עוגת טירמיסו

הדרך שלי לפנק בחגיגות ובשמחות היא תמיד בעוגות. כי באמת שמבחינתי אין חגיגה בלי עוגה.
אז כשעמדנו לחגוג את מסיבת הרווקות של חברתי יעלי, מייד הודעתי שהעוגה באחריותי.
שאלתי את יעלי איזה עוגה היא רוצה, והיא רק אמרה שבא לה עוגת מוס אבל משהו עם קפה. חשבתי וחשבתי ולבסוף הכנתי לה עוגת טירמיסו חגיגית, במראה מיוחד, כיאה לכלה.

DSC_0369

בניגוד למראה המורכב, מדובר בעוגה שממש קל להכין, בזכות קיצורי הדרך של קרם זריז שאיננו מצריך הפרדת ביצים ושאר בלאגנים ושל שימוש בבישקוטים מוכנים (אם כי אין בעיה להכין בישקוטים בבית, זה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי – המתכון וההדרכה כאן).
והתוצאה, לגמרי וואו!

אציין מראש, שמכיוון שתמיד יש בסביבתי הריוניות אני מכינה טירמיסו עם קרם מזורז שמורכב משמנת מתוקה וגבינת מסקרפונה ובלי ביצים חיות והוא יוצא נפלא, וגם מאוד יציב ונוח לעבודה בעוגות מוס.

DSC_0352

החומרים:
1.5 חבילות בישקוטים (אפשר גם להכין בבית. המתכון, הבאמת קל להכנה, כאן)
2 כוסות קפה חזק (אספרסו או נס קפה)

לקרם:
2 מיכלי מסקרפונה
2 מיכלי שמנת מתוקה
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
כפית תמצית וניל איכותית

אבקת קקאו לפידור

ההכנה:
מקציפים במיקסר את כל חומרי הקרם (מסקרפונה, שמנת מתוקה אבקת סוכר ותמצית וניל) עד לקבלת קרם סמיך ויציב

DSC_0273

מכינים צלחת הגשה עליה תונח העוגה ורינג בקוטר כ- 20 סנטימטר לצורך עיצוב העוגה.
מכינים שכבה ראשונה: טובלים את הבישקוטים, אחד אחד

DSC_0278

מסדרים את הבישקוטים הטבולים בקפה כך שירפדו את הצלחת בשכבה אחידה ועגולה (כמובן שעושים זאת אחד אחד – טובלים ומסדרים).

DSC_0281

יוצקים על הבישקוטים שכבה יפה של קרם מסקרפונה שתכסה את כל הבישקוטים ומיישרים בעדינות ואז בעזרת מסננת מפזרים אבקת קקאו מעל שכבת המסקרפונה

DSC_0287

וחוזר חלילה – שכבה נוספת של בישקוטים ומעליה קרם מסקרפונה

DSC_0293

מסירים את הרינג בעדינות – הוא היה מיועד לשם מתן צורה עגולה וסימטרית לעוגה, אבל בקרוב נקיף אותה בבישקוטים ולכן לא צריך אותו יותר.

DSC_0294

ככה תראה העוגה שלנו. פייר, אני הייתי מוכנה לצלול אליה עם כפית, אבל ידעתי שתכף היא תהיה אפילו יותר יפה

DSC_0295

ועכשיו לחלק שאני הכי אוהבת – הקישוט. הפעם בחרתי לקשט בפרחים שאותם זילפתי באמצעות צנטר סופר מגניב שנקרא "צנטר סולטן".

DSC_0529

הוא נראה כמו צנטר פרח עם עיגול בתוכו ובעצם הוא מזלף פרחים שהאמצע שלהם ריק. לרוב משתמשים בו לעוגיות עם מילוי, אבל הוא בהחלט שימושי גם לזילופים ונותן מראה מאוד מיוחד.
DSC_0298וכך עוברים פרח פרח עד שכל העוגה מתמלאת בפרחים.

DSC_0303

בשלב הבא מפזרים אבקת קקאו על הפרחים באמצעות מסננת

DSC_0306

ועכשיו לזילוף החלק האמצעי של כל פרח – מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנטר מעוגל ומזלפים במרכז כל פרח תלולית של קרם. המראה השחור לבן בעיני פשוט הורססס.

DSC_0308

השלב האחרון הוא הקפת העוגה בבישקוטים. וגם זה יותר פשוט ממה שזה נראה. מאחר והעוגה שלנו נמוכה יחסית חותכים את הבישקוטים לשני חלקים סימטרים. מי שחושש מהבדלי גבהים יכול להשתמש בחצי אחד כדוגמה ולחתוך את השאר לפיו.

DSC_0317

וככה חותכים את כל הבישקוטים עד שיש לנו מספיק כדי לצפות את כל העוגה

DSC_0320

ועכשיו רק נותר להקיף את העוגה עם חצאי הבישקוטים.

DSC_0323

וזהו העוגה שלנו מוכנה.
מומלץ לקרר אותה קצת לפני הגשה ולאפשר ספיגת טעמים בין הקרם, הקקאו והבישקוטים הטבולים בקפה.

מי שרוצה להשקיע יכול לקשור סרט מסביב לעוגה. אבל גם בלי סרט היא נראית סופר אלגנטית.

DSC_0342

בתיאבון!

ומזל טוב ליעלי ורותם, מאחלת לכם שנים רבות של אושר ואהבה.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם לשבת.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

slice

‏45 תגובות

  1. רחלי ב- 5 במאי 2016 בשעה 7:39

    איך מדפיסים מתכונים אני לא מצליחה..אשמח לעזרה

  2. עדי ב- 29 במאי 2016 בשעה 16:03

    הי רות,

    תוכלי לציין בבקשה איזה כמות של מסקרפונה צריך בגרמים? ושמנת מתוקה סה"כ 500 מ"ל?

    תודה,
    עדי

    • שמח במטבח ב- 29 במאי 2016 בשעה 19:06

      הי עדי,
      אלה הכמויות: 2 מיכלי מסקרפונה הינם 500 גר' (כל מיכל הוא 250 גר') ושני מיכלי שמנת מתוקה הינם 500 מ"ל .
      בהצלחה 🙂

      • עדי ב- 7 ביוני 2016 בשעה 21:06

        תודה רות! יש לי תבנית עגולה של 24, האם יש צורך להגדיל את הכמויות?

  3. חני ב- 1 ביוני 2016 בשעה 19:10

    מהיכן ניתן להשיג את הצנתר שעושה פרח ??.

    • שמח במטבח ב- 1 ביוני 2016 בשעה 19:23

      למיטב ידיעתי ניתן למצוא בחנויות המתמחות . מציעה לך לבדוק עם החנות לפני שתגיעי כי לא תמיד יש להם במלאי, אבל אני ראיתי השנה בכמה מקומות

  4. עדי ב- 9 ביוני 2016 בשעה 11:24

    נראה ממש ממש טעים!!
    האם אפשר להכין את העוגה מבעוד מועד או שהבישקוטים יהפו להיות 'מושי'? אם כן כמה זמן נשמרת במקרר?

    • שמח במטבח ב- 9 ביוני 2016 בשעה 14:13

      עדיף להכין ביום ההגשה, כיוון שהבישקוטים מסביב יספגו נוזלים.
      אפשרות אחרת היא להכין את הבסיס מראש ולהקיף בגדר בישקוטים לפני ההגשה. היא תישמר במקרר כמה ימים בכיף

  5. עדי ב- 9 ביוני 2016 בשעה 13:14

    הכנתי את העוגה לאירוע שבועות אצלנו בעבודה, יצאה גם מהממת וגם טעימה להפליא!
    השתמשתי בתבנית 24 ויצא בסדר גמור מבחינת הכמויות.
    בנוסף לא היה לי צנטר סולטן אז זילפתי מעגל חיצוני ופנימי, פיזרתי קקאו, ואז זילפתי את המעגל האמצעי.

    תודה רות! מתכון מוצלח ביותר 🙂

  6. ספיר ב- 11 ביוני 2016 בשעה 12:51

    היי,
    האם אפשר להכין במנות אישיות?
    והאם אפשר להכין 3 ימים מראש? אבקת הקקאו שבאמצע לא תימס ותיהרס? או שהביסקוטים יתרככו מידי??

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 12 ביוני 2016 בשעה 6:16

      הי ספיר
      אין בעיה להכיםן במנות אישיות
      פחות מומלץ להכין 3 ימים מראש כיוון שהבישקוטים יתרככו מאוד. עדיף להכין ביום ההגשה או מקסימום יום לפני כן, כאשר את גדר הבישקוטים מכינים בכל מקרה ביום שבו מגישים את העוגה כדי שיהיו פריכים.

  7. שירלי ב- 18 בספטמבר 2016 בשעה 10:52

    שלום.
    המתכון נראה נהדר. אני מתכוונת לנסות לכבוד השבת הבאה.
    באיזה גבינה ניתן להשתמש במקום המסקרפונה?

    • שמח במטבח ב- 19 בספטמבר 2016 בשעה 6:08

      האמת שבעוגה הזו המסקרפונה היא הגבינה הכי מתאימה, אחרת זה לא יהיה טירמיסו

  8. שושי ב- 17 באוקטובר 2016 בשעה 9:48

    רות שלום
    הכנתי טרמיסו שלא הצליח (למען הגילוי הנאות מתכון שהיה לי) הכמויות אותן כמויות במתכון שאת מציעה .אבל הקרם לא התגבש לאחר הקצפה ונשאר מאוד נוזלי. מה עלי לשנות בדרך ההכנה שלי.
    אודה על התייחסותך.

    • שמח במטבח ב- 17 באוקטובר 2016 בשעה 16:05

      הי שושי
      הטריק שהקרם לא יהפוך לנוזלי הוא להוציא את המסקרפונה מהמקרר כשעה לפני ההכנה. כשהיא קרה היא לא מתערבבת טוב וכשמערבבים אותה יותר מדי היא הופכת לנוזלית. ואני מדברת מניסיון כי בפעם הראשונה שניסיתי להכין טירמיסו לפני כמה שנים זה קרה גם לי

      • שושי ב- 17 באוקטובר 2016 בשעה 16:09

        תודה רות על ההתייחסות וההדרכה אכן גבינת המסקרפונה היתה קרה מאוד. המשך חג שמח .

      • ליאור ב- 15 בדצמבר 2016 בשעה 21:06

        מה עושים אם יצא נוזלי??? לקנות מצרכים חדשים?

        • שמח במטבח ב- 15 בדצמבר 2016 בשעה 22:05

          נסה לצנן ולהקציף מחר
          אם לא יעזור.. להתחיל מחדש.
          חשוב שהמסקרפונה תהיה בטמפ' חדר ושהשמנת תהיה קרה.

          • ליאור ב- 21 בפברואר 2017 בשעה 17:34

            הוספתי אינסטנט פודינג, עזר להקצפה.
            יצא מעולה!
            תודה



  9. יערה ב- 19 באוקטובר 2016 בשעה 15:41

    העוגה יצאה מושלמת וטעימה בטירוף. את הבישקוטים הכנתי לבד כי יש לי צליאקים בבית והם יצאו אליפות!!

    • שמח במטבח ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 8:48

      אלופה!!
      איך הכנת בישקוטים ללא גלוטן?

      • יערה ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 9:09

        המרתי את הקמח במתכון בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.

        • שמח במטבח ב- 21 באוקטובר 2016 בשעה 11:43

          שמחה לשמוע שהצליח לך עם ההמרה. טוב לדעת

  10. שני ב- 21 בפברואר 2017 בשעה 11:47

    היי, ניתן לעשות בתבנית בקוטר 26?

    • שמח במטבח ב- 21 בפברואר 2017 בשעה 16:58

      ניתן, אבל אז אני מציעה לסדר את הבישקוטים שמסביב מראש בתבנית ולאחר מכן ליצוק פנימה את שכבות הקרם והבישקוטים

      • שני ב- 21 בפברואר 2017 בשעה 20:30

        תודה, ואם אני מכינה בבוקר ומגישה בערב זה יצא טוב או שהבישקוטים מסביב יתרככו מידי?

  11. אילנה ב- 3 במאי 2017 בשעה 20:17

    האם ניתן להכין בתבנית מלבנית?

    • שמח במטבח ב- 4 במאי 2017 בשעה 9:06

      אין בעיה
      במקרה כזה את גם לא חייבת להכין "גדר" מבישקוטים אלא להכין כמו טירמיסו רגיל. זה יצא טעים להפליא בכל מקרה

  12. לי ב- 7 במאי 2017 בשעה 22:38

    היי רות, העוגה נראית מדהים.
    העוגה צריכה להיות מוכנה מחר בבוקר בעלי לוקח אותה לעבודה, האם
    אפשרי לשים את הביסקוטים מסביב עכשיו או בבוקר?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 8 במאי 2017 בשעה 7:46

      הי לי
      הגדר תשרוד לילה במקרר אבל אם יש לך זמן עדיף לסדר אותה ביום ההגשה
      את מוזמנת לשתך תמונה של העוגה שיצאה לך בדף של שמח במטבח:-)

      • לי ב- 8 במאי 2017 בשעה 11:05

        סידרתי בבוקר (: , תודה על המענה המהיר, קצת התפקשש לי בזילוף הלבן אבל העוגה יצאה ממש יפה! אשמח לשתף לא הצלחתי לעלות פה :/

        • שמח במטבח ב- 8 במאי 2017 בשעה 14:29

          איזה כיף לשמוע 🙂 בטוחה שיצא מהמם
          את מוזמנת להעלות לדף הפייסבוק של שמח במטבח 🙂 שם אפשר להעלות תמונות בקלות

  13. רוית ב- 9 במאי 2017 בשעה 22:07

    אני חושבת להכין אותה לאירוע ל״ג בעומר בחוץ. הקרם יחזיק מעמד בחוץ לדעתך? או שיקרוס?

    • שמח במטבח ב- 11 במאי 2017 בשעה 10:37

      הי רוית
      אם את לוקחת את העוגה לאירוע שבה היא תשהה מחוץ למקרר אני ממליצה לך להקפיא אותה בלי גדר הבישקוטים, ולפני שאת יוצאת לסיים את הגדר (אשר להדביק עם מעט קרם או פשוט להדק עם סרט כמו בתמונה). עד שיגיע הזמן לפרוס את העוגה היא תפשיר

  14. לילך ב- 13 ביוני 2017 בשעה 14:00

    האם ניתן להקפיא את העוגה?

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2017 בשעה 9:19

      אין בעיה להקפיא. חשוב להפשיר אותה לפני ההגשה

  15. קטי ב- 25 ביוני 2017 בשעה 13:39

    הי רות, כרגיל עוגה מהממת
    האם ניתן להכין בתבנית קפיצית 24? אם כן , צריכה הוסיף חומרים?
    האם כדאי להוסיף אינסטנט פודינג שיהיה יציב יותר
    תודה!

  16. מאיה ב- 4 באפריל 2018 בשעה 19:47

    היי
    אני רוצה להכין את הבישקוטים בעצמי מהמתכון שלך ורציתי לשאול אם זה יצא טוב אם אני אכין 2 דסקיות(לשכבות) ובישקוטים רגילים לגדר מסביב? בשביל לחסוך עבודה….

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2018 בשעה 21:12

      הי מאיה
      כל הכבוד על ההחלטה להכין בישקוטים. באופן מפתיע זה הרבה יותר קל ממה שזה נראה.
      אין בעיה שתכיני דיסקיות לשכבות – ונראה לי שאפילו עדיף כי זה יהיה יותר נוח
      מחכה לשמוע איך יצא לך

  17. רות טייב ב- 10 במאי 2018 בשעה 17:33

    העוגה נראחת מהממת וכל הכבודעל ההסברים והתמונות נראה לי שפספסתי משהו האם הקרם לזילוף הוא חלק מהכמות של המלית? לא מצאתי מרכיבים להקצפה נפרדת

    • שמח במטבח ב- 12 במאי 2018 בשעה 15:31

      תודה רבה רות
      מדובק בחלק מהמלית ששומרים בצד

  18. איילת ב- 16 במאי 2018 בשעה 16:33

    הי, אני רוצה להכין את הקישוט בכיפות סיליקון. את חושבת שזה יעבוד לשים את הקרם בהקפאה בתבנית ולהוציא? זה לא יהרוס את המרקם?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 17 במאי 2018 בשעה 12:06

      אין בעיה. המרקם לא יהרס. רק תדאגי שההפשרה תהיה במקרר.

  19. אפרת ב- 20 במאי 2018 בשעה 19:54

    הכנתי לשבועות. לא הפסיקו להחמיא 🙂

השאר תגובה