בחושה שוקולד וקפה

מכירים את העוגות האלה שמכינים בכמה דקות והן גונבות את ההצגה? כזו היא העוגה שאני רוצה להביא בפניכם הפעם – בחושה שוקולד וקפה.
מדובר בעוגה בחושה מהסוג הכי קל שיש – בלי הקצפות, בלי הפרדת ביצים, בלי התעסקויות – פשוט לזרוק את כל המצרכים לקערה, לערבב ולשפוך לתבנית. מה יותר טוב מזה?

העוגה הזו "נולדה" כשחברים הודיעו ברגע האחרון שהם באים לבקר והייתי חייבת להכין מהר עוגה מרשימה וטעימה ממה שיש בבית.
לשם שינוי התחשק לי לגוון מעוגת השוקולד הקבועה שלי ומהבראוניז שאני תמיד מכינה. פתחתי את המקרר ואבוי – לא היתה לי חמאה (אייקון מבוהל!). אבל כן היו לי שמנת מתוקה ושמנת חמוצה בנוסף לביצים, סוכר וקמח ועם זה אפשר לעשות פלאות. אז ערבבתי אותם, הוספתי טעמים של קפה ושוקולד והופ נולדה עוגה מנצחת.

החומרים
(מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק או לעוגה בקוטר 24-26 ס"מ)

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (אני משתמשת ב 38% של השף הלבן)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (אני משתמשת ב 15% של תנובה)
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
4 ביצים
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) קפה חזק מ 2 כפיות גדושות אבקה פלוס 2 כפות מים [אפשר להחליף באספרסו]
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות/שקית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד מגורר/שוקולד צ'יפס קטנים

**לגירסת פרווה משתמשים ב 500 מ"ל שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והחמוצה.

ההכנה:

המתכון בתמצית: מדובר בעוגה מהסוג שמערבבים הכל יחד – שמים בקערה את ה"רטובים" ומערבבים, מוסיפים את ה"יבשים" ומערבבים שוב בעדינות וזהו הבלילה מוכנה. יוצקים לתבניות ואופים במשך כ 35-40 דקות בחום 170 מעלות.

ולהסברים המצולמים:

מחממים תנור ל 170 מעלות, שיחכה לבחושה שוקולד וקפה שלנו.
שמים בקערה את כל החומרים ה"רטובים" שבמתכון – שמנת מתוקה, שמנת חמוצה (אתם יכולים להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו אני הכי אוהבת להשתמש ב 15% באריזה הכחולה), ביצים, תמצית וניל ואני מוסיפה כבר בשלב הזה את הסוכר. מערבבים. אני אמנם הכנתי במיקסר אבל אין בעיה להכין בכל קערה ואפילו לא חייבים מטרפה כף או לקקן יספיקו.

התערובת הזו מתאימה גם לעוגת וניל ומקבלת באהבה כל מיני טעמים. אני בחרתי להכין את העוגה בטעמי קפה ולכן הוספתי לתערובת קפה מרוכז שהכנתי מ 2 כפות גדושות קפה שהמסתי במים (כל קפה נמס שתרצו או שפשוט תשימו אספרסו).

לאחר שהכל מעורבב מוסיפים את ה"יבשים – קרי קמח, אבקת אפיה ושוקולד.

לגבי השוקולד – שימו לב שהפעם החלטתי להוסיף שוקולד שקצצתי דק (אפשר גם לגרד בפומפיה) ולא פצפוצי שוקולד פשוט כי רציתי שכל העוגה תשובץ בנקודות קטנטנות של שוקולד. אין בעיה להשתמש בשוקולד צ'יפס רק תדאגו לערבב אותם עם טיפונת קמח כך שכולם יצופו בשכבה דקה וזה יבטיח שהם לא ישקעו בעוגה אלא יתפזרו על כל פני העוגה.

כשהתערובת מוכנה פשוט מחלקים אותה בין 2 תבניות אינגליש או שיוצקים לתבנית עגולה משומנת (או הכי טוב – מרופדת בנייר אפיה) ומכניסים לתנור לאפיה של כ 35-40 דקות עד שהעוגות תפוחות ושחומות וקיסם שננעץ בהן יצא יבש.

בינתים אני מציעה לכם לשים מים בקומקום כי  תכף כל המטבח שלכם יריח מבחושה שוקולד וקפה מדהימה שפשוט מזמינה ליישר ממנה חתיכה כשהיא חמימה מהתנור.

