עוגת קוקוס בחושה ועסיסית
חנוכה בפתח ואיתו גם שלל הדלקות נרות ואירוחים. ואמנם הכי קלאסי לארח עם סופגניות ולביבות, אבל תמיד כיף לפנק את האורחים בבחושה טובה. ובדיוק בשביל זה אני פה – הכנתי לכם מתכון מושלם ל עוגת קוקוס שמכינים בכמה דקות ובקערה אחת (כן, בלי מיקסר) ועם התבנית הנכונה היא יכולה בקלות לגנוב את ההצגה. וכמעט ושכחתי – היא פרווה!
זה לא סוד שקוקוס הוא אחד מחומרי הגלם החביבים עלי וכשאני מוצאת מתכון או מצליחה לפתח עוגת קוקוס אני תמיד בעננים. כפי שכתבתי העוגה הזו היא שוס בעיני – גם מהירה להכנה, גם סופר טעימה ואפילו פרווה כך שאין בעיה להכין אותה לארוחות בשריות כשמתארחים גם שומרי כשרות.
את העוגה הזו אפשר כמובן להכין בתבניות סטנדרטיות או בתבנית אינגליש אבל אני החלטתי לייפיף אותה על יד שימוש בתבנית סיליקון עם דוגמה מיוחדת שהופכת כל עוגה לחגיגית יותר. השימוש בה נוח והעוגה נחלצת ממש בקלות מהתבנית (רק תזכרו לשמן אותה מראש).
החומרים לתבנית בבקה או לתבנית 24 ):
250 גר' (כוס ורבע) סוכר
175 גר' (כוס ו 3/4) קוקוס טחון (הקוקוס ה"רגיל" שיש בסופר)
250 גר' (כוס ו 3/4) קמח
שקית / 2 כפיות אבקת אפיה
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
4 ביצים
כפית תמצית וניל (אפשר להמיר בליקר שאוהבים)
לציפוי:
100 גר' אבקת סוכר
כ- 2 כפות מים
פתיתי קוקוס טחון (אותו קוקוס ששמים בעוגה)
ההכנה:
מחממים את התנור ל 170 מעלות.
כיאה לעוגה בחושה ההכנה היא הכי קלה שיש – בעקרון מערבבים את כל החומרים יחד, בלי מיקסר.
למען הסדר הטוב וכדי שלא יהיו לכם גושים בעוגה ההמלצה שלי היא קודם לערבב את החומרים ה"יבשים" – סוכר, קוקוס, קמח ואבקת אפיה ורק לאחר מכן ליצור גומה באמצע ולהוסיף את ה"רטובים".
בסופו של דבר תתקבל בלילה סמיכה ובלי גושים. תשתדלו לא לערבב יותר מדי כדי שהעוגה תהיה אוורירית.
יוצקים את הבלילה אל התבנית. במקרה הזה אני השתמשתי בתבנית סיליקון שיוצרת צורה יפה לעוגה, אבל אפשר בכיף להשתמש בתבנית בקוטר 24 או 26 (העוגה גם תופחת באפיה) או לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק. רק שימו לב שאלא אם כן אתם משתמשים בתבנית חד פעמית חשוב לשמן את התבנית.
ואת כל היופי הזה מכניסים לתנור (שחיממתם ל 170 מעלות…). כיוון שהתערובת פה יחסית נוזלית, זמן האפיה של העוגה יהיה 50 ד' עד שעה אז תצטרכו לחכות בסבלנות 🙂
כשהעוגה מוכנה תנו לה להצטנן יפה בתבנית ורק כשהיא קרה לגמרי תעבירו אותה לצלחת או לרשת לצורך הקישוט.
ולציפוי
בעקרון העוגה מושלמת כמו שהיא ואפשר להגיש אותה ככה או לפדר עליה אבקת סוכר, אבל אני החלטתי להפוך אותה לחגיגית יותר ולכן ציפיתי בציפוי לבן ולאחר מכן פיזרתי עליה קוקוס. אהבתי מאוד את המראה שהתקבל.
את הציפוי מכינים בקלילות על ידי ערבוב של כף או שתיים של מים לאבקת הסוכר וערבוב טוב. שימו לב לא להגזים עם המים כי אז הציפוי יהיה שקוף מדי ודק.
לאחר שמפזרים את הציפוי על העוגה מפזרים עליה בעדינות מפתיתי הקוקוס ו.. הופ העוגה מוכנה להגשה 🙂
וככה הפכנו עוגה בחושה פשוטה יחסית לעוגה שכיף להגיש בכל ארוחה או הדלקת נרות. והרי כולנו יודעים שהבחושות האלה הרבה פעמים גונבות את ההצגה ונחטפות.
