חטיף באונטי ביתי – פינוק של קוקוס ושוקולד

אם הייתם חטיף שוקולד, איזה חטיף הייתם? אני הכי באונטי !

מתה על השילוב המדהים הזה של שוקולד וקוקוס, ולא בכדי יש לי בבלוג לא מעט מתכונים עם השילוב הזה, ובראשם צמת השמרים הויראלית ועוגת הבאונטי שאיתה חגגתי יומולדת עגול. אז ברור שזה היה רק עניין של זמן עד שאעלה לפה את הגירסה שלי לחטיף באונטי ביתי.

חטיף באונטי ביתי

פינוק קטן וטוב שכל כולו קוקוס ושוקולד. כל כך קל ומהיר (יחסית) להכנה, כל כך מרשים והתוצאה לא פחות יפה מטעימה. אז לכבוד פסח שבא עלינו לטובה החלטתי לצלם את המתכון שלי לבאונטי כדי שגם אתם תוכלו לפנק את האהובים עליכם בממתק הקוקוסי הנפלא הזה.
המתכון בעקרון חלבי אבל אין בעיה להכין אותו בגירסת פרווה שהיא גם טבעונית. אז שנתחיל?

באונטי -חגיגה שוקולד וקוקוס

החומרים לכ 18 יחידות:

140 גר' (חצי כוס פלוס כף) שמנת מתוקה (אני אוהבת להשתמש בעמידה 38% של השף הלבן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר
200 גר' (2 שקיות קטנות) קוקוס טחון
כפית תמצית וניל

לציפוי ולקישוט:
200 גר' שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
2 כפות שמן צמחי (קנולה,חמניות וכו')
30 גר' שוקולד לבן (לא חובה בגירסת פרווה/טבעוני)

לגירסת פרווה טבעונית מחליפים את השמנת בשמנת צמחית או בקרם קוקוס (פחית שנראית כמו חלב קוקוס אבל כתוב עליה "קרם קוקוס" ויש לה לפחות 17% שומן ואז חשוב לנער את הפחית לפני שמשתמשים בנוזל) ומשתמשים לקישוט רק בשוקולד מריר.

חטיף באונטי ביתי

ההכנה:

מחממים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה-דקה במיקרו, מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל. אם התערובת ממש יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה שמנת.
מניחים לתערובת לספוח לחות למשך כשעה (אם ממהרים לא חייבים, אבל אם יש זמן אני ממליצה לחכות ואז הקוקוס יהיה יותר לח).

תערובת קוקוס לבאונטי

מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר. על מנת שכל החטיפים יהיו בגודל אחיד השתמשתי בכף קפיצית קטנה (קוטר של 2 ס"מ) כדי לאסוף את התערובת ואז עיצבתי לצורת גליל בידיים מעט רטובות (הרטבת הידיים עוזרת לקבל מרקם חלק יותר לבאונטי).
בעקבות הערות שהגיעו – אם הקוקוס קשה לעיצוב (גם אחרי שעבדתם עם ידיים רטובות) אפשר להכניס את התערובת למקרר ואז היא תתמצק קצת ויהיה יותר קל לעצב את הגלילים.

עיצוב באונטי

מניחים את הבאונטי על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפיה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר גם ליותר זמן). הסיבה לכך היא גם שיתמצקו ובעיקר כדי שיהיו קרים כשנצפה אותם בשוקולד ואז הציפוי יתקרר ויתמצק עליהם יותר מהר.

חטיפי קוקוס לפני ציפוי

כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס. אפשר פשוט להמיס את השוקולד במיקרו עם 2 כפות השמן בפולסים של חצי דקה אבל קבלו רעיון קטן ממני – מיני טמפרור שיגרום לשוקולד להיות קצת יותר מבריק לאורך זמן – ממיסים במיקרו 150 גר' מהשוקולד יחד עם השמן בפולסים של חצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת השוקולד (עוד 50 גר') ומערבבים. הוספת השוקולד מורידה את הטמפרטורה של כלל השוקולד ועושה לו סוג של טמפרור. זה קל יחסית ולא עושה בלאגן במטבח אז שווה לכם לנסות.

שוקולד לציפוי באונטי

כשהשוקולד כולו נמס מתחילים בציפוי. קבלו את השיטה שלי לקבלת ציפוי יפה ואחיד עם מינימןם לכלוך – לוקחים כף ושמים עליה מעט מהשוקולד, מניחים מעליה את גליל הקוקוס ובעזרת כף נוספת מצפים את הגליל בשוקולד. לאחר מכן מעבירים בעדינות את הגליל למזלג ומנערים בעדינות מעל הקערה – ככה נפטרים מעודפי שוקולד (שלא תהיה תחתית עבה ופחות יפה). ורק אז מעבירים בעדינות בעזרת המזלג לתבנית שעליה נייר אפיה – אפילו לא צריך לגעת בחטיף.

ציפוי באונטי

בעקרון בגלל שהקפאנו את גלילי הקוקוס השוקולד ישר מתמצק על החטיף ומתייבש. אבל… אם יש לכם עוד טיפה זמן וסבלנות תכניסו את התבנית למקרר או למקפיא לעוד כמה דקות (וכמובן שאפשר ליותר זמן) שהשוקולד יתקשה טוב טוב.

באונטי מצופה

והשלב האחרון – הקישוט בשוקולד לבן. הכי קל בעולם. ממיסים את השוקולד הלבן בעדינות (מתחילים מ 20 שניות במיקרו ומערבבים ואם צריך ממשיכים לחמם ל 10 שניות בכל פעם) ואז מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון אם אין לכם שקית זילוף זמינה). ובתנועות של משיכה מקשטים את הבאונטי עם השוקולד הלבן. זה יוצא כל כך יפה!!!

באונטי עם קישוט שוקולד לבן

וזהו, הבאונטי שלנו מוכן. והוא לא רק יפה, הוא גם טעים ברמות על חלל. בתור מכורה לקוקוס זה מבחינתי הפינוק האולטימטיבי.

ממתק באונטי ביתי

פסח שמח לכולם!!

אם אתם מחפשים רעיונות נוספים לקינוחים לפסח כנסו לאלבום מתכוני פסח שלי ותמצאו שם המון רעיונות – כולל כמובן פרווה וטבעוני.

באונטי עם שמנת להקצפה של השף הלבן

אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.

באונטי

הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם השף הלבן – תנובה

 

‏7 תגובות

  1. נרקיס חן ב- 18 באפריל 2019 בשעה 9:03

    נראה לי שסגרת לי את הפינה לקינוח של ערב פסח !!
    תודה אלופת העולם !

  2. שירה ב- 27 ביוני 2019 בשעה 13:17

    זוהי הפעם החמישית שאני מכינה את הבאונטי, כשהאחרונה הכילה 2 כמויות והוכנה לפני יומיים וכבר נגמרה….
    כולם מטורפים על זה וזה יוצא מושלםםם
    תודה רבה על ההסבר המפורט והמתכון המדהים!!!!!

    • שמח במטבח ב- 2 ביולי 2019 בשעה 14:31

      תודה רבה שירה. ממש כיף לשמוע 🙂

      • סוהא ב- 16 באוקטובר 2019 בשעה 18:50

        שלום,
        אני מאוד אהבתי את המתכון, הכנתי ויצא מעולה, איך אני יכולה לשמור עליו שלא ימס כאני מתכננת להכין שוב ולקחת איתי לחוץ, זה ישאר כמו שהוא??
        ותודה רבה לך:)

        • שמח במטבח ב- 18 באוקטובר 2019 בשעה 18:57

          תודה סוהא. אני פשוט מקפיאה ומשנעת אותם בקופסה בתיק קור על קרחון.

  3. אסנת גוטמן ב- 11 באוקטובר 2019 בשעה 20:01

    שאלה לגבי הציפוי, אם אני עושה את המיני טמפרור האם להוסיף אח"כ את השמן או שלוותר ???

    • שמח במטבח ב- 12 באוקטובר 2019 בשעה 7:09

      עדיף להוסיף את השמן כי זה גורם לשכבת הציפוי להיות דקה יותר וקראנצ'ית

השאר תגובה