עוגת "בלוגולדת" לבלוג שחוגג שנה
לא יאומן איך הזמן טס – השבוע חגגתי שנה לעלייתו של הבלוג לאוויר 🙂 ובנוסף היום אני גם מציינת שנה לפרסום צמת השמרים ולכל ה"בלאגן" הטוב שהגיע איתה, והצליח לעורר מהפכה של ממש בחיי (טובה, כמובן).
אז סיכום של השנה האחרונה כבר הכנתי לכם בפוסט הקודם, שבו אספתי את עשרת המתכונים שהכי אהבתם בשנה האחרונה, אבל כמובן שאין חגיגה בלי עוגה ולכבוד המאורע המשמח הכנתי עוגה חגיגית במיוחד.
חלקכם בטח זוכרים את התמונה הבאה, שזכתה לפופולריות רבה בדף הפייסבוק של שמח במטבח, וגם באינסטגרם
מדובר בעוגה שהכנתי ביולי ליום ההולדת של אחי ומכיוון שהייתי קצרה בזמן לא צילמתי אותה לבלוג.
אבל מהרגע שפרסמתי את התמונה, ובכל מקום שבו היא שותפה, קיבלתי בקשות רבות למתכון.
לכן החלטתי להכין את העוגה הזו שוב, והפעם בגירסה חגיגית ומיוחדת גם מבפנים וגם מבחוץ, עם שכבות של עוגה בשני צבעים.
אציין כבר עכשיו שלמרות המראה המפונפן מדובר בעוגה שקל יחסית להכין והיא מהווה דוגמה טובה לכך שקישוט מיוחד יכול לשדרג כל עוגה.
החומרים:
לטורטים בשני צבעים:
(2 תבניות בקוטר 24 ס"מ):
7 ביצים גדולות
1 כוס (200 גר') סוכר
1 כוס (140 גר') קמח
1.5 כפיות אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
2 כפות אבקת קקאו (רצוי קקאו הולנדי)
לסירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות וויסקי או ליקר שאוהבים
לקרם:
(הכמות מספיקה ל-3 שכבות מילוי 3 בעוגה ולציפוי)
4 מיכלי שמנת מתוקה
1.5 כוסות חלב
כפית תמצית וניל
1.5 חבילות (120 גר') אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
חטיף כדורים מצופה שוקולד (קליק, מאלטיזרס וכו')
אופציה לתוספת למילוי – גנאש שוקולד
150 גר' שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה
ההכנה:
טורטים:
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו ומרפדים 2 תבניות קפיציות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה.
בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת גבוהה, תפוחה ובהירה. מתחילים במהירות איטית ולאט לאט מגבירים. זה לוקח כמה דקות.
הצילום הזה (שצולם בכלל לפוסט של עוגת הפיניאטה) ממחיש הכי טוב את הקצפת הביצים:
מסירים את הקערה מהמיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ב- 3 מנות: בכל פעם מפזרים שליש מהקמח מלמעלה ובתנועות קיפול עם לקקן מקפלים אותו בעדינות לתערובת. אם יש גושים אפשר להרים אותם בעדינות עם הלקקן ולנער קצת (הם יתפרקו ואז אפשר להמשיך בערבוב). חשוב להשתדל לערבב ולקפל את התערובת כמה שפחות כדי לא להוריד נפח מהביצים. ברגע שהקמח נטמע בתערובת ואין בה גושים, מפסיקים.
מעבירים חצי מהתערובת לתבנית אחת – זו תהיה העוגה הלבנה.
לחצי הנותר מוסיפים את אבקת הקקאו ומקפלים בעדינות עד שהקקאו נטמע בתערובת והיא אחידה בצבעה, ואז מעבירים לתבנית השניה.
אופים את הטורטים במשך כ- 20 דקות עד שקיסם שנכנס לעוגות יוצא יבש.
הטריק שלי לקבלת עוגה ישרה הוא שברגע שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור, מעבירים סכין מסביב לתבנית ומחזירים את העוגה לתנור הכבוי להצטננות. העוגה תרד מעט אבל בגלל שהפרדנו אותה מדפנות התבנית היא תרד בצורה אחידה.
את השלב הזה אפשר להכין גם יום ויומיים לפני ההכנה, ואפילו עדיף כי הטורטים יתייצבו ויהיה קל יותר לפרוס אותם.
סירופ סוכר:
מניחים בסיר את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה עד שנוצר סירופ סמיך מעט. בשלב זה אפשר להוסיף לו 2 כפות של וויסקי או ליקר שאוהבים, זה רק יוסיף.
הקרם:
מניחים בקערת המיקסר את השמנת, החלב, תמצית הוניל והאינסטנט וניל ומקציפים עד לקבלת קרם סמיך ויציב.
ההרכבה:
בעזרת סכין מסור ארוכה מיישרים את העוגות מלמעלה (אם יש צורך, כמובן) ופורסים כל עוגה לשתי פרוסות – כל שכבה אמורה לצאת בגובה של כ- סנטימטר וחצי.
מכינים על משטח העבודה את העוגות, הקרם, פלטה, מרית ואת כדורוני השוקולד. מומלץ לבצע את שלב ההרכבה על צלחת מסתובבת וגם מומלץ להניח את העוגות על הצלחת בה אנו נגיש אותה או משטח קרטון שיעזור לנייד אותה לצלחת ההגשה.
ולהרכבה:
מניחים שכבה לבנה (או שחורה – לפי איך שמתחשק לכם לבנות את העוגה), מברישים מעליה סירופ סוכר ולאחר שהוא נספג מעט מורחים עליה שכבה של קרם.
ממשיכים לשכבה הבאה – אם התחלנו בלבן נניח שכבה שחורה ולהיפך – ושוב סירופ סוכר וקרם. וחוזר חלילה עם השכבה השלישית
בשלב של בניית השכבות אפשר להוסיף "צ'ופר" נוסף – זילופים קטנים של גנאש שוקולד שמכינים על ידי חימום השוקולד עם השמנת עד ששניהם מתאחדים לתערובת אחידה וקרור שלו עד שיהיה במרקם סמיך אבל יחד עם זאת כזה שניתן לזילוף.
השלב הזה אינו חובה אבל הוא בהחלט יכול להוסיף עוד מימד של טעם ומרקם לעוגה. אפשר גם לזלף את הגנאש לשכבה אחידה ודקה מעל הקרם. בכל מקרה הגנאש משתטח עם בניית השכבות.
כשמסיימים לבנות את השכבות לוחצים מעט על השכבה העליונה כדי שהקרם שבין השכבות יימרח בשכבה אחידה בין כל השכבות ולא יוותרו לנו שוליים ריקים.
מצפים את העוגה בשכבה דקה של קרם ושולחים אותה ל- 10 דקות למקפיא. ולמה זה? פשוט מאוד – העוגה שלנו כוללת לא מעט פרורים קטנים שלא היינו רוצים שיראו אותם על החלק החיצוני של הקרם. לכן נכסה אותה בשתי שכבות – שכבה אחת דקה, שתתמצק מעט במקפיא ומעליה שכבה נוספת שאליה כבר לא יידבקו פרורי עוגה.
לאחר כ- 10 דקות הקרם התמצק ואז ניתן להוסיף שכבה נוספת של קרם – והפעם נשקיע ביישור שלה מכל הצדדים כך שאם חלילה השכבות שחתכנו לא היו אחידות (דאאאא… זה קורה לי מלא, למרות כל הגאג'טים שבהם אני משתמשת) ניתן ליישר את פני העוגה בעזרת הקרם.
עכשיו, שיש לנו עוגה צחורה ולבנה מתחיל השלב הכייפי, והמעט סיזיפי של הקישוט.
