אצבעות שוקולד

קיץ, וחם, ואין כוח להדליק תנור, או אפילו לחמם משהו על סיר. זה בדיוק הזמן לקינוח קרררר טעים מפנק ואפילו קצת יותר בריא – אצבעות שוקולד, טבעוניות, עם רכיבים קצת יותר בריאים (עד כמה שאפשר בקינוח שיהיה טעים ומרשים).

chocolate bar

הן מורכבות מתחתית קראנצ'ית שאני מכינה עם ברנפלקס (אמרתי בריאות, נכון?) [ולגירסה ללא גלוטן אפשר להכין עם פצפוצי אורז] ומעשירה אותה עם קצת שוקולד, שמן קוקוס ו.. ממרח לוטוס שגם מחבר הכל יחד וגם נותן טעם קרמלי נפלא.
החלק השני הוא פשוט גנאש שוקולדי שמורכב משוקולד מריר, קרם קוקוס, וקצת חמאת קוקוס (או שמן קוקוס). חשוב פה להשתמש בשוקולד איכותי, כיוון שאין הרבה רכיבים בקינוח הזה ואיכות השוקולד תורגש בכל ביס.

אציין, שאלה שאינם טבעונים, או פחות מקפידים על הבריאות בקינוח, יכולים להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס, בשמנת מתוקה במקום קרם הקוקוס (למרות שהוא ממש טעים פה) ולהמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב.
בכל גירסה שלא תכינו, התוצאה פשוט ממכרת (ויעידו על כך בעלי וילדי שלא מפסיקים "לגנוב" אצבעות מהמקפיא וכמעט שחיסלו לי את המלאי לפני שצילמתי אותו עבורכם.

אצבעות שוקולד

החומרים (לתבנית ריבועית בגודל 25X25 ס"מ):
לבסיס:
3 כוסות (175 גר') ברנפלקס*
30 גר' שמן קוקוס
70 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו ומעלה)
חצי צנצנת (200 גר') ממרח לוטוס (או כל ממרח אחר שאוהבים)

**לגירסה ללא גלוטן מחליפים את הברנפלקס בפצפוצי אורז

לשכבת השוקולד:
300 גר' שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו ומעלה)
50 גר' חמאת קוקוס או שמן קוקוס
200 מ"ל (חצי פחית) קרם קוקוס.

לקישוט: פולי קקאו גרוסים

*לגירסה חלבית ניתן להשתמש בחמאה במקום שמן קוקוס וחמאת קוקוס ובשמנת מתוקה במקום קרם הקוקוס – באותו משקל/נפח.

ההכנה:

מרסקים את הברנפלקס לפירורים (גם גסים וגם דקים שיהיה קראנצ')- אפשר לעשות זאת במעבד מזון או בשקית אטומה עם מערוך או פטיש, שעליה מוציאים את כל האגרסיות.

DSC_0578

בקערה נפרדת ממיסים את השוקולד יחד עם חמאת הקוקוס (הכי נוח זה במיקרו, בפולסים של חצי דקה עם ערבוב בין כל חימום) עד שמתקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים לתערובת השוקולד את ממרח הלוטוס ומערבבים הכל יחד לתערובת אחידה.

DSC_0581

מוסיפים את הברנפלקס הטחון ומערבבים.

DSC_0582

מרפדים את התבנית בנייר אפיה – הכי נוח לעשות זאת על ידי חיתוך חריצים של נייר אפיה בקוי התבנית וקיפול הנייר כך שישב ישר בתוך התבנית. וכדי שהניירות לא יברחו אני נעזרת בתופסנים שבד"כ משמשים לסגירת שקיות מזון (אחסוך מכם את השאלות בתגובות – יש כאלה ברשת סוהו 🙂 ).

DSC_0584

יוצקים את תערובת הבסיס לתבנית ומשטחים אותה כך שתצפה את התבנית כולה.

