לביבות גבינה ובננה קלות הכנה שילדים אוהבים

חנוכה תמיד היה חג שאהוב עלי במיוחד – חג של אור ושמחה, של סופגניות ולביבות, של חופש ופסטיגלים ובקיצור חג שהכי כיף לבלות בו עם ילדים.
לפני 9 שנים התברכתי בגוזל הבכור, שנולד – כאילו בהזמנה – בנר החמישי של חנוכה והפך את החג האהוב לעוד יותר שמח ומיוחד.
השנה חנוכה יהיה שמח כפליים עם הצטרפותה של גוזלית קטנטונת למשפחתנו. אספר לכם שבמקור גם היא היתה אמורה להוולד במהלך החנוכה, אבל רצה הגורל וגוזלית שלנו הקדימה קצת להוולד ולשמחתי הרבה הפיצה אור ושמחה בחיינו 4 שבועות לפני הזמן.

אז השנה המתכון שלי לחג הוא לחלוטין מתכון שמיועד לקטנטנים, אבל כמובן שגם הגדולים יהנו ממנו מאוד – לביבות גבינה ובננה.

ולמה לקטנטנים? כיוון שהמתכון פותח עבור מטרנה במסגרת פרוייקט של מתכונים שמתאימים לקטנטנים.
הלביבות קלות מאוד להכנה ובזכות השילוב הנפלא של גבינות ובננות הן גם די בריאות.
אז שנתחיל בהכנה? זה באמת קלי קלות

החומרים לכ- 8 מנות
2 כפות קמח תופח
2 כפות גבינת ריקוטה/גבינה לבנה
ביצה אחת
בננה רכה ובשלה מעוכה למחית
כפית תמצית וניל איכותית
כף שמן צמחי / שמן קוקוס
כף סוכר (לא חובה כי הבננה מתוקה כשלעצמה)
לקישוט: פרוסות בננה

ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים את המולטיקייק, מחברים פלטות מאפינס או פלטה של מיני קישים ומשמנים היטב משני הצדדים.

כשהפלטות חמות מסדרים במרכז כל שקע פרוסת בננה ועליה יוצקים כמות של בערך כף לכל שקע – חשוב לא לעבור את גובה השקעים מאחר והתערובת תופחת באפיה.

אופים במשך כ- 7 דקות עד שהלביבות שחומות ויציבות.

כמובן שאם אין מולטיקייק או אם אין כוח לשלוף את המכשיר ולהתעסק אחר כך בניקיון של הפלטות אפשר להכין כלביבות רגילות במחבת משומנת קלות: פשוט מניחים פרוסת בננה ומעליה יוצקים כף מהתערובת וממשיכים כך ליצור לביבות במחבת.

אני אוהבת להגיש אותן עם סירופ מייפל אמיתי כמובן שאפשר להגיש גם ללא סירופ או עם כל סירופ אחר שאוהבים (למשל סילאן, דבש לילדים גדולים יותר, וכו').

‏2 תגובות

  1. שירה ב- 27 בדצמבר 2017 בשעה 9:07

    מזל טוב! שתמיד לדתכם תביא לכם אור ואושר!
    וגם המתכון נראה מעולה.

השאר תגובה