בחושה שוקולד וקפה
מכירים את העוגות האלה שמכינים בכמה דקות והן גונבות את ההצגה? כזו היא העוגה שאני רוצה להביא בפניכם הפעם – בחושה שוקולד וקפה.
מדובר בעוגה בחושה מהסוג הכי קל שיש – בלי הקצפות, בלי הפרדת ביצים, בלי התעסקויות – פשוט לזרוק את כל המצרכים לקערה, לערבב ולשפוך לתבנית. מה יותר טוב מזה?
העוגה הזו "נולדה" כשחברים הודיעו ברגע האחרון שהם באים לבקר והייתי חייבת להכין מהר עוגה מרשימה וטעימה ממה שיש בבית.
לשם שינוי התחשק לי לגוון מעוגת השוקולד הקבועה שלי ומהבראוניז שאני תמיד מכינה. פתחתי את המקרר ואבוי – לא היתה לי חמאה (אייקון מבוהל!). אבל כן היו לי שמנת מתוקה ושמנת חמוצה בנוסף לביצים, סוכר וקמח ועם זה אפשר לעשות פלאות. אז ערבבתי אותם, הוספתי טעמים של קפה ושוקולד והופ נולדה עוגה מנצחת.
החומרים:
(מתאים ל 2 תבניות אינגליש קייק או לעוגה בקוטר 24-26 ס"מ)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה (אני משתמשת ב 38% של השף הלבן)
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה (אני משתמשת ב 15% של תנובה)
כוס ורבע (250 גר') סוכר לבן
4 ביצים
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) קפה חזק מ 2 כפיות גדושות אבקה פלוס 2-3 כפות מים [אפשר להחליף באספרסו]
2 כוסות (280 גר') קמח
2 כפיות/שקית אבקת אפיה
100 גר' שוקולד מגורר/שוקולד צ'יפס קטנים
**לגירסת פרווה משתמשים ב 500 מ"ל שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והחמוצה.
ההכנה:
המתכון בתמצית: מדובר בעוגה מהסוג שמערבבים הכל יחד – שמים בקערה את ה"רטובים" ומערבבים, מוסיפים את ה"יבשים" ומערבבים שוב בעדינות וזהו הבלילה מוכנה. יוצקים לתבניות ואופים במשך כ 35-40 דקות בחום 170 מעלות.
ולהסברים המצולמים:
מחממים תנור ל 170 מעלות, שיחכה לבחושה שוקולד וקפה שלנו.
שמים בקערה את כל החומרים ה"רטובים" שבמתכון – שמנת מתוקה, שמנת חמוצה (אתם יכולים להשתמש בכל אחוז שומן שתרצו אני הכי אוהבת להשתמש ב 15% באריזה הכחולה), ביצים, תמצית וניל ואני מוסיפה כבר בשלב הזה את הסוכר. מערבבים. אני אמנם הכנתי במיקסר אבל אין בעיה להכין בכל קערה ואפילו לא חייבים מטרפה כף או לקקן יספיקו.
התערובת הזו מתאימה גם לעוגת וניל ומקבלת באהבה כל מיני טעמים. אני בחרתי להכין את העוגה בטעמי קפה ולכן הוספתי לתערובת קפה מרוכז שהכנתי מ 2 כפות גדושות קפה שהמסתי במים (כל קפה נמס שתרצו או שפשוט תשימו אספרסו).
לאחר שהכל מעורבב מוסיפים את ה"יבשים – קרי קמח, אבקת אפיה ושוקולד.
לגבי השוקולד – שימו לב שהפעם החלטתי להוסיף שוקולד שקצצתי דק (אפשר גם לגרד בפומפיה) ולא פצפוצי שוקולד פשוט כי רציתי שכל העוגה תשובץ בנקודות קטנטנות של שוקולד. אין בעיה להשתמש בשוקולד צ'יפס רק תדאגו לערבב אותם עם טיפונת קמח כך שכולם יצופו בשכבה דקה וזה יבטיח שהם לא ישקעו בעוגה אלא יתפזרו על כל פני העוגה.