DSC_0588

מעבירים את התבנית למקפיא (לשים לב שהיא תמוקם על משטח ישר, אחרת הבסיס יהיה עקום) ובינתים עוברים להכנת שכבת השוקולד:

ממיסים בקערה את השוקולד, קרם הקוקוס וחמאת הקוקוס.
כמה מילים על מוצרי הקוקוס שבמתכון: קרם קוקוס מגיע אף הוא בפחית ונראה כמו חלב קוקוס, אלא שההבדל הוא שהוא מכיל יותר אחוזי שומן מאשר חלב הקוקוס (מעל 20% – תבדקו בפחית לפני שאתם קונים) ולכן יהיה סמיך ועשיר יותר ויוכל פה לשמש ליצירת גנאש ללא שמנת מתוקה.
חמאת הקוקוס היא מוצר שלא מזמן נתקלתי בו והתאהבתי. מדובר במוצר שהוא יותר סמיך ועשיר משמן קוקוס, ולכן בחרתי להשתמש בו. אם אתם לא מוצאים את חמאת הקוקוס, אפשר להשתמש גם בשמן קוקוס – גם הוא מתקשה בקירור.
ולא, אני לא ממליצה להשתמש כאן במרגרינה בגלל טעם הלוואי שלה, ואי אפשר להשתמש פה בשמן.

DSC_0589

כשכל התערובת נמסה מערבבים אותה עד שמתקבלת תערובת חלקה, ללא גושים ורצוי גם ללא בועות אויר.

DSC_0592

בשלב הבא יוצקים את תערובת השוקולד מעל הבסיס, שבינתים הספיק להתקרר ולהתמצק במקפיא.

DSC_0596

בעזרת מרית, פלטה מדורגת או פשוט כף מטבח, מיישרים את תערובת השוקולד מעל הבסיס כך שתכסה אותו באופן אחיד. במקרה שיש בועות אויר פשוט "דופקים" את התבנית מעט על השיש כדי להוציא את הבועות.

מפזרים מעל את פולי הקקאו הגרוסים, ומנסים לדאוג לפיזור שלהם על כל התבנית, שבכל "אצבע" יהיה ייצוג יפה של הפולים הקראנצ'ים הללו.

DSC_0599

ואת כל הדבר המתוק והטעים הזה מחזירים למקפיא לפחות ל 4 שעות כדי שיקפא כמו שצריך ויהיה אפשר לחתוך אותו לאצבעות יפות שלא ימסו לנו בידיים. אני אישית מעדיפה להכין לילה קודם.

DSC_0603

לאחר שכל התערובת קפאה היטב, מחלצים אותה, יחד עם נייר האפיה מהתבנית, מסדרים על קרש חיתוך ובעזרת סכין חדה מאוד (רצוי סכין שף ארוכה) חותכים רצועות ומהן חותכים מלבנים קטנים (ובקיצור – אצבעות). מסדרים יפה על צלחת הגשה ומגישים מייד. אם לא מגישים – מחזירים למקפיא.

DSC_0671

עצה שלי – אם אתם רוצים להספיק לטעום את אצבעות השוקולד הללו, תכסו אותן היטב ותחביאו טוב במקפיא, כי הבעל שלי והגוזלים כמעט חיסלו לי את האצבעות לפני שהספקתי לצלם אותן.
והכי משעשע, גוזלי כינה אותן "עוגיית לגו" והגוזל הגדול – סרבן אוכל ומתוקים מושבע – לא הפסיק לבקש עוד ועוד.

DSC_0612

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

DSC_0602

 

‏81 תגובות

  1. נטלי ב- 19 במאי 2016 בשעה 8:27

    נראה ממש טעים!

  2. מירב ב- 19 במאי 2016 בשעה 16:27

    האם יש מתכון מקביל שאינו טבעוני לחטיף קראנצ'י כזה?
    (לאנשים שלא אוהבים קוקוס)

    • שמח במטבח ב- 19 במאי 2016 בשעה 18:51

      כפי שכתוב במתכון (בכמה מקומות) ניתן להכין את המתכון גם ללא קוקוס ומוצריו.

  3. אי שם מרחוק ב- 19 במאי 2016 בשעה 20:01

    נראה מצוין ! התחלתי להכין ואין לי שמנת או קרם קוקוס. האם אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום הקרם קוקוס?

  4. ענת ב- 20 במאי 2016 בשעה 0:06

    החטיף נראה מצויין. יש כמות גדולה של שוקולד במתכון. האם ניתן/מומלץ להפחית מכמות השוקולד לדעתך? תודה!

  5. אסתי ב- 21 במאי 2016 בשעה 14:51

    תודה עבור מתכון נפלא בטעמו ומופלא בכך שאין צורך בתנור!
    הכנתי על בסיס חלבי (חמאה ושמנת מתוקה)
    התחתית היתה אטרקציה ואוווווו לכל הגילאים. הצעירים בחבורה,
    ילדים וצעירים בדיאטה , העדיפו פחות שוקולד מריר.
    ובשמי ש א פ ו !!!!!

    • שמח במטבח ב- 21 במאי 2016 בשעה 20:33

      תודה רבה אסתי. כיף לשמוע שאהבתם 🙂 גם אצלנו בבית האצבעות זכו לפופולאריות יוצאת דופן 🙂

      • שלומית ב- 9 באפריל 2017 בשעה 10:05

        היי
        מה מחליפים לגרסה של החלבי?
        והאם הטעם שונה כי קרם קוקוס נראה לי כרן ה"שוס"
        🙂

        • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:03

          הי שלומית
          לגירסה חלבית מחליפים את שמן הקוקוס בחמאה ואת קרם הקוקוס בשמנת מתוקה. שתי הגירסאות יוצאות נהדר, כך שזה לגמרי עניין של העדפה.

  6. גילי ב- 22 במאי 2016 בשעה 12:05

    הי האם אפשר להחליף את הברנפלקס בפיצפוצי אןרז?

  7. מיכל ב- 24 במאי 2016 בשעה 14:13

    טעים!
    ילך טוב עם חמאת בוטנים במקום ממרח לוטוס או שומני מדי?

  8. חדוה ב- 26 במאי 2016 בשעה 8:06

    שלום,

    האם ריבת חלב תתאים במקרה זה?

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2016 בשעה 13:55

      לא ניסיתי אבל נראה לי שתתאים בהחלט, כי המרקם שלה דומה לזה של ממרח הלוטוס. אפשר גם להשתמש בנוטלה או כל ממרח שוקולד שאוהבים.

  9. לאל ב- 26 במאי 2016 בשעה 8:13

    וואווו מותק! אלופה!
    נראה ונשמע מעולה!
    מכיוון שיש לנו רק קורנפלקס תלמה (הרגיל) או אורז תפוח מלא, מה נראה לך עדיף? חוששת שהתלמה מתוק מידי, אז אולי פחות לוטוס או שוקולד 70%?
    נשיקות

    • שמח במטבח ב- 26 במאי 2016 בשעה 13:55

      תודה יקירה
      אין בעיה להכין גם עם קורנפלקס רגיל או אורז תפוח. נראה לי שהתחתית תצא בסדר גמור לפי היחסים המקוריים. נראה לי שהפחתת השוקולד או הלוטוס יגרעו מכמות החומר שתצפה את הפירורים והתוצאה תהיה תחתית יבשה מדי.

  10. שני ב- 26 במאי 2016 בשעה 21:51

    קראתי את המתכון ואז את התגובות. בכל מקום כתוב "טעים" אמרתי לעצמי..כמה כבר זה יכול להיות מעדן..בסה"כ חומרים די פשוטים.
    ואז הכנתי. וואו המתכון הזה ט ע י ם שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול!
    לא מבינים עד שלא טועמים (:

    תודה!

