סקונס עם פירות יער

בימי חופש ובשבתות אני אוהבת לפנק את הגוזלים בכל מיני מאפים קצת יותר מיוחדים. נכון שפעמים רבות הם מבקשים פנקייק ומרוצים מאוד, אבל הפעם התחשק לי להכין להם משהו אחר, מפנק, קליל, טעים ומשביע.
לאחר חיפוש קצר ברשת החלטתי שממש ממש בא לי להכין סקונס, שהן לחמניות אנגליות, ללא שמרים, שמכינים לבראנצ'ים ולארוחות תה ומגישים עם שמנת חמוצה/קרם פרש/clotted cream (סוג של שמנת/קצפת שהלוואי שכבר יביאו לארץ).
לשמחתי הרבה גוזלי כל כך אהב את הסקונס שהוא ביקש מהן עוד ועוד. ואני… בגאווה ובשמחה רבה נתתי לו להתפנק ורק קיוויתי שימשיך ככה (אפילו שזה אומר שהוא חיסל לי את הרוב ולא אפשר לי לזלול מהם.. שזה דווקא טוב לדיאטה 😉 ).


סקונס

את הסקונס שלי הכנתי עם פטל ועם שיטת הכנה מיוחדת שראיתי בבלוג המקסים The Vanilla Bean (המתכון כאן עבר כמה שינויים לגירסה שנראה לי שיותר מתאימה לחומרי הגלם שלנו, אבל השיטה היא אותה שיטה). בשיטה הזו מקפלים את הבצק כמה פעמים כך שמתקבלים בסוף סקונס אווריריים, פריכים מבחוץ ועדיין רכים מבפנים ואין כמו פירות יער לשדרג כזה מין מאפה.
מה אומר לכם.. אם עדיין לא הכנתם סקונס, אתם חייבים לנסות.
ואל דאגה, אני נותנת פה בפוסט כמה קיצורי דרך למקרה שתרצו ללכת על הגירסה המהירה והקלה. הכנתי בכל השיטות והמתכון הזה מניב סקונס מאוד טעימים ולא מתוקים מדי.

סקונס עם פירות יער

החומרים:

170 גר' חמאה ישר מהמקפיא בגוש אחד (כן מהמקפיא.. תכף תבינו למה)
280 גר' (2 כוסות) קמח
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות סוכר לבן
1/2 כפית מלח
130 גר' (כ-1/2 כוס) שמנת חמוצה [אפשר להחליף ביוגורט 3% או בקרם פרש]
2 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס פירות יער
מעט שמנת מתוקה וסוכר לפיזור

סקונס פירות יער

ההכנה:

בקערה גדולה מספיק מערבבים את כל ה"יבשים" – קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה, מלח וסוכר.
בקערה נפרדת או בכוס מדידה גדולה עם פיית מזיגה, מערבבים את ה"רטובים" – ביצים, שמנת חמוצה/יוגורט/קרם פרש ותמצית וניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. **עדיין לא מערבבים בין הקערות – יש תכף עוד שלב**

כמה מילים על קרם פרש – זו מין שמנת חמוצה משודרגת, סמיכה וכל כך טעימה שאני לפעמים מתפתה ומחסלת אותה בכפית. היא מאוד עשירה והמרקם שלה ממש משדרג מאפים. כאן בסקונס היא אחראית למרקם קצת יותר עשיר ופריך.
אבל, כאמור, אין בעיה להכין סקונס עם שמנת חמוצה רגילה או יוגורט 3% בטעם נייטרלי יעשו את העבודה מצויין.

וחזרה למתכון – וכאן הקטע המיוחד שלא ראיתי במתכוני סקונס אחרים ועושה אותם לכל כך פריכים ואווריריים – את החמאה מקפיאים ומגררים בפומפיה לחתיכות קטנות. את החתיכות מוסיפים לקמח.
בימים חמים אפשר לעשות את זה בכמה "נאגלות", ופשוט לשמור את החמאה על צלחת במקרר עד שתתווסף לשאר החומרים.

את החמאה מוסיפים לקערת ה"יבשים" ומערבבים בעדינות עד שהיא מצופה בקמח. רק לאחר מכן מוסיפים את ה"רטובים" שערבבנו בנפרד ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. זה גם בסדר אם יש בו מעט גושים.

שיטת הכנה קצרה יותר , בלי לגרר את החמאה:

אפשר גם להכין במעבד מזון או סתם בקערה – בהתחלה מעבדים את ה"יבשים" עם החמאה (בקערה עושים זאת עם מזלג או עם אביזר להכנת בצק פריך) ואז מוסיפים את הרטובים. שתי השיטות יתנו לכם סקונס מעולים.

בימים חמים אני מכניסה את הקערה עם הבצק למקרר לכ 10 דקות לפני השלב הבא כיוון שצריך שהבצק יהיה טיפה קריר (אחרת החמאה נמסה והוא נהיה מאוד דביק).
לאחר מכן מעבירים את הבצק לשיש שאותו קימחנו מראש ומאחדים בכמה לישות קצרות לבצק אחיד.

הטריק לסקונס אווריריים – קיפול הבצק

בעקרון הבצק של הסקונס מוכן ואפשר כבר להכין אותן, אבל כאן מתווספים למתכון 2 שדרוגים – האחד הוא קיפולים בבצק שיגרמו לסקונס להיות עוד יותר אווריריים והשני הוא הוספת פירות יער.

מקמחים את הבצק משני הצדדים ומרדדים (רצוי על יילון נצמד וככה יש פחות בלאגן על השיש. מפזרים על השליש האמצעי פירות יער. אפשר להשתמש בטריים ואפשר בקפואים שמפשירים ומסננים. מקפלים מעל השליש עם פירות היער את אחד השלישי הקיצוניים ומפזרים עוד קצת פירות יער מעל.

מקפלים מעל את שארית הבצק. אם רוצים אפשר להוסיף עוד רידוד עדין וקיפול (לא חובה).
ומכניסים את הבצק למקרר לנוח רבע שעה

הבצק עכשיו מוכן לאפיה. מחממים את התנור ל 170 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה .

ולעיצוב צורת הסקונס:

יש 2 דרכים מסורתיות לעצב סקונס – האחת – סקונס עגולים והשניה – משולשים.
זה באמת עניין של נוחות והעדפה.
משולשים מכינים במכה אחת" על ידי חיתוך הבצק לחצי לאורכו ולאחר מכן לרבעים ושמיניות ואז יוצרים משולשים מכל מחצית.
עיגולים מכינים על ידי קריצה בבצק – שאז נשארים עודפים שצריך לאחד, לקרר ושוב לרדד אז זו יותר התעסקות – ראו תמונה של העגולים בהמשך.

אז הנה הסקונס שחתכתי למשולשים.
מסדרים אותם במרווחים בין אחד לשני ב- 2 תבניות, ומורחים כל אחד במעט שמנת מתוקה (ממש שכבה דקה) ומפזרים מעל מעט סוכר – זה ייתן לסקונס מעטה פריך ויפה.
אם תסתכלו טוב על אלה שבתמונה תוכלו לראות איזה יופי של שכבות נוצרו בבצק.

את הסקונס אופים ב 170מעלות במשך 15-20 דקות (תלוי בחוזק של התנור שלכם), עד שהם שחומים ויפים והבית כולו מתמלא בריחות נפלאים.

כשהסקונס מוכנים, אפשר לשדרג אותם מעט עם פסים של ציפוי שמכינים מאבקת סוכר שמערבבים עם ממש מעט חלב. תתפלאו איך כמה טיפות נוזל משפיעות על אבקת הסוכר והופכות אותה למשחה נוזלית נפלאה.

כשהסקונס מתקררים פשוט מזרזפים עליהם בעדינות מהציפוי ליצירת פסים אלכסוניים. הציפוי יתקשה כשיתקרר וישאר יפה על הסקונס.

סקונס עם קרם פרש

ולא שכחתי שהבטחתי תמונה של העגולים, אז קבלו אותם חמים מהתנור (ובלי הציפוי כי טרפנו אותם מהר מדי). את אלה הכנתי בשיטה המהירה (במעבד מזון) ועם קיפול אחד בלבד אז הן רואים שיש להם פחות שכבות. אבל הן יצאו טעימות מאוד בכל מקרה.

סקונס עגולים

הסקונס כמובן הכי טעימים כשהם חמימים מהתנור, אבל גם כמה שעות ואפילו יום יומיים אחרי אפשר ליהנות מהם עם חימום קליל.
ואני יודעת שכתבתי קודם, אבל שוב – תראו איזה יופי של שכבות יש לסקונס המוכנים. הם כל כך פריכים ועם זאת רכים מבפנים שפשוט תענוג לאכול מהם (עם קרם פרש או כל תוספת אחרת או כמו שהם נטו).

סקונס עם זיגוג

אז אלה היו הסקונס שלי. אני מקווה מאוד שתכינו אותם ותהנו מהם. עם קיפולים או בלי קיפולים,עם פירות יער או עם תוספת אחרת או בלי כלום. הם פשוט טעימים וכיף שיש סוג של לחמניות כאלה מהירות. מושלם לפיקניקים ולטיולים או לארוחים לבראנץ'.

רוצים לקבל ממני הודעה בכל פעם שמתפרסם בבלוג מתכון חדש? אל תשכחו להרשם לניוזלטר או לקבוצת הווצאפ שלי (קבוצה בלי חפירות) ולהשאר איתי בקשר 🙂
ואם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות.  הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

 

סקונס עם פירות יער

Servings 15 סקונס

מצרכים:

  • 170 גרם חמאה קרה
  • 280 גרם קמח לבן 2 כוסות
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 2-3 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 130 גרם שמנת חמוצה או יוגורט או קרם פרש כחצי כוס
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • לתוספת - כוס פירות יער טריים או קפואים מסוננים מנוזלים
  • מעט שמנת מתוקה להברשה

הוראות הכנה:

  • מניחים בקערה את החומרים היבשים ומגרדים מעליהם את החמאה הקרה.
    אפשרות אחרת - מוסיפים ליבשים את החמאה חתוכה לקוביות ומעבדים עם מזלג או במעבד מזון עד שהחמאה מתפוררת לחתיכות קטנות.
  • מערבבים בקערה נפרדת את החומרים הרטובים ומוסיפים לקערה. מערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. זהירות לא לערבב יותר מדי.
  • מעבירים את הבצק לקרר למשך כ 10 דקות.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח (לקמח משני הצדדים כי הוא דביק).
  • מפזרים את פירות היער על שליש בצק, מקפלים שליש מעל ומפזרים עוד פירות יער ומכסים בשליש נוסף. מקפלים כך שהבצק מקבל צורת ריבוע ומצננים.
    מעבירים את הבצק למקרר להתייצבות.
  • מרדדים מעט את הבצק, קורצים לצורות משולשים או עיגולים ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה עם מרווחים בין הסקונס כי הם תופחים באפיה.
  • מברישים את הסקונס במעט שמנת מתוקה ומפזרים מעל מעט סוכר.
  • אופים בתנור שחומם ל 170 מעלות במשל 15-20 דקות עד שהסקונס שחומים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

הפוסט נכתב בשיתוף עם חברת תנובה.

‏4 תגובות

  1. חן ב- 3 ביולי 2018 בשעה 12:31

    המתכון מטריף!! מתה כבר לנסות!!

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:29

      בשמחה! מחכה לראות איך יצא לך

  2. ח ב- 4 ביולי 2018 בשעה 6:51

    האם ניתן להחליף את הפירות יער במשהו אחר? פרי אחר? או ריבה?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 5 ביולי 2018 בשעה 19:28

      בוודאי – כל פרי רך אחר יתאים (אפרסקים, אננס, משמשים בעונה וכו') ואפשר גם בלי כלום

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *