מרק בטטה

אחת האהבות הכי גדולות שלי בחורף זה להתכרבל עם שמיכה ולאחוז בידיים קערת מרק חם וטעים שיחמם אותי מבפנים ומבחוץ. אז אחרי ששיתפתי אתכם במרק העדשים הכתומות שלי ובמרק האפונה של אמא שלי, ששניהם נפלאים לחורף, הגיע גם הזמן למרק שכולם תמיד מבקשים ממני את המתכון שלו – מרק בטטה.

מרק בטטה בקערה

מדובר במרק די פשוט וקל להכנה אבל אני בהחלט מבינה למה הוא נכנס לכולם ללב ולמה תמיד מבקשים ממני מתכון שלו. זה פשוט מרק מפנק. מלא בטעמים נפלאים של ירקות כתומים, שזה גם בריאות, ובמרקם קטיפתי ומוקרם, שזה תמיד נפלא.

אני נותנת לכם פה 2 גירסאות למרק האחת מרק בטטה אסייתי עם מי קוקוס או קרם קוקוס ועם ג'ינגר והשניה מרק בטטה קלאסי שאני מוסיפה לו קצת יין לבן, שממש משדרג טעמים. אתם כמובן מוזמנים להכין איזו גירסה שמתחשק לכם היום 🙂

החומרים לכ- 4 ליטר מרק בטטה:

בצל בינוני חתוך לרצועות או לקוביות
2-3 שיני שום קצוצות או פרוסות
3 בטטות בינוניות (בערך קילו) חתוכות לקוביות
2 גזרים בינוניים פרוסים
תפוח אדמה אחד בינוני חתוך לקוביות
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ופרוס  [לא חובה]
כוס מי קוקוס או קרם קוקוס [לא חובה]
ליטר מים
2 עלי דפנה
מלח ופלפל לפי הטעם

**אפשר להוסיף גם פרוסת דלעת למרק ללא הקליפה וחתוכה לקוביות
**לגירסה ללא מי קוקוס אפשר להוסיף כוס יין לבן במקום

ההכנה:

בסיר שבו נכין את המרק משחימים את הבצל עם מעט שמן. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים לו את השום וממשיכים לטגן עד שהשום מתחיל גם כן להזהיב.

מוסיפים את הבטטות, הגזרים, תפוח האדמה והג'ינג'ר ומטגנים אותם מעט עם הבצל. הטיגון הקצר מקרמל קצת את הירקות ומוציא מהם טעמים נוספים שרק ישדרגו את המרק. עז תלם חברי עושה זאת במרק שלו וממש מקרמל את הבטטות.

מוסיפים את מי הקוקוס או קרם הקוקוס, או היין הלבן למי שלא רוצה גירסה אוריינטלית, ומוסיפים מים עד לכיסוי. מוסיפים מעל 2 עלי דפנה. זה לא חובה אבל בעיני זה ממש מוסיף לטעם.

מביאים את המרק לרתיחה ואז מנמיכים את החום וממשיכים לבשל לפחות שעה עד שכל הירקות רכים.
מוציאים את עלי הדפנה ולאחר מכן מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט (או בלנדר רגיל או מעבד מזון) עד שהוא חלק וקטיפתי. שימו לב לשמור על הזוית של הריסוק, שהמרק לא ישפריץ מחוץ לסיר.

וזהו, המרק שלכם מוכן. עכשיו כל מה שנשאר זה לחלק לקערות. אם רוצים מראה "אומנותי" כמו בתמונה, אפשר לקשט עם כמה זרזופים של מי קוקוס (או שמנת, או שמנת פרווה) וכמה עלים ירוקים. אבל תכלס הוא טעים כמו שהוא.

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג, מעדיפים בווצאפ? לחצו כאן להתחבר לקבוצת העדכונים שלי.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות או בקבוצת הפייסבוק שלי.
הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!

וקבלו עוד 2 מרקים שיחממו לכם את הלב בחורף

מרק עדשים כתומות (למתכון לחצו על התמונה)

מרק אפונה של אמא (למתכון לחצו על התמונה)

מרק בטטה

מצרכים:

  • 1 בצל בינוני חתוך לפרוסות או קוביות
  • 2-3 שיני שום קצוצת או פרוסות
  • 3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות בערך קילו
  • 2 גזרים בינונים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וחתוך לא חובה
  • 1 כוס מי קוקוס או קרם קוקוס או יין לבן לא חובה
  • 1 ליטר מים
  • 2 עלי דפנה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • **אפשר להוסיף גם דלעת למי שאוהב

הוראות הכנה:

  • בסיר שבו נבשל את המרק מטגנים את הבצל עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים את הבטטות, הגזרים תפוח האדמה והג'ינג'ר (לא חייבים אותו) ומטגנים מעט.
  • מוסיפים מי קוקוס/חלב קוקוס/יין לבן ומכסים במים את הירקות.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ושני עלי דפנה ומביאים לרתיחה
  • מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל עוד שעה עד שכל הירקות מתרככים.
  • מוציאים את עלי הדפנה, טוחנים בבלנדר או בבלנדר מוט ומגישים.
הכנתם? תשוויצו בכיף ובגאווה

תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth

 

 

 

השאר תגובה