עוגת יום הולדת חגיגית עם מוס שוקולד ומוס ריבת חלב

שנה חלפה, עוד קיץ הגיע ואני חוגגת יומולדת!! אז כמובן שאין אצלי יומולדת בלי עוגת יום הולדת חגיגית. והשנה החלטתי להכין עוגת יום הולדת מפונפנת במיוחד עם כמה קרמים והפתעות של מרנג בפנים, אבל… כזו שתכלול כמה קיצורי דרך נחמדים שיקלו עלי את ההכנה ועדיין יביאו לתוצאה חגיגית שהיא לגמרי וואו!!

עוגת יום הולדת עם מוס שוקולד ומוס ריבת חלב

אז מה יש בעוגה? 3 שכבות של טורט, מוס שוקולד עשיר, מוס ריבת חלב, הפתעות וקישוטים של נשיקות מרנג. והכל בזילופים שונים שיוצרים מראה מיוחד. את הכל אפשר להכין בהפסקות (ואז לא צריך לבלות במטבח שעות ארוכות) ואת הכל פישטתי כך שקל להכין.

כמובן שגם לא חייבים להכין גם 2 מוסים וגם נשיקות ואפשר בהחלט להכין גם רק חלק מהחלקים ולהרכיב עוגת יום הולדת לא פחות יפה וטעימה.

את ההשראה לעיצוב לקחתי מהעוגה הזו, אבל היא עשויה עם קרמים בשלל צבעים ואני העדפתי לוותר על צבעי המאכל ולהכין עוגה בגוונים אחידים.

עוגת יום הולדת חגיגית

החומרים (לתבנית בקוטר 22-24 ס"מ):

טורט שוקולד:

4 ביצים
120 גר' (חצי כוס ועוד כף נדיבה) סוכר לבן
90 גר' (2/3 כוס) קמח לבן
2 כפות אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי איכותי)
כפית אבקת אפיה

מרנג:

130 גר' חלבונים (חלבונים מ 3 ביצים)
260 גר' סוכר
כפית תמצית וניל

מוס שוקולד מריר:

500 מ"ל שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% ומעלה)
כפית תמצית וניל

מוס ריבת חלב:

500 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' (כ- 4 כפות) ריבת חלב
30 גר' מסת ג'לטין ((5 גר' ג'לטין + 30 גר' מים)

סירופ סוכר:

חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
כמה כפות ליקר שאוהבים (רום, ליקר וקולד, וויסקי וכו')

מרנגים בעוגת יום הולדת

טורט שוקולד

מתחילים בהכנת הטורט – שהיא מאוד פשוטה: קודם כל מחממים תנור ל 170 מעלות.

מקציפים את הביצים עם הסוכר עד שמתקבל קצף ביצים תפוח ובהיר (זה יהיה די גבוה).

הקצפת ביצים לטורט לעוגת יומולדת

מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה והקקאו (רצוי לנפות שלא יהיו גושים) ב- 2-3 שלבים. אחרי כל הוספה מערבבים בעדינות בתנועת קיפול. אפשר גם לגייס את המיקסר לטובת העניין ולערבל במהירות הכי איטית לאחר כל הוספה, אבל בכל מקרה בסוף חשוב לעבור עם לקקן ולוודא שאין קמח וקקאו בתחתית או בדפנות.

הוספת קמח וקקאו לטורט עוגת יומולדת

את התערובת מעבירים לתבניות מרופדות בנייר אפיה. אפשר לחלק ל- 3 תבניות, אבל אני בטוחה שלרובנו אין 3 תבניות בבית, ולכן מה שאני עושה זה שאני יוצקת שליש מהתערובת לתבנית אחת ושני שליש לתבנית נוספת ולאחר האפיה מחלקת את העוגה הגדולה יותר ל 2. אפשר גם לאפות הכל בתבנית אחת ואז לחלק ל-3 שכבות, אבל לא נעים לי לספר שלי קצת קשה לחלק ל- 3 שכבות כך שיהיו בעובי נורמאלי וסימטריות ולכן אני הולכת על האופציה הקודמת.

