מאפה פילו במילוי גבינות
תקופת החגים ידועה כתקופה מאתגרת מאוד מבחינת הצורך בגיוון במתכונים. ריבוי ארוחות החג מצריך גם חשיבה יצירתית וקצת חריגה מהמתכונים הסטנדרטיים שלי לאירוח. אז השנה החלטתי לנסות משהו חדש ולהכין לאורחים שלי מאפה פילו במילוי גבינות עם נגיעות של טימין. קליל, טעים כל כך וגם מרשים.
ואם כבר לגוון, החלטתי להכין מאפה פילו בצורה של קעריות. ככה כל אחד מקבל מנה אישית משלו וגם המראה של המנה כל כך יפה בעיני בהגשה אישית. ההכנה עצמה התגלתה כממש פשוטה וקלילה ובתור בונוס גם השתמשתי בגבינת כנען וגבינת קוטג' כך שהמנה עצמה גם לא עתירת קלוריות. כך שמבחינתי המנה הזו היא WIN-WIN 🙂
החומרים (ל 12 מנות):
3 עלי פילו
50 גר' חמאה מומסת או רבע כוס שמן או ספריי שמן לשימון הפילו
חבילת גבינת כנען של השף הלבן (500 גר')
גביע (200 גר') קוטג'
150 גר' גבינת מוצרלה מגוררת (או כל גבינה צהובה אחרת שאוהבים)
ביצה אחת
כפית עלי טימין
ההכנה:
מתחילים בלחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
ליצירת קערות הפילו מרפדים תבנית שקעים בשכבות של פילו:
פורסים דף פילו על השיש (את יתר עלי הפילו מכסים במגבת) ומשמנים בעזרת חמאה מומסת או ספריי שמן. מניחים מעליו דף נוסף ומשמנים. חותכים את הדפים ל 9 ריבועים ומסדרים כל ריבוע על תבנית שקעים משומנת מעט.
ל- 3 הקערות הבאות פשוט לוקחים דף פילו, משמנים, מקפלים לשניים (נוצר מלבן ארוך) וחותכים ל 3 ריבועים.
להכנת תערובת הגבינות פשוט מערבבים את כל החומרים בקערה: גבינת כנען (אפשר גם בולגרית או פטה או גבינה דומה שאוהבים) קוטג', מוצרלה וביצה ואני הוספתי גם טימין לתוספת טעם מעניינת ולנקודות נחמדות של צבע.
בשלב הבא עוברים למלא את קערות הפילו בתערובת הגבינות. יוצקים לכל קערית כף גדושה מהמלית.
חשוב לציין שיש מצב שישאר לכם בסוף מעט מהתערובת. אני השתמשתי בשארית להכנת מין רולדת גבינות קטנה – לטעימות של השף 🙂
אופים את קערות הפילו בחום של 180 מעלות במשך כ- 20-25 דקות עד שהן שחומות ויציבות.
מניחים בצד להצטנן ורק כשהתקררו מוציאים ומעבירים לכלי הגשה.
בתיאבון!
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
מחפשים רעיונות חלביים נוספים לאירוח? הנה כמה מהחביבים עלי
המתכון פותח בשיתוף השף הלבן
הי, נקרא נפלא. יש מצב לוותר על הביצה? מה אפשר במקום? תודה רבה
את יכולה להכין בלי הביצה, אבל קחי בחשבון שזה ישפיע על המרקם שיהיה רך יותר
מה אפשר במקום טימין?
אולי בצל ירוק?
כל תבלין שאת אוהבת שמשתלב לדעתך בטעמים. זה לגמרי עניין של טעם. אישית נראה לי שבצל ירוק יכול להיות פה טוב וגם עירית