עוגת סוכריות לילד יומולדת
שנה חלפה, האביב הגיע ואיתו גם יום ההולדת של גוזלי שלי. כששאלתי אותו איזו עוגה ירצה השנה לחגיגות יום ההולדת הוא היה מאוד מוכן עם התשובה: הוא רצה עוגת סוכריות – עוגת עם המון סוכריות צבעוניות שמתחבאות בעוגה ועם סוכריות על מקל שיקשטו אותה מלמעלה. כששאלתי לצבע הוא בחר בתכלת וגם ביקש שיהיה קישוט של שוקולד לבן. אז הכנתי לו את עוגת החלומות שלו בדיוק כמו שרצה אותה.
ביום ההולדת, כשהגוזל ראה את עוגת הסוכריות שלו הוא פשוט לא יכל להפסיק לקפוץ משמחה. וכמובן שישר הכריז איזו סוכריה מבין אלה שקישטו אותה תהיה שלו. ואני.. הייתי מאושרת שקלעתי לחלום של הגוזל ושהוא שמח על העוגה שלו.
לאור בקשות שקיבלתי ב פייסבוק ובאינסטגרם לאחר ששיתפתי שם בתמונה, אני שמחה לשתף אתכם במתכון ובהוראות ההכנה של העוגה.
החומרים לעוגה בקוטר כ- 22 סנטימטר:
לעוגת השוקולד:
2 כוסות (280 גר') קמח
כוס (200 גר') סוכר לבן
1/2 כוס (100 גר') סוכר חום מהסוג הכהה ודביק
3 כפות (30 גר') אבקת קקאו
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1/4 כוס (50 גר') שמן
3 ביצים
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל
100 מ"ל מים רותחים
למילוי ולקישוט
500 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
מיכל גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
1/2 חבילה (40 גר') אינסטנט פודינג וניל (הוא ייצב עוד יותר את הקרם)
כפית תמצית וניל
לקישוט שוקולד לבן (מיותר לדעתי במקרה זה אבל הגוזל ביקש):
100 גר' שוקולד לבן
30 גר' שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות לקישוט התחתית
2 סוכריות על מקל גדולות
5 סוכריות על מקל קטנות
אופציונאלי: סוכריות עדשים צבעוניות למילוי במרכז העוגה
ההכנה:
לעוגה:
מחממים את התנור ל- 180 מעלות בטורבו.
בקערה גדולה מספיק להכיל את כל חומרי העוגה מערבבים את כל החומרים היבשים יחד ואליה מוסיפים את כל החומרים הרטובים, כאשר את המים הרותחים מוסיפים בסוף. שימו לב לא לערבב יתר על המידה, אלא רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ- 30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
אם רוצים אפשר לאפות את העוגה ב 2 תבניות ואז אפשר למלא את העוגה בקרם בין 2 השכבות (במקרה כזה זמן האפיה יהיה כ 20 דקות.
טיפ לקבלת עוגה ישרה בסוף האפיה: מוציאים את העוגה מהתנור, מעבירים סכין סביב דפנות העוגה ומחזירים לתנור הכבוד לעוד כחצי שעה. באופן הזה העוגה "תנצח" באופן שווה ותישאר ישרה.
נותנים לעוגה להצטנן היטב לפני שעוברים לשלב הבא.
במידה והחלטתם לפנק את ילד היומולדת במילוי סוכריות, מעבירים את העוגה לצלחת שבה אתם מתכננים להגיד (או לקרטון עגול שעליו מניחים עוגות) ויוצרים "חור" בעוגה בעזרה כוס או פורמה עגולה.
את ה"חור" ממלאים בסוכריות עדשים עד כ – סנטימטר מהקצה ולאחר מכן מכסים אותו בפרוסה מתוך החלק שהסרנו מהעוגה.
ציפוי העוגה בקרם
בקערת המיקסר מקציפים את כל החומרים (שמנת מתוקה קרה, מסקרפונה בטמפרטורת החדר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל) עד שמתקבל קרם סמיך יחסית. בהתחלה לא צובעים את הקרם.
מצפים בהתחלה את העוגה בשכבה דקה לבנה ומכניסים למקפיא לחצי שעה-שעה (ואפשר גם ליותר זמן). מטרת הציפי הראשוני הוא לתת ציפוי אחיד לעוגה שיתפוס את כל הפרורים הקטנים שיש על העוגה כך שלא יציצו בציפוי הסופי.
לאחר מכן מעבירים חלק מהקרם לשק זילוף עם צנטר משונן (לצורך הקישוט) ואת יתר הקרם צובעים במעט צבע מאכל לבחירתכם (לא חייבים כמובן לצבוע, אני צבעתי כי זו היתה בקשתו של הגוזל).
כשהעוגה התקררה מצפים אותה שוב בקרם (במקרה שלי הצבוע בכחול). זה לוקח קצת זמן עד שמצפים באופן אחיד וישר (וכן.. אני עדיין מתקשה בקטע הזה למרות כל הכלים שיש לי בבית 🙂 ).
את החלק התחתון של העוגה מקשטים בסוכריות צבעוניות שאותן מניחים בעדינות (עם הידיים) על העוגה. אני החזקתי את העוגה ביד וקישטתי עם היד השניה, אבל תקשטו בדרך שנוחה לכם.
קישוט טפטופי שוקולד לבן
מכיוון שהגוזל ממש ביקש תוספת של ציפוי משוקולד לבן הכנתי קישוט בדוגמת "טפטופים" אבל… אני חושבת שזה ממש לא הכרחי בעוגה ואם אתם עושים את זה – אל תצפו את כל העוגה (כפי שאני עשיתי) אלא רק את החלק החיצוני שלה הסיבה היא שזילופי הקצפת מחליקים מהגנאש (משעשע, לא?) ולכן הייתי צריכה להסיר חלק מהזילופים ולקשט שוב וזה די מבעס.
איך מקשטים?
ראשית – עדיף לזלף את הטפטופים על עוגה קרה, שלא לומר קפואה אז תיערכו לזה לראש ותקפיאו אותה טוב טוב (אני הקפאתי לילה לפני).
ממיסים את השוקולד עם השמנת עד לקבלת קרם חלק (בפולסים של חצי דקה במיקרו עם ערבובים בין כל חימום), מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר או למקפיא שהקרם יתקרר קצת. לא כדאי לזלף טפטופים עם גנאש חם כי הוא ימיס את הקרם וינזול מאוד מהר למטה. לאחר שהקרם פושר גוזרים טיפה מהקצה ומזלפים בעדינות ולאט על השוליים של העוגה. אל דאגה, שוקולד לבן הוא די נוזלי מטבעו וכפי שתראו בתמונה הטפטופים ברובם הגיעו על לתחתית העוגה (וכן.. מודה ומתוודה שהתבעסתי מזה כי הם לא היו אמורים להגיע עד למטה. מזל שזה עדיין נראה יפה).
לסיום מזלפים עם צנטר משונן, בזוית ישרה יחסית, את שארית הקרם על העוגה לקבלת קישוטי קצפת ומקשטים מעט בעוד קצת סוכריות צבעוניות.
לפני ההגשה מסדרים על העוגה את הסוכריות על מקל. כמובן שכל אחד יכול לסדר בדרך שנראית לו הכי יפה. אני בחרתי לסדר 2 סוכריות גדולות עם חפיפה מסויימת ביניהם, כאשר אחת גבוהה יותר מהשניה, ולפניהן את הסוכריות הקטנות. אפשר גם לשלב סוגים נוספים של סוכריות (סוכריות סבא, סוכריות ארוכות יותר וכו') הכל הולך, העיקר שיהיה יפה לעין ולא עמוס מדי.
אז זוהי עוגת היומולדת של גוזלי שלי השנה. מקווה שהמתכון והטיפים שלי יעזרו לכם עם הכנת עוגה חגיגית משלכם וכמובן שיותר מאשמח לראות את הביצוע שלכם בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". אתם כמובן מוזמנים להצטרף לקבוצה וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
וואו! איזו שלמות!!
המון מזל טוב
תודה יקירה <3
מקסים 🙂 מזל טוב
מה הגובה שהיא אמורה להיות,,? יצאה דיי נמוכה עם בטן גדולה:(
הגובה תלוי בתבנית בה השתמשת אבל לא אמורה לצאת עוגה נמוכה עם בטן גדולה. אצלי העוגה יוצאת ישר
מציעה לך לאפות קצת פחות את העוגה, שלא תעלה כל כך הרבה במרכז ולאחר האפיה להפריד את הדפנות עם סכין ולהחזיר לתנור שתצנח לאט לגובה אחיד
ניתן להחליף את הסוכר החום הכהה במשהו אחר? (לא מוצאת באף חנות..)
אפשר להחליף בעוד סוכר לבן ולהמיר כף או שתיים בדבש או סילאן