עגבניות מיובשות – קונפי עגבניות שרי
עגבניות שרי הן הירק שהכי נזלל אצלי בבית. תמיד יש לנו סלסילות מהן אבל איכשהו לא פעם אני מוצאת את עצמי עם עודפי עגבניות שרי שמתחילות להיראות "עייפות". אז מה עושים? במקום לזרוק מכינים מהן עגבניות מיובשות!! שומרים בצנצנות ומשתמשים כל השנה. הרי כל כך קל לייבש אותן בתנור והתוצאה טעימה בטירוף ושימושית לכל כך הרבה מתכונים.
מאז פשוט התמכרתי להכנת עגבניות מיובשות, וכמובן לשילוב שלהן בכל מיני מתכונים. הכוכב התורן בבית עכשיו הוא לחם עם עגבניות מיובשות וטימין שאני מוסיפה לבצק.
הן נפלאות ברטבים לפסטה ולקציצות ולפעמים אני טוחנת אותן לממרח טעים ואז יש שלל אפשרויות לשימוש בו. אפשר גם להכין איתן ממרח עגבניות מיובשות עם הרבה בזיליקום ומתקבל פסטו עגבניות וזו בכלל חגיגה.
הן משתלבות מעולה במאפינס מלוחים. למשל תוסיפו אותם למאפינס גבינות וטימין ןתקבלו מאפינס פיצה מעולים, או כתוספת מעל פיצה או פוקאצ'ה. תוכלו להשתמש בממרח להכנת שבלולי פיצה, וכף מהממרח או מהעגבניות ברוטב הבולונז או ברוטב ללזניה בכלל תקפיץ את הטעמים.
כפי שתראו ההכנה ממש קלה ופשוטה והתוצאה – וואו!!
אני ממש מקווה שתאמצו את הרעיון ותהנו גם אתם מטעמי העגבניות המתוקות האלה כל השנה.
החומרים:
כ- 2 סלסילות של עגבניות שרי
מלח גס לפיזור
כמה ענפי טימין או אורגנו
שמן זית לפיזור מעל ולכיסוי
אפשרויות לתוספות/שידרוגים:
שיני שום או ראשי שום חצויים
פלפלים קטנים (חריפים או לא, לבחירתכם)
מעט חומץ בלסמי להגברת המתיקות
ההכנה:
חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית כך שהחלק הפתוח שלהן כלפי מעלה.
מפזרים מעט מלח גס על העגבניות (אני אוהבת להכין עם מלח ים אטלנטי או מלח מאלדון). ומפזרים גם עלי טימין או אורגנו מעל לתוספת טעם. זה לא חובה אבל זה ממש מוסיף לדעתי.
אם בא לכם פזרו גם כמה שיני שום בתבנית או אפילו כמה חצאים של ראשי שום.
מעל הכל יוצקים שמן זית עד שהתבנית מכוסה כולה. השמן לא חייב להיות בשכבה עבה או לכסות את העגבניות אבל הוא צריך להתפזר על כל התבנית כדי שהעגבניות לא יתייבשו מדי.
את התבנית מעבירים לתנור שחומם ל 150 מעלות ואופים ככה במשך כשעה, עד שהעגבניות שחומות מעט וצלויות אבל לא מצומקות לגמרי או שחורות. העגבניות יתכווצו לכם באפיה וזה בסדר גמור. המטרה היא לייבש אותן בתנור ולשמר את הטעם העסיסי והמתקתק שלהן.
מצננים את העגבניות ומעבירים לצנצנות מעוקרות. אני מעקרת צנצנות בדרך הכי מהירה – מרתיחה מים, יוצקת לכל צנצנת. מכסה במכסה ומחכה דקה ואז שופכת את המים מהן (עם כפפות!) והופכת על מגבת נקיה כדי ששאריות המים ירדו. ואז ממלאת ומייד סוגרת.
עצה שלי – במקום למלא בצנצנות גדולות, מלאו בצנצנות קטנות יחסית. ככה העגבניות יישמרו לכם במקרר יותר זמן ולא יתקלקלו עם פתיחת הצנצנת.
זהו. זו כל ההכנה. נכון שזה פשוט ומהיר? אז בלי תירוצים – רוצו להכין 🙂
רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
עגבניות מיובשות צלויות
מצרכים:
- 2-3 סלסילות עגבניות שרי
- מלח גס לפיזור מעל (הכי טעים - אטלנטי או מאלדון)
- כמה ענפי טימין או אורגנו
- שמן זית לכיסוי התבנית
- אופציות לשדרוג:
שיני שום או חצאי ראשי שום
פלפלים קטנים
מעט חומץ בלסמי להדגשת המתיקות
הוראות הכנה:
- חוצים את עגבניות השרי ומסדרים בתבנית כשהחלק הפתוח כלפי מעלה
- מפזרים מעל מלח גס, טימין או אורגנו ושמן זית לכיסוי התבנית
- אופים בחום 150 מעלות כשעה עד שהעגבניות צלויות, שחומות אבל לא מצומקות מדי או יבשות מדי.
- מעבירים לצנצנות. מה שלא יהיה בשימוש מיידי מעבירים למקרר.
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth