדינות עם סכין. ואם חלילה חסר בצק למלא את התבנית (אם היא בקוטר גדול יותר), משתמשים בעודפים להשלמות ומהדקים בעדינות. את הקלתית אפשר לנקב קצת עם מזלג שהבצק לא יתנפח באפיה.
המלצה שלי – תדאגו שהשולים יהיו טיפה יותר גבוהים מהתבנית כי בצק פריך מתכווץ מעט באפיה.
מעבירים את הקלתית למקפיא ומקררים טוב טוב (עדיף לילה) ההקפאה עוזרת לשמור על הבצק שיתכווץ כמה שפחות.
לפני שמכניסים את הקלתית לתנור (שמחומם מראש ל 180 מעלות כמובן), מכסים אותה בנייר אפיה וממלאים במשקולת לאפיה באופן שהמשקולות יהיו קרובות לשולי הפאי.
מה זה משקולות לאפיה? פשוט מאוד – כיוון שבצק פריך נוטה להתכווץ משתמשים במשהו שיתפוס אותו באפיה ולא יאפשר לו לצנוח. אפשר להשתמש באורז או בקטניות (חומוס/שעועית) יבשים כמובן, או שאפשר לקנות כדוריות קרמיקה שישמשו כמשקולות.
ועוד טיפ – אין מספיק משקולות? שימו במרכז קערה ושימו סביבה את המשקולות שיש לכם. זה מה שאני עשיתי.
וחזרה להוראות האפיה – אופים עם המשקולות ב 180 מעלות במשך 10-12 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר האפיה בעדינות וממשיכים לאפות עוד כ 10-15 דקות עד שכל הקלתית שחומה ואין עליה רטיבויות.
המילוי:
בזמן שאופים את הקלתית (או אחרי שאפיתם ונתתם לקלתית להתקרר קצת, מה שנוח לכם) מכינים את המילוי, שהוא למעשה קרם פטיסייר קוקוס ממכר בטירוף.
בסיר שיהיה מספיק גדול לכל החומרים שמים את כל החומרים (כן, כן, הפעם בלי הפרדות של קערות והשוואות טמפרטורה. וזה עובד!!).
אני התחלתי עם החלמונים, סוכר, קורנפלור, וניל ומלח ולזה הוספתי את החלב וקרם הקוקוס.
מערבבים טוב טוב ומתחילים לחמם.
חשוב מאוד – בזמן הכנת הקרם אתם לא עוזבים את הכיריים. לערבב לערבב לערבב עם מטרפה כל הזמן, אחרת החלמונים ייקרשו לכם בתחתית הסיר וזה יהיה פיכסה (לא לדאוג, אם זה קורה מסננים, אבל עדיף פשוט להמנע מלהגיע לזה).
אז אחרי כ 5 דקות של ערבוב תתחילו לראות איך התערובת מתחילה להסמיך. תמשיכו לטרוף עד שתתחילו לראות סימנים של המטרפה בזמן הערבוב, תרגישו שהמלית סמיכה יותר והמבחן הכי טוב – מכניסים כף לתערובת ומעבירים אצבע על הקרם. אם נוצר שביל שלא חוזר הקרם מוכן.
כשהתערובת מסמיכה מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים לה את הקוקוס ומערבבים.
עכשיו יש לכם מלית קוקוס מוכנה והיא סופר מדהימה. חמה או קרה אני מסוגלת לחסל אותה עם כפית 🙂
את המלית יוצקים בעדינות על הקלתית ולאחר מכן מעבירים לקרור של לפחות שעתיים במקרר ואני ממליצה לילה.
לסיום, מקשטים בקצפת שמכינים משמנת מתוקה ואבקת סוכר.
אפשר פשוט לערום את הקצפת. אני בחרתי לזלף את הקרם עם צנטר כוכב בצורת שושנים. נכון יצא יפה?
וזהו. הפאי מוכן. אם בא לכם להשקיע עוד טיפה בקישוט אפשר לקשט בתלתלי שוקולד (שמכינים עם קולפן) או בשבבי קוקוס גדולים קלויים (יש בחנויות תבלינים ובחנויות המתמחות).
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר ?
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון נכתב בשיתוף מעדנות
מרהיב
מעורר תאבון.
מה קוטר התבנית פאי?
תבנית של 24 ס"מ
וואו, כמה שההסברים שלך מדוייקים, ברורים,מסבירים. כל הכבוד ותודה!!!
איזה כיף לשמוע. המון תודה על המשוב המפרגן
מה גודל התבנית? 24 ?
אכן
תבנית פאי בקוטר 24. אפשר גם 26
אפשר לטבען את העוגה? במה אפשר להחליף את הביצים?
קצת בעייתי להכין קרם פטיסייר ללא ביצים. אולי אפשר להכין את המתכון הזה עם קרם של קוקוס שמסמיכים אותו עם קורנפלור כמו מלבי, ועם תוספת של קוקוס ש"יתפוס" אותו. אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה אותו הדבר.
שלום רב, האם אפשר להפוך אותה לפרווה?
אין בעיה להחליף את החומרים החלביים בתחליפים פרווה. זו עוגה שטעם הקוקוס שולט בה ואז יותר קל לבצע את ההחלפות
מה ניתן לשים במקום החלב ?
כל תחליף חלב יעבוד
נראה שווה!
אפשר להקפיא אחרי ההכנה?
פחות מומלץ כיוון שהקרם יהיה גרגרי בהפשרה
שלום רות!!
המתכונים שלך מדהימים ותמיד כיף להיכנס לראות ולהתרשם, וכמובן מתכונים שתמיד יוצאים מעולה
רציתי לשאול אם לדעתך יתאים לשלב יותר את השוקולד פה-
לדוגמא בצק פריך שוקולדי (להחליף חלק מכמות הקמח בקקאו) עם קצפת קוקוס- שוקולד ?
תודה רבה!!!
בהחלט יתאים! שוקולד וקוקוס זה שידוך משמיים 🙂