את העוגות אופים ב- 170 מעלות. את התבנית עם הכמות הקטנה יותר אופים כ- 10 דקות. את התבנית עם הכמות הגדולה יותר אופים כרבע שעה. אם אופים עוגה שלמה זמן האפיה יתארך ל 20-25 דקות.

העוגות מוכנות כשהן יבשות לגמרי במרכז (מבחן הקיסם).

טורטים לאחר אפיה

מניחים לעוגות להתקרר ועוברים להכין את השלבים הבאים. את העוגות אפשר להכין גם יום קודם (או כמה ימים מראש).

מוס ריבת חלב:

בשלב הראשון מכינים את תערובת הג'לטין. בקערה שוקלים את אבקת הג'לטין (5 גר') ומוסיפים לה מים במשקל של פי 6 מכמות הג'לטין (30 גר'). מניחים לתערובת להספג (זה לוקח בין 10 דקות לחצי שעה – עדיף במקרר ואין בעיה לכין גם כמה ימים מראש ולשמור במקרר). בינתים עוברים להכנת בסיס המוסים.

שמים בקערה את ריבת החלב וכל השמנת, מחממים עד שהתערובת אחידה (הפעם חיממתי בקלחת).
מוסיפים את מסת הג'לטין לתערובת החמה ומערבבים היטב עם מטרפה או עם בלנדר מוט – הג'לטין יתמוסס בתערובת והיא תהיה אחידה. מניחים במקרר לקרור והתמצקות.

כשהתערובת התמצקה מקציפים אותה במיקסר למוס אוורירי ויציב.

מוס ריבת חלב עוגת יומולדת

מוס שוקולד

בקערה גדולה (או בקנקן גדול (זה מאוד נוח) שוקלים את השוקולד ואליו מוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה. מחממים את תערובת השוקולד במיקרו – מתחילים בדקה, מערבבים מעט ומחממים שוב בפולסים של חצי דקה בכל פעם. כשהשוקולד כמעט לגמרי נמס מפסיקים ומערבבים ידנית עם מטרפה.

מעבירים את התערובת לקירור למשך כשעה. לפני הזילוף על עוגת היומולדת מקציפים את התערובת עם עוד 250 מ"ל שמנת מתוקה עד שמתקבל מוס אוורירי, אבל יציב ומעט סמיך.

מוס שוקולד עוגת יומולדת

מרנג

אני חייבת לציין שלא חייבים את המרנג בעוגה הזו. ברוב עוגות המוס לא משלבים מרנגים בין הקרמים. אבל, כשהכנתי את העוגה היו לי המון נשיקות מרנג וחשבתי שיהיה מעניין לשלב אותן כהפתעה קראנצ'ית בעוגה, וגם כאלמנט שיתמוך בשכבות הטורט ויעזור לשמור על הגובה של העוגה וזה יצא מקסים.

אני כותבת כאן את הכנת המרנג בקיצור, אם תרצו לראות את שלבי ההכנה אני ממליצה להכנס למדריך להכנת מרנג שכתבתי ושם לקבל הסבר מפורט מאוד על מרנגים ועל דרך הכנה, עם תמונות כמובן.

את המרנג מכינים על ידי חימום החלבונים עם הסוכר בקערת המיקסר מעל סיר אדים עד שהתערובת חמימה למגע אצבע ולא רואים בה, או מרגישים במישוש בין שתי אצבעות, את גרגרי הסוכר. לאחר מכן מעבירים למיקסר ומקציפים במשך כ- 7 דקות עד שמתקבל מרנג סמיך ויציב מאוד. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים את תמצית הוניל.

מזלפים נשיקות של מרנג על תבניות מרופדות בנייר אפיה ואופים/מייבשים ב 100 מעלות במשך כ- 3 שעות עד שהמרנגים יבשים לגמרי.

מרנג אפוי

הרכבת העוגה

שלב אחרון בהחלט לפני ההרכבה הוא הכנת סירופ הסוכר, שמטרתו להרטיב את הטורטים ולהפוך אותם למעט יותר רכים. מחממים את הסוכר, המים והליקר בקלחת קטנה עד שהתערובת מסמיכה מעט.

ולהרכבה

מניחים על צלחת הגשה את השכבה הראשונה של עוגת הטורט, מברישים עליה מעט סירופ סוכר ומזלפים עליה את הקרמים. כאמור, אני זילפתי כל קרם בצנטר אחר – מוס שוקולד בצנטר משונן ומוס ריבת חלב בצנטר עגול. בשביל היופי שרואים מהצדדים זילפתי בשולי העוגה לפי הסדר – מוס שוקולד, מוס ריבת חלב ונשיקת מרנג.

במרכז זילפתי את מוס השוקולד. ולייצוב הנחתי עוד כמה נשיקות במרכז העוגה – כל הנשיקות הללו ייצבו את העוגה וישמשו מעין "עמודי תווך".

עוגת יומולדת שכבה תתחתונה

בשכבה השניה עושים את אותו הדבר רק עם מוס ריבת חלב במרכז:

עוגת יומולדת שכבה אמצעית

ולשכבה העליונה – שם קישטתי את כל החלק העליון של העוגה בזילופים. מכיוון שנשארה לי קצת תערובת מרנג הוספתי גם כמה זילופים שלו. אפשר לוותר על הקטע הזה, ואפשר לזלף קצפת. העוגה תהיה יפה גם עם 2 קרמים ונשיקות מרנג שמשולבות ביניהם.

וזהו, יש לנו עוגת יום הולדת לתפארת!!

אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

עוגת יום הולדת אורך

מחפשים רעיונות לעוגות יום הולדת חגיגיות נוספות? כנסו לקטגוריית עוגות יומולדת בבלוג וגם קבלו כמה רעיונות בקישור ישיר:

 עוגת באונטי

עוגת יומולדת של מילק בר,

עוגת יומולדת זברה

עוגת ממתקים

עוגת היער השחור

עוגת יום הולדת בזילוף חגיגי

 

‏6 תגובות

  1. מירי ב- 22 ביולי 2019 בשעה 9:32

    ווואהווו עוגה מדהימה!!
    יומלדת שמח!!! תודה לך על עוד שנה שהבאת לנו כיף שמחה וחשק למטבח, עם הכשרונות שלך:)

  2. אוסנת ב- 22 ביולי 2019 בשעה 13:43

    תודה רבה נראה נפלא!
    שאלה: בדכ גלטין נותן לתערובת כזו מרקם צמיגי ולא של מוס… האם המרקם שיצא לך היה קרמי ואוורירי כמו של מוס? ועוד שאלה (אם אפשר)האם כששמים גלטין במקרר, והוא כמובן מתקשה, האם הקצפה של התערובת לא הופכת לגרירית כמו קוטג? האם הגלטין לא מקלקל את ההקצפה? ותודה רבה מראש על העזרה 🙂

    • שמח במטבח ב- 22 ביולי 2019 בשעה 16:21

      הי אסנת ותודה
      לגבי הג'לטין – בגלל שפה מדובר בכמות קטנה (5 גר') הוא לא נותן למוס מרקם קשיח אלא רק טיפה מייצב אותו. כיוון שמוסיפים את הג'לטין (הקר) לתערובת ריבת החלב החמה הוא יינמס בתערובת ולא יווצרו גושים. אם את חוששת את יכולה גם להמיס אותו 10 שניות במיקרו ואז להוסיף לתערובת ריבת החלב. ואל דאגה, גם אחרי הקרור וההקצפה לא ירגישו את הג'לטין. זה עדין מאוד.

  3. חלבי ארכאן ב- 22 ביולי 2019 בשעה 20:25

    ראשית כל.. עד מאה כעשרים גב' רות הנחמדה .. מאחלת לך ארוכת ימים עטופים חום ואהבה .. נחת ושלווה.. אושר ועושר ובעיקר בריאות.
    העוגה מהמממת כמו תמיד .אין עליך..

השאר תגובה