    • שמח במטבח ב- 28 במאי 2016 בשעה 8:14

      תודה רבה על התגובה ועל המשוב. ממש שמחה לשמוע שאהבת 🙂

  11. נטלי ב- 29 במאי 2016 בשעה 16:14

    הי האם אפשר להחליף לתבנית אינגליש קייק?

    • שמח במטבח ב- 29 במאי 2016 בשעה 19:03

      אפשרי להכין בשתי תבניות אינגליש, ואז להסיר את התבניות ולחתוך לאצבעות

  12. אנה ב- 6 ביוני 2016 בשעה 11:17

    נראה מדהים!
    אני לא צורכת קורנפלקס משום סוג שהוא

    מה יכוללהחליף את הברנפלקס?

    • שמח במטבח ב- 6 ביוני 2016 בשעה 12:18

      אפשר להשתמש בפצפוצי אורז או בכל דבר קריספי אחר (בייגלה גם ילך מעולה)

      • תמר ב- 30 ביוני 2018 בשעה 20:16

        באיזה בייגלה מומלץ להשתמש?

  13. דליה ארוסי ב- 14 ביוני 2016 בשעה 11:11

    וואי, וואי, וואי…. יצא מעולה!
    חיכיתי להזדמנות והיא הגיע.
    קינוח פרווה בשבועות לרגישים לחלב.
    כעצתך, שמרתי כמה למקרה חירום…
    ליקלקו את האצבעות!
    לא מצאתי פולי קקאו -החלפתי בשברי קוקוס טבעי.
    לא מכינה בקרוב כי אוכל הכל לבד…

    • שמח במטבח ב- 14 ביוני 2016 בשעה 20:35

      תודה רבה דליה 🙂
      והשילוב עם שברי קוקוס נשמע לי ממש, אבל ממש, טעים!
      ומבינה לגמרי את הכוונה שלא להכין כדי לא לאכול, נראה כמה זמן זה יחזיק 🙂 אצלי הגוזלים דורשים שאכין שוב 🙂 🙂

  14. מורן ב- 29 ביולי 2016 בשעה 11:37

    היי
    לא מוצאת מה לפזר מעל…יש רעיונות של דברים פשוטים שנמצאים בכל בית?

    • שמח במטבח ב- 29 ביולי 2016 בשעה 16:28

      הכי קל – תמיסי שוקולד לבן ותעשי זילופים דקים (אפילו עם שקית ניילון) מעל האצבעות.
      אפשרות נוספת – גרדי שוקולד עם פומפיה מעל.
      מעט פצפוצי קורנפלקס
      עדשים או עוגיות טחונות
      או פשוט להגיש כמו שזה. זה הרי טעים בכל מקרה

  15. ליטל ב- 15 באוגוסט 2016 בשעה 12:00

    נראה מעולה! האם ניתן להקפיא כמה ימים לפני ההגשה?

    • שמח במטבח ב- 15 באוגוסט 2016 בשעה 18:12

      אין בעיה. אני תמיד מכינה ומקפיאה

      • ליטל ב- 17 באוגוסט 2016 בשעה 9:14

        מעולה, כך חשבתי. תודה!

  16. נעה ב- 15 בספטמבר 2016 בשעה 9:35

    היי! מכינה הערב. נראה מדהים 🙂
    חושבת להכין כמות כפולה – כמה זמן להערכתך ניתן להקפיא?
    (לשמור לאירוח הבא)

    • שמח במטבח ב- 15 בספטמבר 2016 בשעה 11:45

      אין בעיה להכין כמות כפולה. זה נשמר במקפיא לפחות חודש חודשיים (אם תצליחו להחזיק מעמד ולא לחסל הכל)

      • נעה ב- 16 בספטמבר 2016 בשעה 15:20

        וואו!
        רק מעדכנת שהכנתי ויצא מושלם!
        במקום ברנפלקס השתמשתי באורז תפוח מלא.
        תודה רבה על פינוק ליומולדת 🙂

        • שמח במטבח ב- 17 בספטמבר 2016 בשעה 8:21

          נשמע מעולה!
          מזל טוב ליום ההולדת 🙂

  17. מעריצה שלך!!!! ב- 28 בספטמבר 2016 בשעה 15:29

    את יודעת מה אני הכי אוהבת בך?
    איך שאת מפרטת כל שלב איך לעשות אותו, עם כל התמונות.
    אפילו אני שאני רק בת 16 (אני טוענת שזה לא רקקק אבל לכי תתוכחי עם ההורים שלי……..) יכולה להכין פה הכל כי זה כ"כ ברור איך עושים את זה!!!!
    תמשיכי כך!!!

    • שמח במטבח ב- 29 בספטמבר 2016 בשעה 7:22

      שמחה לשמוע שאת נהנית מהבלוג
      וברור שגם בגיל 16 אפשר להכין יופי של דברים. זה ממש לא רק בכל הנוגע לאפיה 🙂
      שנה טובה לך

  18. עלמה כהנא ב- 23 באוקטובר 2016 בשעה 18:02

    אני הכנתי עם סבתי (אני בת 10) ויצא ממש טעים…

    • שמח במטבח ב- 24 באוקטובר 2016 בשעה 19:03

      יפה מאוד עלמה 🙂 כל הכבוד על היוזמה להכין עם סבתא.

  19. עלמה כהנא ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 15:33

    תודה רבה.
    רות, רציתי לשאול אותך, מתי יש עוד הגרלה?

    • שמח במטבח ב- 25 באוקטובר 2016 בשעה 21:35

      לא יודעת
      וזו לא הגרלה, זו פעילות עם בונוס לקוראים שלי

  20. כרמלה ב- 25 בנובמבר 2016 בשעה 17:30

    מתכון מעולה. הכנתי לארוחת חג, והטבעונית שלנו לא הפסיקה להתפעל, כמו כל השאר.

    יש לי שאלה. זו פעם ראשונה בשבילי שהשתמשתי בחמאה קוקוס. אחרי שלקחתי חצי קופסה, גיליתי שמתחת לחלק העליון המוצק, יש נוזלים. מה עושים עם זה? הייתי צריכה לערבב הכל ביחד?

    • שמח במטבח ב- 25 בנובמבר 2016 בשעה 21:15

      קטע מוזר עם החמאה. אצלי הכל היה אחיד. נראה לי שרק הרווחת כשהשתמשת בחלק העליון.
      ושמחה שאהבתם ??

  21. גלי ב- 28 בדצמבר 2016 בשעה 10:58

    מה עם לפזר מעל בוטנים?

    • שמח במטבח ב- 28 בדצמבר 2016 בשעה 12:52

      כמובן שכל מה שאת אוהבת הולך

  22. רות ב- 29 בדצמבר 2016 בשעה 10:40

    הייי חנוכה שמח!!
    רציתי לשאול אם אפשר להחליף את החמאה בשמן קנולה?
    תודה

    • שמח במטבח ב- 29 בדצמבר 2016 בשעה 14:45

      הי רות
      לא ניתן להחליף את החמאה בשמן, רק בשמן קוקוס או במרגרינה. שמן צמחי הוא במרקם שונה מהם והאצבעות לא יתייצבו באפיה

      • סיגל ב- 7 באפריל 2017 בשעה 7:00

        בלבלת אותי….
        הרי אין אפייה
        הכוונה בהקפאה או שפספסתי משהו?

        • שמח במטבח ב- 7 באפריל 2017 בשעה 8:32

          צר לי אבל בחיי שאין לי מושג למה את מתכוונת? אנא פרטי יותר את השאלה שלך

  23. אפרת לביא ב- 9 באפריל 2017 בשעה 11:56

    היי רות
    אני מאוהבת במתכונים שלך את נהדרת!!
    אני רוצה להכין את המתכון הזה למחר לערב החג, אני מכינה גם קינוחים אישיים של קרם קוקוס ושוקולד ששם אני משתמשת רק בחלק השומני של קרם הקוקוס (לקצפת ).. השאלה שלי האם אוכל להשתמש בנוזלים שיישארו לי מקרם הקוקוס במתכון השני לשלב השני במתכון זה ? (כשמוסיפים את קרם הקוקוס.. ) מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך
    תודה על מתכונים נפלאים וחג שמח!!!

    • שמח במטבח ב- 9 באפריל 2017 בשעה 20:05

      הי אפרת והמון תודה על המחמאה
      גם אני תהיתי לגבי השימוש ביתרת נוזל הקוקוס ולדעתי לא הייתי משתמשת בו לשלב השני של המתכון כי הוא דליל וגם דל בטעמים. מה שאני עושה זה שאני משתמשת בקרם קוקוס עם 21 אחוזי שומן, משתמשת בחצי העליון של הפחית לקצפת קוקוס וכו' ואת החצי התחתון -שכולל גם שמנת קוקוס שצפה למעלה וגם נוזל קוקוס מנצלת כמו חלב קוקוס רגיל. ובקיצור – רק מים לא יתאימו.

  24. גיא ב- 10 באפריל 2017 בשעה 4:13

    שמתי ביגלה כשלפ בתחתית… יצא מעולהה

    • שמח במטבח ב- 10 באפריל 2017 בשעה 7:15

      איזה שילוב מדהים!!
      לא ידעתי שיש ביגלה כשר לפסח. ביג לייק
      וחג שמח

  25. אורית ב- 14 באפריל 2017 בשעה 12:19

    היי רות

    את חושבת שזה יכול לעבוד עם שקדיה במקום לוטוס?

    • שמח במטבח ב- 15 באפריל 2017 בשעה 6:37

      נראה לי שיעבוד, אבל תוסיפי קצת סוכר או ממתיק אחר לתערובת כי השקדיה לא ממש מתוקה.

  26. טלי ב- 12 במאי 2017 בשעה 20:49

    היי.. אין לי ממרח לוטוס ועדיין רוצה שזה יהיה פרווה.
    חמאת בוטנים תעבוד? טחינה? קרם קוקוס? רעיון אחר?

    • שמח במטבח ב- 13 במאי 2017 בשעה 7:32

      הי טלי
      אפשר להשתמש בחמאת בוטנים. טחינה וקרם קוקוס לא יתאימו כאן כי המרקם שלהן שונה.

      • טלי ב- 13 במאי 2017 בשעה 8:16

        ומבחינת טעם? הבוטנים עם גנש הקוקוס?

        • שמח במטבח ב- 13 במאי 2017 בשעה 8:39

          אם את אוהבת חמאת בוטנים אין סיבה שלא תאהבי את השילוב

  27. טל ב- 10 ביולי 2017 בשעה 10:25

    עשיתי עם 200 גרם שוקולד חלב ויצא מעולה! חוסל בשניות…
    רציתי לדעת, אם אני רוצה לעשות את החלק העליון רק עם שוקולד לבן ולהוסיף לו ליקר בייליס, מה לדעתך צריכים להיות היחסים?

    • שמח במטבח ב- 14 ביולי 2017 בשעה 16:10

      הי טל,ל
      נראה לי שתוספת ל בייליס בהחלט תעשה טוב לשכבה השניה. ההמלצה שלי היא להכין גנאש שוקולד לבן ובייליס מ 200 גר' שוקולד לבן, 150 מ"ל שמנת מתוקה ו- 30 מ"ל בייליס (שאף הוא מכיל שמנת).

  28. טל ב- 10 ביולי 2017 בשעה 16:56

    הכנתי עם 200 גרם שוקולד חלב בשכבה העליונה ויצא הורס! חוסל בשניה…|
    רציתי להכין את השכבה העליונה רק עם שוקולד לבן וליקר קפה … ולזלף קישוטים בשוקולד מריר, את יודעת איך ישתנו היחסים בהתאם?
    תודה 🙂

    • שמח במטבח ב- 10 ביולי 2017 בשעה 17:08

      הי טל ותודה על המשוב
      לגבי הכנה עם שוקולד לבן וליקר קפה – ההמלצה שלי היא להוריד כ 15% מהשמנת המתוקה כיוון ששוקולד לבן הוא יותר נוזלי ורך לעומת שוקולד חלב ושוקולד מריר. את הקישוט אין בעיה לעשות עם שוקודל מריר מומס.

      • טל ב- 16 ביולי 2017 בשעה 17:25

        גם את זה ניסיתי…. מדהים פשוט! תודה רבה!!!

  29. הבהב ב- 16 ביולי 2017 בשעה 9:24

    צריך לקרוא לזה אצבעות גן עדן!! שלמות!! תודה רבה!!

  30. קרין ב- 2 באוקטובר 2017 בשעה 20:03

    האם אפשר לשים פתי בר במקום ברנפלקס?

    • שמח במטבח ב- 6 באוקטובר 2017 בשעה 7:27

      אין בעיה להשתמש בפתי בר, בפצפוצי אורז או בכל בסיס קראנצ'י אחר.

  31. שוש ב- 6 באוקטובר 2017 בשעה 13:30

    נראה נהדר
    מה גודל התבנית שהשתמשת בה?
    תודה ושבת שלום
    שוש

    • שמח במטבח ב- 10 באוקטובר 2017 בשעה 11:01

      הי שוש, השתמשתי בתבנית מרובעת של בערך 25 על 25 ס"מ

  32. אדית נידרברג ב- 27 במרץ 2018 בשעה 6:48

    👏👍😃

  33. רז גדות ב- 28 במרץ 2018 בשעה 12:37

    היי רות אני רוצה להכין לפסח, במה אפשר להחליף את הממרח לוטוס?

    • שמח במטבח ב- 29 במרץ 2018 בשעה 8:05

      הי רז
      אפשר להחליף בכל ממרח אחר שאוהבים והוא כשר פסח למשל שוקולד השחר, ממרח החרובים ואם אפשר חלבי אז נוטלה ודומיו

  34. שירי ב- 4 באפריל 2018 בשעה 19:05

    יש אופציה כשרה לפסח שהיא לא פצפוצי אורז? אין בסופר משום מה…
    אגב, הכנתי את זה בגרסא עם הקורנפלקס ויצא מעולה…

    • שמח במטבח ב- 5 באפריל 2018 בשעה 21:12

      אם אין פצפוצי אורז כל עוגיה לפסח יכולה להחליף את הקורנפלקס
      חג שמח 🙂

  35. טל בן צבי ב- 22 באפריל 2018 בשעה 15:37

    היי רות,
    הכנתי את המתכון הזה כבר פעמיים והוא אלוהי!
    תודה רבה!
    שאלה, מאוד קשה לחתוך לאצבעות, האם יש שיטה מיוחדת לעשות את זה?

    • שמח במטבח ב- 25 באפריל 2018 בשעה 19:50

      הי טל,
      המון תודה על המחמאות
      לגבי החיתוך – אני חותכת כשהכל קר עם סכין שף טובה וחדה ואז הכל נחתך יפה

  36. אבישג ב- 13 ביוני 2018 בשעה 9:16

    היי.התאהבתי באתר שלך.מתכונים מפורטים ומדויקים.
    רציתי לשאול אם אני מחליפה את הלוטוס בממרח בוטנים טבעי,ללא סוכר,יש צורך להוסיף סוכר או ממתיק אחר?
    תודה.

    • שמח במטבח ב- 13 ביוני 2018 בשעה 13:55

      הי אבישג ותודה רבה. מאחר והבסיס כולל גם שוקולד אין חובה להוסיף סוכר/ממתיק אחר, אבל עצה שלי היא שטעמי את התערובת ואם תרגישי שחסר לך מתיקות תוסיפי ממתיק כרצונך.

השאר תגובה