עוגת שכבות שוקולד פטל וקצפת

מכירים את השיר "אין אין אין חגיגה.. בלי בלי בלי עוגה"? אז עבורי השיר הזה הוא כמעט מוטו 🙂
כי מה יותר כיף מלפנק את החוגגים, ובמיוחד את חתן או כלת השמחה, בעוגה חגיגית, מושקעת וטעימה?

הפוסט הזה – והעוגה החגיגית שבפניכם – מוקדש ליעלי, שבקרוב מאוד תהיה אחותי הקטנה (או בהגדרה הרשמית "גיסתי").

את יעלי זכיתי להכיר לפני כשנתיים וחצי, כשאחי הקטן הביא אותה להכיר את המשפחה, ומאז היא נכנסה לי ללב.
אתם בטח יכולים לתאר לעצמכם מה רבה היתה שמחתי, ושמחת המשפחה, כשהתבשרנו שבקרוב נשמע פעמוני חתונה (או ליתר דיוק את הפזמון "קול ששון וקול שמחה, קול חתן וקול כלה..) יעלי תהפוך "רשמית" לחלק מהמשפחה (למרות שמבחינתנו היא כבר מזמן שם).

ההכנות לחתונה בעיצומן, וכך גם ההתרגשות (השבוע סוף סוף מצאתי שמלה!!) ובתוך כל זה זכינו לעוד 2 חגיגות – חגיגת יום ההולדת של יעלי ומסיבת הרווקות שלה.
ליום ההולדת ביקשה יעלי שאביא עוגה שאפשר להכין גם בגירסת פרווה, ואני נעניתי לאתגר. אז אחרי ששברתי את הראש (אבל ממש שברתי את הראש) החלטתי להכין לה עוגה חגיגית שתכיל את השילוב המושלם של שוקולד, קצפת (גם אם היא פרווה) ופטל, ובתור בונוס – שתהיה קלה להכנה. התוצאה היתה פשוט נפלאה והעוגה נטרפה על ידי החוגגים.
ההתלהבות היתה כה רבה, שהחלטתי להפתיע את יעלי ולהכין לה עוגה נוספת כזו למסיבת הרווקות שלה, והפעם בגירסה החלבית.
וכמובן שמתכון כל כך נפלא לא אשמור לעצמי.
מקווה שגם אתכם היא תשמש לחגיגות ולשמחות.

החומרים לעוגה בקוטר כ- 22 סנטימטר:

לעוגות השוקולד:
2 כוסות (280 גר') קמח
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום מהסוג הכהה ודביק
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס (50 גר') שמן
2 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה [לגירסת פרווה משתמשים בשמנת צמחית]
כפית תמצית וניל
100 מ"ל אספרסו/100 מ"ל קפה נמס (כלומר מים וכף אבקת נס קפה)

למילוי ולקישוט **:
240 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה [או שמנת פרווה]
3 כפות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל

סלסילת פטל טרי

** אם בא לכם להשקיע אפשר להכין קרם ממיכל גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר, מיכל שמנת מתוקה, 3 כפות אבקת סוכר וכפית תמצית וניל  שמקציפים יחד – הקרם יהיה מעט יותר יציב מהקצפת, אבל אין בעיה להכין גם רק עם קצפת.

ההכנה:

עוגות השוקולד

מכינים מראש 2 תבניות בקוטר 22 ס"מ ומרפדים את הבסיס בנייר אפיה (אפשר גם תבנית אחת ובהמשך פשוט לחתוך את העוגה לשניים)

מחממים את התנור ל- 180 מעלות בטורבו.

בקערה גדולה מספיק להכיל את כל חומרי העוגה מערבבים את כל החומרים היבשים יחד (מומלץ לנפות את הקמח ואבקת הקקאו על מנת להימנע מגושים) ואליה מוסיפים את כל החומרים הרטובים, כאשר את הקפה מוסיפים אחרון. שימו לב לא לערבב יתר על המידה כדי שהעוגה לא תקבל מרקם "חנק".

מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות באופן שווה ואופים במשך כ- 20 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להצטנן. מומלץ להעביר סכין מסביב לדפנות התבנית כשהעוגות יוצאות מהתנור כדי שהן יצנחו מעט באופן אחיד.

להרכבת העוגה:

מכינים קצפת ממיכל השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל. אם אתם רוצים שהקצפת תהיה קצת יותר יציבה אפשר להוסיף לתערובת כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל, אבל זה לא חובה (הפטל פה מספק תמיכה נוספת בין השכבות וימנע "מעיכה" של הקצת מכובד העוגה שמעליה).

ולהרכבה – שהיא די קלי קלות

מסדרים את שכבת הבסיס על צלחת העוגה

 

מעליה יוצקית את מחצית הקצפת, בזהירות ובלי להגיע ממש לקצה של העוגה (הקצפת עוד תתפזר קצת כשנניח עליה את העוגה השניה).
ומקשטים בפטל (בנדיבות – זה ממש ממש משדרג את הטעם).

מניחים מעל את העוגה השניה (בזהירות ותנסו שיהיה כמה שיותר מדוייק)

ושוב מכסים בקצפת ובפטל.
אני בחרתי בסגנון "פרי סטייל", בלי יותר מדי יישורים וזילופים – מריחות חופשיות (אם כי מושקעות) עם מרית. לדעתי יש משהו מאוד חינני במראה החופשי הזה.

אפשר להגיש את העוגה מייד לאחר ההרכבה ואפשר גם לאחסן אותה במקרר ולהגיש אותה לאחר קירור. אין צורך פה בהקפאה וגם מומלץ שלא להקפיא עם קישוט הפטל, כי בהפשרה הוא יגיר לכם נוזלים על העוגה.

ואחסוך לכם בשאלות – אם לא מוצאים פטל טרי אפשר להשתמש בקפוא לשכבת האמצע (לאחר הפשרה) ולקשט מעל בכל קישוט אחר : דובדבנים טריים, או דובדבני אמרנה ממש יתאימו כאן, אבל לא חייבים פרי אדום ואפשר כל פרי שתרצו או בלי פרי מעל ורק לקשט בקישוטי שוקולד (אפילו לגרד שוקולד מעל עם פומפיה ייתן מראה מאוד מושקע).

אז זו העוגה החגיגית של יעל, הכי שמחתי להכין אותה בנסיבות כל כך חגיגיות ועוד יותר שמחתי שכלת השמחה אהבה את התוצאה 🙂

יעלי יקרה, מאחלת לך חיים שלמים של אושר, בריאות ואהבה. כמה כיף לי שהתברכתי בך כאחות וגיסה.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בצד הימני של האתר (רק מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי מהן עוגות היומולדת האהובות עליכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.

 

‏6 תגובות

  1. עופר לירוז ב- 9 בנובמבר 2017 בשעה 10:26

    היי רות,

    האם הכמות גם מתאימה לעוגה בקוטר 24 ?

    אם לא, כיצד לחשב את הכמויות לתבנית כזו ?

    • שמח במטבח ב- 9 בנובמבר 2017 בשעה 21:07

      הי עופר
      המתכון נבנה לעוגה בקוטר 20
      להגדלת הכמויות אני ממליצה להכנס לאחת מתוכנות ההמרה כדי לקבל מכפלה מדוייקת (אם הייתי צריכה להמר הייתי מכינה כמות ושליש יותר)

  2. אוסנת ב- 8 בינואר 2018 בשעה 19:49

    נראה נפלא!
    שאלה:
    אם טעיתי ויצאה לי עוגת שוקולד מתוקה מדי… עם איזה קרם או ציפוי את מציעה לאזן אותה כדי לשפר את המצב???
    תודה על הנכונות ועל התמיכה

    • שמח במטבח ב- 9 בינואר 2018 בשעה 15:23

      הי אסנת
      מבחינתי קשה להגיע לעוגה מתוקה מדי, אבל… אם את רוצה לשבור את המתיקות את יכולה ללכת על חמיצות – או רוטב קולי מהפטל (פשוט טוחנים את הפטל עם מעט אבקת סוכר) או ללכת על קרם שמכיל גבינה רכה. או קרם על בסיס שמנת חמוצה.
      אבל חייבת לציין שהכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ובעיני הוא פשוט מושלם מבחינת איזון בין המתיקות לחמיצות

      • ענת ב- 18 בינואר 2018 בשעה 1:26

        היי רות,
        העוגה נראית מעולה, וההסברים שלך תמיד מדוייקים.
        האם יצא לך לנסות אותה עם תותים ?
        תודה

        • שמח במטבח ב- 21 בינואר 2018 בשעה 9:22

          הי ענת
          בהחלט יצא לי והיא היתה נהדרת. השילוש של שוקולד-קצפת/קרם מסקרפונה – תותים/פירות יער הוא פשוט אלוהי

השאר תגובה