נכון קל? אתם חייבים לנסות אותה

ואחרי שתנסו אני בטוחה שהיא תיכנס לרשימת המתכונים הקבועה שלכם כי היא באמת עוגה קלה ומנצחת.

אל תשכחו להצטרף ולהשתתף בקבוצה החדשה שלי "שמח במטבח" ולשתף אותי בתמונות של העוגות שלכם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי (תציצו גם בסטורי, יש הרבה הפתעות שם).

המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם תנובה.

‏19 תגובות

  1. חן שוקרון ב- 15 באוגוסט 2018 בשעה 19:09

    נראה פשוט מעולה. מסוג העוגות שהכי כיף עם הקפה 💖

  2. חלבי ארכאן ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 6:09

    טעימה וקלה להכנה ..כי אני אוהבת עוגות קפה ..

  3. מיכל דבש ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 7:35

    היי
    איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן? יש קמח מסוים שמומלץ?

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:39

      אין בעיה להשתמש בקמחים ייעודיים. אין לי המלצה ספציפית כיוון שאני פחות משתמשת אבל מפידבקים שקיבלתי ההמרה היא אחד לאחד

  4. עדה גיל ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 9:48

    שמתי לב שהתבנית מכוסה באופן חלקי בנייר אפייה. מה הסיבה לכך?
    המתכון הקליל הזה בא לי בטוב 🙂

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:37

      פשוט מטעמי נוחות. הכיסוי בצורה הזו שומר שהעוגה לא תידבק לתחתית ושאפשר יהיה להוציא אותה בקלות מהתבנית והחלק היחיד בתבנית ש"מתלכלך" זה רק הדפנות הקיצוניים

  5. מלי ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 10:03

    עוגה מהממת…הולכת להכין

  6. בלהה שוק ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 19:53

    בס"ד
    שלום וערב טוב
    באמת נראית עוגה קלה וטובה . האם ניתן להחליף את השמנת באיזה תחליף פרווה? קרם קוקוס או משהו אחר?

  7. חפצי בן חיים ב- 16 באוגוסט 2018 בשעה 21:36

    היי העוגה יצאה מאוד טעימה אך לא אוורירית אלא דחוסה והשוקולד שקצצתי בדיוק כמו במתכון שקע לי למטה ( לא עירבתי עם קמח כי אמרת רק אם זה שוקולד צ'יפס אלא חתכתי לחתיכות קטנות) תודה רבה

    • שמח במטבח ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 6:35

      הי חפצי. מצטערת לשמוע שיצאה לך דחוסה. יכול להיות שהתערובת שלך היתה יותר דלילה מזו שהיתה לי? (זה משתנה לפי כמות הביצים לפעמים)

  8. רחלימקסלר ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 9:34

    נראית מצויין. אנסה היום.

  9. רות ב- 17 באוגוסט 2018 בשעה 20:27

    היי, האם אפשר להחליף את הקפה במשהו אחר? אני לא מתה על עוגות קפה.
    ותודה! את מהממת! ואת בהחלט גורמת למטבח שלי ולי להיות שמחים:)

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 19:19

      הי רות
      איזה כיף לקרוא את התגובה שלך. גרמת לי להיות עוד יותר שמחה 🙂
      אפשר גם בלי קפה. היא מצויינת בכל מצב.

  10. שיר שבתאי ב- 20 באוגוסט 2018 בשעה 20:04

    העוגה נראית נפלא וארצה להכין אותה השבת.
    מה כמות האספרסו לעוגה? אספרסו קצר? ארוך? קצר כפול?
    תודה!

    • שמח במטבח ב- 21 באוגוסט 2018 בשעה 19:18

      אספרסו ארוך. בערך 60 מ"ל שזה רבע כוס. אם את אוהבת טעם חזק של קפה תעשי כפול

  11. אבישג ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 8:39

    היי רות יקרה.
    משוגעת על המתכונים שלך כולם מעולים ומוצלחים…
    שוב השאלה המתבקשת;במה אפשר להמיר את השמנת החמוצה על מנת לקבל עוגה פרווה?
    תודה אלופה.

    • שמח במטבח ב- 23 באוגוסט 2018 בשעה 19:57

      הי אבישג – אפשר להכין את העוגה עם מיכל גדול (500 מ"ל) של שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והשמנת החמוצה ואז תקבלי עוגה פרווה נפלאה. אני אוסיף הערה למתכון

השאר תגובה