חג אורים שמח לכולכם 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
מחפשים עוד רעיונות לבחושות מהירות וטובות? שווה להכנס גם למתכונים הבאים:
עוגת שוקולד מהירה ומדהימה (העוגה הקבועה שלי..)
הבחושה המושלמת – בחושה וניל עם המון גיוונים
אוי לי ואבוי לי!!!
יותר מדי טעים ויותר מדי קל להכנה.
ולמי שאוהב קוקוס וגם מחפש חיים קלים זה פשוט מדהים.
חחח.. לגמרי מזדהה איתך. מסוג העוגות שהכי כיף להכין ולנשנש
קרם הקוקוס הוא במקום שמן?
קרם הקוקוס הוא במקום כמה מרכיבים כולל השומן. אי אפשר להמיר אותו בשמן ואני גם בטוחה שלא היית רוצה לשים כמות כזו של שמן בעוגה 🙂
תודה רבה. יצאה נהדר! ברור לא התכוונתי להמיר אלא רק להבין מדוע אין שמן במתכון ????
קוקוס רגיל זה קוקוס מתוק או קוקוס ללא סוכר?
תודה
ללא סוכר. זה שמוכרים בכל סופר
היי, אפשר להמיר את קרם הקוקוס בחלב סויה או שקדים? תודה
אפשר להמיר, אבל קחי בחשבון שהוא יותר נוזלי אז שימי קצת פחות
מתכון מפתה וקל. מה אפשר להוסיף במקום קרם קוקוס?
אפשר להחליף בשמנת מתוקה באותה כמות (400 מ"ל)
לא מצליחה להירשם לאתר "רות אופק שמח במטבח..אנא עזרתכם… שאלה : האתר חינם ??? אם לא , מוותרת על הצטרפות… רות הקסם אותי….רב תודות..
הי אבלין
אסייע לך בשמחה להרשם – תקבלי מייל שתצטרכי ללחוץ בו על קישור לאימות ההרשמה
וכמובן שהאתר בחינם 🙂 הרי את רואה את כל המתכונים פה
אני אוצה להצטרף לשמח במטבח.
בשמחה. מצרפת אותך לניוזלטר. תקבלי מייל לאישור ההרשמה
נראה מעולה.
אפשר להוסיף 100 גר שוקולד ציפס ?
וודאי. רק תקמחי אותם לפני כדי שיתפזרו בעוגה ולא "יפלו" לחלק התחתון שלה. אפשר גם לגרר שוקולד ואז הפצפוצים יהיו קטנים יותר
הי, עשיתי אתמול את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק
יצא מאד לא מוצלח למרות שפעלתי בדיוק לפי הכמויות וההנחיות
לא תפחה כמו שצריך ויצאה מאד דחוסה.
ולא, לא ערבבתי את המסה יותר מדי וא. האפייה בתוקף
מעניין…..
המממ… מעניין. הניחוש שלי, לאפות עוד קצת . אפשרות אחרת – התערובת היתה סמיכה מדי והיו חסרים נוזלים.
ואני יודעת שזה מוזר להגיד, אבל לפעמים גם קורה שמשהו לא מצליח למרות שעשינו הכל נכון. לצערי קרה גם לי עם עוגות אחרות שהכנתי כל הזמן.
היי! כמה זמן אפשר לשמור את העוגה? ואיך הכי טוב?
נשמרת עד שבוע במקרר
יכול להיות שאפשר גם יותר. אני מעדיפה לא להשאיר עוגות במקרר מעבר לשבוע (אם לא חוסלו קודם 🙂 )
האם הכוונה לכוס חד"פ או כוס רגילה של 250 מ"ל?
כוס היא כוס מידה אוניברסלית של 240 מ"ל. המתכונים אצלי אינן בכוסות חד פעמיות. טוב ששאלת 🙂
אפשר להכין במיקסר?
בטח
מפתיע כמה העוגה קלה להכנה וטעימה,
תודה על המתכון!
הכנתי את העוגה עם קרם קוקוס 5% שומן,
הייתי שמח לשמוע כמה את ממליצה?
ומה האפקט של אחוז גבוה יותר?
תודה רבה מקסים. אני לא מכירה קרם קוקוס עם 5% שומן. אני משתמשת בקרם קוקוס שמגיע בפחית ואז יש בו אחוזי שומן גבוהים או עם מי אגוז קוקוס 0מה שפעם נקרא חלב קוקוס).
ככל שיש ביותר אחוזי שומן בנוזל הקוקוס העוגה תהיה יותר לחה ועשירה. במקור המתכונים האלה הוכנו עם שמנת מתוקה