מאפינס אוכמניות

יום העצמאות הגיע, ולכבודו החלטתי להכין לפיקניק המסורתי שמגיע אחריו, קינוח טעים ומרשים בכחול ולבן.
בשנה שעברה הכנתי עוגת יומולדת למדינה, עם קרמים בתכלת ולבן ושלל קישוטים.
השנה החלטתי להכין קינוחים אישיים ואחרי התלבטות בין כמה רעיונות החלטתי להכין משהו קליל יותר ופירותי – מאפינס בכחול ולבן, או לפחות כך חשבתי שיצאו, כיוון שהשתמשתי באוכמניות (blueberries).

DSC_0530

בסופו של דבר האוכמניות יצאו קצת יותר סגולות מכחולות, אבל לא ניתן לפרט הטכני הקטן הזה לקלקל לנו, נכון?

בכל מקרה, מדובר במאפינס נהדרים ואווריריים שאפשר לקחת לפיקניק כמו שהם, או להוסיף להן זילוף של קרם בשני צבעים ולעשות רושם על האורחים.

הכנת הזילוף די פשוטה, בזכות טריק שאראה פה בבלוג, ואין ספק שמדובר באפקט "וואו" נהדר לקינוחים.

אז שנתחיל בהכנות?

DSC_0552

החומרים לכ- 20 מאפינס:

200 גר' חמאה רכה
1 כוס (200 גר') סוכר
3 ביצים
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ"ל) חלב
2.5 כוסות (350 גר') קמח
שקית אבקת אפיה

חבילת אוכמניות טריות או קפואות (300 גר')

לקרם:
2 מיכלים (500 מ"ל)שמנת מתוקה
1/2 אריזה (40 גר') אינסטנט פודינג

ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו.

בקערת המיקסר מניחים את החמאה, כשהיא חתוכה לקוביות, ואת הסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת רכה ואוורירית

DSC_0455

מוסיפים את הביצים, אחת אחת, כאשר בין כל הוספה מנקים את דפנות הקערה עם לקקן.

DSC_0461

מנקים את קצות הקערה עם לקקן, מוסיפים שליש מהקמח יחד עם אבקת האפיה (וכן, אפשר להחליף בקמח תופח) ומערבלים לכמה שניות עד שהקמח נטמע. שימו לב שתערבבו בהתחלה במהירות איטית כדי שהקמח לא מתפזר לכם בכל המטבח.

DSC_0462

מנקים שוב את קצות הקערה, מוסיפים מחצית מכמות השמנת החמוצה ומערבלים עד שהשמנת נטמעת (שימו לב לא לערבל יתר על המידה)

DSC_0463

ממשיכים כך עם השליש השני של הקמח, המחצית השניה של השמנת ולבסוף יתרת הקמח. המטרה היא לשמור על מרקם אוורירי של התערובת בלי שתהיה קשה כתוצאה מערבול יתר של הקמח.

לבסוף מוסיפים את תמצית הוניל והחלב ומערבלים לעוד כמה שניות, עד שהתערובת חלקה ואוורירית כמו בתמונה.

DSC_0465

בעקרון התערובת הבסיסית מוכנה ונותר להוסיף לה את האוכמניות – אם הנחתם יד על אוכמניות טריות, מה טוב. ואם לא (כמוני, כיוון שעוד לא התחילה העונה) משתמשים באוכמניות קפואות שהפשרנו לפני כן במקרר.

בעדינות ותוך השתדלות לא להוסיף את הנוזלים אלא רק את האוכמניות, מוסיפים כמחצית מכמות האוכמניות לתערובת המאפינס.
ושלא תגידו שלא הזהרתי אומר כבר עכשיו שמדובר בפירות שצובעים כל דבר שנוגע בהם, אז אם לא בא לכם ידיים סגלגלות תוכלו להוסיף אותן עם כף. אני אוהבת לגעת בכל מה שאני מכינה (עם ידיים נקיות, כמובן) ולכן הוספתי ידנית.

DSC_0473

בעדינות בעדינות, עם לקקן ובתנועת קיפול, מטמיעים את האוכמניות בתערובת. DSC_0477

חשוב כאן לא לערבב יתר על המידה כי אז כל התערובת תיצבע בסגול ולא נקבל מאפינס בהירים עם כתמים כחולים כמו שרצינו.

DSC_0479

אם אתם משתמשים במנג'טים מנייר סדרו אותם בתבנית שקעים ולכל מנג'ט יוצקים כמות של כף גלידה מהתערובת.

