ספרים, רבותי, ספרים – פוסט בלוגולדת 3
השבוע חגגתי יומולדת 3 לבלוג (או בקיצור – בלוגולדת) וכמובן שלא אתן למאורע כזה לעבור בלי פוסט חגיגי. אז החלטתי לחגוג את הבלוגולדת עם פוסט מיוחד שיכלול סקירה של ספרי אפיה מהעולם שאני אוהבת ושאשמח להמליץ עליהם לכם.
למה מחו"ל? כי את ספרי האפיה מהארץ נראה לי שכולכם כבר מכירים וחלקם גם זכו לסקירה או לאזכור פה בבלוג לעומת זאת תמיד מעניין לשמוע על ספרים חדשים (או ספרים לא חדשים אבל מעניינים ושכיף לקרוא בהם) מרחבי העולם.
אני באופן אישי מכורה לספרי אפיה ובישול, ועם השנים צברתי ספריה שכוללת מאות ספרים שונים. חלקם טובים יותר וחלקם טובי פחות (שמהם נפרדתי במעבר הדירה האחרון). לייד המיטה שלי נמצאים באופן קבוע לפחות 3 ספרי אפיה (לפעמים גם יותר), כי אין כמו לקרוא בספר שכזה לפני השינה – אני אומרת שזו סגולה לחלומות מתוקים 🙂
וכמובן שתמיד כיף לי להתחדש בספר חדש וטוב וללמוד ממנו רעיונות חדשים ומתכונים חדשים, וכן.. גם אם לא תמיד אני מספיקה להכין, יש ספרים שרק מהעיון בהם אני כבר מרגישה שהעשרתי את הידע שלי – הן באפיה והן בכל הקשור לצילום אוכל.
אני בטוחה שגם אתכם מעניינים ספרים ולכן החלטתי לשתף בפוסט הזה בהמלצות שלי שאני מקווה שתאהבו.
חשוב לציין שאת רוב הספרים שבסקירה הזו הזמנתי באתר book depository שעליו אני ממליצה בחום כי נוח לרכוש דרכו ולרוב הספרים גם מגיעים די מהר. גם מאמאזון נוח להזמין אבל לפעמים לוקח לספרים יותר זמן להגיע. חלק קטן מהם רכשתי בפריז אבל אני מאמינה שאפשר למצוא גם אותם ברשת.
ועכשיו – לסקירה
MY SWEET KITCHEN – Linda Lomelino
לינדה לומלינו היא בחורה שוודית צעירה, בעלת הבלוג call me cupcake, ולא רק שהיא מפתחת מתכונים מוצלחים אלא שהיא מצלמת מדהים (!) אתם חייבים להציץ על חשבון האינסטגרם שלה – אני עוקבת אחריו באדיקות ובהנאה רבה כבר כמה שנים.
ללומלינו כמה ספרים ברזומה (ראו בהמשך) אבל הספר הזה פשוט כבש אותי. מעבר למתכונים המוצלחים שלה לעוגות שוות ויפות, יש בו פרק שבעיני שווה זהב – צילום אוכל – בפרק הזה היא כותבת בהרחבה את כל הטיפים שלה לצילום אוכל, כולל תפעול המצלמה, סטיילינג, תאורה, כלים ועוד (ראו את התוכן של אותו פרק בתמונה הבאה).
מבחינתי זה ספר שפשוט נהניתי לקרוא בו וגם אם כבר למדתי צילום אוכל מכמה וכמה צלמים מוכשרים פה בארץ, הפרק הזה בהחלט חידד אצלי כמה נקודות ונתן לי עוד רעיונות לצילום.
כפי שכתבתי ללומלינו עוד מספר ספרים מוצלחים, וכמכורה אמיתית הצטיידתי בספר העוגות שלה – שכולל שלל עוגות ראווה גבוהות ויפייפיות, עם המון הסברים על איך הכינה אותן, כולל תמונות של ההכנות, ובספר הגלידות שכתבה שמוקדש כולו לגלידות והוא פשוט נהדר. אני ממליצה בחום על הספרים הללו גם בגלל התוכן העשיר וגם בגלל התמונות המהממות שלה.
קישורים לרכישה: My sweet kitchen
Lomelino's cakes
Lomelinos ice cream
אמנם כתבתי בפתח הפרק שאסרוק ספרים מחו"ל, ופה מדובר בספר של אחד משלנו, אבל כיוון שהספר פורסם כרגע רק באנגלית ומאחר וממש עפתי על הספר הזה אני רואה לנכון לכלול גם אותו בהמלצות שלי.
את אורי שפט נראה שאין צורך להציג – אופה ישראלי, הבעלים והשף של רשת לחמים, שהתרחבה גם לארה"ב וזכתה ללא מעט שבחים.
הספר של שפט כולל שלל של מתכונים למאפי שמרים ולמאכלים המאפיינים את מטבח הישראלי – לחמים, חלות, עוגות שמרים שוות, עוגיות וגם מתכונים ישראליים קלאסיים (שקשוקה למשל).
הספר מלווה בצילומים מרהיבים וגם לא מעט צילומי הכנה שעוזרים להבין את המתכון. כך למשל יש בו הסבר מצולם בפרוטרוט לאיך שפט מכין רוגלך, שכל כך הלהיב אותי שישר הלכתי להכין רוגלך לפי העיצוב שלו (שכולל כמה קיפולים של הבצק עם השוקולד).
ראו גם צילומים מהממים של עיצובים מיוחדים לחלות.
מה אומר לכם – ביום שקיבלתי את הספר לא יכלתי להפסיק לקרוא בו ופשוט התלהבתי בטירוף. רצה הגורל ובאותו יום הייתי באירוע לאנשי מקצוע בתחום האוכל ופגשתי בו את שפט, כמות המחמאות ששפכתי על הספר בפניו גרמה לו להסמיק 🙂
בקיצור – ספר נפלא שמכיל בתוכו שלל מתכונים מעולים והסברים נפלאים אז אם עדיין לא רכשתם אותו אני ממליצה עליו בחום.
קישור לרכישה: Breaking breads
ספר שהוא בעיני קלאסיקה של קונדיטוריה במיטבה.
פייר הרמה – מלך הקונדיטוריה העולמי, האופה מס' 1, שאני באופן אישי ממש מעריצה ושאין ביקור שלי בפריז בלי שאעבור בפטיסרי שלו (ובמיוחד בסניף הדגל בכיכר סן סולפיס) לפחות 3 פעמים ואנסה לטעום מהן כמה שיותר מאפים (ואף מילה על הדיאטה – הוא שווה כל קילוגרם עודף וכל סנטימטר שמתווסף למתניים עקב זלילת יתר 🙂 )
הספר הזה מרכז שלל מתכונים קלאסיים של הרמה, בפירוט ובדקדוק כך שאין מצב שניפול במתכון. יש בו מגוון של מתכונים לעוגות, עוגות רושם ועוגיות, וכפי שניתן לראות בתמונה סימנתי לעצמי עם פתקיות לנסות לא מעט מהם. ישנם גם מקרים שבהם אני מעיינת בספר כשאני מחפשת מתכוני בסיס מסויימים (למשל כשרציתי להכין מקרונים בפעם הראושונה עברתי גם על המתכון של הרמה כדי להבין את טכניקת ההכנה בה השתמש). אני גם יכולה לספר לכם שאת הלינצר טורט שלו, שמופיע על הכריכה האחורית, שיתפתי פה בבלוג בגירסת חיתוכיות.
לרכישה: Pastries
נרא לי שאת האתר FOOD 52 מכירים רוב הפודיס שגולשים ברחבי הרשת. האתר מרכז שלל מתכונים מכל הסוגים ולרוב מלווה בצילומים נהדרים.
הספר הזה שיצא לפני כשנה, מרכז בתוכו 60 מתכוני אפיה קלי הכנה, שמחולקים לקטגוריות כמו מאפי ארוחת בוקר, עוגיות וחיתוכיות, קינוחי פירות, עוגות ליום יום, וגם פרק של מלוחים. מתכונים די קלילים מהסוג שאני מאוד אוהבת ועם מגוון מאוד רחב וכמובן מלווה בצילומים שכיף לעבור עליהם.
גם בספר הזה סימנתי לעצמי לא מעט מתכונים לנסות (ע"ע הפתקיות שמבצבצות ממנו).
לרכישה: FOOD52 BAKING
HOW TO BE A DOMESTIC GODDESS – Nigella lawson
הספר הזה מאוד ותיק בשוק ובכל זאת ראיתי לנכון לציין אותו בהמלצות שלי כי הוא מהספרים שתמיד כיף שיש בבית.
מדובר בספר הראשון של ניג'לה לוסון, המוכרת לכולנו משלל תכניות הבישול המעולות שלה. הספר כולל שלל מתכונים שלה שמבחינתה יהפכו כל אחת (ואחד) לאלילה במטבח. יש בו מתכונים של אפיה ויש גם מתכוני בישול ורבים מהם קרצו לי וחלק מהם גם יצא לי להכין עם השנים (ראו הפתקיות שכבר הספיקו להתקמט מרוב שהספר הזה עבר איתי דירות). המשותף לכולם הוא שמדובר במתכונים קלילים שמתאימים להכנה ביתית בלי הרבה התעסקויות, שזה בדיוק מה שמדבר אלי.
המתכון שבתמונה, למשל, לריבועי חמאת בוטנים זכה להצלחה מרובה אצל חובבי השילוב של חמאת בוטנים ושוקולד.
וכן.. אני נוהגת לכתוב על ספרים הערות או פרטים שנראים לי חשובים, כי בעיני ספר טוב הוא ספר שמתלכלך במטבח ושרואים עליו שהשתמשו בו.
לרכישה: HOW TO BE A DOMESTIC GODDESS
BOUCHON BAKERY – Thomas keller
תומס קלר הוא השף של מסעדת היוקרה French Laundry בקליפוניה ונחשב למגה סלבריטי שף בארה"ב (ולא רק). מאפיית bouchon הוקמה במקור כדי לספק לחמים למסעד הדגל אבל עם הזמן קיבלה מוניטין משלה והפכה למוסד מבוקש בפני עצמו וכיום יש סניפים שלה בניו יורק ובלאס וגאס.
וכמו מקומות רבים, גם כאן הספר בעצם מאגד מתכונים אהובים של המקום, עם מגוון של כל סוגי המאפה, מעוגות ועוגיות ועד לחמים. המתכונים מפורטים וחלק מהם כוללים גם תמונות של שלבי ההכנה שבהחלט עוזרות למי שפחות מתמצא. במיוחד אהבתי את פרק הלחמים שמעבר למבחר הרב ולתמונות ההכנות והעיצובים השונים כולל אפילו טבלה של זמני ההכנות של הלחמים השונים (כולל זמני התפחה). בקיצור – ספר ממש מקסים שכיף לעיין בו ולחלום על כל המתכונים שאפשר להכין ממנו
לרכישה: BOUCHON BAKERY
BAKE IT LIKE YOU MEAN IT – Gesine Bullock-Prado
ספר משגע בעיני שכל כולו מוקדש לעוגות מיוחדות ומושקעות ואפילו הייתי מכנה אותן יוצאות דופן. כל עוגה בספר כולל אלמנט מיוחד וכשראיתי אותו לראשונה התחשק לי להכין את כולן. אבל כמובן שאלה עוגות שדרשו קצת יותר השקעה אז התאפקתי עד שהכנתי גירסה משלי לעוגה שבכריכה, ואם היא נראית לכם מוכרת זה בגלל שהיא כיכבה פה בבלוג כעוגת היומולדת שלי .
תראו למשל את העוגה שלמטה – איזה רעיון מדליק זה לשבץ בה שכבה באלכסון, לא?
בקיצור – הספר הזה מיועד לכל מי שמאס בשטאנצים הרגילים של עוגות ומחפש קצת אתגר אפיה שלא כולל הכנת גלאסאז' (הטרנד התורן שאני מודה שמתחיל להמאס לי).
ועוד 2 עובדות מעניינות על המחברת: האחת היא שיש לה עכשיו תכנית ב food chennel (בפרטנר טיוי ובסלקום טיוי) בשם Baked in vermont ושהיא אחותה של לא אחרת מסנדרה בולוק 🙂
לרכישה: BAKE IT LIKE YOU MEAN IT
BAKED OCCASIONS – Matt Lewis & Renato Poliafito
ספר ממש חמוד בעיני שחיברו בעלי המאפיה BAKED שבברוקלין, ומאגד מתכונים לפי אירועים שונים בחלוקה לחודשי השנה. יש בו כמובן מתכוני חגים אמריקאים אבל הם ממש לא עיקר הספר ורוב רובו כולל מתכונים לעוגות ועוגיות שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. כמובן שמה שהכי משך אותי הספר הוא העוגות החגיגיות שלו כמו זו שבכריכה (אני? שלא אתלהב מעוה שכולה מצופה בסוכריות צבעוניות??? 🙂 )וכמו הדבר המטורף שבתמונה הבאה (שבאמת מוזר שעדיין לא הכנתי לאחת ממסיבות היומולדת של הגוזלים).
לרכישה: BAKED OCCASIONS
נראה שאת כריסטוף מישלאק אין צורך להציג – הבחור מגה סטאר בעולם הקונדיטוריה וחולש על אימפריה שכוללת ספרי אפיה, בית ספר לאפיה וגם קונדיטוריה שווה שנפתחה לפני כשנתיים (ראו סקירה בפוסט פריז שלי). יש לו כמה ספרים שהוצאו בסגנון זה ועל פניו הוא נראה כמו עוד ספר שיווקי ואפילו קצת מלוקק, אבל… כשעיינתי בו ראיתי שכל מתכון מפורט לפרטי פרטים, כולל צילומים של שלבי ההכנה וההרכבה ואת זה אהבתי מאוד.
חשוב לציין שהספר כתוב בצרפתית, אבל נראה לי שכל חובב אפיה שמכיר מושגי יסוד בצרפתית יכול להבין אותו.
לרכישה: BEST OF MICHALAK
ואחרון חביב – ECLAIRS- Christophe Adam
ספרון חמוד שקניתי בפריז באחת מסניפי רשת האקליירים של השף קונדיטור הצרפתי כריסטוף אדם – אקלייר דה ז'ני, שהיללתי בפוסט פריז פה בבלוג.
האקליירים שלו פשוט מדהימים ולכן כשראיתי שיש בחנות ספר שלו שמכיל מתכונים מפורטים והוא גם לא כל כך כבד פשוט קניתי והבאתי איתי לארץ.
כפי שכתבתי על ספרים אחרים בפוסט הזה, גם כאן אהבתי מאוד את העובדה שהספר מפרט את דרכי ההכנה וכולל תמונות. כך שגם מי שאינו דובר צרפתית שוטפת יכול להסתדר עם המתכונים שבו.
לרכישה (באנגלית): ECLAIRS
ישנם עוד כמה ספרים ששמתי עליהם עין ועדיין לא הספקתי להזמין, כולל הספר של הבלוגרית המקסימה מולי יי molly on the range, הספר caramel של כריסטוף אדם (ספר מאוד כבד ובצרפתית אבל נראה שווה ביותר), ספרי האפיה של דיויד לייבוביץ (יש לו כמה) והספר של הבלוגרית דב פרלמן the smitten kitchen cookbook . מבטיחה לעדכן כשאגיע אליהם.
אז זו היתה סקירת הספרים שלי. מקווה שנהניתם ושההמלצות שלי יהיו שימושיות עברוכם. ואם יש לכם המלצות על ספרים טובים מחו"ל יותר מאשמח אם תשתפו אותי פה בתגובות או בדף הפייסבוק של שמח במטבח.
נהנתי מאוד לקרוא את הפוסט, אין לי את אף אחד מהספרים שציינת אבל את רוב הקונדיטורים שהזכרת אני מכירה מהרשת ואספתי כמה מתכונים שלהם בפינטרסט.
אני חושבת שספר האפייה שאני הכי אוהבת באוסף שלי הוא הקאפקייקס של מרתה סטיוארט. יש לי אותו מתוגרגם לעברית, ואני חושבת שזה חשוב כי להתחיל לתרגם מידות אמריקאיות יכול להיות קצת כאב ראש. מה שאני אוהבת שבספר הזה הוא שכל מתכון שהכנתי יצא מדוייק, גם בכמות וגם בזמן האפייה, ויש לי משם מתכונים שהכנתי כבר כמה פעמים. אני חושבת שזה הכי מוצלח: https://www.marthastewart.com/1154970/raspberry-swirl-cheesecake-cupcakes הכנתי אותו כבר גם בגרסת קאפקייקס וגם בגרסת עוגה שלמה
(אגב, בעקבות הספר הזה רכשתי גם את ספר העוגיות שלה, גם בעברית, וממנו דווקא התאכזבתי. ניסיתי כ5 מתכונים שונים והיה אחד מוצלח בטעם אבל לא במראה, אחד סתמי ועוד 3 כשלונות…)
גם אני אוהבת את הספרים של מרתה ורכשתי אותם. ספר הקאפקייקס שלה מלא בסימניות שסימנתי לעצמי להכין – הוא באמת מוצלח ואהבתי את שלל הרעיונות שיש בו
יופי, נהניתי לקרוא, חגיגת בלוגהולדת שמחה
תודה רבה נורית יקרה
וואלה
ניראה מרשים אבל לצערי אני לא יודעת כ"כ טוב אנגלית ברמה שאני יצליח לקרא את כל המושגים שם……
אז נסתפק בספרים התותחים לא פחות שיש בעברית!
יש לי שאלה, יש לך מתכון לתחתית קראנץ' אגוזים או בוטנים או כל דבר שיתאים עם שכבת חלוה מעליו?
אני מאדדדד יודה לך!!
ובלוגולדת שמח, נס שיש אותו……
תודה רבה מלי
אם זה מנחם אותך, יש הרבה ספרים שמתרגמים לעברית 🙂
לגבי שאלתך – נסי לראות את התחתית של אצבעות השוקולד כאן בקישור: https://wp.me/p6jnLR-UA