כשהתערובת מוכנה פשוט מחלקים אותה בין 2 תבניות אינגליש או שיוצקים לתבנית עגולה משומנת (או הכי טוב – מרופדת בנייר אפיה) ומכניסים לתנור לאפיה של כ 35-40 דקות עד שהעוגות תפוחות ושחומות וקיסם שננעץ בהן יצא יבש.
בינתים אני מציעה לכם לשים מים בקומקום כי תכף כל המטבח שלכם יריח מבחושה שוקולד וקפה מדהימה שפשוט מזמינה ליישר ממנה חתיכה כשהיא חמימה מהתנור.
נכון קל? אתם חייבים לנסות אותה
ואחרי שתנסו אני בטוחה שהיא תיכנס לרשימת המתכונים הקבועה שלכם כי היא באמת עוגה קלה ומנצחת.
אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג.
אם אהבתם את המתכון, או אם יש לכם שאלות אל תהססו וכתבו לי בתגובות. הכנתם?? זה בכלל הכי הכי כיף אז אל תשכחו לשתף אותי בתמונות שלכם באינסטגרם או בפייסבוק, אין דבר שמשמח אותי יותר מלראות את הביצועים שלכם!!
המתכון נכתב בשיתוף פעולה עם תנובה.
נראה פשוט מעולה. מסוג העוגות שהכי כיף עם הקפה ?
טעימה וקלה להכנה ..כי אני אוהבת עוגות קפה ..
הכי כיף עוגות קפה
היי
איך אפשר להפוך אותה ללא גלוטן? יש קמח מסוים שמומלץ?
אין בעיה להשתמש בקמחים ייעודיים. אין לי המלצה ספציפית כיוון שאני פחות משתמשת אבל מפידבקים שקיבלתי ההמרה היא אחד לאחד
היי, הכני ויצא מעולה!!
האם צריך לשמור בקירור?
העוגה מחזיקה יפה בטמפרטורת החדר ליום יומיים . מעבר לזה אני ממליצה לשמור במקרר.
שמתי לב שהתבנית מכוסה באופן חלקי בנייר אפייה. מה הסיבה לכך?
המתכון הקליל הזה בא לי בטוב 🙂
פשוט מטעמי נוחות. הכיסוי בצורה הזו שומר שהעוגה לא תידבק לתחתית ושאפשר יהיה להוציא אותה בקלות מהתבנית והחלק היחיד בתבנית ש"מתלכלך" זה רק הדפנות הקיצוניים
עוגה מהממת…הולכת להכין
מחכה לשמוע איך יצא 🙂
בס"ד
שלום וערב טוב
באמת נראית עוגה קלה וטובה . האם ניתן להחליף את השמנת באיזה תחליף פרווה? קרם קוקוס או משהו אחר?
היי העוגה יצאה מאוד טעימה אך לא אוורירית אלא דחוסה והשוקולד שקצצתי בדיוק כמו במתכון שקע לי למטה ( לא עירבתי עם קמח כי אמרת רק אם זה שוקולד צ'יפס אלא חתכתי לחתיכות קטנות) תודה רבה
הי חפצי. מצטערת לשמוע שיצאה לך דחוסה. יכול להיות שהתערובת שלך היתה יותר דלילה מזו שהיתה לי? (זה משתנה לפי כמות הביצים לפעמים)
נראית מצויין. אנסה היום.
היי, האם אפשר להחליף את הקפה במשהו אחר? אני לא מתה על עוגות קפה.
ותודה! את מהממת! ואת בהחלט גורמת למטבח שלי ולי להיות שמחים:)
הי רות
איזה כיף לקרוא את התגובה שלך. גרמת לי להיות עוד יותר שמחה 🙂
אפשר גם בלי קפה. היא מצויינת בכל מצב.
העוגה נראית נפלא וארצה להכין אותה השבת.
מה כמות האספרסו לעוגה? אספרסו קצר? ארוך? קצר כפול?
תודה!
אספרסו ארוך. בערך 60 מ"ל שזה רבע כוס. אם את אוהבת טעם חזק של קפה תעשי כפול
היי רות יקרה.
משוגעת על המתכונים שלך כולם מעולים ומוצלחים…
שוב השאלה המתבקשת;במה אפשר להמיר את השמנת החמוצה על מנת לקבל עוגה פרווה?
תודה אלופה.
הי אבישג – אפשר להכין את העוגה עם מיכל גדול (500 מ"ל) של שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה והשמנת החמוצה ואז תקבלי עוגה פרווה נפלאה. אני אוסיף הערה למתכון
מתכוון לעוגה ללא סוכר
א. האם התכוונת ל"אשמח לקבל מתכון לעוגה בלי סוכר בבקשה?" אם כן, ראה התשובות בהמשך
ב.יש מתכון כזה בעמוד הראשי – לפאי תפוחים מופחת סוכר (אי אפשר עוגה בלי סוכר בכלל.. )
ג. כל עוגה ניתנת להמרה עם תחליפי סוכר
אני רוצה להפוך את העוגה לפרווה להמיר את השמנת מתוקה בקצפת צמחית .שאלתי האם יהיה ניתן להחליף את השמנת החמוצה בחלב סויה במקום בעוד מיכל קצפת צמחית?
הי זהבה. אני מציעה שתחליפי את השמנת החמוצה במעדן סויה. אבל בנוסף, עדיף להוסיף חצי כפית מיץ לימון או נוזל אחר מעט חומצי כי החמיצות שבשמנת היא זו שמגיבה עם אבקת האפיה וגורמת לתפיחה של העוגה.
היי רות יקרה,
העוגה יצאה נפלאה!
הוספתי 2 מנות אספרסו חזק,
שוקולד מריר קצוץ,
עוגה קלה להכנה ופשוט נהדרת. תודה רבה!
רצה להכין את המתכון הבא 😉
נשמע נפלא 🙂
אגב, לגוזלית שלי קוראים נגה . שם מהמם בעיני
הי
אם אין לי שמנת חמוצה, אפשר להשתמש בגיל או לשים שתי שמנת מתוקה? תודה!
אפשר לשים יוגורט או גיל, פחות ממליצה לשים 2 שמנת מתוקה כי המרקם יהיה שונה
היי, שכחתי לשאול איפה שומרים את העוגה- במקרר או בחוץ?
אפשר בחוץ ואפשר במקרר. אני לרוב שומרת בחוץ ליום יומיים ואם העוגה לא נטרפת אני מעבירה למקרר.
שלום אבישג.
קראתי את מרכיבי העוגה ומשהו לא הסתדר לי בראש. אבל לרחר שקראתי את הפתחחה הבנתי שאין שמן או חמאה.
אם אני מבין נכון השמנת מתוקה מחליפה את החמאה והשמנת החמוצה משמשת כזרז וכמרכיב לחיבור בין קצץ.ביצים-סוכר לתערובת הקמח.
כיוון שמשבר החמאה כמעט עבר. שאלתי האם אפשר להחליץ את השמ"מ בחמאה או בשמן ?
שנית 2 כפיות נסקפה+2 כפות מים לא נותנים 60 מ"ל תערובת.
ושלישית אני לא אוהב שמנת מתוקה ולא חמוצה .האם אפשר להגגיל או להמיר את השמנת החמוצה באותה כמות של נסקפה או משקה קקאו מוכן ?
תודה על תשומת הלב
הי יצחק
המתכון הזה בנוי על שמנת שמחליפה את החמאה. לא ניתן להמיר אותו כי הוא יצא אחר לגמרי. אם אתה רוצה מתכון שמבוסס על חמאה ממליצה לך להסתכל בבלוג על המתכון שלי לבחושה המושלמת. תוכל להוסיך לו קפה ולקבל עוגת קפה עם חמאה ועם שמנת חמוצה כפי שרצית.
היי
רציתי לשאול אם אפשר להמיר לקמח תופח וכמה ?
לא ברור לי כמות הקפה. 60 מ״ל -+2 כפות מים רותחים ?
תודה. מיכל
אין בעיה להמיר בקמח תופח
לגבי הקפה – הכוונה היא 60 מ"ל נוזל קפה שמורכב ממשתי כפות אבקת קפה ו 2-3 כפות מים (ראי ברשימת הרכיבים) .
יצא מעולה!!
2 העוגות נטרפו ביום אחד, ממש הצלחה!
מתכון מצויין, תודה רבה
כמה כיף לשמוע 🙂
קניתי הכל עבורה, הכנתי אותה כמו שרשמת בהתרגשות לכבוד שבת הכל היה מהמם עד שחתכתי פרוסה לטעום וראיתי את הדחיסות האיומה:( למה זה קרה?
מושלם בדיוק פעילות טובה לשפים הקטנים שלי ????
איזה רעיון נפלא. זה מתכון שממש נוח להכין עם ילדים
הכנתי את העוגה עם קמח ללא גלוטן, בהמרה אחד לאחד. יצאה נהדרת!!! וכל כך קלה להכנה, בהחלט נכנסה למחרת המתכונים הקבועים שלי. תודה!
מעולה מעולה מעולה. שמחה שאהבת ושמחה שהצליח
היי, שאלה לא ספציפית למתכון הזה- כמה קקאו וסוכר צריך לשים במקום 2 כפות גדושות שוקולית? אשמח לתשובה בהקדם למייל שלי- chayamaa770@gmail.com
לא להחליף קקאו וסוכר בשוקולית!!!!!! זה ממש ממש לא אותו הדבר ואם תעשי החלפה כזו העוגה שלך לא תצא שוקולדית וטובה כמו העוגה שבמתכון המקורי (לא שאני יודעת לאיזה מתכון התכוונת)
שלום, תודה על המתכון הוא נראה מעולה,
לגבי האינגליש קייק- מתאים לתבנית אלומיניום? כי בתמונה התבנית שלך נראית קצת יותר רחבה
תודה רבה
מתאים גם לאלומיניום. המתכון יספיק ל 3 עוגות בתבנית אלומיניום
תודה, העוגה יצאה טעימה אבל מאוד דחוסה ורטובה, ולא אוורירית כמו בתמונה, מה את מציעה לשנות?
תודה רבה
אשמח למענה
אשמח למענה
תודה
שלום,
הקפה מוכנס כשהוא קר או כזה ברגע שהכנתי אותו (רותח)?
תודה.
אני מכינה כשאני מתחילה להכין את העוגה ואז הוא קצת מתקרר. עדיף לא להכניס רותח לבלילה.
אוף… יצאה דחוסה כל כך למטה. ממש כאילו לא אפויה.
ערבבתי ממש מעט רק שהקמח יטמע.
ג'נבה, אין קשר בין רמת הערבוב לזה שהעוגה יצאה דחוסה למטה. אם היא יצאה דחוסה למטה זה סימן שהיה צריך לאפות אותה עוד קצת זמן. כל תנור מתנהג קצת אחרת ולכן יכול להיות שזמן האפיה ישתנה מתנור לתנור. להבא תאפי קצת יותר זמן
תודה רבה על התגובה. אשים לב יותר בפעם הבאה.
למען הטבעוניים, מה לשים במקום הביצים?
הי נילי, לא הכנתי את המתכון הזה בגירסה הטבעונית ולכן אני לא רוצה לתת לך מתכון שאני לא בטוחה שיעבוד. מציעה לך לאתר מתכון לעוגה בחושה קלילה טבעונית ופשוט להוסיף לה קפה ופצפוצי שוקולד.