סופגניות שחיתות
חנוכה חנוכה חג יפה כל כך!
חנוכה עבורי הוא תמיד חג האורות, חג השמחה [ואצלנו אפילו שמח כפליים כיוון שהגוזל הבכור שלי נולד בחנוכה] וכמובן חג הסופגניות והלבביבות.
נכון, שכבר לפני החג הן מתחילות לצוץ בכל פינה, כאילו בכוונה לגרום לי לנטוש את ניסיונותי לשמור על הדיאטה.. אבל שיא עונת הסופגניות חל מבחינתי ביום שבו מדליקים את הנר הראשון ואז כאילו נפרץ הסכר, הלכה הדיאטה ואני כולי מתמסרת לחדוות החג ונעה מהדלקת נרות אחת לשניה, מסופגניה אחת לסופגניה שניה.
השנה החלטתי לפנק את המשפחה החברים בסופגניית שחיתות משלי, עם מילוי של קצפת מועשרת וציפוי שוקולד שעליו מונחים כדורי קליק בשלל גוונים של שוקולד.
המתכון שאביא בפניכם היום הוא יותר הצעת הגשה ממתכון – קחו איזו סופגניה שאתם רוצים – בין אם טיגנתם בבית, בין אם אפיתם סופגניות (וכאן תמצאו מתכון מעולה לסופגניות אפויות מעולות שאיש לא יאמין שלא עברו טיגון), ובין אם קניתם (הכל הולך) -. מלאו אותם בקרם עשיר, צפו בשוקולד וקשטו בקליקים והנה לכם חגיגה של ממש 🙂
החומרים ל- 10 סופגניות בגודל בינוני:
למילוי
500 מ"ל שמנת מתוקה
כף אבקת סוכר
חבילת קליק נוגט
חבילת קליק מוקה
לציפוי ולקישוט:
100 גר' שוקולד (חלב או מריר לבחירתכם)
100 מ"ל שמנת מתוקה
2 חבילות קליק קרם נוגט
2 חבילות קליק מוקה
ההכנה:
טוחנים במעבד מזון את הקליקים (חבילה מכל סוג) עד לקבלת אבקה.
שימו לב שחשוב לטחון אותם דק יחסית כדי שלא ייתקעו גושים בשק הזילוף כשנזלף את המילוי.
מקציפים את השמנת המתוקה עם כף אבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה (אבקה הסוכר איננה חובה אבל היא תורמת ליציבות של הקצפת) ומוסיפים לקצפת את הקליקים הטחונים.
בעזרת לקקן מקפלים את התערובת עד שהאבקה מתפזרת באופן אחיד בקצפת.
את הקרם שנוצר נעביר לשק זילוף עם פיה משוננת ונשמור אותו במקרר לכמה דקות.
להכנת ציפוי השוקולד ממיסים בקערה 100 גר' שוקולד (חלב או מריר) עם 100 מ"ל שמנת מתוקה: מתחילים בחימום של דקה, מערבבים מעט, וממשיכים לחמם לחצי דקה נוספת, שוב מערבבים ואם יש צורך מחזירים לחימום, כך עד שמקבלים גנאש חלק ובלי גושי שוקולד.
במקביל מכינים את הסופגניות למילוי ולציפוי: חוצים כל סופגניה לחצי ומסדרים אותן בזוגות (רצוי על רשת, אבל לא חובה) כך שיהיה נוח לצפות ולמלא אותן.
טובלים את החלק העליון של כל סופגניה בשוקולד ומניחים על הרשת (או כל כלי אחר שבחרתם).
על החצי השני של כל סופגניה מזלפים את המילוי שלנו שחיכה בשקט בשקט במקרר.
אני זילפתי בתנועה מעגלית שההדרך הכי טובה לתאם אותה היא גלגול כמו במחזיקי המפתחות של פעם (האלה עם השרשרת) וזה כדי לקבל מראה יפה מבחוץ, אבל כל זילוף שתרצו יעבוד (נקודות נקודות, ספירלה או אפילו מריחה יפה של הקרם עם כף, מה שמתאים לכם).
סוגרים את ה"מכסה" של כל סופגניה ועכשיו רק נותר לקשט.
אם אתם מרגישים שהציפוי לא מספיק יציב כדי להחזיק את הקישוטים אפשר בשלב זה להכניס את הסופגניות למקרר לכמה דקות כדי לתת לו להתייצב.
לצורך הקישוט החלטתי הפעם לשלב קליקים שלמים עם חצאי קליקים, כיוון שבטעמים הללו ישנן כמה שכבות של ציפוי והמראה שלהם בחיתוך ממש יפה.
פשוט חוצים כל קליק לשניים בעזרת סכין משוננת (הפעם לא צריך סכין שף גדולה. הסכינים עם הידיות מפלסטיק שנמכרות היום בכל חנות יעשו את העבודה היטב).
ולסיום הקישוט פשוט מסדרים מעל כל סופגניה את הקליקים השלמים והחצויים.
אם אתם מרגישים ששכבת הציפוי דקה מדי במקום מסויים אפשר לטבול את הקליקים בטיפונת שוקולד ולהדביק בעזרתם.
ועכשיו, לטרוף!
בתיאבון!
וחנוכה שמח לכולכם 🙂
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר (השורה הלבנה בצד הימני של האתר שבה תכתבו את המייל שלכם) ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אתם מוזמנים בשמחה לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על המאכלים שלכם לחנוכה.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי, לפעמים לפני שהם מתפרסמים בדף.
הרסת לי את הבריאות!
זה נראה כ"כ טעים ומושחת. בא לי!!!
מושחת אבל טוב לנשמה 🙂
מוכנה לעשות איתך החלפות בכל יום <3
תודה, מידי מושחתות לטעמי.
מילוי מוגזם או ציפוי מוגזם, השניים יותר מידי.
על טעם ועל ריח 🙂 אצלנו אהבו אותן מאוד, למרות השחיתות
את כמובן מוזמנת להכין רק עם מילוי או רק עם ציפוי
נווווווו
מתי כבר מגיע הפוסט הבא???
אני במתח!!!!
היום פורסם 🙂 סיכום שנה
נראה מהמם!
2 דברים שלא מובנים לי..
במתכון רשום שוקולד מריר ובאופן ההכנה חלב, במה השתמשת?
במתכון רשום לציפוי 2 חבילות קליק מכל סוג ובאופן ההכנה רשמת שהשתמשת בערך בחצי חבילה מכל סוג..
לגבי השוקולד – צודקת ואני אתקן במתכון
לגבי הקליקים … עברה שנה מאז שכתבתי את המתכון אז מזכרון אני יכולה לומר לך שלשם קישוט העוגה השתמשתי ב 2 חבילות קליק שחציתי ל 2. כמות הקיקים לקישט גם תלויה בטעם האישי. אני אתקן גם חלק זה במתכון על מנת שיהיה ברור.
אפשר לאפות אותם במקום לטגן?
ואם כן, כמה זמן ואיזה מעלות.
תודה.
בטח שאפשר – אני אישית מעדיפה סופגניות אפויות בבית ואת המטוגנות אני קונה מקונדיטוריות שאני אוהבת
מבחינת זמנים – וכפי שכתוב במתכון שאליו הפניתי בפוסט – האפיה היא בין 15 ל- 25 דקות – תלוי בגודל. חשוב לשמן את הסופגניות לפני הכניסה לתנור (הכי נוח זה עם ספריי שמן) כדי שלא יהיו יבשות.