DSC_0485

בחרתי הפעם להשתמש במנג'טים קשיחים יותר שהיתרון שלהם הוא שלא צריך לסדר אותם בתבנית שקעים (פחות כלי ללכלך) והם נוחים גם לשינוע כי הם קשיחים (ניתן להשיג בחנויות חד פעמי, ועכשיו גם בסופרים של חב' ניקול, שהתחילה לשווק עכשיו מנג'טים קשיחים נהדרים בשלל צבעים).

בכל מקרה, ולא משנה באיזה מנג'טים תשתמשו, חשוב להקפיד למלא אותם רק עד 3/4 מהגובה, כיוון שהמאפינס תופחים באפיה.

DSC_0490

אופים את המאפינס עד שהם משחימים. זה לוקח בערך 20 דקות, ולאחר מכן מעבירים לשיש או לרשת שיצטננו לפני הקישוט.

בעקרון אפשר להגיש אותם כבר ככה, הם טעימים בטירוף, או ללכת על הכיוון החגיגי (יום העצמאות, בכל זאת) ולקשט בקרם בשני צבעים בעזרת הטריק הנחמד שאראה לכם פה. כל מה שצריך בשבילו זה 3 שקיות זילוף 🙂

מכינים את הקרם על ידי הקצפת השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.

טוחנים את יתרת האוכמניות , יחד עם הנוזלים שנשארו, למחית חלקה ככל שאפשר.

מעבירים מחצית מהקרם לקערה, ומערבבים לתוכה את מחית האוכמניות עד שמתקבל קרם בצבע אחיד.

DSC_0501

מעבירים כל קרם לשקית זילוף משלו  ולשקית השלישית מכניסים צנטר חלק או משונן (באמת לא משנה, מה שאוהבים)

DSC_0505

ועכשיו – מכניסים בעדינות את שתי השקיות לשקית השלישית כך שהשפיצים של שתיהן יהיו בתוך הפתח של הצנטר. זה דורש קצת עדינות אבל זה לא כל כך קשה.
כדי לדעת שהנחתם את השקיות כמו שצריך, פשוט מזלפים קצת מהקרם לקערה שבה השתמשנו ורואים שיוצא קרם בשני הצבעים.

DSC_0508

ועכשיו, לחלק הכיפי – על כל מאפין מזלפים תלולית של קרם בשני הצבעים.

DSC_0510

וזהו. המאפינס מוכנים להגשה.

DSC_0519

אם רוצים אפשר לשמור בצד כמה אוכמניות ולקשט מעל.

DSC_0573

בתיאבון 🙂 וחג עצמאות שמח!!

אם אהבתם את הפוסט אל תשכחו להרשם לניוזלטר ולקבל מייל בכל פעם שמתפרסם מתכון חדש בבלוג – פשוט מכניסים כתובת מייל בשורה הלבנה שבסרגל הימני של האתר.
ואל תשכחו לבקר אותי בדף הפייסבוק של שמח במטבח ולספר לי על העוגות שהכנתם.
וגם באינסטגרם – שם אני משתפת בכל מיני דברים שקורים במטבח שלי.

DSC_0554

‏5 תגובות

  1. ירדן ב- 19 בפברואר 2017 בשעה 19:40

    הי רות
    ניתן להחליף בתותים? אני מניחה שאת התוספת למאפינס בהחלט כן,
    השאלה מה לגבי הקציפה שמעל?

    • שמח במטבח ב- 20 בפברואר 2017 בשעה 8:28

      הי ירגן
      כמובן שאין בעיה להשתמש בתותים במקום אוכמניות במאפינס. לגבי הקציפה שמעל – התותים מכילים המון נוזלים (יותר מהאוכמניות) ולכן אם רוצים להשתמש בהם לקציפה צריך לפני כן להפוך אותם למחית יותר סמיכה – טוחנים את התותים עם מעט סוכר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה ולאחר מכן מצננים. זה אמנם מאוד טעים אבל לתחושתי זו הרבה התעסקות בשביל מאפינס ובמצב כזה אני הייתי מכינה עם פטל קפוא.

  2. הילה ב- 15 באוקטובר 2017 בשעה 12:45

    ניתן להכין את המתכון ללא מיקסר ?

    • שמח במטבח ב- 16 באוקטובר 2017 בשעה 8:51

      אפשרי, רק לוקח טיפה יותר זמן.

      • הילה ב- 16 באוקטובר 2017 בשעה 8:58

        תודה רבה !! 🙂

השאר תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *