חטיף באונטי קוקוס ושוקולד ביתי – פינוק קטן וטוב
אם הייתם חטיף שוקולד, איזה חטיף הייתם? אני הכי באונטי קוקוס ושוקולד!
מתה על השילוב המדהים הזה של שוקולד וקוקוס, ולא בכדי יש לי בבלוג לא מעט מתכונים עם השילוב הזה, ובראשם צמת השמרים הויראלית ועוגת הבאונטי שאיתה חגגתי יומולדת עגול. אז ברור שזה היה רק עניין של זמן עד שאעלה לפה את הגירסה שלי לחטיף באונטי ביתי.
פינוק קטן וטוב שכל כולו קוקוס ושוקולד. כל כך קל ומהיר (יחסית) להכנה, כל כך מרשים והתוצאה לא פחות יפה מטעימה. אז לכבוד פסח שבא עלינו לטובה החלטתי לצלם את המתכון שלי לבאונטי כדי שגם אתם תוכלו לפנק את האהובים עליכם בממתק הקוקוסי הנפלא הזה.
המתכון בעקרון חלבי אבל אין בעיה להכין אותו בגירסת פרווה שהיא גם טבעונית.
שניה לפני שנתחיל, אל תשכחו שאני מאוד אוהבת לקבל מכם תגובות ופידבקים אז אתם מוזמנם להגיב ולשתף אותי בקבוצה שלי "שמח במטבח". וגם לבוא לבקר באינסטגרםשם אתם מוזמנים גם לשתף ולתייג אותי.
בסוף המתכון תמצאו מסגרת עם מתכון מקוצר, אבל אני ממליצה לכם לקרוא את הפוסט כי יש בו טיפים קטנים שרק ישפרו לכם את המתכון.
באונטי קוקוס ושוקולד: החומרים לכ-18 יחידות:
140 גר' (חצי כוס פלוס כף) שמנת מתוקה (אני אוהבת להשתמש בעמידה 38% של השף הלבן)
120 גר' (כוס) אבקת סוכר
200 גר' (2 שקיות קטנות) קוקוס טחון
כפית תמצית וניל
לציפוי ולקישוט:
200 גר' שוקולד חלב (אפשר גם מריר)
2 כפות שמן צמחי (קנולה,חמניות וכו')
30 גר' שוקולד לבן (לא חובה בגירסת פרווה/טבעוני)
לגירסת פרווה טבעונית מחליפים את השמנת בשמנת צמחית או בקרם קוקוס (פחית שנראית כמו חלב קוקוס אבל כתוב עליה "קרם קוקוס" ויש לה לפחות 17% שומן ואז חשוב לנער את הפחית לפני שמשתמשים בנוזל) ומשתמשים לקישוט רק בשוקולד מריר.
ההכנה:
מחממים את השמנת המתוקה במשך כחצי דקה-דקה במיקרו, מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל. אם התערובת ממש יבשה אפשר להוסיף עוד טיפה שמנת.
מניחים לתערובת לספוח לחות למשך כשעה (אם ממהרים לא חייבים, אבל אם יש זמן אני ממליצה לחכות ואז הקוקוס יהיה יותר לח).
מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר. על מנת שכל החטיפים יהיו בגודל אחיד השתמשתי בכף קפיצית קטנה (קוטר של 2 ס"מ) כדי לאסוף את התערובת ואז עיצבתי לצורת גליל בידיים מעט רטובות (הרטבת הידיים עוזרת לקבל מרקם חלק יותר לבאונטי).
בעקבות הערות שהגיעו – אם הקוקוס קשה לעיצוב (גם אחרי שעבדתם עם ידיים רטובות) אפשר להכניס את התערובת למקרר ואז היא תתמצק קצת ויהיה יותר קל לעצב את הגלילים.
מניחים את הבאונטי על תבנית או מגש מרופדים בנייר אפיה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות (אפשר גם ליותר זמן). הסיבה לכך היא גם שיתמצקו ובעיקר כדי שיהיו קרים כשנצפה אותם בשוקולד ואז הציפוי יתקרר ויתמצק עליהם יותר מהר.
כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס. אפשר פשוט להמיס את השוקולד במיקרו עם 2 כפות השמן בפולסים של חצי דקה אבל קבלו רעיון קטן ממני – מיני טמפרור שיגרום לשוקולד להיות קצת יותר מבריק לאורך זמן – ממיסים במיקרו 150 גר' מהשוקולד יחד עם השמן בפולסים של חצי דקה ולאחר מכן מוסיפים את יתרת השוקולד (עוד 50 גר') ומערבבים. הוספת השוקולד מורידה את הטמפרטורה של כלל השוקולד ועושה לו סוג של טמפרור. זה קל יחסית ולא עושה בלאגן במטבח אז שווה לכם לנסות.
כשהשוקולד כולו נמס מתחילים בציפוי. קבלו את השיטה שלי לקבלת ציפוי יפה ואחיד עם מינימןם לכלוך – לוקחים כף ושמים עליה מעט מהשוקולד, מניחים מעליה את גליל הקוקוס ובעזרת כף נוספת מצפים את הגליל בשוקולד. לאחר מכן מעבירים בעדינות את הגליל למזלג ומנערים בעדינות מעל הקערה – ככה נפטרים מעודפי שוקולד (שלא תהיה תחתית עבה ופחות יפה). ורק אז מעבירים בעדינות בעזרת המזלג לתבנית שעליה נייר אפיה – אפילו לא צריך לגעת בחטיף.
בעקרון בגלל שהקפאנו את גלילי הקוקוס השוקולד ישר מתמצק על החטיף ומתייבש. אבל… אם יש לכם עוד טיפה זמן וסבלנות תכניסו את התבנית למקרר או למקפיא לעוד כמה דקות (וכמובן שאפשר ליותר זמן) שהשוקולד יתקשה טוב טוב.
והשלב האחרון – הקישוט בשוקולד לבן. הכי קל בעולם. ממיסים את השוקולד הלבן בעדינות (מתחילים מ 20 שניות במיקרו ומערבבים ואם צריך ממשיכים לחמם ל 10 שניות בכל פעם) ואז מעבירים לשקית זילוף קטנה (או לשקית ניילון אם אין לכם שקית זילוף זמינה). ובתנועות של משיכה מקשטים את הבאונטי עם השוקולד הלבן. זה יוצא כל כך יפה!!!
וזהו, הבאונטי שלנו מוכן. והוא לא רק יפה, הוא גם טעים ברמות על חלל. בתור מכורה לקוקוס זה מבחינתי הפינוק האולטימטיבי.
פסח שמח לכולם!!
מחפשים רעיונות נוספים לקינוחים לפסח? כנסו לאלבום מתכוני פסח שלי ותמצאו שם המון רעיונות – כולל כמובן פרווה וטבעוני.
ואם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
חטיף באונטי ביתי
מצרכים:
- 140 גרם שמנת מתוקה חצי כוס + כף. לגירסה טבעונית - שמנת קוקוס
- 120 גרם אבקת סוכר כוס
- 200 גרם קוקוס טחון
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם שוקולד חלב מריר לגירסה טבעונית
- 2 כפות שמן
- 30 גרם שוקולד לבן
הוראות הכנה:
- מחממים את השמנת המתוקה מוסיפים אליה את אבקת הסוכר, תמצית הוניל והקוקוס ומערבבים עד שכל הקוקוס סופג את הנוזל.
- מניחים את תערובת למשך כשעה (רצוי במקרר)
- מעצבים את החטיפים לצורת גליל קצר ומעבירים למקפיא לפחות לשעה.
- ממיסים את השוקולד עם השמן עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- כשהגלילים קרים מצפים אותם בשוקולד המומס.
- מקשטים בזילוף של שוקולד לבן
תייגו באינסטגרם @happykitchen_ruth
הפוסט נכתב בשיתוף פעולה עם השף הלבן – תנובה
נראה לי שסגרת לי את הפינה לקינוח של ערב פסח !!
תודה אלופת העולם !
זוהי הפעם החמישית שאני מכינה את הבאונטי, כשהאחרונה הכילה 2 כמויות והוכנה לפני יומיים וכבר נגמרה….
כולם מטורפים על זה וזה יוצא מושלםםם
תודה רבה על ההסבר המפורט והמתכון המדהים!!!!!
תודה רבה שירה. ממש כיף לשמוע 🙂
שלום,
אני מאוד אהבתי את המתכון, הכנתי ויצא מעולה, איך אני יכולה לשמור עליו שלא ימס כאני מתכננת להכין שוב ולקחת איתי לחוץ, זה ישאר כמו שהוא??
ותודה רבה לך:)
תודה סוהא. אני פשוט מקפיאה ומשנעת אותם בקופסה בתיק קור על קרחון.
אפשר לאכול ככה מהמקפיא? או צריך להפשיר במקרר? אם כן כמה זמן בערך
אין בעיה לזלול גם מהמקפיא, אבל אפשר גם מהמקרר. מה שאוהבים יותר
שאלה? אם אני מכינה עם קרם קוקוס האם צריך לחמם אותה במיקרוגל או להרתיח בתוך סיר, נתקלתי בכמה גרסאות שמכינים בתוך סיר עם הפתיתי קוקוס
אני מעדיפה לבשל יחד בסיר כי אז הקוקוס סופח את הנוזלים ויוצא יותר לח ודומה למרקם של המלית של הבאונטי
הי, אני מכינה ביחד עם בנות כמעט 6, לא כל כך מצליח לנו. הוספתי שומן קוקוס ושמתי במקרר ומקווה שנצליח לאחר הקירור????
מאמינה שאחרי הקרור יהיה יותר קל לעצב
שאלה לגבי הציפוי, אם אני עושה את המיני טמפרור האם להוסיף אח"כ את השמן או שלוותר ???
עדיף להוסיף את השמן כי זה גורם לשכבת הציפוי להיות דקה יותר וקראנצ'ית
האם ניתן להמיר את השמנת הקצפת ריצ'?
תודה מראש
בהחלט. זה גם כתוב במתכון
בוקר טוב
תודה על המתכון. אני באמצע להכין
אחרי שטבלתי בשוקולד השוקולד התקשה ואז שהתחלתי לזלף את השוקולד הלבן הוא מתנתק ויוצא לא נתפס
מה אפשר לעשות?
הי הדס,זה בסדר שהשוקולד התקשה אחרי הטבילה. לגבי השוקולד הלבן – מוזר שהוא לא נתפס כי בכל הפעמים שהכנתי הוא כל נתפס. האם ניסית להכניס למקרר את הבאונטי אחרי הטבילה בשוקולד ואחרי שהוא לגמרי התקשה – לזלף את השוקולד הלבן?
היי
נראה מוושלםםם!!!
יצא לי להכין רפאלו מ 100 גרם שוקולד לבן, 200 גרם חלב מרוכז, 200 גרם קוקוס טחון.
האם אפשר להכין ככה את המלית של הבאונטי ואז לצפות בשוקולד כמו במתכון שלך? זה יצא אותו טעם כמו עם השמנת מתוקה?
תודה מרים
תכלס נראה לי שהמלית שלך גם תעבוד רק שהיא תהיה קצת יותר סמיכה ונוקשה כי השוקולד ייצב. אבל זה נשמע סופר טעים
היי המתכון נראה מעולה וממש מחכה כבר לנסות.
אם אני בוחרת בגירסה הפרווה אני צריכה לחמם את הקרם קוקוס?
ההכנה אותה הכנה, גם בפרווה 🙂
היתי ממליצה לגרר מעט לימון או תפוז לטעם
זה עניין של טעם. לי למשל תוספת של גרידות הדרים תהרוס את ההנאה מהחטיף כי אני לא אוהבת את שילוב הטעמים הזה
יקרה,
המיקרוגל שלי לא כשר לפסח.
יש איך להתנהל, או שיתחיל להסתבך לי?
אני אלופה בבישול, אבל לא באפיה…
תודה, תמיד כיף ומזמין לנסות מתכונים שלך.
התכוונתי- יש איך להתנהל על גז?
את יכולה לבשל את התערובת על הגז, ואת לקרר ולעצב
אם הכוונה שלך לשוקולד – אפשר להמיס אותו על סיר אדים
היי רות..
הבאונטי יצאו מעולים!!!
שאלה– אם אני רוצה להכין כמות קטנה יותר, האם לחלק את כמות מרכיבים לשניים? כלומר–
במקום 140 גרם שמנת = 75 גרם
במקום 120 גרם סוכר= 60 גרם
וכן הלאה…. ??
תודות (:
אין בעיה להכין חלק יחסי (חצי כמות, שני שליש וכו').
אפשרות אחרת היא להכין את כל כמות המלית ולהקפיא. זה מחזיק במקפיא לפחות חודשיים.
היי, תודה על המתכון. מה אפשר לשים במקום מלית הקוקוס?
אי אפשר. זה מתכון שכולו קוקוס 🙂
היי
אפשר בציפוי לשים חצי דוקולד מריר וחצי חלבי?
אין בעיה. כל שילוב שתרצי יעבוד
הכנתי השנה לפסח ויצא מושלם!!!!!!!! הקינוח הכי טעים וקל להכנה שיצא לי להתקל בו אגב אני בת 16 וכל המשפחה פירגנה 😉
כל הכבוד לך!! כבר התחלה טובה בעולם האפיה . מוזמנת בשמחה לשתף בדברים שהכנת באינסטגרם (תייגי אותי) או בפייסבוק (אם יש לך)
לאחר שהכנתי עם שוקולד חלב ויצא מעולה…….
אפשר לצפות בשוקולד לבן? או חמאת קקאו?
אם כן אשמח להסבר
תודה
אפשר לצפות בשוקולד לבן
אי אפשר לצפות בחמאת קקאו – זה לא שוקולד אלא חומר שומני שמשמש כתוספת לשוקולד (בכמות קטנה) כדי שיהיה יותר פציח.
שוקולד לבן פשוט תמיסי כמו שהוא, בעדינות, ואז תצפי.
תודה האם ניתן להמיס שוקולד ציםס לבן?
אין צורך בשמן כצו בשוקולד חלב?
בשוקולד לבן יש אחוזי שומן קקאו גבוהים ולכן לא צריך להוסיף שמן
היי…
הבאונטי נראה נפלא! כשאת מציינת לחמם שמנת– במידה ואני מחממת על הגז(ללא מיקרו)
צריך לחכות לסף רתיחה ואז להוסיף את השאר? או רק שהשמנת תהיה חמה?
הפרט הזה חשוב לי..
המון תודה
תודה רבה. אכן הכוונה היא לחתם את השמנת לסף רתיחה. אני אישית מעדיפה במקרה זה לחמם על כיריים ולא במיקרו. יותר נוח לדעתי
אחרי שזה מוכן איפה אני שומרת את זה במקפיא?
את יכולה במקפיא או במקרר. מה שנוח לך
איזה תותחית!! מדהים!!
תודה רבה הודיה 🙂
אין אין אין עלייך רות כל פעם מפתיע אותי מחדש!!!
חיבת עזרה! מחפשת מתכון לבצק פריך כשר לפסח ללא קמח תמי, האם יש לך כזה דבר?
תודה ענקית מתה על הבלוג שלך 🙂
חג שמח!
תודה רבה ספיר 🙂 לגבי בצק פריך כשר לפסח – מודה שלא ניסיתי אז אני לא יכולה להמליץ לך על משהו בוודאות ולא רוצה לתת סתם המלצה.
הייתי בודקת בבלוגים של מתכונים ללא גלוטן (למשל wheat out של דביר בר) שם בטוח יהיו מתכונים שיתאימו.
בהצלחה <3
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב מרוכז ?
לא ניתן להחליף בחלב מרוכז. ניתן להחליף בשמנת צמחית.