סלט הפתעות

לכל מארח/ת יש את ארסנל מתכוני הרושם שאין מסיבה או ארוחה חגיגית בלעדיהם, וגם לי כמובן. סלט ירוק מושקע שכבר מזמן כולנו קוראים לו "סלט הפתעות" שהפך לחובה בכל פעם שאני מארחת.

מדובר בסלט חסות מהסוג שהכי כיף לנשנש, עם הרבה לבבות חסה בהירות וקראנצ'יות, פרי מתקתק מפירות העונה (בחורף אני אוהבת להגיש אותו עם תותים או עם פלחי הדרים או גם וגם, ובקיץ אני מגישה עם אגסים, נקטרינות, שזיפים, ענבים וכל פרי קיץ אחר שמתחשק לי להגיש באותו זמן), אגוזים קראנצ'ים (הכי אני אוהבת להגיש עם פקאנים מסוכרים) וגבינת רוקפור שמשתלבת היטב עם טעמי הפירות.

יחד עם הסלט אני מגישה רוטב וינגרט בלסמי קליל שאני מכינה מ 4 רכיבים ושהפך לכל כך אגדי שלפעמים כשאני מתארחת מבקשים ממני להכנס למטבח ולהכין אותו 🙂 והוא כל כך קליל וגמיש שאי אפשר לטעות איתו.

אז אני שמחה לשתף אתכם במתכון ובטיפים שלי לסלט מושלם שבהחלט מקבל מקום של כבוד על השולחן.

החומרים:

לסלט:
חבילת לבבות חסה מסוג קיסר*
2-3 אגסים/נקטרינות/שזיפים/תותים/קרמבולה או כל פרי אחר שאוהבים ואפשר גם לשלב כמה פירות
חופן פקאנים מסוכרים**
כ- 100 גר' גבינת רוקפור (השתמשתי ברוקפור של השף הלבן)

*אפשר גם אייסברג, אפשר גם חסות אחרות שאוהבים ואפשר גם עלי בייבי מכל סוג שאוהבים ואפשר כמובן לשלב
** אפשר להחליף את הפקאנים באגוזים אחרים שאוהבים או בצנוברים או בשקדים שקולים מעט במחבת או בתערובת אגוזים שאני מכינה מראש בכמות גדולה ותמצאו את המתכון שלה כאן.

לוינגרט: 
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
כפית דבש
כפית חרדל (אני מעדיפה חרדל דיז'ון עם גרגרים)

ההכנה:
שוטפים היטב את החסה ומייבשים (אני פשוט מנערת קצת את החסה מעודפי מים ומשאירה לאיזה שעה על מגבת ומכסה במגבת נוספת) הייבוש חשוב כי אז החסה קריספית והוינגרט נתפס עליה יפה ועדין.
פורסים את הפירות לפרוסות דקות (תותים אפשר לחתוך לחצאים או לפרוסות) אגסים, נקטרינות וכו' אני חותכת לחצאים ופורסת פרוסות לאורך.
מפוררים את הגבינה לפרורים בינוניים (לא דקים מדי כי אז יהיה קשה לתפוס אותם במזלג)

מכינים וניגרט – פשוט יוצקים לצנצנת קטנה את שמן הזית, הבלסמי, הדבש והחרדל ומשקשקים.
טועמים ורואים אם רוצים לשפר טעמים:
מי שאוהב יכול להוסיף מלח, אפשר גם להוסיף מעט מיץ לימון, אני הכי אוהבת את המתיקות שמתקבלת מהחומץ הבלסמי ולטעמי היא עושה את כל הטעם, וכן, אין בעיה להחליף את הדבש בסילאן – זה ייתן לוינגרט צבע משגע.

את הסלט הזה אפשר הגיש בקערה גדולה או בצלחת הגשה. כך או כך הוא טעים ומרשים.

בקערה:

אם עלי החסה גדולים בוצעים אותם עם הידיים לחתיכות קטנות יותר (לא צריך לחתוך עם סכין, הכי כיף זה פרי סטייל) מוסיפים להם את יתר החומרים ומערבבים. אני תמיד שומרת חלק מהפירות, הפקאנים והרוקפור בצד כדי לפזר מלמעלה שהסלט ייראה יותר מגרה.
את הסלט אני מגישה עם צנצנת הרוטב ליידו ורק כשמתחילים לאכול אני יוצקת מהוינגרט ומערבבת עם כפות גדולות.

דרך הגשה שניה היא לסדר את כל המרכיבים יפה על צלחת הגשה גדולה ורחבה ואז לדאוג שכל ההפתעות יציצו מלמעלה. גם כאן אני מגישה עם הצנצנת בצד ויוצקת מהרוטב בעדינות מלמעלה (בלי להתעסק עם לערבב).

אז זה הסלט שאין אירוח שאני לא מכינה אותו. הוא תמיד זוכה להתלהבות בקרב הטועמים ומבחינתי הוא חלק בלתי נפרד מארסנל מתכוני הארוח שלי.
מקווה שגם אתם תאהבו אותו כמו שאוהבים אצלנו.

ואם מתחשק לכם עוד סלט לארוח, מה דעתכם על סלט בורגול קליל?

רוצים לפנק את הסלט בתערובת קראנצ'ית? נסו את תערובת הגרעינים והאגוזים שלי

הפוסט נכתב בשיתוף עם תנובה – השף הלבן

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

תגובה אחת

  1. ניצה ה ב- 27 במאי 2018 בשעה 14:23

    הסלט נראה נהדר.ינוסה בקרוב.תודה

השאר תגובה