אז איך עושים את זה? פשוט מאוד, לאט לאט מסדרים את כדורוני השוקולד מעט העוגה במעגלים. מתחילים מהמרכז ובכל פעם מוסיפים מעגל.
בשלב הזה אפשר בכיף לשלב את הילדים. הגוזל הבכור שלי, שבילה איתי כל השבוע בבית (היה חולה…) נהנה מאוד לסדר איתי את הכדורונים וכמובן ש"גנב" לעצמו לא מעט בדרך 🙂 🙂 🙂
לאחר שהשכבה העליונה מכוסה כולה, ואם בא לכם להשקיע עוד קצת, מקיפים גם את החלק התחתון של העוגה – זה גם עוזר להסתיר פגמים בציפוי בנקודת ההשקה של הצלחת והקרם. גם כאן הגוזל התנדב לעזור בשמחה רבה.
את השלב הזה, אגב, מומלץ לעשות כשהעוגה מונחת על צלחת ההגשה שבה נגיש אותה. זהו, העוגה שלנו מוכנה. תודו שהיא לא היתה קשה להכנה, והתוצאה – מעלפת 🙂
במיוחד כיף לראות את מבט ההפתעה של האורחים כשהעוגה נפרסת ומתגלות השכבות שלה.
אז זו היתה העוגה שאיתה בחרתי לחגוג יומולדת שנה לבלוג ולצמת השמרים. מקווה שגם אתכם היא תשמש בשמחות 🙂
תודה רבה על שנה שבה עקבתם, קראתם, הגבתם, הכנתם ושיתפתם. עשיתם לי שמח בלב בכל תגובה ושיתוף. מאחת לכולנו שנת אפיה מוצלחת ופורייה.
אתם כמובן מוזמנים להכנס לדף הפייסבוק של שמח במטבח ולחגוג איתי שם. אני תמיד שמחה לראות את הביצועים שלכם ולקרוא את התגובות שלכם, גם בדף וגם בבלוג 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.
מהממת!
איזה רעיון מקסים (מקנאה שלא חשבתי על זה קודם… ☺)
וביצוע מושלם.
נראה אגב שאת בבלוגספירה הרבה יותר משנה אחת בלבד.
מזל טוב ועד 120 שנים של פוסטים משובחים!
תודה חן יקרה,
אכן מרגיש יותר משנה אבל עד אז הייתי על תקן נסיינית מתכונים (ולא מעט מהם שלך :-))
שתהיה לנו שנת בלוגינג נפלאה. מחכה להפתעות המהממות שלך בשנה הבאה
ווואווווו!!!!
נראה טוב..
נכין אותו כבר לשבת הקרובה. תודה!
תודה רבה 🙂 מחכה לראות את העוגה שלך
מראה השכבות בהחלט מהמם 🙂
בלוגולדת שמחחח!
מאחלת עוד הרבהההה פוסטים טעימים וכיף במטבח
תודה רבה פיה יקרה 🙂
מהממת מאמצת אותה בכיף אני מאוד אוהבת את הפוסטים שלך ונהנית ליקרוא אותם ונהנת להכין .התמכרנו לעוגות שלך . (אני מרטיבה את העוגה עם מיץ תפוזים ומעט ליקר )
תודה רבה איילת 🙂
אהבתי את הרעיון של המיץ – נשמע טעים
היי שבוע טוב
רציתי לישאול אם אפשר להכין את העוגה בשני סבבים ניפרדים ולאפות כל פעם רינג אחד והיתר ימתין בקערה או שהבליליה תירד. ותישבר מכיון שיש המון ביצים או שפשוט חייב שני רינגים ואפייה אחת תודה לך
הי נטלי ותודה
מכיוון שמדובר באפיה של 20 דקות אני לא יודעת אם כל כך מומלץ לחכות עם תערובת הביצים כי היא כנראה תרד. אם יש לך תבנית נוספת קצת יותר גדולה את יכולה לאפות בה בנוסף לתבנית הראשונה ופשוט להקטין את קוטר העוגה.
אפשרות נוספת היא להכין חצי כמות, לאפות ואז להכין חצי כמות נוספת.
אפשרות אחרת היא לוותר על שני הצבעים ולאפות טורט אחד בצבע שתבחרי.
מזל טוב לבלוג הכי שווה ברשת!!!
תודה רבה 🙂
הכנתי כבר כמה מתכונים שלך וכולם זכו להצלחה מרובה ההסברים שלך פשוטים להבנה ובקיצור פרסמי יותר מכונים אני אוהבת לחדש לחברה שלי את המגוון תודה
תודה רבה 🙂 כל כך כיף לשמוע כאלה תגובות
היי,
עשיתי אתמול את הטורט אבל יצאו לי הרבה גושים של הקמח ועשיתי בדיוק מה שכתבת. תנועות קיפול ולנער בעדינות.
האם אפשר לערבב במיקסר בעוצמה נמוכה את הקמח?
הי שני
עקרונית אמרים לערבב את הקמח ידנית, אבל אם את חוששת מגושים אפשר להוסיף את הקמח בהדרגה בסוף ההקצפה. בכל פעם שליש כמות.
אני לא בטוחה עד כמה כדאי יהיה להחזיר למיקסר לאחר שכבר הוספת את כל הקמח ולערבב כיוון שזה עלול לפגום במרקם האוורירי של העוגה.
דבר שני שמתי את שני התבניות אחת מעל השניה ביחד בתנור ואחת עלתה והשניה לא.
האם כדאי להפריד את התבניות?
אני ממליצה לשים את התבניות במרחק אחת מהשניה וגם להחליף ביניהן במהלך האפיה. זה ימנע מצב של חוסר בימטריה.
כמו כן, מציעה לך לבדוק אם התנור שלך אופה באופן אחיד בכל קומה שלו כיוון שעקרונית עם טורבו העוגות אמורות לעלות באותה מידה
בוקר טוב
חדשה בבלוג. שמחה להצטרף 🙂
שאלה: איך מדפיסים מתכון? חיפשתי בעוגת הבלוגולדת שלך אייקון לגירסת הדפסה ולא מצאתי
תודה
ריקי
הי ריקי וברוכה הבאה
מבחינת הדפסה, האופציה הכי נוחה היא להעתיק את הטקסט לוורד, למחוק את התמונות (אם את רוצה לצמצם את המתכון) ולהדפיס.
בהצלחה 🙂
תודה
כך עשיתי
אבל ממליצה לאפשר הדפסה באמצעות אייקון
פחות מסורבל
בכל אופן אוהבת את הבלוג וגם המתכונים נראים מאוד מוצלחים
ריקי
המתכון נראה מעולה אבל למה אין דרך קלה להדפסה בלי כל התמונות
איטה שלום,
הדרך, הכי נוחה להדפיס היא להעתיק את הפוסט לוורד ולמחוק את התמונות.
מטעמים שונים, שעיקרם נושאי זכויות יוצרים והפרה שלהן ברחבי הרשת, אין פורמט להדפסה.
כמה חבילות קליק הספיקו לעוגה?
זה תלוי בקוטר העוגה. לדעתי 4-5
שלום,
האם במקום השכבה השניה של קרם השמנת אפשר לשים את גנאש השוקולד?
ככה שהשכבה העליונה תהיה השוקולד
תודה
אפשרי. רצוי גנאש מוקצף שהמרקם יהיה יותר רך
מרגיש לי מעט קמח ל7 ביצים. הייתכן?
האמיני לי שהמתכון הזה נוסה על ידי בהצלחה כל כך הרבה פעמים. עוגת טורט היא עוגה אוורירית ולכן יש בה הרבה ביצים יחסית.
פשוט אוהבת את הפוסטים שלך!
ואת העעוגות שלך יותררר ?
תעזרי לי במתכון לעוגת פרווה מפוצצת ליומולדת של חמי בא לי לפרגן…
סומכת עלייך אלופה!
תודה רבה בתאל. איזה כיף לקבל כזה פידבק על הבוקר 🙂
עוגות פרווה זה אכן מאתגר אבל עדיין אפשרי
ראשית – כל עוגה בערך שאת רואה בבלוג אפשר להמיר פרווה על ידי שימוש במרגרינה/שמן קוקוס במקום החמאה ובשמנת צמחית במקום השמנת המתוקה.
בנוסף, ישנן כמה עוגות שמראש הכנתי כפרווה – הפופולארית ביותר היא הקונקורד. הכי עוגת רושם ותכלס ממש לא קשה להכנה
היי
התאהבתי באתר שלך!
לדעתך יתאים לשדרג את הקרם לקרם עם שקדים מקורמלים כמו בעוגת קונקורד שוקולד שלך?
או שייצא מתוק מדי ומעמיס?
או לחלופין להכין עם הקרם שקדים ולעשות שכבות רק עם עוגת וניל בלי שוקולד.
מה דעתך יכול להתאים?
עבור עוגת יום הולדת לחברה שפחות מתלהבת מקצפות וזה 😉
תודה
הי רעות והמון תודה. כיף לשמוע שאהבת את הבלוג
אין בעיה להחליף בין הקרמים נראה לי שהוא ישתלב בצורה נפלאה בעוגה.
ומזל טוב לחברה שלך 🙂
תודה על התשובה!
אז אלך על אופציית השדרוג…. כמה קרם אצטרך להכין? אשמח לכמויות.
שלום !
מקווה שתוכלי לענות במהרה ☺
הכנתי את העוגה אבל לקישוט לא היה לי קליק אז שמתי שברי שוקולד מריר
ולא יצא יפה… משהו בניגוד צבעים הזה גורם לעוגה למראה מצחיק וילדותי מדי
השאלה האם אולי אפשר לזלף מעל הכל איזה קרם שיסתיר את הקישוט הלא מוצלח? או שזה כבר יפגע בטעם?
ואם כן – יש לך אולי רעיון לקרם בלי שמנת מתוקה? נגמרה לי…. יש לי גבינת שמנת אם זה אולי עוזר.
תודה רבה!
הי רות, מצטערת אבל ראיתי רק עכשיו את השאלה (ממליצה לשאול בקבוצה שלי בפייסבוק, אני רואה התראות על השאלות ואז יכולה לענות מהר יותר)
לגבי העוגה – את יכולה להסיר בעדינות את הקישוט ולזלף מחדש קרם אחר או גנאש שוקולד – נראה לי שזו האופציה הכי נוחה.
לגבי קרם בלי שמנת מתוקה.. הממממ.. את יכולה להכין קרם חמאה (ראי במתכון של עוגת היומולדת של כריסטינה טוסי שעלה לבלוג ונמצא בקטגוריית העוגות) אני אישית קצת פחות אוהבת את הקרמים הללו שעתירים בחמאה ובאבקת סוכר ומעדיפה קרם יותר מעודן. לגבי גבינת השמנת – חייבים לדלל אותה עם שמנת מתוקה כדי לקבל קרם.
מקווה שעזרתי גם אם זה באחור של יום.
אשמח לשמוע מה עשית בסוף
היי רות..
אני מעוניינת לאפות את העוגה הנהדרת הזאת.. רק בשתי תבניות.. לשם כך, אני צריכה לחלק את רשימת נמרכיבים לשניים? כלומר–
1 כוס סוכר= 1/2 סוכר וכן הלאה…?
תודה על תשובתך (:
הי
אם את מתכננת להכין רק חצי כמות, אז כן, צריך לחלק את רשימת הרכיבים בחצי.
אם את רק רוצה לאפות בנפרד את יכולה להכין את כל הכמות, חלקל לשתי תבניות ולאפות על 2 מגשים בתנור
בהצלחה 🙂