ברד פודינג של גוז' ודניאל
קומפורט פוד / אוכל מנחם – שתי מילים שטומנות בחובן כל כך הרבה חום ואהבה (ונחמה). כי ביום גשום, או סתם כשאין מצב רוח, אין כמו מנה טעימה ומפנקת שמחממת את הלב והבטן. זה יכול להיות מרק אפונה של אמא שלי, צ'יפס שאבא שלי מכין (מתה על צ'יפס), עוגת שוקולד חמה ונימוחה או כל מאכל אחר שאני אוהבת (מתוק או מלוח).
במסגרת פרוייקט "מבשלים ביחד", שבו התאגדנו חבורת בלוגרים לכתוב בכל חודש על נושא משותף, נבחר הפעם הנושא "נחמה בצלחת". התלבטתי על מה לכתוב, בעיקר מכיוון שאת המנות האהובות עלי, והמנחמות מכל, כבר שיתפתי פה בבלוג. ישבתי וחשבתי מה יכול להיות מנחם ומפנק וישר עלה לי המאכל הבא – ברד פודינג – פודינג לחם. אבל לא סתם, משאריות לחם, אלא ברד פודינג סופר מפנק מ… עוגות שמרים 🙂
ואם כבר, אז הלכתי על המתכון הכי שווה, מפנק וטעים שאני מכירה – הברד פודינג של מסעדת גוז' ודניאל בבני ציון 🙂
אם לא הכרתם את המקום עד עכשיו, אני ממליצה לכם בחום להגיע ולטעום. מדובר במסעדת שף מפנקת ששוכנת במיקום יפייפה עם נוף של כרמים בלב השרון – 5 דקות מצומת רעננה (אז כל התל אביבים – תוציאו את הדרכון – 20 ד' נסיעה ואתם שם..). שיהיה ברור – אין פה שום "פרסום מטעם", זו פשוט אחת המסעדות האהובות עלי, וכנראה שעל רבים אחרים באזור השרון כי היא תמיד מבוקשת ומלאה.
הברד פודינג שלהם הוא הקינוח הכי נמכר במסעדה, ואין פלא – הוא מכיל עוגות שמרים ותערובת של קרם ברולה (וכמובן שמדובר באילתור של השף משאריות, שהפך ללהיט של ממש) – היש דבר יותר מפנק ומנחם מזה??? אז אחרי שטעמתי ממנו והתלהבתי בטירוף, ושוב חזרתי וטעמתי ושוב ושוב, עברתי לנג'ס לשף המסעדה – שניר אנג-סלע ששיתף אותי בשמחה במתכון שלו וגם ענה לשאלות שלי בדרך כדי שיצא לי מושלם בדיוק כמו במסעדה.
בעוונותי אודה שהכנתי את המתכון בגירסת המקור ובגירסה נוספת עם שינוי קטן שלי (הוספתי קצת חלב לתערובת הברולה ואני מגישה אותה עם קרם קרמל) ושתיהן נפלאות. כך או כך זו בעיני מנת הפינוק האולטימטיבית ואני משתפת אתכם בשמחה בתקווה שגם אתם תתאהבו בה כמוני.
החומרים (לתבנית בגודל כ- 27X20 ס"מ):
עוגת שמרים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית
2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה (עדיף 38%)
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב [לא חובה – זו תוספת שלי]
5 חלמונים גודל L (כ- 110 גר')
5 כפות (60 גר') סוכר
מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
לרוטב טופי (לא חובה):
1/2 כוס (100 גר') סוכר
2 כפות מים
1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
ההכנה:
במתכון הזה משתמשים בעוגת שמרים בתבנית אינגליש קייק חד פעמית – כל עוגה תתאים, עם כל מלית שאוהבים (שוקולד, קינמון, ריקוטה, שוקולד וקוקוס ועוד ועוד) אבל כמובן שככל שהעוגה משובחת יותר ככה המתכון יהיה מוצלח יותר. אני השתמשתי בקראנץ שהכנתי לפי המתכון לבבקה שוקולד שנמצא פה בבלוג (רק הקטנתי כמויות כך שיתאימו ל 250 גר' קמח לכל עוגה) – והכנתי 2 עוגות – אחת במלית קינמון ואחת במלית שוקולד.
אם אתם מעדיפים בצק פחות שמן אפשר להכין בצק (וגם מלית קינמון) לפי המתכון של שמש הרוגלך ולבחור אם להכין אותו כרוגלך או כקראנץ (הכמות תספיק לשתי עוגות). כמובן שאפשר גם להכין כרולדה פשוטה – ממילא אנחנו נחתוך אותה לקוביות בהמשך.
בכל מקרה, הפואנטה היא שצריך עוגת שמרים אחת בתבנית אינגליש קייק לפי הטעם שלכם.
את עוגת השמרים חותכים לקוביות של בערך 2X2 ס"מ
ו.. מעבירים לתבנית שבחרנו.
שניר, השף של גוז ודניאל, ממליץ לכסות את התבנית בניילון נצמד ולהניח לקוביות להתייבש קצת למשך הלילה. אם אתם משתמשים בעוגה שכבר התייבשה, או אם אתם ממש ממהרים, אפשר לוותר על שלב זה, אחרת אני ממליצה בחום לדבוק במתכון המקורי.
כעת נותר להכין את החלק הנוזלי של הברד פודינג – הוא הפודינג.
שניר בחר להכין תערובת עשירה של קרם ברולה שעשויה משמנת, סוכר, חלמונים ותמצית וניל, והיא אכן עשירה וטעימה להפליא. אני העדפתי לדלל מעט את השמנת (וככה גם הבלילה מילאה לי את כל התבנית) ולכן הוספתי חצי כוס חלב לשמנת 38% שבה השתמשתי. כך או כך התוצאות מדהימות.
אז איך מכינים? בקלות:
בסיר מביאים לרתיחה את השמנת עם מקל וניל שחצוי לאורכו (שכל הגרגרים יצאו לקרם שלנו) או עם כפית של תמצית וניל איכותית
במקביל מכינים בקערה 5 חלמונים עם 5 כפות סוכר ומערבבים. מומלץ לעשות זאת כשהשמנת רותחת כי מסתבר שכאשר מערבבים את החלמונים עם הסוכר הוא מתחיל לבשל אותם טיפה.
ואם אתם שואלים את עצמכם מה תעשו עם כל החלבונים – תמיד אפשר להכין פבלובה או קונקורד
כשהשמנת רותחת מוסיפים אותה בהדרגה לתערובת החלמונים. חשוב מאוד לא להוסיך הכל בבת אחת אלא להתחיל מכמות קטנה ולערבב תוך כדי הוספה, כי אחרת החלמונים ייקרשו ונקבל חביתה.
אבל אל דאגה, אם חלילה זה קרה לכם פשוט מסננים את התערובת עם מסננת דקה וכל החתיכות שנקרשו יישארו במסננת במקום בעוגה שלנו.
שימו לב גם שלא יישארו שאריות של גרגרי הוניל בסיר – מבחינתי הגרגרים האלה שווים את משקלם בזהב ומוסיפים טעם נפלא לעוגה.
יוצקים את התערובת המדהימה הזו מעל קוביות העוגה שסידרנו בתבנית ודואגים שכל חתיכות העוגה יהיו עטופות בתערובת. אם צריך פשוט משקיעים אותן עם היד כך שיספגו ממנה.
מכסים את התבנית בניילון נצמד וממתינים חצי שעה וזאת כדי לתת לעוגת השמרים שלנו לספוג את כל הנוזל הנפלא הזה ולהתרכך לפני האפיה.
בינתים מחממים תנור ל 150 מעלות, מכינים את תבנית התנור העמוקה ומרתיחים מים – וזאת למה? פשוט כי אנחנו הולכים לאפות את הפודינג לחם שלנו באמבט מים רותחים – כמו שאופים קרם ברולה. זה יגרום לעוגה שלנו לקבל מרקם נימוח ועדין יותר.
תראו איך העוגה שתתה את התערובת. בשלב הזה יכולתי לאכול ממנה כמו שהיא, אבל… הצלחתי איכשהו להתאפק 🙂
בכל מקרה, כעבור חצי שעה הפודינג שלנו מוכן להכנס לתנור – מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור עמוקה – מכניסים לתנור ואז יוצקים מים רותחים על התבנית העמוקה עד למחצית גובה התבנית עם פודינג הלחם שלנו.
אופים הכל במשך 35-45 דקות עד שרואים שהמרקם של תערובת השמנת והחלמונים התייצב. ככה זה נראה אחרי 35 דקות:
מוציאים התבנית מהתנור, מגבירים חום ל 190 מעלות ואופים ללא אמבט המים במשך 10 דקות נוספות
לאחר מכן פודינג הלחם שלנו מוכן להגשה (רק תיזהרו כי התבנית חמה מאוד)
מגישים אותו לשולחן בתבנית בה נאפה – הכי נוח זה לחלק עם כף גדולה לכל אחד – סטייל מה שרוצה אני מרוצה.
אני אוהבת להגיש אותו עם רוטב קרמל שמכינים בקלי קלות: מחממים בסיר סוכר ומים עד שנוצר קרמל ואז מוסיפים לקרמל שמנת מתוקה (זהירות זה יכול לקפוץ) ומחממים עוד מעט עד שמתקבלת תערובת אחידה עם צבע ענברי. זהירות לא לטעום עם האצבע זה רותחחח. רוצים לראות את דרך ההכנה בתמונות? אין בעיה – תוכלו למצוא מדריך מצולם בפוסט של עוגת השוקולד והפקאנים המסוכרים.
הברד פודינג נשמר במקרר כשבוע וטעמו רק משתבח עם ההמתנה כי העוגה סופחת אליה עוד ועוד מתערובת הפודינג. חימום קצר של כל מנה ויש לכם קינוח מפנק ומנחם.
אחרי שתטעמו תבינו למה מדובר בקינוח הכי נמכר של גוז ודניאל ולמה כל החברות שלי מהשכונה (ובכלל מהאזור) עפות עליו.
ואם חשקה נפשכם במנות נחמה נוספות, אני ממליצה לכם בחום להכנס לקישור ולראות את כל המתכונים המעולים שהכינו חברי לפרוייקט
טים טאם ביתי – ענבל מפיית העוגיות, מרגריטה קלאסית – אורן נדלר, אקלר קצפת עם תותים – נטלי לוין, דייסת חיטה – אפרת מוסקוביץ, מק אנד צ'יז – גיל גוטקין, מרק אפונה – עז תלם, עוגיות שוקולד – רויטל אמיר, עוגת שוקולד תפוז – שירה נוסבוים, עוף בדבש וצ'ילי – אולגה טוכשר, פאי רועים – פז אלסטר, שוקולטה איטלקית – שרון גור, עוגת שוקולד ופירות יער – תיק אוכל, בבקה שוקולד וערמונים – אורלי דהן חרמש, מרק פרמז'ן – עמרי פולק, פירוגי – גורמיאו, עוגת ביסקוויטים – יהודית אביב, ברד פודינג מעוגת שמרים – רות אופק, ספגטי ברוטב עגבניות – רומי נדלר, עוגת טרה לצ'ס – חן שוקרון, נוקדלי עם תבשיל פטריות – רחלי קרוט.
נראה פשוט מעולה!
תודה יקירה 🙂
מה אפשר לשים במקום קרם קרמל?
אין בעיה להגיש ללא קרם הקרמל. אפשר להגיש עם גלידה, קרם וניל, גנאש שוקולד, סירופ מייפל או כל קרם/סירופ שאוהבים
הרגת אותי… נראה כ"כ טעים!
והסטיילינג… פשוט מהמם!!
תודה!! 🙂
זה נראה מ ע ו ל ה !!!
🙂 תודה אהובה
יווווו שאת מושחתת!
כל כך עושה חשק לחפור את כל התבנית בכף 🙂
אין ספק, הכי קומפורט פוד שאפשר
תודה 🙂
וואו אי אפשר רצה להכין ?
מקסים ומושקע ביותר!!
תודה רבה 🙂
זה נראה ממש יאמי ! ניסיתי להדפיס אך אי אפשר- המתכון לא מופיע !
בבקשה פרסמי את המתכון !
תודה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ורדה יקירתי, המתכון מפורסם בפוסט
נסי להעתיק את הטקסט לקובץ וורד ואז להדפיס
אנ במקביל אבדוק את אפשרויות ההדפסה מהאתר
מריח נפלא עד כאן! ללא ספק קומפורט פוד
תודה רבה 🙂
הכנתי!!!!!
מזל שהשבוע יצאתי כל ערב כמעט, ו(חלק מ)עוגת השמרים-קינמון-תפוחים-צימוקים שלי התייבשה לה אט אט במקרר. כאיל היא נולדה למתכון הזה.
יצא מתוק נורא, אבל עם גבינה לבנה זה היה חלום. בהחלט מנחם אחרי יום ארוך ומתיש. 🙂
חח… זה באמת פתרון מעולה לכל שאריות עוגות השמרים 🙂 והכי מנחם שיש
רות יקרה,
נראה מושלם!!
האם יש אפשרות להמיר לפרווה??
הי דין דין
תודה על המחמאה.
לא ניסיתי להכין בפרווה אבל אני בטוחה שאפשר להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס או בשמנת צמחית (רק ששמנת צמחית אסור להרתיח לחלוטין כי היא מתפרקת ברתיחה).
תוכלי לפרט בבקשה איך ניתן להמיר בדיוק לפרווה. מה עדיף שמן קוקוס או ריצ'? ואם לא מרתיחים אז איך עושים בדיוק?
שמן קוקוס במקום חמאה באותו משקל. שמנת צמחית או קרם קוקוס (לא חלב קוקוס אלא קרם קוקוס) מחליפה את השמנת המתוקה אבל צריך להזהר לא להגיע להרתחת יתר.
היי לך!
נראה מעולה…
איך יעבוד לדעתך עם עוגה קנויה – סטייל לחמי?
והאם כל טעם של שמרים יעבוד פה?
גם עוגת שמרים קנויה תעבוד. אין בעיה
ועובד עם כל טעם שאוהבים. הבלילה מסביב היא בטעמי וניל שמשתלבים עם הכל
מעולה! מה דעתך על הוספה של בננות?
כל מה שאוהבים הולך
הכנתי ויצא מעולה, אבל טיפה כבד. יש דרך להשאיר את עוגת השמרים ולהקליל קצת את התערובת שמוסיפים?
האמת שהדרך להקליל היא להכין עם לחם במקום עוגת שמרים ☺️☺️
היי רות יקרה,
המתכון נראה מדהים ואני רוצה להכין אותו מחר, רק שאלה קטנה לי אלייך.
יש אפשרות להכין בצהריים מחר את הפודינג ולתת לו לשבת במקרר כמה שעות. ורק בערב לבצע את ההשרייה של החצי שעה על גבי העוגה ואז לאפות? תוהה אם הבלילה יכולה לשבת במקרר כמה שעות
אודה להבהרה(; טנקס
הי טל
עניתי לך באינסטגרם אבל אענה פה גם. אין בעיה להכין מראש את הפודינג. עד 24 שעות מראש.