פאי קרם קוקוס

מי שעוקב אחרי הבלוג כבר יודע שאני מחובבי הקוקוס. ומבחינתי אין מנה שלא אשמח להכין עם חומר הגלם הזה. אז הפעם אני שמחה לשתף אתכם במתכון שלי לפאי מיוחד וסופר שווה – פאי קרם קוקוס (!!) קלאסיקה אמריקאית במיטבה שנותנת הרבה כבוד לקוקוס ובגדול 🙂

פאי קרם קוקוס אורך

ולמה דווקא פאי קרם קוקוס? האמת שזה התחיל כמחווה לאחד המתכונים שהכי אהבתם השנה בבלוג – חטיף באונטי ביתי -שפורסם לקראת פסח כמתכון כשל"פ שיש לו גירסת פרווה טבעונית.

ככה זה כשסוף השנה מתקרב… מתחילים לסכם שנה, ובין היתר גם את המתכונים שהכי אהבתם השנה. ומה אומר לכם, לפי כמות הצפיות בבלוג הבאונטי בהחלט כיכב אצלכם.

ואז עלה לי הרעיון של להכין מתכון קוקוסי נוסף, כמחווה לבאונטי, וכשחשבתי איזה מתכון הכי בא לי להכין ישר חשבתי על פאי קרם קוקוס. הכי קוקוס שיש וכל כך טעים!! לא לדאוג, ההכנה לא מסובכת מדי ויש לי אפילו קיצור דרך בשבילכם.

פאי קרם קוקוס טופ

החומרים:

לקלתית:
חבילת בצק פריך מתוק (אני השתמשתי בשל מעדנות) – לא לשכוח להעביר למקרר שיפשיר

למלית קוקוס:
כוס וחצי קרם קוקוס (אפשר גם חלב קוקוס)
כוס וחצי חלב
4 חלמונים
2/3 כוס סוכר
1/3 כוס קורנפלור
כוס – חבילה של 100 גר' – קוקוס טחון (הקוקוס שמוכרים בסופר מרקט)
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח

לקישוט:
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
שבבי שוקולד (לא חובה – אני אהבתי את הגיוון בצבע)

**למי שמעוניין להכין בצק פריך בעצמו כנסו כאן למתכון לבצק פריך לפאי

פרוסת עוגה

ההכנה:

קלתית בצק פריך:

הפעם ההכנה הכי קלה שיש כי הבצק כבר מוכן ומרודד עבורנו. כל שנותר זה לפתוח את האריזה, לפרוס את הבצק ולהעביר לקלתית. את העודפים של הבצק חותכים בעדינות עם סכין. ואם חלילה חסר בצק למלא את התבנית (אם היא בקוטר גדול יותר), משתמשים בעודפים להשלמות ומהדקים בעדינות. את הקלתית אפשר לנקב קצת עם מזלג שהבצק לא יתנפח באפיה.

המלצה שלי – תדאגו שהשולים יהיו טיפה יותר גבוהים מהתבנית כי בצק פריך מתכווץ מעט באפיה.

קלתית עם בצק פריך מעדנות

מעבירים את הקלתית למקפיא ומקררים טוב טוב (עדיף לילה) ההקפאה עוזרת לשמור על הבצק שיתכווץ כמה שפחות.

לפני שמכניסים את הקלתית לתנור (שמחומם מראש ל 180 מעלות כמובן), מכסים אותה בנייר אפיה וממלאים במשקולת לאפיה באופן שהמשקולות יהיו קרובות לשולי הפאי.

מה זה משקולות לאפיה? פשוט מאוד – כיוון שבצק פריך נוטה להתכווץ  משתמשים במשהו שיתפוס אותו באפיה ולא יאפשר לו לצנוח. אפשר להשתמש באורז או בקטניות (חומוס/שעועית) יבשים כמובן, או שאפשר לקנות כדוריות קרמיקה שישמשו כמשקולות.

ועוד טיפ – אין מספיק משקולות? שימו במרכז קערה ושימו סביבה את המשקולות שיש לכם. זה מה שאני עשיתי.

וחזרה להוראות האפיה – אופים עם המשקולות ב 180 מעלות במשך 10-12 דקות, לאחר מכן מסירים את נייר האפיה בעדינות וממשיכים לאפות עוד כ 10-15 דקות עד שכל הקלתית שחומה ואין עליה רטיבויות.

קלתית עם משקולת

המילוי:

בזמן שאופים את הקלתית (או אחרי שאפיתם ונתתם לקלתית להתקרר קצת, מה שנוח לכם) מכינים את המילוי, שהוא למעשה קרם פטיסייר קוקוס ממכר בטירוף.

בסיר שיהיה מספיק גדול לכל החומרים שמים את כל החומרים (כן, כן, הפעם בלי הפרדות של קערות והשוואות טמפרטורה. וזה עובד!!).

אני התחלתי עם החלמונים, סוכר, קורנפלור, וניל ומלח ולזה הוספתי את החלב וקרם הקוקוס.

מערבבים טוב טוב ומתחילים לחמם.

הכנת קרם פטיסייר

חשוב מאוד – בזמן הכנת הקרם אתם לא עוזבים את הכיריים. לערבב לערבב לערבב עם מטרפה כל הזמן, אחרת החלמונים ייקרשו לכם בתחתית הסיר וזה יהיה פיכסה (לא לדאוג, אם זה קורה מסננים, אבל עדיף פשוט להמנע מלהגיע לזה).

אז אחרי כ 5 דקות של ערבוב תתחילו לראות איך התערובת מתחילה להסמיך. תמשיכו לטרוף עד שתתחילו לראות סימנים של המטרפה בזמן הערבוב, תרגישו שהמלית סמיכה יותר והמבחן הכי טוב – מכניסים כף לתערובת ומעבירים אצבע על הקרם. אם נוצר שביל שלא חוזר הקרם מוכן.

איך יודעים שהקרם מוכן

כשהתערובת מסמיכה מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים לה את הקוקוס ומערבבים.

הוספת קוקוס למלית

עכשיו יש לכם מלית קוקוס מוכנה והיא סופר מדהימה. חמה או קרה אני מסוגלת לחסל אותה עם כפית 🙂

את המלית יוצקים בעדינות על הקלתית ולאחר מכן מעבירים לקרור של לפחות שעתיים במקרר ואני ממליצה לילה.

קלתית ומלית

לסיום, מקשטים בקצפת שמכינים משמנת מתוקה ואבקת סוכר.

אפשר פשוט לערום את הקצפת. אני בחרתי לזלף את הקרם עם צנטר כוכב בצורת שושנים. נכון יצא יפה?

זילוף קצפת על הקרם

וזהו. הפאי מוכן. אם בא לכם להשקיע עוד טיפה בקישוט אפשר לקשט בתלתלי שוקולד (שמכינים עם קולפן) או בשבבי קוקוס גדולים קלויים (יש בחנויות תבלינים ובחנויות המתמחות).

פאי קוקוס עם בצק פריך מעדנות

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולהשאר איתי בקשר ?

ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

פרוסת פאי קרם קוקוס

המתכון נכתב בשיתוף מעדנות

‏17 תגובות

  1. ריקי ברוך ב- 18 בדצמבר 2019 בשעה 12:39

    מרהיב
    מעורר תאבון.

    • אורית ב- 23 בינואר 2020 בשעה 18:59

      מה קוטר התבנית פאי?

  2. זפי פז ב- 18 בדצמבר 2019 בשעה 15:11

    וואו, כמה שההסברים שלך מדוייקים, ברורים,מסבירים. כל הכבוד ותודה!!!

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 15:35

      איזה כיף לשמוע. המון תודה על המשוב המפרגן

  3. דניאלה ה. ב- 19 בדצמבר 2019 בשעה 11:03

    מה גודל התבנית? 24 ?

    • שמח במטבח ב- 22 בדצמבר 2019 בשעה 14:34

      אכן
      תבנית פאי בקוטר 24. אפשר גם 26

  4. טובי רופא ב- 7 בינואר 2020 בשעה 7:24

    אפשר לטבען את העוגה? במה אפשר להחליף את הביצים?

    • שמח במטבח ב- 12 בינואר 2020 בשעה 20:54

      קצת בעייתי להכין קרם פטיסייר ללא ביצים. אולי אפשר להכין את המתכון הזה עם קרם של קוקוס שמסמיכים אותו עם קורנפלור כמו מלבי, ועם תוספת של קוקוס ש"יתפוס" אותו. אבל קחי בחשבון שזה לא יהיה אותו הדבר.

  5. מלכה ב- 26 בינואר 2020 בשעה 12:44

    שלום רב, האם אפשר להפוך אותה לפרווה?

    • שמח במטבח ב- 28 בינואר 2020 בשעה 10:25

      אין בעיה להחליף את החומרים החלביים בתחליפים פרווה. זו עוגה שטעם הקוקוס שולט בה ואז יותר קל לבצע את ההחלפות

      • מיכל ב- 2 ביולי 2020 בשעה 8:43

        מה ניתן לשים במקום החלב ?

  6. שרה ב- 21 בנובמבר 2020 בשעה 20:18

    נראה שווה!
    אפשר להקפיא אחרי ההכנה?

    • שמח במטבח ב- 22 בנובמבר 2020 בשעה 18:49

      פחות מומלץ כיוון שהקרם יהיה גרגרי בהפשרה

  7. תחי'ה ב- 4 בינואר 2021 בשעה 12:44

    שלום רות!!
    המתכונים שלך מדהימים ותמיד כיף להיכנס לראות ולהתרשם, וכמובן מתכונים שתמיד יוצאים מעולה
    רציתי לשאול אם לדעתך יתאים לשלב יותר את השוקולד פה-
    לדוגמא בצק פריך שוקולדי (להחליף חלק מכמות הקמח בקקאו) עם קצפת קוקוס- שוקולד ?
    תודה רבה!!!

    • שמח במטבח ב- 4 בינואר 2021 בשעה 19:49

      בהחלט יתאים! שוקולד וקוקוס זה שידוך משמיים 🙂

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *