חגיגה של מוסים

עוגת מוס

ימי הולדת הם הזדמנות נפלאה להשתולל עם עוגות ולהכין עוגות שחיתות. העוגה הבאה בהחלט מתאימה לקטגוריית השחיתות. עתירת סוכר, שוקולד וקצפת העוגה היא חגיגה של ממש, לעין, לחיך ולצערי גם לגיזרה. אבל הי.. פעם בכמה זמן מוצדק לחגוג ואם כבר, אז העוגה הזו מושלמת למטרה הזו.
אז קבלו את העוגה שהכנתי ליום ההולדת של בעלי, על מנת שיפנק את חבריו לעבודה, שישמחו וישמינו איתו 🙂

הערה: המתכון כאן הוא לעוגה המוגשת ישר מהמקפיא. המוסים לא קופאים עד הסוף ונותרים רכים יחסית. אם רוצים להגיש את העוגה בטמפרטורת מקרר יש להוסיף בין המוסים שכבה נוספת של ביסקוויט, עוגה אחרת, תקליט מרנג או בישקוטים טבולים בקפה.

לבסיס ביסקוויט:
250 גר' שוקולד מריר
250 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
200 גר' (כוס) סוכר לבן
4 ביצים בינוניות (או 3 גדולות – משקל הביצים צריך להיות כ 200 גר')
70 גר' (חצי כוס) קמח

למוס השוקולד וקרמל

150 גר' (3/4 כוס) סוכר
100 מ"ל (חצי כוס פחות כף וחצי) שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
100 גר' שוקולד חלב מחולק לקוביות/מטבעות
50 גר' שוקולד מריר מחולק לקוביות/מטבעות
כפית ויסקי
300 מ"ל (כוס ורבע) שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן
250 גר' שוקולד לבן
420 מ"ל (1 ו-3/4 כוסות) שמנת מתוקה
כפית תמצית וניל אמיתית (או משחת וניל)

לקישוט קרמל
100 גר' סוכר

ההכנה:

ביסקוויט (מומלץ להכין יום לפני):
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
ממיסים במיקרו את השוקולד (בפולסים של חצי דקה בכל פעם כדי שהשוקולד לא ייחרך).
בינתים מקרימים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים להקרים במיקסר עד שמתקבלת תערובת תפוחה יחסית.
מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקרים במיקסר למשך דקה שתיים. התערובת תראה כמו מוס שוקולד וזה מה שיתן לביסקוויט מרקם נימוח.
מוסיפים את הקמח ומערבלים מהר ומעט זמן רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
יוצקים לתבנית 24 ס"מ ואופים כ 40 דקות עד למבחן הקיסם.
כשהבסיס מוכן מצננים בטמפרטורת החדר. מומלץ להעביר סכין על דפנות התבנית ואז העוגה תרד בגובה באופן אחיד.
למחרת. כשהבסיס הצטנן והתגבש, חוצים אותו לשניים באופן שישאר חלק בגובה כ ס"מ שישמש כבסיס ועוד שכבה אותה נחתוך לקוביות לקישוט שמלמעלה.
אפשרות נוספת היא להשתמש במחצית השניה לשכבת אמצע לעוגה (בין שני המוסים) ולהסתפק בקישוט מזולף בלי אותן קוביות.
מעבירים את הביסקוויט שחתכנו לתחתית אל תבנית 24 שדפנותיה מרופדות בשקף לעוגות.

מוס שוקולד וקרמל
בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל ענברי
מוסיפים בבת אחת את השמנת (זהירות, זה רותח ועלול לקפוץ) ומערבבים עם מטרפה טוב טוב עד שהתערובת אחידה ובמרקם חלק. לא להבהל אם נוצרים גושים, תמשיכו לחמם ולערבב והכל יתאחד.
מוסיפים את החמאה.
מוסיפים את השוקולדים והויסקי ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
מצננים עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
מקפלים רבע מתערובת הקצפת לתערובת השוקולד כדי שהמסה תהיה יותר קלילה, ולאחר מכן מקפלים לתערובת השוקולד את שאר הקצפת בשני שלבים. להשתדל לקפל בעדינות כדי לא לפגום במרקם של המוס.
יוצקים את המוס מעל ביסקוויט השוקולד (זה שנח לו בתבנית שמרופדת בשקף) ומשאירים קצת מהמוס (בערך כוס) לטובת הקישוט.

מוס שוקולד לבן
ממיסים במיקרו את השוקולד הלבן עם כוס שמנת מתוקה בפולסים של חצי דקה עד שהתערובת חלקה. להזהר לא לחמם יותר מדי כי השוקולד הלבן רגיש לחימום.
מוסיפים כפית תמצית וניל ומצננים במקרר את התערובת למשך שעתיים לפחות.
מעבירים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד ומוסיפים לה 3/4 כוס נוספת של שמנת מתוקה. מקצפים הכל עד שמתקבל מוס יציב.
יוצקים את המוס מעל מוס השוקולד והקרמל, אך שומרים בערך כוס של מוס לצורך הקישוט..
כאמור – ניתן (כך לא חובה) להניח בין המוסים שכבה נוספת של ביסקוויט, או לחלופין, תקליט מרנג ואפילו בישקוטים שטבלנו במעט אספרסו.

קישוט:
מכינים קרמל מהסוכר וכשהוא משחים וענברי יוצקים אותו על נייר אפיה עד שמתקרר. כשמתקרר שוברים אותו לחתיכות גדולות. שימו לב שהקרמל אינו עמיד במיוחד בקרור ולכן יש להכינו בסמוך להגשה.

מעל שכבת השוקולד הלבן מזלפים ממוס השוקולד קרמל וממוס השוקולד הלבן תלוליות במקומות שונים. הקישוט הוא די "free style" ורק צריך לדאוג שיהיה כיסוי על מרבית העוגה.
לאחר מכן מפזרים בין התלוליות קוביות מהביסקוויט שחתכנו מראש ואת חתיכות הקרמל שהכנו כעת.

עוגת מוס2

‏7 תגובות

  1. שרה ב- 8 בינואר 2015 בשעה 18:47

    היה טוב אם היה תרגום לאנגלית. אפשר בבקשה?

    • hahppykitchen1 ב- 8 בינואר 2015 בשעה 20:18

      תודה על המשוב
      אנסה לעבוד על תרגום, אבל נראה לי שיקח קצת זמן

  2. אור ב- 9 בספטמבר 2015 בשעה 7:59

    היי , אני יודעת שהאפקט של העוגה הוא הקרמל, השאלה שלי האם אפשר בלי הקרמל ?
    זה עדיין נשמע טוב גם בלי.. מה דעתך ?
    מחפשת עוגה פצצתית אבל גם לא קשה
    תודה

    • שמח במטבח ב- 10 בספטמבר 2015 בשעה 11:07

      הי אור,
      הקרמל הוא לא חובה אלא רק תוספת לקישוט וכמובן שאת יכולה לקבל עוגה מהממת בלעדיו

  3. ליזי ב- 9 בספטמבר 2015 בשעה 11:15

    איזה יופי… מקסים.

    הולכת לנסות עכשיו…

  4. לירון ב- 1 במאי 2021 בשעה 11:03

    וואו!
    אוהבת את הבלוג שלך
    ובטוח הולכת להכין את העוגה נזאת

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *