קרקרים מלאי בריאות

אתם כבר יודעים שרוב הפוסטים שלי אינם עוסקים בבישול/אפיה בריאה. מודה – קינוחים אצלי זה משהו כייפי, מפנק, סופר טעים ולא תמיד שיא הבריאות. אני תמיד אומרת שזה בריאות לנשמה ובאותה נשימה גם מדגישה של אחד צריך לקחת אחריות על עצמו ולאכול במידה (משימה שאני מודה שגם לי לא תמיד קלה.. עיין ערך עוגיות השוקולד שאני מסוגלת לחסל מגש בלי למצמץ).

אבל גם אני לא חיה באי בודד וגם אני מבינה את חשיבותה של תזונה נכונה ואכילת מזון בריא ועושה מאמצים ליישם זאת בבית – לפעמים הולך לי יותר בקלות ולפעמים פחות. הכל שאלה של איזון.

לכן שמחתי כל כך כשחברתי זהר לוסטיגר בשן – שפית טבעית, כוהנת אכילה בריאה ואשה מקסימה שכיף לקשקש איתה, הזמינה אותי להתארח אצלה לסשן בישולים בריאים משותף.
אז לאחר התלבטות משותפת לגבי מה נכין שיהיה גם טעים וגם בריא (ואני די בררנית בענייני אוכל בריא) ולשמחתי זהר זרמה עם השגעונות שלי ויחד החלטנו להכין קרקרים שיהיה לי מה לנשנש בעתות רעב (ועם גוזלית קטנה שעדיין יונקת זה קורה לעיתים קרובות) וקינואה עם בטטה ותרד שיהיה גם מה לאכול.

וכך, הגעתי אליה עם גוזלית, ויחד הכנו אוכל טעים ובריא ומשמח וגם פוטוגני ואני שמחה לשתף אתכם בתוצאות הסשן הזה. פה תראו את המתכון שהכנו לקרקרים כל כך טעימים שמצאתי עצמי חוזרת לנשנש מהם שוב ושוב, ואצל זהר תראו את המתכון המעולה לקינואה עם בטטה ותרד – גם בריא ובעיקר סופר טעים.

החומרים:

1 כוס קמח כוסמין
1 כוס קוואקר (שיבולת שועל טחונה)
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
2 כפות זרעי פשתן טחונים (בלי הטחינה שלהם אין להם ממש ערך תזונתי)
2 כפות זרעי צ'יה
3 כפיות שומשום שחור (אפשר גם קצח או שומשום רגיל)
כפית מלח
3 כפות שמן זית
350 מ"ל מים פושרים
2 כפות טחינה גולמת משומשום מלא (השתמשנו בטחינה אתיופית ממש ממש טעימה)

ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות ומכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפיה
בקערה גדולה מספק מניחים את כל ה"יבשים" – קמח, קוואקר, גרעיני חמניה ודלעת, זרעי פשתן (שמומלץ לטחון לפני שמוסיפים), צ'יה, מלח ושומשום ומערבבים קלות.
מוסיפים את שמן הזית והמים בהדרגה ומערבבים.

שימו לב שלכמות המים יש השפעה על עובי הקרקרים – אם אתם רוצים קרקרים דקים – תוסיפו יותר מים עד שהתערובת תהיה דלילה (אבל לא מימית).  היא תראה די זוועה… אבל תאמינו לי שזה יצא טעים. מאוד לקרקרים עבים יותר הוסיפו מים עד שהתערובת תיראה כמו בתמונות בהמשך – דביקה ומעט סמיכה.

בשניה האחרונה זהר הביאה עוד הברקה, בניסון לגרום למתכון להיות אפילו יותר בריא, והוסיפה טחינה משומשום מלא. אני, שלא ממש אוהבת את טעם הטחינה לא התלהבתי בהתחלה מהרעיון, אבל זרמתי איתה. ואחרי שטעמתי אני יכולה לומר לכם שהטעם לא מורגש, אז הרווחתי עוד משהו בריא בקרקר שלי 🙂
אם ממש לא בא לכם לא חייבים אבל אני אומרת ששווה לכם לנסות.

מחלקים את התערובת של הקרקרים ל 2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה ומתחילים לשטח אותן.
כפי שתראו בתמונה – זה המרקם של תערובת הקרקרים אם אתם רוצים קרקרים עבים יותר. כאמור – לקרקרים דקים צריך שהתערובת תהיה יותר דלילה.

את השיטוח אפשר לעשות בידיים רטובות

או על ידי הנחת נייר אפיה נוסף מעל ורידוד עם מערוך (נראה לי יותר קל ככה להגיע לשכבה אחידה).

את הקרקרים מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.

לאחר רבע שעה של אפיה מוציאים את התבניות וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה לצורות של ריבועים (או מעויינים) כדי שיהיה אפשר להפריד את הקרקרים אחד מהשני לאחר האפיה.

לאחר מכן מחזירים את הקרקרים לתנור להמשך אפיה של עוד כ- 25 דקות עד שהקרקרים יבשים ופריכים.
בשלב הזה גם זהר וגם אני היינו חייבות לטעום מהם 🙂

לאחר שהקרקרים מצטננים מפרידים אותם לבודדים, מעבירים לקופסה סגורה ומתחילים לכרסם  😆

הקרקרים האלה טעימים בטירוף בפני עצמם, וגם עם שלל ממרחים – החל מפסטו ועד לקרם פרש (שלשמחתי חזר למדפים ואני ממש ממש אוהבת אותו).

בתיאבון!

ואל תשכחו לבקר אצל זהר ולקרוא את המתכון לקינואה שהכנו יחד.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – ההרשמה בחלק העליון בעמוד הראשי או בצד הימני של האתר (רק מכניסים שם וכתובת מייל בשורה הלבנה).
ואל תשכחו להצצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של המאפים שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

‏10 תגובות

  1. בתאל סעדון ב- 9 ביולי 2018 בשעה 11:29

    איזה כייף!! תודה. אין על המתכונים שלך. תמיד מצליחים לי. מנסיון.

    • שמח במטבח ב- 10 ביולי 2018 בשעה 14:16

      תודה רבה בתאל. ממש משמח לשמוע

  2. עליזה בירגר ב- 9 ביולי 2018 בשעה 13:05

    אשמח לעידכונים

    • שמח במטבח ב- 10 ביולי 2018 בשעה 14:16

      רשמתי אותך
      תקבלי מייל לאימות ההרשמה

  3. אתי ב- 9 ביולי 2018 בשעה 13:18

    היי רות.הקרקרים ניראים מעולה.האם הקמח הוא קוסמין מלא.יש לי בבית קוואקר מקופסא אינסטנט
    האם צריך לטחון אותה.אשמח לקבל את תשובתך.שיהיה לך יום ניפלא

    • שמח במטבח ב- 10 ביולי 2018 בשעה 14:14

      הקמח היה כוסמין מלא. אין בעיה גם עם כוסמין לבן או כל שילוב. אין בעיה גם להשתמש בקוואקר אינסטנט מקופסה

  4. אתי ב- 9 ביולי 2018 בשעה 13:20

    תיקון-כוסמין מלא?

  5. רחלי ב- 11 ביולי 2018 בשעה 13:28

    האם ניתן לדעתך לאפות את הקרקרים גם בטמפרטורה נמוכה (כמו ייבוש, או על פי עקרונות הraw food)?

    • שמח במטבח ב- 16 ביולי 2018 בשעה 19:19

      לא ניסיתי, אבל לאור אופי החומרים איני רואה סיבה שלא יעבוד.

  6. לילך ב- 24 ביולי 2018 בשעה 23:51

    אשמח להרשם לאתר

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *