עוגת טירמיסו
הדרך שלי לפנק בחגיגות ובשמחות היא תמיד בעוגות. כי באמת שמבחינתי אין חגיגה בלי עוגה. אבל לפעמים אין זמן להפקות במטבח ובשביל זה יש לי מתכוני בזק מרשימים. עוגת טירמיסו היא אחת האהובות עלי.
אז כשעמדנו לחגוג את מסיבת הרווקות של חברתי יעלי, מייד הודעתי שהעוגה באחריותי. שאלתי את יעלי איזה עוגה היא רוצה, והיא רק אמרה שבא לה עוגת מוס אבל משהו עם קפה. אז הכנתי לה עוגת טירמיסו חגיגית, במראה מיוחד, כיאה לכלה.
בניגוד למראה המורכב, מדובר בעוגה שממש קל להכין, בזכות קיצורי הדרך של קרם זריז שאיננו מצריך הפרדת ביצים ושאר בלאגנים ושל שימוש בבישקוטים מוכנים (אם כי אין בעיה להכין בישקוטים בבית, זה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי – המתכון וההדרכה כאן).
והתוצאה, לגמרי וואו!
אציין מראש, שמכיוון שתמיד יש בסביבתי הריוניות אני מכינה טירמיסו עם קרם מזורז שמורכב משמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה ובלי ביצים חיות והוא יוצא נפלא, וגם מאוד יציב ונוח לעבודה בעוגות מוס.
החומרים:
1.5 חבילות בישקוטים (אפשר גם להכין בבית. המתכון, הבאמת קל להכנה, כאן)
2 כוסות קפה חזק (אספרסו או נס קפה)
לקרם:
2 מיכלי מסקרפונה
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית
אבקת קקאו לפידור
ההכנה:
מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם (מסקרפונה, שמנת מתוקה אבקת סוכר ותמצית וניל) עד לקבלת קרם סמיך ויציב
מכינים צלחת הגשה עליה תונח העוגה ורינג בקוטר כ- 20 סנטימטר לצורך עיצוב העוגה.
מכינים שכבה ראשונה: טובלים את הבישקוטים, אחד אחד
מסדרים את הבישקוטים הטבולים בקפה כך שירפדו את הצלחת בשכבה אחידה ועגולה (כמובן שעושים זאת אחד אחד – טובלים ומסדרים).
יוצקים על הבישקוטים שכבה יפה של קרם מסקרפונה שתכסה את כל הבישקוטים ומיישרים בעדינות ואז בעזרת מסננת מפזרים אבקת קקאו מעל שכבת המסקרפונה
וחוזר חלילה – שכבה נוספת של בישקוטים ומעליה קרם מסקרפונה
מסירים את הרינג בעדינות – הוא היה מיועד לשם מתן צורה עגולה וסימטרית לעוגה, אבל בקרוב נקיף אותה בבישקוטים ולכן לא צריך אותו יותר.
ככה תראה העוגה שלנו. פייר, אני הייתי מוכנה לצלול אליה עם כפית, אבל ידעתי שתכף היא תהיה אפילו יותר יפה
ועכשיו לחלק שאני הכי אוהבת – הקישוט. הפעם בחרתי לקשט בפרחים שאותם זילפתי באמצעות צנטר סופר מגניב שנקרא "צנטר סולטן".
הוא נראה כמו צנטר פרח עם עיגול בתוכו ובעצם הוא מזלף פרחים שהאמצע שלהם ריק. לרוב משתמשים בו לעוגיות עם מילוי, אבל הוא בהחלט שימושי גם לזילופים ונותן מראה מאוד מיוחד.
וכך עוברים פרח פרח עד שכל העוגה מתמלאת בפרחים.
בשלב הבא מפזרים אבקת קקאו על הפרחים באמצעות מסננת
ועכשיו לזילוף החלק האמצעי של כל פרח – מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר מעוגל ומזלפים במרכז כל פרח תלולית של קרם. המראה השחור לבן בעיני פשוט הורססס.
השלב האחרון הוא הקפת העוגה בבישקוטים. וגם זה יותר פשוט ממה שזה נראה. מאחר והעוגה שלנו נמוכה יחסית חותכים את הבישקוטים לשני חלקים סימטרים. מי שחושש מהבדלי גבהים יכול להשתמש בחצי אחד כדוגמה ולחתוך את השאר לפיו.
וככה חותכים את כל הבישקוטים עד שיש לנו מספיק כדי לצפות את כל העוגה
ועכשיו רק נותר להקיף את העוגה עם חצאי הבישקוטים.
וזהו העוגה שלנו מוכנה.
מומלץ לקרר אותה קצת לפני הגשה ולאפשר ספיגת טעמים בין הקרם, הקקאו והבישקוטים הטבולים בקפה.
מי שרוצה להשקיע יכול לקשור סרט מסביב לעוגה. אבל גם בלי סרט היא נראית סופר אלגנטית.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
איך מדפיסים מתכונים אני לא מצליחה..אשמח לעזרה
הי רות,
תוכלי לציין בבקשה איזה כמות של מסקרפונה צריך בגרמים? ושמנת מתוקה סה"כ 500 מ"ל?
תודה,
עדי
הי עדי,
אלה הכמויות: 2 מיכלי מסקרפונה הינם 500 גר' (כל מיכל הוא 250 גר') ושני מיכלי שמנת מתוקה הינם 500 מ"ל .
בהצלחה 🙂
תודה רות! יש לי תבנית עגולה של 24, האם יש צורך להגדיל את הכמויות?
מהיכן ניתן להשיג את הצנתר שעושה פרח ??.
למיטב ידיעתי ניתן למצוא בחנויות המתמחות . מציעה לך לבדוק עם החנות לפני שתגיעי כי לא תמיד יש להם במלאי, אבל אני ראיתי השנה בכמה מקומות
נראה ממש ממש טעים!!
האם אפשר להכין את העוגה מבעוד מועד או שהבישקוטים יהפו להיות 'מושי'? אם כן כמה זמן נשמרת במקרר?
עדיף להכין ביום ההגשה, כיוון שהבישקוטים מסביב יספגו נוזלים.
אפשרות אחרת היא להכין את הבסיס מראש ולהקיף בגדר בישקוטים לפני ההגשה. היא תישמר במקרר כמה ימים בכיף
הכנתי את העוגה לאירוע שבועות אצלנו בעבודה, יצאה גם מהממת וגם טעימה להפליא!
השתמשתי בתבנית 24 ויצא בסדר גמור מבחינת הכמויות.
בנוסף לא היה לי צנטר סולטן אז זילפתי מעגל חיצוני ופנימי, פיזרתי קקאו, ואז זילפתי את המעגל האמצעי.
תודה רות! מתכון מוצלח ביותר 🙂
צריכה לקחת את העוגה לאירוע, מה שאומר שהיה תהיה 2-3 שעות מחוץ למקרר. היא תחזיק מעמד או שעדיף לי לעשות עוגה אחרת הפעם?
תקפיאי לפני ואז היא תחזיק מעולה
היי,
האם אפשר להכין במנות אישיות?
והאם אפשר להכין 3 ימים מראש? אבקת הקקאו שבאמצע לא תימס ותיהרס? או שהביסקוטים יתרככו מידי??
תודה!
הי ספיר
אין בעיה להכיםן במנות אישיות
פחות מומלץ להכין 3 ימים מראש כיוון שהבישקוטים יתרככו מאוד. עדיף להכין ביום ההגשה או מקסימום יום לפני כן, כאשר את גדר הבישקוטים מכינים בכל מקרה ביום שבו מגישים את העוגה כדי שיהיו פריכים.
שלום.
המתכון נראה נהדר. אני מתכוונת לנסות לכבוד השבת הבאה.
באיזה גבינה ניתן להשתמש במקום המסקרפונה?
האמת שבעוגה הזו המסקרפונה היא הגבינה הכי מתאימה, אחרת זה לא יהיה טירמיסו
רות שלום
הכנתי טרמיסו שלא הצליח (למען הגילוי הנאות מתכון שהיה לי) הכמויות אותן כמויות במתכון שאת מציעה .אבל הקרם לא התגבש לאחר הקצפה ונשאר מאוד נוזלי. מה עלי לשנות בדרך ההכנה שלי.
אודה על התייחסותך.
הי שושי
הטריק שהקרם לא יהפוך לנוזלי הוא להוציא את המסקרפונה מהמקרר כשעה לפני ההכנה. כשהיא קרה היא לא מתערבבת טוב וכשמערבבים אותה יותר מדי היא הופכת לנוזלית. ואני מדברת מניסיון כי בפעם הראשונה שניסיתי להכין טירמיסו לפני כמה שנים זה קרה גם לי
תודה רות על ההתייחסות וההדרכה אכן גבינת המסקרפונה היתה קרה מאוד. המשך חג שמח .
מה עושים אם יצא נוזלי??? לקנות מצרכים חדשים?
נסה לצנן ולהקציף מחר
אם לא יעזור.. להתחיל מחדש.
חשוב שהמסקרפונה תהיה בטמפ' חדר ושהשמנת תהיה קרה.
הוספתי אינסטנט פודינג, עזר להקצפה.
יצא מעולה!
תודה
היי רות, אין לי במקרר מסקרפונה, אני יכולה להשתמש בגבינה לבנה רגילה? להוסיף אולי עוד משהו שהקרם ייצא קשה יותר? צריכה אותה למחר, הכנה ערב לפני זה בסדר? הכנתי בישקוטים לבד לא מצאתי בסופרים (כנראה מחסור בכללי…)
תודה רבה
טלי
לא ממליצה להכין עם גבינה לבנה רגילה. היא רכה מדי ולא תחזיק לך את העוגה.
העוגה יצאה מושלמת וטעימה בטירוף. את הבישקוטים הכנתי לבד כי יש לי צליאקים בבית והם יצאו אליפות!!
אלופה!!
איך הכנת בישקוטים ללא גלוטן?
המרתי את הקמח במתכון בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
שמחה לשמוע שהצליח לך עם ההמרה. טוב לדעת
היי, ניתן לעשות בתבנית בקוטר 26?
ניתן, אבל אז אני מציעה לסדר את הבישקוטים שמסביב מראש בתבנית ולאחר מכן ליצוק פנימה את שכבות הקרם והבישקוטים
תודה, ואם אני מכינה בבוקר ומגישה בערב זה יצא טוב או שהבישקוטים מסביב יתרככו מידי?
האם ניתן להכין בתבנית מלבנית?
אין בעיה
במקרה כזה את גם לא חייבת להכין "גדר" מבישקוטים אלא להכין כמו טירמיסו רגיל. זה יצא טעים להפליא בכל מקרה
היי רות, העוגה נראית מדהים.
העוגה צריכה להיות מוכנה מחר בבוקר בעלי לוקח אותה לעבודה, האם
אפשרי לשים את הביסקוטים מסביב עכשיו או בבוקר?
תודה
הי לי
הגדר תשרוד לילה במקרר אבל אם יש לך זמן עדיף לסדר אותה ביום ההגשה
את מוזמנת לשתך תמונה של העוגה שיצאה לך בדף של שמח במטבח:-)
סידרתי בבוקר (: , תודה על המענה המהיר, קצת התפקשש לי בזילוף הלבן אבל העוגה יצאה ממש יפה! אשמח לשתף לא הצלחתי לעלות פה :/
איזה כיף לשמוע 🙂 בטוחה שיצא מהמם
את מוזמנת להעלות לדף הפייסבוק של שמח במטבח 🙂 שם אפשר להעלות תמונות בקלות
אני חושבת להכין אותה לאירוע ל״ג בעומר בחוץ. הקרם יחזיק מעמד בחוץ לדעתך? או שיקרוס?
הי רוית
אם את לוקחת את העוגה לאירוע שבה היא תשהה מחוץ למקרר אני ממליצה לך להקפיא אותה בלי גדר הבישקוטים, ולפני שאת יוצאת לסיים את הגדר (אשר להדביק עם מעט קרם או פשוט להדק עם סרט כמו בתמונה). עד שיגיע הזמן לפרוס את העוגה היא תפשיר
האם ניתן להקפיא את העוגה?
אין בעיה להקפיא. חשוב להפשיר אותה לפני ההגשה
הי רות, כרגיל עוגה מהממת
האם ניתן להכין בתבנית קפיצית 24? אם כן , צריכה הוסיף חומרים?
האם כדאי להוסיף אינסטנט פודינג שיהיה יציב יותר
תודה!
היי
אני רוצה להכין את הבישקוטים בעצמי מהמתכון שלך ורציתי לשאול אם זה יצא טוב אם אני אכין 2 דסקיות(לשכבות) ובישקוטים רגילים לגדר מסביב? בשביל לחסוך עבודה….
הי מאיה
כל הכבוד על ההחלטה להכין בישקוטים. באופן מפתיע זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.
אין בעיה שתכיני דיסקיות לשכבות – ונראה לי שאפילו עדיף כי זה יהיה יותר נוח
מחכה לשמוע איך יצא לך
העוגה נראחת מהממת וכל הכבודעל ההסברים והתמונות נראה לי שפספסתי משהו האם הקרם לזילוף הוא חלק מהכמות של המלית? לא מצאתי מרכיבים להקצפה נפרדת
תודה רבה רות
מדובק בחלק מהמלית ששומרים בצד
הי, אני רוצה להכין את הקישוט בכיפות סיליקון. את חושבת שזה יעבוד לשים את הקרם בהקפאה בתבנית ולהוציא? זה לא יהרוס את המרקם?
תודה!
אין בעיה. המרקם לא יהרס. רק תדאגי שההפשרה תהיה במקרר.
הכנתי לשבועות. לא הפסיקו להחמיא 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂 תודה
הי רות, אתר מקסים, נחשפתי אליו לפני רגע 🙂 אני מעוניינית להכין עוגת יומהולדת עם הבישקוטים מסביב ובאמצע עדשים ליומההולדת של בני בגן, האם ניתן להכין יום מראש ולשמור במקרר או שיתפרק ?
הי אילנית ותודה
אפשר להכין את העוגה מראש ולקשט עד לילה לפני ההגשה. הבישקוטים והסוכריות תופסים לחות במקרר וייראו פחות טוב אם יהיו הרבה זמן בקרור.
לא מצאתי את המתכון לביסקוטים, אפשר בבקשה שוב את המתכון? תודהה
המתכון נמצא בקישור שעליו לוחצים
מצרפת לך קישור גם פה (זה מתכון לעוגת שארלוט ששם נמצא מתכון מפורט לבישקוטים כולל תמונות של שלבי ההכנה)