עוגת קוקוס בחושה ועסיסית

חנוכה בפתח ואיתו גם שלל הדלקות נרות ואירוחים. ואמנם הכי קלאסי לארח עם סופגניות ולביבות, אבל תמיד כיף לפנק את האורחים בבחושה טובה. ובדיוק בשביל זה אני פה – הכנתי לכם מתכון מושלם ל עוגת קוקוס שמכינים בכמה דקות ובקערה אחת (כן, בלי מיקסר) ועם התבנית הנכונה היא יכולה בקלות לגנוב את ההצגה. וכמעט ושכחתי – היא פרווה!

זה לא סוד שקוקוס הוא אחד מחומרי הגלם החביבים עלי וכשאני מוצאת מתכון או מצליחה לפתח עוגת קוקוס אני תמיד בעננים. כפי שכתבתי העוגה הזו היא שוס בעיני – גם מהירה להכנה, גם סופר טעימה ואפילו פרווה כך שאין בעיה להכין אותה לארוחות בשריות כשמתארחים גם שומרי כשרות.

את העוגה הזו אפשר כמובן להכין בתבניות סטנדרטיות או בתבנית אינגליש אבל אני החלטתי לייפיף אותה על יד שימוש בתבנית סיליקון עם דוגמה מיוחדת שהופכת כל עוגה לחגיגית יותר. השימוש בה נוח והעוגה נחלצת ממש בקלות מהתבנית (רק תזכרו לשמן אותה מראש).
ואחסוך לכם את השאלות – רכשתי את התבנית בחנות של ארקוס במתחם שרונה בביקור האחרון שלי שם. העוגה כפי שאתם רואים לא נדבקה אליה גם בזכות שימון של התבנית וגם בזכות התבנית עצמה.

החומרים לתבנית בבקה או לתבנית 24 ):

250 גר' (כוס ורבע) סוכר
175 גר' (כוס ו 3/4) קוקוס טחון (הקוקוס ה"רגיל" שיש בסופר)
250 גר' (כוס ו 3/4) קמח
שקית / 2 כפיות אבקת אפיה
400 מ"ל (פחית) קרם קוקוס
4 ביצים
כפית תמצית וניל (אפשר להמיר בליקר שאוהבים)

לציפוי:
100 גר' אבקת סוכר
כ- 2 כפות מים
פתיתי קוקוס טחון (אותו קוקוס ששמים בעוגה)

ההכנה:

מחממים את התנור ל 170 מעלות.

כיאה לעוגה בחושה ההכנה היא הכי קלה שיש – בעקרון מערבבים את כל החומרים יחד, בלי מיקסר.
למען הסדר הטוב וכדי שלא יהיו לכם גושים בעוגה ההמלצה שלי היא קודם לערבב את החומרים ה"יבשים" – סוכר, קוקוס, קמח ואבקת אפיה ורק לאחר מכן ליצור גומה באמצע ולהוסיף את ה"רטובים".

בסופו של דבר תתקבל בלילה סמיכה ובלי גושים. תשתדלו לא לערבב יותר מדי כדי שהעוגה תהיה אוורירית.

יוצקים את הבלילה אל התבנית. במקרה הזה אני השתמשתי בתבנית סיליקון שיוצרת צורה יפה לעוגה, אבל אפשר בכיף להשתמש בתבנית בקוטר 24 או 26 (העוגה גם תופחת באפיה) או לחלק לשתי תבניות אינגליש קייק. רק שימו לב שאלא אם כן אתם משתמשים בתבנית חד פעמית חשוב לשמן את התבנית.

ואת כל היופי הזה מכניסים לתנור (שחיממתם ל 170 מעלות…). כיוון שהתערובת פה יחסית נוזלית, זמן האפיה של העוגה יהיה 50 ד' עד שעה אז תצטרכו לחכות בסבלנות 🙂
כשהעוגה מוכנה תנו לה להצטנן יפה בתבנית ורק כשהיא קרה לגמרי תעבירו אותה לצלחת או לרשת לצורך הקישוט.

ולציפוי

בעקרון העוגה מושלמת כמו שהיא ואפשר להגיש אותה ככה או לפדר עליה אבקת סוכר, אבל אני החלטתי להפוך אותה לחגיגית יותר ולכן ציפיתי בציפוי לבן ולאחר מכן פיזרתי עליה קוקוס. אהבתי מאוד את המראה שהתקבל.
את הציפוי מכינים בקלילות על ידי ערבוב של כף או שתיים של מים לאבקת הסוכר וערבוב טוב. שימו לב לא להגזים עם המים כי אז הציפוי יהיה שקוף מדי ודק.
לאחר שמפזרים את הציפוי על העוגה מפזרים עליה בעדינות מפתיתי הקוקוס ו.. הופ העוגה מוכנה להגשה 🙂

וככה הפכנו עוגה בחושה פשוטה יחסית לעוגה שכיף להגיש בכל ארוחה או הדלקת נרות. והרי כולנו יודעים שהבחושות האלה הרבה פעמים גונבות את ההצגה ונחטפות.

חג אורים שמח לכולכם 🙂

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).

ואל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

 

‏2 תגובות

  1. דניאלה ב- 4 בדצמבר 2018 בשעה 13:48

    אוי לי ואבוי לי!!!
    יותר מדי טעים ויותר מדי קל להכנה.
    ולמי שאוהב קוקוס וגם מחפש חיים קלים זה פשוט מדהים.

    • שמח במטבח ב- 5 בדצמבר 2018 בשעה 8:13

      חחח.. לגמרי מזדהה איתך. מסוג העוגות שהכי כיף להכין ולנשנש

השאר תגובה