מאפינס שוקולד רום קוקוס – מסיבת מוצץ

אנחנו בבית מאוד אוהבים מאפינס, או קאפקייקס (מודה שמבחינתי זה היינו הך – עוגה קטנה ומתוקה במנג'טים יפים). זו דרך נפלאה להתפנק בעוגה קטנה, שמגיעה במנג'ט יפה ומקושט. בכלל יש לי התמכרות למנג'טים האלה ואין מצב שאכנס לחנויות המתמחות, הכל כך אהובות עלי, ולא אצא עם איזו חבילה או שתיים.

לא מזמן בני הקטן נגמל בשעה טובה מהמוצצי שלו. לכבוד המאורע המרגש הלכנו לעץ המוצצים ונפרדנו מהמוצץ שנותר על העץ. גם בגן לא פספסו הזדמנות לחגוג (וטוב שכך) וכל ילד שנגמל זוכה למסיבת מוצץ קטנה, במהלכה הוא מכבד את ילדי הגן במשהו טעים. בדרך כלל הילדים מחלקים עוגיות או ופלים וזה מה שחשבתי לעשות.

אבל בבוקר ה"מסיבה" בשעה שש וחצי, כשהגוזל צוהל לו ברחבי הבית כאילו מינימום 12 בצהרים, הבנתי שאין סיכוי שאלך ואקנה ופלים שהבן שלי יחלק בגן, כשיש לנו בבית כל כך הרבה מנג'טים יפים וחגיגיים. מייד שלפתי את אחד המתכונים האהובים עלי, שקיבלתי מבחורה בשם מריה במסגרת פורום האפיה של מגאזין על השולחן, ותוך חצי שעה עמדו על השיש מאפינס יפים, ריחניים ומקושטים.

img1417588434166

*מכיוון שהפעם המתכון הוגש לילדים ויתרתי על הרום

החומרים לכ- 20 מאפינס קטנים:
200 גר' שוקולד מריר
120 גר' חמאה
כוס סוכר
4 ביצים גדולות
2 כפות רום או ליקר מתאים אחר (לא חובה)
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
2/3 כוס קמח תופח
כוס שבבי קוקוס

ההכנה:

מחממים תנור ל-160מעלות

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו.
מוסיפים את הסוכר ולאחר שהוא נטמע בתערובת מוסיפים את הביצים אחת אחת .
מוסיפים את שאר המרכיבים (הקמח בסוף) עד שהתערובת אחידה.
מחלקים את התערובת בין השקעים ואופים כ- 20 דקות. מכיוון שכל תנור מתנהג אחרת מומלץ לבדוק אחרי 15 דקות. המאפינס מוכנים כשהם תפוחים מעט. אפשר גם מבחן הקיסם – צריכים לצאת פרורים לחים ולא תערובת רטובה.

לאחר שהעוגות מתקררות מורחים מעל כל אחת גנאש שוקולד (ממרח משוקולד ושמנת בחלקים שווים שממיסים יחד במיקרו ומערבבים עד שאחיד) או ממרח שוקולד – הכי נוח זה ממרח שוקולד פרה כי הוא במרקם שנוח למריחה. אם משתמשים בממרחים אחרים (נוטלה וכו) שהם סמיכים יותר ניתן לחמם מעט ולדלל עם קצת חלב או שמנת מתוקה.

img1417588171822

 

 

‏20 תגובות

  1. נגה ב- 4 בינואר 2015 בשעה 8:31

    אני מחפשת ועושה ניסיונות כבר כמה שבועות על מנת להכין קאפקייקס ליומולדת שנתיים של הבן שלי, נתקלתי בבלוג במקרה ואני חייבת לציין שיצא פשוט מושלם!! אמנם הוצאתי את הקוקוס מהמתכון אבל זה לא חיבל בקאפקייקס.. אז רק רציתי להגיד תודה על מתכון קל וטעים ברמות 🙂

    • hahppykitchen1 ב- 4 בינואר 2015 בשעה 8:49

      נגה, איזה כיף לשמוע שיצאו לך קאפקייקס נפלאים. המון מזל טוב ליום ההולדת של הילדון (ובהצלחה עם גיל שנתיים הנורא, שבעיני צריך להגדירו כ"נורא חמוד"). אם יש לך תמונה אשמח אם תשתפי

  2. סמדר ב- 13 בינואר 2015 בשעה 21:45

    תודה על המתכון.כנראה שאכין אותו מחר. רציתי לשאול: נראה לי שבתמונה יש על המאפיינס ציפוי נוסף. האם זהו קרם? ומאיזה סוג?
    תודה מראש

    • hahppykitchen1 ב- 14 בינואר 2015 בשעה 1:00

      לרוב אני מצפה בגנאש, אבל האמת שממש מיהרתי עם הכנת המאפינס כי הגוזל היה צריך ללכת לגן. אז השתמשתי בקיצור דרך נהדר – ממרח שוקולד פרה! הוא במרקם המושלם למריחה של שכבה דקה והטעם שלו הולך טוב עם הקאפקייקס.

  3. נאוה ב- 18 בינואר 2015 בשעה 16:32

    היי,
    אינני משתמשת במרגרינה,
    אז איך הופכים את המתכון לפרווה?

    • hahppykitchen1 ב- 19 בינואר 2015 בשעה 20:07

      בסוף המתכון יש הצעות להפיכתו לפרווה בלי טיפת מרגרינה (שגם אלי לא ממש נכנסת למטבח)

  4. יסמין בן-טוב ב- 2 באוקטובר 2015 בשעה 15:11

    חיפשתי מתכון פשוט עם מצרכים שיש בבית הכנתי את מאפינס מסיבת מוצץ..הילדה עדיין עם מוצץ אבל המאפינס נהדרים!!

    • שמח במטבח ב- 3 באוקטובר 2015 בשעה 18:04

      שמחה לשמוע שאהבת את המאפינס, ולגבי המוצץ, כשיגיע הזמן אני ממליצה בחום על הטכס שעשינו בעץ המוצצים. הילד נפרד בקלות מהמוצצי שלו והמסיבה בגן חיזקה אותו ועזרה לו להתמודד

  5. קארן ב- 15 בנובמבר 2015 בשעה 21:51

    אחרי כמה ניסיונות כושלים להכין מאפינס/עוגת שוקולד, נתקלתי במתכון שלך ויצא מושלם!! את פשוט אדירה! תודה רבה על מתכון מוצלח גם למאותגרות כמוני 🙂

    • שמח במטבח ב- 16 בנובמבר 2015 בשעה 8:08

      הי קארן
      שמחתי לשמוע שאהבת את המאפינס. זה אחד המתכונים הכי שמישים אצלי בבית ותמיד כיף לשמוע שהוא מצליח גם אצל אחרים 🙂

  6. אורית30 ב- 19 ביוני 2016 בשעה 22:41

    אם מורידים את הקוקוס צריך להוסיף קמח או שקדים טחונים במקום?
    או פשוט להשמיט?

    תודה

    • שמח במטבח ב- 20 ביוני 2016 בשעה 11:08

      אם מורידים את הקוקוס צריך להשלים בקמח או שקדים טחונים (קמח חצי מכמות הקוקוס, שקדים – אותה כמות כמו הקוקוס)

      • אורית30 ב- 20 ביוני 2016 בשעה 22:20

        תודה רבה

  7. אורטל ב- 31 באוגוסט 2016 בשעה 13:09

    היי,
    לא מצאתי את ההמרה לשמן במקום החמאה בסוף המתכון..
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 2 בספטמבר 2016 בשעה 16:18

      צודקת. כנראה שבזמנו הגבתי לשאלה שחשבתי שהתכוונה למתכון אחר. אני אישית לא ממליצה להכין אותו עם שמן אלא לחפש מתכון אחר, פרווה.

  8. לימי ב- 18 בנובמבר 2016 בשעה 8:35

    שלום רב,
    האם את עטרות הנייר את מכניסה לתבנית השקעים?
    משמנת את השקעים וגם את עטרות הנייר?
    תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 19 בנובמבר 2016 בשעה 16:37

      מכניסה לתבנית. אין צורך לשמן( לא את התבנית ולא את המנג'טים)

  9. בר ב- 2 בנובמבר 2017 בשעה 18:16

    היי,
    איך את ממליצה לחלק את הבלילה בשקעים? כפית גלידה/קנקן/סתם כף…?.

    • שמח במטבח ב- 7 בנובמבר 2017 בשעה 13:01

      הכי נוח עם כף קפיצית. אם אח – אפשר עם קנקן או עם כף. מה שנוח

    • הודיה יפה ב- 5 באוגוסט 2018 בשעה 18:37

      אפשר סתם כף.
      עדיף מצקתהודיה יפה

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *